Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο| ΦΠΑ στα νησιά: "Πέρασε" σαν σίφουνας με 259 "ναι". Ποιοι εξαιρούνται των πλαστικών καρτών

Με 259 ψήφους υπέρ ψηφίσθηκε η τροπολογία για την αναστολή στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη με τους ανεξάρτητους βουλευτές.
Ομόφωνα από όλα τα κόμματα ψηφίσθηκε και η συμπληρωματική υπουργική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για το αφορολόγητο και ακατάσχετο του επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας σημαδεύτηκε από την αντιπαράθεση κυβέρνησης και κόμματα της αντιπολίτευσης στην καταιγίδα των υπουργικών και βουλευτικών τροπολογιών που κατατέθηκαν για ψήφιση.
Από τις 19 υπουργικές τροπολογίες ψηφίσθηκαν τελικά οι «18» ενώ από τις «27» βουλευτικές τροπολογίες που είχαν κατατεθεί τέθηκαν σε ψηφοφορία και τελικά ψηφίσθηκαν οι «20». Συνολικά ψηφίσθηκαν 38 υπουργικές και βουλευτικές τροπολογίες.
Από τις υπουργικές τροπολογίες η μόνη που δεν τέθηκε σε ψηφοφορία και δεν ψηφίσθηκε ήταν αυτή του υπουργείου Τουρισμού για την δυνατότητα απευθείας αναθέσεις του για την διαφημιστική προβολή του ΕΟΤ.
Το ρεπορτάζ και οι τροπολογίες που ψηφίστηκαν με τις οποίες εξαιρούνται οι ηλικιωμένοι και ανάπηροι φορολογούμενοι από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής ενώ και η Σαμοθράκη προστίθεται στον κατάλογο των νησιών με μειωμένο ΦΠΑ. Οι τροπολογίες...
eklogika.gr - newsit.gr