Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Βέροια

Βέροια - Ολυμπιακός 1-2
Τι και αν ετοιμάζεται να πει αντίο. Ο αρχηγός, όσο φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα, θα τα δίνει όλα. Και θα επιτελεί το καθήκον του. Θα συμβάλλει καθοριστικά για να παίρνει τις νίκες ο Ολυμπιακός. Όλα αυτά ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς τα έκανε στη Βέροια και ο πρωτοπόρος πρόσθεσε άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του. Είχε προηγηθεί με τον Φορτούνη αλλά η
γηπεδούχος είχε ισοφαρίσει με τον Σαρπόνγκ. Οι φιλοξενούμενοι, στην αναμέτρηση με την οποία «έπεσε η αυλαία» της 18ης αγωνιστικής στη Super League, έχασαν αρκετές ευκαιρίες να «κλειδώσουν» νωρίτερα τη νίκη και με πιο μεγάλη διαφορά. Όπως και να'χει πανηγύρισαν την 6η νίκη τους μακριά από το «Γ. Καραϊσκάκης» και τη 14η νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια με τη Βέροια. Η οποία – με υπηρεσιακό προπονητή τον Τόλη Τερζή, αντί του Θωμά Γράφα που αποχώρησε - παραμένει προτελευταία με 13 πόντους.
Στο 2ο λεπτό ο Ολυμπιακός απείλησε με φάση διαρκείας και στο 11' άνοιξε το σκορ με σέντρα του Σεμπά και κεφαλιά του Φορτούνη. Όμως στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν και πάλι τα σοβαρά προβλήματα στην άμυνα, με αποτέλεσμα η Βέροια να βρίσκει συνεχώς «τρύπες» προς τον Καπίνο. Και σε μια από αυτές, στο 24', κατάφερε να ισοφαρίσει, με τον Σαρπόνγκ να μπαίνει από δεξιά και να πλασάρει εύστοχα.

Το ευτύχημα για τον Ολυμπιακό ήταν πως πριν κλείσει το ημίχρονο (35'), κατάφερε να πάρει πάλι το προβάδισμα με μια νέα κεφαλιά, του Μιλιβόγεβιτς αυτή τη φορά, ύστερα από σέντρα του Μάριν.

Στο β' ημίχρονο το ματς άνοιξε ακόμη περισσότερο και πήρε ρυθμό μέχρι το 70', αλλά δεν είχε γκολ. Στο διάστημα αυτό, ο Ολυμπιακός έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες, με τον Σεμπά στο 50' και τον Ιντέγε στο 59', όμως και η Βέροια είχε τη δική της σημαντική στιγμή με τον Σαρπόνγκ στο 56', αλλά και μια τραγική υπόδειξη του βοηθού ως οφ-σάιντ του Κάλβο (52'), που έφυγε από καθαρή θέση.

Μετά το 70' ο ρυθμός έπεσε κάπως, η μοναδική ευκαιρία ήταν στο 86' το απευθείας φάουλ του Μιλιβόγεβιτς, που απέκρουσε με δυσκολία ο Λόπεθ. Η πίεση που προσπάθησε να ασκήσει η Βέροια στα τελευταία λεπτά δεν καρποφόρησε κι έτσι το 2-1 παρέμεινε ως το τέλος. 

Ο Ολυμπιακός αύξησε κι άλλο τη διαφορά από τους διώκτες του, καθώς απέχει πλέον 13 βαθμούς από τον Πανιώνιο και την Ξάνθη, 14 από τον Παναθηναϊκό, 16 από τον ΠΑΟΚ και 19 από την ΑΕΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

ΒΕΡΟΙΑ (Τόλης Τερζής): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Μελίσσης, Τόμας (78' Παπαδόπουλος), Καλί, Στόιτσεφ (72' Μπελάιντ), Ασίγκμπα (46' Αντονιάν), Κάλβο, Καπετάνος, Σαρπόνγκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο):
 Καπίνο, Νικολάου, Ντε Λα Μπέγια, Ρέτσος, Βιάνα, Μιλιβόγεβιτς, Μάριν (61' Ελιουνούσι), Φορτούνης (92' Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος, Σεμπά, Ιντέγε (83' Καρντόσο).


Την... άσφαιρη ισοπαλία της ΑΕΚ στην Ξάνθη, φαίνεται πως «ζήλεψαν» οι παίκτες του Παναθηναϊκού και έτσι έμειναν στο «Χ» με τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο.  Η απώλεια αυτή σημαίνει ότι οι «πράσινοι» έχασαν την ευκαιρία να ξεπεράσουν την Ξάνθη και τον Πανιώνιο και παραμένουν στην 4η θέση της βαθμολογίας. Οσο για τους φιλοξενούμενους, κατέκτησαν πανάξια έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη. 
Το ερώτημα αν υπάρχει χειρότερος Παναθηναϊκός από αυτον που παρακολουθούμε τους τελευταίους πέντε μήνες, απαντήθηκε σήμερα. Υπάρχει! 
Γενικά, μια ομάδα που διώχνει από το γήπεδο οποιονδήποτε θέλει να παρακολουθήσει έναν στοιχειωδώς ποιοτικό αγώνα. ο Παναθηναϊκός. Απέναντί του ο Λεβαδειακός η ομάδα με τη χειρότερη συγκομιδή εκτός έδρας στη φετινή Λίγκα...
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Μέστο, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Χουχούμης, Ζέκα, Λουντ (77΄ Ρέις), Βιγιαφάνιες, Μπουμάλ (58΄ Ρινάλντι), Παναγιώτης Βλαχοδήμος (65΄ Χατζηγιοβάννης), Μπεργκ.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Βούρος, Ουόν, Μεντί, Μαχαίρας, Κουλιμπαλί, Λάτσι (70΄ Καψάσκης), Γιακουμάκης (83΄ Τόπι), Καλτσάς, Καραχάλιος, Μάντζιος (90+3΄ Βασιλείου).

Όλο και πιο κοντά στη 2η θέση πλησιάζει ο ΠΑΟΚ που κατάφερε να φύγει ξανά (μετά το Κύπελλο) νικητής με 1 - 0 από το Αγρίνιο . Στα άλλα ματς, ο Πλατανιάς πανηγύρισε το τρίποντο  2 - 1 κόντρα στην Κέρκυρα , ενώ ο ΠΑΣ... έκλεψε τον βαθμό στο Περιστέρι στο 94' με το ισόπαλο 1 -1.

Η 18η αγωνιστική:

Ηρακλής-ΑΕΛ 1-1
(43΄αυτ. Ρέντζας - 10΄ Ρέντζας)

Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 1-1
(43΄πεν. Μάσα - 47΄ Ταπόκο)

Ξάνθη-ΑΕΚ 0-0
Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 0-0

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
(60΄ Λε Ταλέκ - 90+5΄ Κόντε)

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-1
(62΄ Μυστακίδης)

Πλατανιάς-Κέρκυρα 2-1
(48΄ Βάντερσον, 84΄πεν. Μανούσος - 39΄ Τουράμ)

Βέροια-Ολυμπιακός 1-2
(24' Σαρπόνγκ - 11' Φορτούνης, 35' Μιλιβόγεβιτς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

(σε 18 αγώνες)
Ολυμπιακός 45
Πανιώνιος 32 
Ξάνθη 32 
Παναθηναϊκός 31 
ΠΑΟΚ 29 -17αγ.
ΑΕΚ 26 
ΠΑΣ Γιάννινα 26 
Πλατανιάς 25 
Ατρόμητος 23
Αστέρας Τρίπολης 20 
Παναιτωλικός 19 
Κέρκυρα 17 -17αγ.
ΑΕΛ 16 -17αγ.
Λεβαδειακός 14 
Βέροια 13
Ηρακλής 9 -17αγ.

* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.