Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Λακωνία, τόπος με πέντε διαφορετικά πρόσωπα


Ο χαρακτηριστικός βράχος της Μονεμβασιάς
 Τόπος με ξεχωριστή φυσιογνωμία και σημαντική παρουσία στο διάβα των αιώνων, η φημισμένη λακωνική γη, η Λακεδαίμων της αρχαιότητας, καταλαμβάνει το νοτιοανατολικό τμήμα της Πελοποννήσου.

Η περιοχή της Λακωνίας κατοικήθηκε από τους Παλαιολιθικούς Χρόνους. Στους πρώτους κατοίκους της συγκαταλέγονται Λέλεγες, Ίωνες και Αχαιοί. Οι ανασκαφικές έρευνες έχουν φέρει στο φως νεολιθικές, πρωτοελλαδικές και μεσοελλαδικές θέσεις. Οι οικισμοί και τα νεκροταφεία των Μυκηναϊκών (Υστεροελλαδικών) Χρόνων σε πολυάριθμες τοποθεσίες της προδωρικής, αχαϊκής Λακεδαίμονος φανερώνουν την πυκνότητα του πληθυσμού τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ριζική αλλαγή στο πρωτάθλημα! Πρωταθλητής... μέσω των play offs - ΜΕ 14 ΟΜΑΔΕΣ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2018-19

Ριζική αλλαγή στο πρωτάθλημα! Πρωταθλητής... μέσω των play offs
Eίναι πλέον οριστικό! Από την επόμενη σεζόν ο πρωταθλητής θα προκύπτει μέσω των play offs.
H Super League αποφάσισε τη συμμετοχή της πρώτης ομάδας στη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στα Play Offs και από εκεί θα προκύπτει ο πρωταθλητής. Αυτό θα τεθεί σε ισχύ από την επόμενη σεζόν.
To πρωτάθλημα από την σεζόν 2018-19 θα διεξαχθεί με δύο ομάδες λιγότερες, συνολικά δηλαδή με 14.

Κλειστή απόψε η ΝΕΟ Πατρών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Πάτρα μεταξύ των κόμβων Ξυλοκάστρου και Δερβενίου

"Γκάζι" σε Ολυμπία και Ιόνια Οδό για να παραδοθούν μέχρι την Παρασκευή τα λειτουργικά τμήματα Εγκαίνια μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα από τον Πρωθυπουργό
Την Τετάρτη 29/03 από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί της επόμενης μέρας, το ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Πάτρα,μεταξύ των κόμβων Ξυλοκάστρου (ΧΘ 120,9) και Δερβενίου (ΧΘ 142,0), θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των ανωτέρω ρυθμίσεων η κατεύθυνση προς Αθήνα θα λειτουργεί κανονικά.
Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να εκτελεστούν εργασίες ασφαλτικών από τον αρμόδιο κατασκευαστή (ΤΕΡΝΑ, μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ).
Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

Η επιδημία ιλαράς εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη- Ανησυχία από τον ΠΟΥ

Η επιδημία ιλαράς εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη- Ανησυχία από τον ΠΟΥ

measlesromanou.jpg
Περισσότερα από 500 κρούσματα ιλαράς έχουν καταγραφεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, η πλειονότητα των οποίων περιορίζεται σε Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία και Ουκρανία. Η Ιταλία, όπου έχουν καταγραφεί πάνω από τα μισά κρούσματα (283) και η Ρουμανία, με 17 νεκρούς από τον Ιανουάριο

Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης: Αντισυνταγματική η παράταση συμβάσεων -Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις (απόφαση)

Αντίθετες στο άρθρο 103 του Συντάγματος και στους σχετικούς εκτελεστικούς νόμους (2112/94 και ΠΔ 164/2004), χαρακτηρίζει το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, με την υπ’ αριθμόν 3895/2017 ΑΠΟΦΑΣΗ του τις ρυθμίσεις για την παράταση συμβάσεων στους ΟΤΑ και στο Δημόσιο (άρθρα 16 του ν4449/16, 49 του 4325/15 και 50 του 435/15) με απόφαση του για 60 εργαζόμενους του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα, με την απόφαση, την οποία είχε προαναγγείλει προ ημερών η aftodioikisi.gr, το Δικαστήριο, στην ουσία ζητά από τους αρμόδιους φορείς (ΦΟΔΣΑ, κυβέρνηση) να προχωρήσουν σε αύξηση των οργανιωκών θέσεων και προσλήψεις τακτικού προσωπικού για την κάλυψη πάγιων αναγκών

Νέες εκδόσεις

Νέες Εκδόσεις

H τετράτομη «Επανάσταση του 1821» του Δημήτρη Φωτιάδη είναι ένα μεγαλόπνοο έργο της εθνικής μας αυτογνωσίας, σταθμός στη νεοελληνική ιστοριογραφία, που ανατρέπει μύθους και υπηρετεί πιστά την ιστορική αλήθεια. Με συστηματική αναφορά στις πήγες, πλούσια εικονογράφηση και συναρπαστικό λόγο ζωντανεύει τα γεγονότα της εποχής και φωτίζει την ιστορία των Ελλήνων από το πάρσιμο της Πόλης μέχρι και τη σύσταση του ανεξάρτητου νεοελληνικού κράτους.
Περισσότερες πληροφορίες!
Για τον Μπαλζάκ το "Μοναστήρι της Πάρμας" του Σταντάλ ήταν το "αριστούργημα της λογοτεχνίας ιδεών", για τον Ίταλο Καλβίνο "το ωραιότερο μυθιστόρημα του κόσμου", ενώ παρόμοια εγκωμιαστικά σχόλια έκαναν ο Αντρέ Ζιντ και ο Χένρι Τζέιμς. Με φόντο την Ιταλία κατά τους Ναπολεόντιους πολέμους, είναι το πιο προσωπικό απ' όλα τα έργα του συγγραφέα, με διαχρονική αξία, που έδωσε έμπνευση για τη μεταφορά του στη μικρή οθόνη, τον κινηματογράφο και το θέατρο.
Περισσότερες πληροφορίες!
Εκδοτικός Οίκος Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος

ΟΤΟΕ: Με απολύσεις εργαζομένων απειλεί η Τράπεζα Αττικής

Έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα  ...
airetos.gr

Τίτλοι τέλους στις σχέσεις Τατούλη - Νέας Δημοκρατίας;

Αν όχι τελεσίδικα αλλά σίγουρα πάντως στα πρόθυρα διαζυγίου τοποθετείται πλέον η σχέση Τατούλη - Νέας Δημοκρατίας μετά από την επίκαιρη επερώτηση για το πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο που κατέθεσαν 9 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης με την υπογραφή του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να βρίσκεται ανάμεσά τους.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Βραχάτι. Ξεκινούν τα playoffs για τον Παμβοχαϊκό

Έτοιμος για τα play off o Παμβοχαϊκός
Τον ΑΟΠ Κηφισιάς θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη 30 Μαρτίου στο κλειστό «Γεώργιος Τριαντάφυλλος» ο Παμβοχαϊκός και ώρα 20:00, στον πρώτο αγώνα για τα play off της Volleyleague.
Οι παίκτες του Κώστα Δεληκώστα θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην 4αδα και να συνεχίσουν την εξαιρετική τους φετινή πορεία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου, που καλεί τον κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο:
«Η διοίκηση του ΓΑΣ Παμβοχαϊκου καλεί όλων τον κόσμο να βρεθεί κοντά στην ομάδα της Κορινθίας και στην προσπάθεια της για πρόκριση στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος.
Αντίπαλος μια ομάδα που παραδοσιακά βάζει δύσκολα στην ομάδα του Παμβοχαϊκου , με ονόματα όπως ο Κώστας Χριστοφιδελης και Μπομπαν Γιορντανοφ στο ρόστερ της, έρχονται στο Βραχάτι με σκοπό να σπάσουν το πλεονέκτημα της έδρας του Παμβοχαϊκου.
Ένας αμφίρροπος αγώνας που αξίζει να τον παρακολουθήσετε από κοντά».

Να θυμίσουμε ότι η πρόκριση κρίνεται στις 2 νίκες, με τον Παμβοχαϊκό να έχει πλεονέκτημα έδρας.

Παρουσίαση του βιβλίου του Μάκη Τσίτα "Ο αδέσποτος Κώστας" στο Βιβλιοπωλείο - Καφέ Ιδιώνυμο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων (4 Απριλίου)

Εμφάνιση o-adespotos-kostas-exofyllo.jpgΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Βιβλιοπωλείο - Καφέ Ιδιώνυμο (Κοραή 11Α, Κορυδαλλός, τηλ.: 210 4950716)
και οι Εκδόσεις Ψυχογιός προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους,
την Τρίτη 4 Απριλίου στις 11:00 το πρωί,
στην παρουσίαση του βιβλίου του Μάκη Τσίτα Ο ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.



Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Φοξ, ο μπαμπάς του και η μαμά του –μια οικογένεια σκύλων– έχουν για κατοικίδιο έναν άνθρωπο, τον μικρό Κώστα. Τον αγαπούν και τον φροντίζουν σαν παιδί τους, όταν όμως έρθει η ώρα να φύγουν για τις διακοπές τους, θα τον παρατήσουν πολύ μακριά απ’ το σπίτι… Και τότε ο Κώστας θα γίνει αδέσποτος και θα περιπλανηθεί, χαμένος και φοβισμένος, στην αφιλόξενη και σκοτεινή πόλη, αντιμέτωπος με πολλούς κινδύνους. Πρόκειται για μια πολύ περίεργη ιστορία. Ή μήπως όχι; 


Ένα πρωτότυπο και απολαυστικό βιβλίο με θέμα τη φιλοζωία.

ERASMUS ΓΕΛ ΒΕΛΟΥ: Σχέδιο Στρατηγικής Σύμπραξης μεταξύ σχολείων στο πλαίσιο της δράσης ΚΑ2 του Προγράμματος ERASMUS+ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


ΓΕΛ ΒΕΛΟΥ
Πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή του το πρόγραμμα ERASMUS+ με θέμα: Media, Social Networks and ICT: Opportunities for Learning, στο οποίο συμμετέχει τα δύο τελευταία χρόνια το ΓΕΛ ΒΕΛΟΥ. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε (19-27 Μαρτίου) η τελευταία μετακίνηση μαθητών και καθηγητών όλων των συμμετεχόντων σχολείων. Προορισμός αυτή τη φορά ήταν η Λετονία και το Rigas Zolitudes Gimnazija της Ρίγας, πανέμορφης πρωτεύουσας της χώρας.
Από το σχολείο μας ταξίδεψαν οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Μαρία-Κωνσταντίνα Βάρδα, Βασιλική Κόρκα, Μαρία-Ευθυμία Κόρκα, Μαρία Τσιγάρα και Ανθούλα Πεταλωτή-Δαγρέ, με συνοδούς τις κυρίες Μάρθα Πολίτου, Μαρία Καλλιμάνη και Ελένη Κραβαρίτη.
Το πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει οι Λετονοί συνάδερφοι ήταν πλουσιότατο σε δραστηριότητες και εξορμήσεις που είχαν τόσο εκπαιδευτικό, όσο και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Εμφάνιση elta.jpg
Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, οι βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν συνάντηση στην Κόρινθο για ζητήματα που αφορούν στις υπηρεσίες και τους εργαζομένους των ΕΛΤΑ Κορινθίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν η κ. Μαρίνα Πανταζή, Διευθύντρια ΕΛΤΑ Κορινθίας, ο κ. Γιάννης Μπινιάρης, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΤΑ Κορινθίας, και ο κ. Βαγγέλης Πεπόνης, μέλος της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΤΑ.

Ο Μητσοτάκης, ο Σαμαράς και ο Αβραμόπουλος στο ίδιο τραπέζι


«Γαλάζιο» Δείπνο στη Μάλτα. Με Κυριάκο Μητσοτάκη, Αντώνη Σαμάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Μανώλη Κεφαλογιάννη και την ομάδα των ευρωβουλευτών της ΝΔ. 
Στη Μάλτα όπου σήμερα πραγματοποιείται  η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το “Μέλλον της Ευρώπης”.
Στο δείπνο της ελληνικής αποστολής παρευρέθησαν τα μέλη της αποστολής και οι 5 ευρωβουλευτές της ΝΔ – Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Μαρία Σπυράκη, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Γιώργος Κύρτσος και ο Θοδωρής Ζαγοράκης.
Στη «γαλάζια» συνάντηση ήταν παρόντες, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που είναι μέλος του προεδρείου του think tank του ΕΛΚ «Βίλφριντ Μάρτενς», ο Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος καθώς και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.
Η αποστολή της ΝΔ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Μητσοτάκη αποτελείται ακόμα από τον εκπρόσωπο του κόμματος Βασίλη Κικίλια, τον γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ Κώστα Τσιάρα, τον διευθυντή του γραφείου τύπου Μακάριου Λαζαρίδη, τον γραμματέα Διεθνών Σχέσεων Γιάννη Σμυρλή και τον Θανάση Μπακόλα. Στην αποστολή συμμετέχει ακόμα και ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης προέδρου της νεολαίας του ΕΛΚ και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος.
ysterografa.gr

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Περνούν βασανιστικά οι ώρες, και το κόμμα του Μητσοτάκη δεν βγάζει καμία ανακοίνωση για τη συνέντευξη του κυρίου Κώστα Σημίτη στο ΣΚΑΙ.

Γιατί άραγε; Υπάρχει κάποια συναλλαγή με τον κύριο Κώστα Σημίτη;

Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως ο κύριος Κώστας Σημίτης έστησε μία συνέντευξη για να αποδομήσει τον Κώστα Καραμανλή και τη διακυβέρνησή του, να μας πει ότι σκάνδαλα δεν υπήρξαν ποτέ, ούτε μίζες, ούτε διαφθορά και πως όλα ήταν ένα όνειρο της δεξιάς…
Άρα δεν υπήρξε ποτέ ο αρχιερέας της διαπλοκής όπως τον ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής; 
Άρα κακώς έγινε ο Κώστας Καραμανλής Πρωθυπουργός το 2004; 
Άρα καλώς είχε κάνει ο Κώστας Σημίτης τις παράνομες χιλιάδες Ελληνοποιήσεις το 2000;
Περνούν βασανιστικά οι ώρες, και το κόμμα του Μητσοτάκη δεν βγάζει καμία ανακοίνωση, ίσως γιατί ο κύριος Τάκης Θεοδωρικάκος συνεργάτης Σημίτη – Λαλιώτη – Καλογρίτσα – MEGA, έχει αργήσει να ξυπνήσει;
Αναμένουμε. Οι ώρες περνούν βασανιστικά.
Το παραμύθι  «Στουρνάρας πρωθυπουργός οικουμενικής και Σημίτης Πρόεδρος της Δημοκρατίας», μάλλον για πραξικόπημα μοιάζει, οπότε προτείνουμε στον Τάκη να το ξανασκεφτεί, οι ημέρες που θα παίζει ανέμελος πινγκ – πονγκ με τον Κυρανάκη (της UBER -ταξί) έχουν dead line. Μιλάμε στην ευρωπαϊκή αργκό τους, μήπως και μας καταλάβουν.
theodorikakos-kyranakhs
Αδιάκριτη ερώτηση προς το κόμμα στο Μοσχάτο: Με το Βατοπέδι μυαλό δεν βάλατε; 
ΦΩΣ!!!
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com

Πόλεμος για το ψωμί στην αγαπημένη Βενεζουέλα του κ. Τσίπρα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Στις 17 Μαρτίου, ο πρέσβης της Μπολιβιαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα (ο… καινούργιος όχι ο γνωστός παλιός των σεξουαλικών παρενοχλήσεων), στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ Βενεζουελάνικου Κινηματογράφου, που διοργάνωσε η πρεσβεία σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, δήλωσε:
«Στόχος μας να αποδείξουμε ότι τα μέσα ενημέρωσης προβάλουν λανθασμένα μια χαοτική εικόνα για τη Βενεζουέλα, κάτι που δεν συνάδει με την πραγματικότητα. Γιατί αν υπήρχε χάος τότε πώς εξηγείται η κινηματογραφική παραγωγή 70 ταινιών τον χρόνο με κρατική χρηματοδότηση»!
Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ότι ο κινηματογράφος υπήρξε πάντα το βασικό επικοινωνιακό όπλο

LETS DOIT GREECE ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Εμφάνιση αφισα.jpg
Δελτίο Τύπου
Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης συμμετέχει ενεργά στη Μεγαλύτερη Εθελοντική Εκστρατεία καθαρισμού της χώρας στο «Lets Do It Greece». Χιλιάδες εθελοντές θα συντονιστούν ταυτόχρονα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με σκοπό να διαδώσουν το μήνυμα της συνεργασίας και του εθελοντισμού σε όλη τη χώρα.
Με σκοπό την ανάδειξη των προσπαθειών των ανθρώπων που προσφέρουν καθημερινά στον τόπο τους, των ανθρώπων που συνεργάζονται σε μια κοινή προσπάθεια, που μοιράζονται τη χαρά της συμμετοχής και της δημιουργικότητας, ο Δήμος διοργανώνει, την Κυριακή 2 Απρίλιου, μια σειρά από εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης του αισθητικού δάσους του «Πευκιά».
Ξεκινώντας στις 09:00 από το δημαρχείο, θα γίνει δενδροφύτευση στο δάσος του «Πευκιά» και παράλληλα καθαρισμός των ακτών κατά μήκος του δάσους. Τέλος, θα ακολουθήσει φύτευση εποχιακών καλλωπιστικών φυτών στην κεντρική πλατεία του Αγ. Βλασίου και καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου. Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί δενδροφύτευση στα Σαρανταπηχιώτικα και στα Γελινιάτικα.

Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή του εθελοντισμού.
Ελάτε να μοιραστούμε το κοινό όραμα της αγάπης και του σεβασμού στο περιβάλλον.
Στις 2 Απριλίου 2017, στις 09:00 ελάτε να φωνάξουμε όλοι μαζί Let’s do it Greece!

«Γίνε η αλλαγή που περιμένεις»

Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνη 

ΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006: ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ.


Κάλεσμα του φιλάθλους του ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ να ακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα στο Ντέρμπι της αγωνιστικής στο Στάδιο Κορίνθου απευθύνει μέσα απο τα Social Media η Διοίκηση του ΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006.
Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: 
ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ.
Είναι γνωστό ότι το δημοτικό στάδιο Κορίνθου είναι η πιο ήσυχη έδρα στην Κορινθία. Όλες οι ομάδες που έρχονται να παίξουν μαζί μας αισθάνονται ελεύθερα σαν το σπίτι τους.
Σε όλες τις ομάδες και στους φιλάθλους τους έχουμε δώσει κάθε είδους διευκόλυνση και η φιλοξενία μας είναι άψογη όπως ομολογούν.
Ένας λόγος παραπάνω το Σάββατο που θα υποδεχθούμε τον ιστορικό Πέλοπα Κιάτου. Η διοίκηση, οι παίκτες και οι φίλαθλοι του Κιάτου είναι ευπρόσδεκτοι στο δημοτικό στάδιο με τις οικογένειες τους
Ελπίζουμε ότι όλοι θα σεβαστούν την φιλοξενία και θα γίνει ένα κρίσιμο παιχνίδι με συνθήκες απόλυτα αθλητικές και πατριωτικές.
Μας χωρίζουν 90 λεπτά αγώνα και αγωνίας αλλά μας ενώνει ο κοινός μας τόπος.
Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Πρόκληση για τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου ο αγώνας Kυπέλλου με Καλαμάτα


Ένα ενδιαφέρον ζευγάρι προέκυψε από την κλήρωση της Α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνών. Ο κυπελλούχος Κορινθίας Ηρακλής Ξυλοκάστρου θα υποδεχτεί στο Ξυλόκαστρο την Καλαμάτα που κατέκτησε το Κύπελλο Μεσσηνίας.
Στα γραφεία της Ε.Π.Ο στο Γουδί που έγινε η κλήρωση παρέστησαν απο πλευράς Ξυλοκάστρου ο πρόεδρος Δ. Δημητρόπουλος και ο υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος Γ. Ραχανιώτης.
Η νικήτρια ομάδα από αυτό το ζευγάρι θα περάσει χωρίς αγώνα στην επόμενη φάση του θεσμού του Κυπέλλου. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου που θα υποδεχτεί την δημοφιλή και συνάμα λαοφιλή ομάδα της Καλαμάτας.
Το γήπεδο του Ξυλοκάστρου «Σωτήρης Αγγελόπουλος» αναμενεται την επόμενη Τετάρτη να είναι κατάμεστο.
thematch.gr

Νέο πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ειδικά σχεδιασμένο για στελέχη ΟΤΑ


Με την ευκαιρία της έναρξης της συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την λειτουργία του νέου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο: «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων», η Επιστημονική Συντονιστική Επιτροπή του ΠΜΣ προκηρύσσει τις νέες θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών για το

ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ! Η συγκλονιστική ανάρτηση θύματος του τραγικού τροχαίου στον Εύοσμο


Ανατριχιαστικό είναι το μήνυμα που έγραψε στο Facebook, λίγες ημέρες πριν τον θάνατό του, ένα από τα θύματα του τραγικού τροχαίου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.«Αν μια μέρα η ταχύτητα με σκοτώσει, εσύ μην κλάψεις, διότι εγώ εκείνη την ώρα γελούσα»… είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Facebook, ο 19χρονος, ο ένας από τους τέσσερις νέους που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο. Στο μήνυμα, είχε αναρτήσει μια φωτογραφία που τον έδειχνε να οδηγεί ένα αυτοκίνητο.
Από το τραγικό τροχαίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερα νεαρά παιδιά, ηλικίας 17-19 ετών, ενώ τραυματίστηκε ακόμα ένα.
Το μοιραίο αυτοκίνητο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο και στη συνέχεια έπεσε πάνω σε περίφραξη, στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και προέκτασης Σμύρνης, πάνω από την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.
Arouraios.gr

ΣΟΚ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ: 16χρονη βρέθηκε κρεμασμένη – Θύμα διαδικτυακού παιχνιδιού;


Σοκ έχει προκαλέσει στα Νότια προάστια ο θάνατος 16χρονης κοπέλας η οποία βρέθηκε κρεμασμένη με μαντίλι στην ντουλάπα του δωματίου της, το μεσημέρι της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, το κορίτσι ενδεχομένως να έχει πέσει θύμα διαδικτυακού «παιχνιδιού», κατά το οποίο ο παίκτης δένεται στο λαιμό με σχοινί, μέχρι να

Ο χρόνος σταμάτησε στο ’70 – Το χωριό που δεν μένει κανείς – Που βρίσκεται!



Kάποτε υπήρξε ένα πυκνοκατοικημένο πανέμορφο χωριό που οι κάτοικοι του ζούσαν τις χαρές και τις λύπες της ζωής.
Σήμερα το μέρος είναι ξεχασμένο απ’ όλους. Όποιος το επισκεφθεί θα συναντήσει ανοιχτές πόρτες και παράθυρα, σπίτια »κουφάρια» με αντικείμενα σκόρπια στα πατώματα. Τα πιάτα και ποτήρια βρίσκονται στις θέσεις τους έτοιμα να ξαναχρησιμοποιηθούν.

ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ! Νέες διώξεις σε Σώρρα για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Κατηγορίες που καλύπτουν τον μισό ποινικό κώδικα απήγγειλαν οι εισαγγελικές αρχές κατά του Αρτέμη Σώρρα και επτά στενών συνεργατών του για εξαπάτηση κατ’ εξακολούθηση χιλιάδων πολιτών και για τεράστια οικονομική ζημιά στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Το πλαίσιο ποινής που αντιμετωπίζουν ο Αρτέμης Σώρρας και οι συνεργάτες του φτάνει ως και την ισόβια κάθειρξη καθώς οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι:

Το σκοτάδι που ηττήθηκε από το φως… Ο Σημίτης, που έφυγε νύχτα, “επιστρέφει” νύχτα


13 χρόνια μετά… 13 χρόνια μετά την εκδίωξή του από το Μέγαρο Μαξίμου, από μια ελληνική κοινωνία που είχε κουραστεί να ανέχεται τα σκάνδαλα και τις απευθείας αναθέσεις της πρωθυπουργίας του, ο Κώστας Σημίτης επιστρέφει στην τηλεόραση, με τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Ιστορίες” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τη Σία Κοσιώνη και τον Παύλο Τσίμα.

«Ναι» στη σύσταση προανακριτικής για τον Γιάννο Παπαντωνίου

«Ναι» της Βουλής σε Προανακριτική για τον Γιάννο Παπαντωνίου
Εγκρίθηκε από τη Βουλή η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου και τη διερεύνηση ενδεχόμενης τέλεσης αδικημάτων κατά τη σύναψη συμβάσεων στα εξοπλιστικά προγράμματα που διαχειρίστηκε.

Την πρόταση της δικομματικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εκτός από τους βουλευτές των δύο κομμάτων που διατείνονταν ότι στόχο έχουν την «κάθαρση», υπερψήφισε και σύσσωμη η αντιπολίτευση υπό το σκεπτικό «όλα στο φως», αλλά εξαπολύοντας σφοδρά πυρά εναντίον της κυβέρνησης για απόπειρα «αντιπερισπασμού» της κοινής γνώμης.

Τα “ορφανά” του Σημίτη κάνουν reunion, βλέπουν ΣΚΑΪ και… παραγγέλνουν από delivery


Λιγη κατανόηση για τα παιδιά… Παιδιά βέβαια δεν είναι ηλικιακά. Τα “ορφανά” του Σημίτη είναι πλέον μιας σχετικής ηλικίας, αυτό ωστόσο ουδόλως τα εμποδίζει να κάνουν… πιτζάμα πάρτυ, παρακολουθώντας ΣΚΑΪ, και βλέποντας τον “καταλληλότερο” να προκαλεί την Ιστορία και την ηθική των Ελλήνων, βγαίνοντας από τη ντουλάπα με τους σκελετούς.