Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Διαγραφή του Φαήλου Κρανιδιώτη από τη Νέα Δημοκρατία

Διαγραφή του Φαήλου Κρανιδιώτη από τη Νέα Δημοκρατία
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Μετά τις τελευταίες του δηλώσεις, ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης είναι προφανές ότι έθεσε τον εαυτό του εκτός της Νέας Δημοκρατίας». 


Στη διαγραφή του Φαήλου Κρανιδιώτη προχώρησε η Νέα Δημοκρατία μετά το σάλο που προκλήθηκε από την ανάρτηση του υποψήφιου βουλευτή σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης περί «εκτέλεσης» του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για την αναφορά του στην ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία».  

Μιάμιση ώρα με τον Τσίπρα η Αντζελίνα Τζολί - Φεύγει αμέσως για Θεσσαλονίκη

Live - Αντζελίνα Τζολί: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Αντζελίνα Τζολί - Φεύγει αμέσως για Θεσσαλονίκη

Μιάμιση ώρα κράτησε το τετ-α-τετ της διάσημης σταρ Αντζελίνα Τζολί και του Ελληνα πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό.
Η σταρ επιβιβάστηκε στις 18:00 στο αυτοκίνητό της με κατεύθυνση το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος προκειμένου να επισκεφθεί τα Δαβιατά και την Ειδομένη, όπου θα συναντηθεί με πρόσφυγες και μετανάστες και θα δει από κοντά την κατάσταση.
Στις 5 ακριβώς η Αντζελίνα Τζολί ανέβηκε τα σκαλιά και πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σημεία ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Κουμουτσάκο

Αρχική 
Α. ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΕΛΚ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Β. ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ
Γ. Ή ΜΟΥΖΑΛΑΣ Ή ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Δ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΑΝΕ ΤΟ «ΣΑΡΔΑΜ» ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ
Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ


Α. ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΕΛΚ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Συγκροτούνται τα νέα υπηρεσιακά συμβούλια (εγκύκλιος)

Εγκύκλιο με την οποία αποφασίζεται η συγκρότηση υπηρεσιακών συμβουλίων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 του ν.4370/2016 (ΦΕΚ Α’ 37), εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Αναταραχή στους δήμους για την παραχώρηση αιγιαλού – Τι σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών

Φωτιά στους δήμους, ειδικά τους νησιωτικούς και όσους διαθέτουν εκτεταμένες παραλίες προς αξιοποίηση, βάζει η πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει το καθεστώς μέσω του οποίου παραχωρείται ο αιγιαλός προς εκμετάλλευση. Ο τρόπος που έως τώρα ίσχυε καταργείται και εκτός των δημοτικών εσόδων, απειλούνται και χαοτικές καταστάσεις ενόψει τουριστικής περιόδου.

Στα… σκαριά 202 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στο υπ. Ναυτιλίας

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για την προκήρυξη 202 μόνιμων υπαλλήλων στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Από τις παραπάνω θέσεις, οι 56 αφορούν μόνιμο προσωπικό σε διευθύνσεις του υπουργείου και οι υπόλοιπες 146 σε προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε Νομικά Πρόσωπα.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το e-dimosio.gr, ο διαγωνισμός αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο 20ήμερο.
Ηδη την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιευτηκαν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ οι θέσεις που καλύπτονται από άτομα που προστατεύονται από τον ν.2643/1998. Το επόμενο βήμα ειναι το ΑΣΕΠ να στείλει για δημοσιευση την προκήρυξη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προκειμένου να πάρει ΦΕΚ και να ξεκινήσει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

aftodioikisi.gr

Κινητικότητα: Τα κίνητρα και οι διευκολύνσεις προς τους υπαλλήλους

Παροχή κινήτρων, αλλά και διευκολύνσεις για υπαλλήλους που προτίθενται να μετακινηθούν στο πλαίσιο του νέου συστήματος κινητικότητας, προβλέπουν οι προτάσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορου Βερναρδάκη.
Με προφανή στόχο την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης σε υπηρεσίες που δεν συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των εργαζομένων στο δημόσιο, το προτεινόμενο σύστημα προβλέπει την παροχή κινήτρων για την κάλυψη θέσεων στην παραμεθόριο ή σε νησιωτικές υπηρεσίες.
Πρόκειται, για παράδειγμα, για κίνητρα:

Ανασχεδιάσθηκε η ιστοσελίδα του ΤΕΕ



Με έμφαση στην ευκολία χρήσης από όλους τους μηχανικούς «τρέχει» ήδη από σήμερα η νέα ιστοσελίδα του ΤΕΕ. Με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού, το υπάρχον site του Επιμελητηρίου ανασχεδιάσθηκε πλήρως με τις δυνάμεις του Επιμελητηρίου, χωρίς επιπλέον κόστος για το ΤΕΕ, καθώς είχε συμπληρώσει πολλά χρόνια λειτουργίας στην παλαιά μορφή. «Η ευκολία στην καθημερινότητα των μηχανικών και η παροχή σύγχρονων, αποτελεσματικών και ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τα μέλη του ΤΕΕ είναι στην καρδιά της φιλοσοφίας μας», τόνισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ. «Οι μηχανικοί, μέσα στην κρίση που όλοι βιώνουμε, χρειάζονται και αξίζουν έναν βοηθό στην καθημερινότητα τους, και το ΤΕΕ θέλει αυτό ακριβώς να τους προσφέρει».

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ-ΘΕΟΔΩΡΩΝ: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 https://hpolhmas.files.wordpress.com/2015/03/25h-martioy.jpg?w=627
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          Λουτράκι 15/03/2016                        
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                        Αρ.Πρωτ.   4269                                          
ΔΗΜΟΣ      ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-
ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ             
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
            
                                                        Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
   
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας, για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της  «25ης Μαρτίου 1821» .  Επισυνάπτουμε το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων προκειμένου να λάβετε γνώση, με τη θερμή παράκληση για την έγκαιρη προσέλευσή σας στους Ιερούς Ναούς κατά την ημέρα της δοξολογίας, στα πλαίσια της πιστής τήρησης του προγράμματος. Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία 25ης Μαρτίου από μαθητές του Γυμνασίου του Δήμου μας.   
                                                                 Ο Δήμαρχος     
                                                  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΛΚ. ΓΚΙΩΝΗΣ   

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α 

ΤΡΙΠΟΛΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «Αγροτική Ανάπτυξη και Επένδυση στους Νέους Αγροτές»



http://www.pelopaspress.gr/upload_files/news/2016-01-05_2541_agrotes-neoi.jpg
ΤΡΙΠΟΛΗ , 16/03/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η περιφέρεια Πελοποννήσου ως συνδιοργανωτής με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προσκαλεί όλους τους εμπλεκόμενους στον Πρωτογενή Τομέα στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στις 15 : 00 μ.μ στο Αμφιθέατρο της Σχολής Οικονομίας , Διοίκησης και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Τρίπολη .
Με θέμα : «Αγροτική Ανάπτυξη και Επένδυση στους Νέους Αγροτές»
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό .

                                   Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
        Πρωτογενούς Τομέα Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής
                                           Ηλία  Στρατηγάκου

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ για το βακτήριο καραντίνας XYLELLA – FASTIDIOSA

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_dNyZZgBj6dElvhW-Y-_LmY7Q8KwlNaCHsC2hYA5n4OWZwdY-2qQ-m9GVNOcaSb9I_zbdGo1dxnSxx4mNTVUQ5UB3HmKIyQB5r9YMHGGSlLDvLq_3mKuspHP794_3kUJ-VgXqz_k_40uw/s1600/1.jpg

ΤΡΙΠΟΛΗ ,  16/03/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 στις 09:00 π.μ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης θα λάβει χώρα σύσκεψη – συνάντηση για το βακτήριο καραντίνας XYLELLAFASTIDIOSA, η οποία ασθένεια εντοπίσθηκε στην Ιταλία , επεκτάθηκε στην κυανή Ακτή . Aποτελεί κίνδυνο για την ελαιοκαλλιέργεια και για την χώρα μας. Στα πλαίσια της προσπάθειας για να “κρατηθεί” έξω από τα σύνορά μας η ασθένεια αυτή διοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η συνάντηση – σύσκεψη .
 Θα συμμετέχουν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελ/νήσου , των Δήμων , τo Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, κ.τ.λ .
Η παρουσίαση του θέματος θα γίνει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
                        Πρωτογενούς Τομέα Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής
    Ηλία  Στρατηγάκου

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τι αποφάσισε ο Κοντονής για το Κύπελλο!

Δέσμευση Κοντονή για την τροπολογία για τις εκλογές των Ομοσπονδιών
Ο υφυπουργός έχει καταλήξει σχετικά με τη συνέχιση ή μη της διοργάνωσης και θα ενημερώσει σχετικά τους "μεγάλους" στο ραντεβού που θα κάνουν.
Οι προσπάθειες του Σταύρου Κοντονή για συνάντηση με τους "μεγάλους" του ελληνικού ποδοσφαίρου έπιασαν τόπο και το κρίσιμο ραντεβού θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΣΤΟ " ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ" ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ


 
Για πολλά θέματα μίλησε στην εφημερίδα «Φως των Σπορ» ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββας Θεοδωρίδης

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην απόφαση Κοντονή να διακόψει το Κύπελλο, στο αιώνιο ντέρμπι, στην διαιτησία, στον Βαρούχα, στον Ιβάν Σαββίδη και στο τι μέλλει γενέσθαι το καλοκαίρι με τους Σίλβα, Ρομπέρτο και φυσικά τη μετεγγραφική ενίσχυση των Πειραιωτών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος των «ερυθρολεύκων»:

"Πριν πω για το Κύπελλο, θέλω να πω για τον Βαρούχα στον ΣΚΑΪ. Έκανα έρευνα και έχω τα στοιχεία. Ο Βαρούχας είχε γίνει διαιτητής σε μεγάλη ηλικία και έπαιξε σε 13 αγώνες Α' Εθνικής μόνο! Και έχει το θράσος να βγαίνει να μιλάει ως κήνσορας και να πιάνει στο στόμα του τον Ολυμπιακό ξεσηκώνοντας τον κόσμο. Ένα ματς μόνο είχε παίξει του Ολυμπιακού, με τον Εδεσσαϊκό, κανένα ματς της ΑΕΚ και κανένα ματς του Παναθηναϊκού. Μέχρι και ο Βοργιάς, που έχει πάει πολλάκις στις εκπομπές του Θωμαΐδη στον ΣΚΑΪ, τρελάθηκε ο άνθρωπος με τον Βαρούχα -προς τιμήν του Βοργιά. Διότι ο Βοργιάς ήταν διαιτητής που έπαιξε πολλούς αγώνες. Τον συγχαίρω τον Βοργιά διότι είπε την αλήθεια.

Τρόμος στο Ζευγολατιό ! Άγνωστοι χτύπησαν 21χρονο και του έκλεψαν το αυτοκίνητο!

http://www.mykorinthia.gr/2015/wp-content/uploads/2011/07/66e356113e5c1129f26a7eaa3ebbd45c-700x467.jpg
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων, που χθες το βράδυ, χτύπησαν και λήστεψαν έναν 21χρονο στο Ζευγολατιό. Συγκεκριμένα, χθες βράδυ ο 21χρονος είχε προσωρινά σταθμεύσει στην άκρη του δρόμου στο Ζευγολατιό , όταν άγνωστοι δράστες, τον χτύπησαν, τον απομάκρυναν και του έκλεψαν το αυτοκίνητο, με το οποίο στην συνέχεια έφυγαν και αναζητούνται. 
Προανάκριση κάνει το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου 

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βγάζεις πάνω από 7000; Δες τι θα πληρώσεις

Αυξήσεις-φωτιά στους φόρους εισοδήματος για όλα τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν ετήσια εισοδήματα άνω των 7.000 ευρώ από μισθούς ή συντάξεις ή μηναία ποσά μισθών άνω των 500 ευρώ και μηνιαίες συντάξεις άνω των 580 ευρώ, καθώς επίσης και για όσους φορολογούμενους εμφανίζουν στην Εφορία καθαρά κέρδη άνω των 35.000 ευρώ από την ατομική άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων αναμένεται να προκύψουν από τις φορολογικές κλίμακες των εισοδημάτων του 2016 τις οποίες επιδιώκουν να επιβάλουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών:

Διαφωνούν, εκβιάζονται, αλλά υπογράφουν

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνούν με τις αποφάσεις της ΕΕ για το μεταναστευτικό – προσφυγικό και καλούν τους «αλληλέγγυους» σε… αντίσταση σε περίπτωση που εφαρμοστεί.

Αλλά ο κ. Τσίπρας συμφωνεί μια χαρά, πανηγυρίζει που… νίκησε η Τουρκία επί του… Βίσεγκραντ (και της Αυστροουγγαρίας, βεβαίως βεβαίως) και θα εφαρμόσει ό,τι αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι στην αυριανή νέα Σύνοδο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως προκύπτει από ανακοίνωση Τύπου του κόμματος) δεν συμφωνεί με τις παρεμβάσεις του Ερντογάν στη Δικαιοσύνη, τις διώξεις κατά βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) και κατά  δημοσιογράφων, καθώς και με την απόφαση να τεθεί υπό κρατικό έλεγχο η αντιπολιτευόμενη και πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα Ζαμάν και το πρακτορείο ειδήσεων Cihan (Τζιχάν).

Ο Καμμένος στο Μαξίμου για Μουζάλα – Υπό παραίτηση ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Βαθιά κυβερνητική κρίση και μάλιστα σε μια κρισιμότατη στιγμή, λίγες μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. με την Τουρκία για το προσφυγικό και με την Ειδομένη να «βουλιάζει», προκαλεί μια δήλωση του Γιάννη Μουζάλα, που αποκάλεσε τα Σκόπια "Μακεδονία". Μια δήλωση που δεν αποκλείεται, στην πιο κρίσιμη φάση της προσφυγικής κρίσης, να τον θέσει εκτός κυβέρνηση. Το ζητά μετ' επιτάσεως ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος, που βάζει... μπροστά τους Σγουρίδη και Δ. Καμμένο που "παραιτήθηκαν για λιγότερο σοβαρούς λόγους" και διαμηνύει πως κάποιες φορές, για να στηριχθεί η κυβέρνηση πρέπει να "θυσιάζονται πρόσωπα". 

Το “αντίο” του Μάρκο Ρούμπιο και το… ραντεβού για τις επόμενες προεδρικές εκλογές

Το “αντίο” του Μάρκο Ρούμπιο και το… ραντεβού για τις επόμενες προεδρικές εκλογές
Twitter@EmOikonomidis
Ένα αντίο και μια υπόσχεση… Ο Μάρκο Ρούμπιο γνώρισε οδυνηρή ήττα από τον Ντόναλντ Τραμπ εντός έδρας στη Φλόριντα, ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, την αποχώρησή του από την κούρσα για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, προειδοποίησε την Αμερική για τη… θύελλα που έρχεται, και έδωσε ραντεβού με τους συμπολίτες του για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.
Ο 45χρονος Γερουσιαστής της Φλόριντα, μεγάλο ταλέντο και ανερχόμενο αστέρι των Ρεπουμπλικανών, είχε περιγραφεί ως ο “Ομπάμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος”, που θα μπορούσε να ακολουθήσει τα χνάρια του σημερινού Προέδρου των ΗΠΑ στις προκριματικές του 2008 απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον, και αξιοποιώντας το χαρισματικό προφίλ του, και το… Twitter, να σταματήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

CdoPz0UW8AAsFF5Δεν τα κατάφερε. Μετά την ήττα του στη Φλόριντα, ο Μάρκο Ρούμπιο ανέβασε στην εξέδρα την οικογένειά του, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την κούρσα των προκριματικών, και… έδωσε ραντεβού για το μέλλον. “Στο μυαλό μου, είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε στη σωστή πλευρά του λόφου. Δεν είμαστε όμως στην πλευρά των νικητών. Όχι αυτή τη φορά”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Μάρκο Ρούμπιο.
Ο Γερουσιαστής της Φλόριντα παραδέχτηκε ότι δεν κατάφερε να επιβάλλει την ατζέντα του, και να ορθώσει ανάστημα στον Ντόναλντ Τραμπ, και προειδοποίησε τους συμπατριώτες του ότι η… θύελλα που συνοδεύει τον εκκεντρικό μεγιστάνα του real estate, είναι δύσκολο να ελεγχθεί.
Το μέλλον του ανήκει. Απλώς… δεν ξεκίνησε ακόμη για εκείνον.

Μάνος Οικονομίδης / ysterografa.gr

Ασταμάτητος! Ο Τραμπ έχασε μόνο στο Οχάιο. Αποσύρθηκε ο Ρούμπιο - Η Χίλαρι σάρωσε και… κλείνει το μάτι στον Σάντερς να αποσυρθεί

Η Φλόριντα ψήφισε Τραμπ για τους Ρεπουμπλικάνους, Κλίντον για τους Δημοκρατικούς
Φαντάζει πλέον ασταμάτητος. Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε τη σαρωτική υπεροχή του στη μάχη για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, στη Σούπερ Τρίτη Νο2, έχασε μονάχα στο Οχάιο από τον Τζο Κέισικ, οδήγησε τον Μάρκο Ρούμπιο σε αποχώρηση από την κούρσα, και ενίσχυσε τους… εφιάλτες του Τεντ Κρουζ.
Ο εκκεντρικός μεγιστάνας του real estate ήταν ο μεγάλος νικητής της εκλογικής βραδιάς στις ΗΠΑ, η ήττα του στο Οχάιο ωστόσο, την Πολιτεία που… βγάζει όρεξη, άνοιξε την όρεξη για τους Ρεπουμπλικανούς που θεωρούν ότι θα πρέπει να του αμφισβητήσουν το χρίσμα στο Συνέδριο του Κόμματος.
Ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε στη Φλόριντα, την Πολιτεία του Μάρκο Ρούμπιο καθώς και στη Βόρεια Καρολίνα, το Ιλινόις, το Μιζούρι, ενώ ο Κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κέισικ κέρδισε… στο σπίτι του.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Φλόριντα, ο Γερουσιαστής της Πολιτείας και ανερχόμενο αστέρι των Ρεπουμπλικανών, Μάρκο Ρούμπιο, ανακοίνωσε ότι αναστέλει την καμπάνια του για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος., αφήνοντας τον κυβερνήτη του Οχάιο Τζον Κέισικ και τον γερουσιαστή Τεντ Κρουζ, επίσης υποψήφιους για το Ρεπουμπλικανικό χρίσμα, να αντιμετωπίσουν τον Τραμπ.
Από την πλευρά του Δημοκρατικού Κόμματος, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κέρδισε την Φλόριντα από τον Μπέρνι Σέντερς τον βουλευτή από το Βερμόντ
Η Σούπερ Τρίτη Νο2 ήταν, όπως αναμενόταν, η βραδιά της Χίλαρι Κλίντον, και οι ευρείες νίκες της άλλοτε Πρώτης Κυρίας και πρώην Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ σε μια σειρά από Πολιτείες, της έδωσαν την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν για να… προτρέψει τον Μπέρνι Σάντερς να αποσυρθεί.
Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε με μεγάλη διαφορά στο Οχάιο, τη Φλόριντα και τη Βόρεια Καρολίνα, κέρδισε δύσκολα στο Ιλινόις, και τις πρώτες πρωινές ώρες έχανε οριακά το Μιζούρι.
Μετά την επιβλητική νίκη της, που της επέτρεψε να αυξήσει κατά πολύ το προβάδισμά της σε εκλέκτορες έναντι του Μπέρνι Σάντερς, η Χίλαρι Κλίντον εμφανίστηκε έτοιμη να τα βάλει με τον Ντόναλντ Τραμπ, στην τελική μάχη του Νοεμβρίου για τον Λευκό Οίκο, ενώ από το επιτελείο της έδειχναν… ανυπόμονοι να αποσυρθεί ο Μπέρνι Σάντερς, ώστε το Δημοκρατικό Κόμμα να συσπειρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα δίπλα στην άλλοτε Πρώτη Κυρία και πρώην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

ysterografa.gr .

 

Η Ελλάδα των Μνημονίων και των ενόχων - Έλληνες, δεν μας αξίζουν κριτές και καταδίκες!

http://www.patrasevents.gr/imgsrv/f/188x/1094671.jpgΓράφει ο Γεώργιος Εμ.Δημητράκης



Η Πατρίδα μας διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση εις την σύγχρονη ιστορία της. Ο Λαός  μας βιώνει την μέγιστη ανέχεια και εθνική ταπείνωση από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους. Ένας Λαός γαλουχημένος από ιδέες, αρχές και αξίες της μακραίωνης ιστορίας του, που κτίστηκαν επάνω εις την αλήθεια και την ανθρωπιά, γεμάτος υπερηφάνεια και σεβασμό για τους αγώνες και τις θυσίες του για την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια. Μία ελληνική κοινωνία με παραδόσεις, με ήθη και έθιμα, με δική της νομοτέλεια, τον δικό της κόσμο απέναντι εις το φυσικό με αυτοτέλεια, αυτάρκεια και ολιγάρκεια, προπάντων μεστό από ανθρώπινο, πνευματικό.

Αυτό είναι το «νέο σύστημα» κινητικότητας στο Δημόσιο – Ποιοι θα έχουν προβάδισμα στην κάλυψη θέσεων – Οι αποσπάσεις, οι αιτήσεις & τα κίνητρα

Ανατροπές στο σύστημα κινητικότητας των υπαλλήλων στη δημόσια διοίκηση φέρνει νέο θεσμικό πλαίσιο, που επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, βασική καινοτομία του σχεδίου είναι η δυνατότητα κάθε υπαλλήλου υπουργείου, δημόσιας υπηρεσίας, ΝΠΔΔ, Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δήμου ή περιφέρειας να έχει πρόσβαση στο σύνολο των θέσεων που θα καλύπτονται μέσω του προγράμματος.

Φρούριο Μεθώνης, σταυροδρόμι πολιτισμών

Στο νοτιοδυτικό άκρο της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου βρίσκεται ένα από τα σπουδαιότερα οχυρωματικά σύνολα του ελλαδικού χώρου, το φρούριο της Μεθώνης.
Η περιοχή όπου υψώνονται τα τείχη του φρουρίου κατοικήθηκε από τους Προϊστορικούς Χρόνους (στον όρμο της Μεθώνης έχει εντοπιστεί καταποντισμένος οικισμός της 2ης χιλιετίας π.Χ.). Ο Παυσανίας και ο Στράβωνας ταυτίζουν την τειχισμένη από την αρχαιότητα Μεθώνη με την «αμπελόεσσα Πήδασο», την οποία αναφέρει ο Όμηρος ως μια από τις επτά πόλεις που πρόσφερε ο Aγαμέμνονας στον Aχιλλέα, επιχειρώντας να τον πείσει να επιστρέψει στη μάχη κατά την πολιορκία της Tροίας.

Κωνσταντίνος Καραμανλής: Η Μακεδονία είναι Ελληνική


ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΜΕΝΟΣ

Την παραίτηση του εαυτού του, της ανίκανης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ταλαιπώρησε τη χώρα ένα χρόνο τώρα, ζητά ο Υπουργός Άμυνας κ.Καμένος, επιτιθέμενος στον Υπουργό της ανύπαρκτης Μεταναστευτικής Πολιτικής κ.Μουζάλα.
Μετά τις γερμανικές εκλογές κόλαφο για την Καγκελάριο Μέρκελ και πιστή σύμμαχο των Τσίπρα-Καμένου και κυρίως την άτακτη φυγή της Ρωσίας από τη Συρία, όλα δείχνουν να έχουν τελειώσει για την πιο αλλοπρόσαλλη Κυβέρνηση της ιστορίας μας που υπερασπίστηκε το χθες. 

Ο Αστέρας Δερβενίου 3 - 0 τον Πανκαμαριακό που τελείωσε τον αγώνα με 9!

 Cnjodhua
Στο ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας σε έναν αγώνα με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα σε ένα βρεγμένο αγωνιστικό χώρο,στο "Κώστας Βυζάς", στα  πλαίσια της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας ο Αστέρας Δερβενίου επικράτησε με σκορ 3 - 0 επί του συνδημότη του Πανκαμαριακού, επιστρέφοντας στις νίκες.