Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Λ.Γρηγοράκος


Διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Λ.Γρηγοράκος
Τη διαγραφή του Λεωνίδα Γρηγοράκου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης η Χαριλάου Τρικούπη, μετά τις δηλώσεις του βουλευτή σχετικά με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται πως «είναι σαφές ότι ο κ. Γρηγοράκος έχει κάνει την επιλογή του. Μπορεί να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει. Εμείς δεν μπορούμε άλλο να παρακολουθούμε τις μεταμορφώσεις του από εβδομάδα σε εβδομάδα και από ημέρα σε ημέρα. Αρκετά πια».
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Κύπελλο Ελλάδας: Παραλίγο να πάθει “έμφραγμα” ο Παναθηναϊκός με... ήττα στους «8», ανατροπή και πρόκριση για ΠΑΟΚ, Πέρασε και ο Πανιώνιος

Κύπελλο Ελλάδας: Παραλίγο να πάθει “έμφραγμα” ο Παναθηναϊκός! (VIDEO)
Ο Παναθηναϊκός έχασε από τον ΠΑΣ με 1-0 στην  κεκλεισμένων των θυρών Λεωφόρο αλλά πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, χάρη στη νίκη του με 2-1 στους Ζωσιμάδες την προηγούμενη εβδομάδα.
Μάλιστα, οι Γιαννιώτες που σκόραραν στο 93', είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 94' για να κλέψουν το «εισιτήριο».  Στο 93΄ ο Φερφελής με κεφαλιά έβαλε μπροστά τους Γιαννιώτες, που ένα λεπτό μετά έφτασαν κοντά σε μία επική πρόκριση, αλλά η κεφαλιά του Σκόνδρα μετά το φάουλ του Ακόστα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Επιστολή των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Έυας Καϊλή και Νίκου Ανδρουλάκη στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου



Επιστολή των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Έυας Καϊλή και Νίκου Ανδρουλάκη στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Επιστολή των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Έυας Καϊλή και Νίκου Ανδρουλάκη στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτού από την Κροατία, Marijana Petir, να δημιουργήσει ανεπίσημης ομάδα φιλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το όνομα "Φίλοι της "Μακεδονίας" . Άμεση ήταν η αντίδραση των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην δημιουργία ανεπίσημης Ομάδας Φιλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το όνομα "Φίλοι της "Μακεδονίας". Με επιστολή τους, οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, επισήμαναν την πάγια στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αναφέρεται στα Σκόπια με τον όνομα "πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" (πΓΔΜ), την προσωρινή ονομασία με την οποία έγινε δεκτή στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1993 κατόπιν σχετικής σύστασης του Συμβουλίου Ασφαλείας. Σημειώνουν τέλος τέτοιες κινήσεις στέλνουν λάθος μήνυμα, ειδικά όταν γίνονται από Ευρωπαίους αξιωματούχους , υπενθυμίζοντας ότι οι κανόνες πρέπει να ισχύουν για όλους. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής στα Ελληνικά: Ίδρυση Ανεπίσημης Ομάδας Φιλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το όνομα "Φίλοι της Μακεδονίας" Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να τονίσουμε την αντίθεση μας με την πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτού από την Κροατία, Marijana Petir, να δημιουργήσει ανεπίσημο ομάδα φιλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το όνομα "Φίλοι της Μακεδονίας" . Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζουν την γείτονα χώρα με την προσωρινή ονομασία με την οποία έγινε δεκτή στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1993 κατόπιν σχετικής σύστασης του Συμβουλίου Ασφαλείας. Υπογραμμίζουμε ότι με βάση την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 που συνομολόγησαν τα δυο μέρη διεξάγονται διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος. Υπό το πρίσμα του διεθνούς δικαίου τα Ηνωμένα Έθνη είναι το μόνο διεθνές φόρουμ αρμόδιο για την επίλυση του ζητήματος αυτού. Η είσοδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωπαϊκή οικογένεια προϋποθέτει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και αναδιαμόρφωση του πολιτικού συστήματος, του δικαστικού συστήματος, και της οικονομίας. Προϋποθέτει επίσης σχέσεις καλής γειτονίας και σεβασμό στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας αυτής. Και συνεπώς τίθεται το ερώτημα για το αν επιτρέπεται να διατίθεται αίθουσα εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για συναντήσεις της ανεπίσημης αυτής ομάδας με ονομασία που δεν αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση σε συναδέλφους. Τέτοιες κινήσεις στέλνουν λάθος μήνυμα, ειδικά όταν γίνονται από Ευρωπαίους αξιωματούχους και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα των ευρωπαϊκών κανόνων που πρέπει ισχύουν για όλους Με εκτίμηση, Νίκος Ανδρουλάκης, Εύα Καϊλή
Διαβάστε την επιστολή στο androulakisnikos.gr    

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Παρουσίαση νέου βιβλίου Εκδόσεων Σεναριογράφων Ελλάδος (3/2/2016, ΙΑΝΟΣ)

 
Οι Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος σας προσκαλούν στην παρουσίαση
του νέου βιβλίου των Εκδόσεων της σειράς ΟΘΟΝΗ
Περιλαμβάνει τα κινηματογραφικά σενάρια «Η Χύτρα» των Κώστα Κολημένου και Βαγγέλη Μπέκα (Πρώτο βραβείο πρωτότυπου σεναρίου μεγάλου μήκους) και «Νυχτερινή Βάρδια» του Αντώνη Λιακόπουλου (Πρώτο βραβείο πρωτότυπου σεναρίου μικρού μήκους) που βραβεύθηκαν στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.
Πρόκειται για ένα σημαντικό συλλεκτικό βιβλίο που θα φανεί χρήσιμο σε όλους όσοι γράφουν σενάρια, καταξιωμένους και μη.
Θα χαρούμε να σας δούμε στην παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Αθήνα, Σταδίου 24) την 3η Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18.00 με την παρουσία των σεναριογράφων και του προέδρου της Ένωσης Αλεξάνδρου Κακαβά. Αποσπάσματα των σεναρίων θα διαβάσουν γνωστοί ηθοποιοί.
Είσοδος Ελεύθερη.
Αλέξανδρος Κακαβάς
Πρόεδρος Ε.Σ.Ε. &
Διαχειριστής Εκδόσεων Σεναριογράφων Ελλάδος

ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ ΞΕΠΟΥΛΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Στη Μέκκα της ύφανσης της παγκόσμιας καπιταλιστικής κοινωνίας καταφεύγει ο Πρόεδρος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και Πρωθυπουργός των Ελλήνων κ.Αλέξης Τσίπρας για λίγο οίκτο, για το πολιτικό φιλί της ζωής του.
Ο πάλαι ποτέ επίδοξος πολιτικός εξουσιαστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποψήφιος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, οδεύει για να προσκυνήσει εκεί όπου λοιδορήθηκαν όσοι Έλληνες τόλμησαν να συμμετάσχουν κατά το παρελθόν. Εκεί που κάποιοι υποστηρίζουν ότι πουλιούνται οι ψυχές και οι λαοί.

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα αποδέχεται τη συμμετοχή του ΔΝΤ!


Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα αποδέχεται τη συμμετοχή του ΔΝΤ! Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος υποστήριξε πως η Ελλάδα αποδέχεται τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και πως για αυτό τον έχει διαβεβαιώσει και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος! Να σημειωθεί ότι σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλ. Γεροβασίλη, επανέλαβε ότι το ίδιο το ΔΝΤ θα κρίνει την άνοιξη την παραμονή του ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά η Ελλάδα δεν το θέλει. Οι δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο Eurogroup...
eklogika.gr

NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κατηγορεί για φτώχεια αξιοπιστίας … ο ΣΥΡΙΖΑ!»



     Αρχική                                                                 



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, για μεγαλόστομες διακηρύξεις, φτώχεια αξιοπιστίας και υπευθυνότητας και καταστροφικές πολιτικές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ! Που έσκισε τα μνημόνια, επανέφερε τη 13η σύνταξη, κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ, φώναζε “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” και “go back κυρία Μέρκελ” και “στελεχώνει” το κράτος με συγγενείς και φίλους».

Υ.Γ. Μόλις σήμερα αποκαλύφτηκε ότι ο κ. Τσίπρας διόρισε και την ξαδέλφη του στο Δημόσιο.  

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με την Πρόεδρο του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ


Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, Δρ. Dagmar Enkelmann, η οποία τον επισκέφθηκε μαζί με τον κ. Martin Schirdewan, διευθυντή του Γραφείου Βρυξελλών,  την κ. Johanna Bussemer, υπεύθυνη του Ευρωπαϊκού Τμήματος, και την κ. Ιωάννα Μεϊτάνη, συντονίστρια του Παραρτήματος Ελλάδας. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, κ. Κώστας Αθανασίου.

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος



Ομιλία Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ: Στήριξη α λα καρτ στον Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σας.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη στάση σας, στη μακρά και δύσκολη προεκλογική περίοδο.

Σας ευχαριστώ για την υπεύθυνη αντιπολίτευση που ασκήσατε το 2015, ένα έτος, το οποίο ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τη Νέα Δημοκρατία.

Κρατήσατε τη Νέα Δημοκρατία όρθια. Την κρατήσατε όρθια, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Και αντισταθήκατε σθεναρά στο πρωτόγνωρο τσουνάμι του λαϊκισμού που έπληξε τη χώρα. 

Σας αξίζουν συγχαρητήρια. 

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Συναίνεση α λα καρτ δεν δίνω! Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ!


Με μια ομιλία υψηλών τόνων και χαράζοντας τον τρόπο με τον οποίο θα ασκήσει αντιπολίτευση, ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εκφώνησε την πρώτη του ομιλία από την θέση αυτή ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδα του κόμματος. Ο κ. Μητσοτάκης καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του τόσο κατά την είσοδό του όσο και κατά την διάρκεια της ομιλίας του.


Πριν επιτεθεί σκληρά στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κόσμο της ΝΔ που τον εμπιστεύθηκε αλλά και τους Γιάννη Τραγάκη και Γιάννη Πλακιωτάκη. ιδιαιτέρως ευχαριστησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον οποίο χαρακτήρισε πολύτιμο συνεργάτη και κάλεσε τους βουλευτές να τον χειροκροτήσουν θερμά!

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Εισαι ο πιο πιστός συνεχιστής του σκληρού κομματικού κράτους

«Ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος διεκδίκησε την προεδρία ως μέγας μεταρρυθμιστής και εκσυγχρονιστής, ήταν εκείνος που έχοντας μία καίρια θέση στην κυβέρνηση  ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

Ταλάτ: Μη λύση στο Κυπριακό θα μας φέρει πιο κοντά στην Άγκυρα

Ταλάτ: Μη
λύση στο Κυπριακό θα μας
φέρει πιο κοντά στην ΆγκυραΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εάν δεν βρεθεί λύση στο Κυπριακό, η τουρκοκυπριακή πλευρά «αναπόφευκτα» θα έρθει εγγύτερα στην Τουρκία, είπε σε συνέντευξη στην EurActiv ο πρώην Πρόεδρος της τουρκοκυπριακής κοινότητας και ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Σε συνέντευξή του στην EurActiv στις Βρυξέλλες, ο Ταλάτ εξέφρασε αισιοδοξία για τις διαπραγματεύσεις, και τόνισε ότι αυτή τη φορά υπάρχει ελπίδα …

EurActiv Alert


Νέα θέματα για το ΒΙΒΛΙΟ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ‖ 14.01.2016

diastixo.gr

Experience Corinthia - Signature Travel: Δυναμική συνεργασία για την τουριστική ανάδειξη της Κορινθίας

Δελτίο Τύπου

Experience Corinthia - Signature Travel:
Δυναμική συνεργασία για την τουριστική ανάδειξη της Κορινθίας
 
Στις 9/1 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Experience Corinthia σε συνεργασία με το Signature Travel στο ξενοδοχείο Athens Hilton με σκοπό την τουριστική ανάδειξη της Κορινθίας αλλά και την ενημέρωση για τις πολιτιστικές της δυνατότητες και κυρίως για τις βιωματικές εμπειρίες και δραστηριότητες που αναλαμβάνει να υλοποιήσει η ομάδα των επαγγελματιών του Experience Corinthia για τους επισκέπτες της περιοχής.
Experience Corinthia -  Signature Travel: Δυναμική συνεργασία για την τουριστική ανάδειξη της Κορινθίας  

Μονόδρομος(;) για τον Μητσοτάκη ο ενωτικός δρόμος του Καραμανλή

kostas-karamalis-zappeio

Φαίνεται πως τα 45’ συνάντησης του Κυριάκου Μητστοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή, ήταν αρκετά για να συνειδητοποιήσει ο υιός του επιτίμου προέδρου της ΝΔ, πως η εκλογή του στην Προεδρία δεν συνιστά και νίκη της ενότητας.
Όπως είχε δηλώσει ο συνυποψήφιός του Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η ενότητα είναι μία πολιτική κατάσταση που κατακτάται με τον καιρό και με ενέργειες που την αποδεικνύουν...
διαβάστε τη συνέχεια... 
tokentro.com

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Χθες το απόγευμα στο Μουσείο Μπενάκη έλαβε χώρα η εκδήλωση του ΣΕΓΑΣ για την βράβευση των πρωταγωνιστών της φετινής διοργάνωσης του 33ου Μαραθωνίου δρόμου της Αθήνας. Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ο βουλευτής, κ. Γιώργος Ψυχογιός, υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού στο Νομό Κορινθίας. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Ιούλιος Συναδινός.

14.01.2016

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



Επερωτηση Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου για διαχείρηση απορριμμάτων




Τρίπολη    8-1-2016

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ


Θέμα : Τι επαναδιαπραγμάτευση γίνεται για την διαχείρηση των απορριμμάτων και με ποια ανταλλάγματα;

κ. Περιφερειάρχα
 
Στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνει το μεθοδευμένο αδιέξοδο στη διαχείρηση των απορριμμάτων στη Πελοπόννησο, με πρωταγωνιστές την περιφέρεια και τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τώρα, που ήρθε να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά και να παραδώσει στο μεγάλο κεφάλαιο τη διαχείρηση των απορριμμάτων στη Πελοπόννησο.

Πρόσκληση σε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Λουτρακίου...



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                Λουτράκι    14/1/2016
            ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                              Αριθ. Πρωτ.: 585
                  Δ  Η  Μ  Ο  Σ                                           
    ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
                 ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
       ---------------------------


Π Ρ Ο Σ :
Τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
                                                


            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι, 2ος όροφος) την 15η Ιανουαρίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:30 π.μ. σε έκτακτη συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

            1.Εισήγηση στο Δ.Σ. περί γνωμοδότησης για παραχώρηση δικαιώματος χρήσης αιγιαλού για την εκτέλεση του έργου “Κατασκευή αγκυροβολίου ανοικτής θαλάσσης για την εκφόρτωση πετρελαιοειδών” της εταιρείας MOTOR OIL (ΕΛΛΑΣ) - Διυλιστήρια Κορίνθου, όπως τροποποιείται ως προς τη χωροθέτησή του.

            2.Εισήγηση στο Δ.Σ. περί γνωμοδότησης για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου “Βελτίωση τμήματος Ε.Ο. Περαχώρας - Βουλιαγμένης - Ηραίον”,

καθότι εκπνέουν οι προθεσμίες εντός των οποίων το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να γνωμοδοτήσει.


                                                                                                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  .

Μαρία ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ 
                                                                                              Αντιδήμαρχος