Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΤΣΙΠΡΑ

Δημοσιεύτηκε 14 Αυγ 2015

Πολιτικό παρελθόν αποτελεί για την Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας που δεν διαθέτει κόμμα και αναζητεί σανίδα σωτηρίας στα υπόλοιπα. Η πολιτική οντότητα του κομματικού σωλήνα με τη δήθεν επαναστατική ιδεολογία έκλεισε το σύντομο και επιζήμιο κύκλο της σφραγίζοντας οριστικά και αμετάκλητα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους εκπροσώπους του σαθρού μετώπου της Μεταπολίτευσης. 
Ο κ. Τσίπρας, ο Βενιαμίν αυτής της αγίας οικογένειας,  αποτελεί τον επίλογο της πολιτικής των συνθημάτων, των μπαλκονιών, των αφισών, του κατασκευασμένου πολιτικού λόγου που στην ουσία του είναι ά-λογο και παρά-λογο. Ο πολιτικός εκπρόσωπος της αφερεγγυότητας, της αναξιοπιστίας, της ασυνέπειας, του λαϊκισμού, της μπλόφας, των παιγνίων, της κοροϊδίας είναι πια παρελθόν. Η πολιτική ανυποληψία του έχει επιβεβαιωθεί πολλάκις και ποικιλοτρόπως. Το δημιούργημα των σκοτεινών δυνάμεων του παρασκηνίου κάηκε κάτω από το ελληνικό φως. Έρποντας πλέον προσπαθεί να αναρριχηθεί εκ νέου στα πολιτικά απομεινάρια του παρελθόντος ρουφώντας όποια ικμάδα υπάρχει πάνω τους μήπως και ζωντανέψει ξανά.
Η ιστορική πραγματικότητα όμως δεν αφήνει περιθώρια για πολιτικά ζόμπι. Η συνένωση των ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας είναι η μόνη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε καλύτερο δρόμο. Η συγκυρία είναι η καλύτερη ευκαιρία για τη δημιουργία ενός ισχυρού ευρωπαϊκού πολιτικού σχήματος για να ξεπεράσουμε την αβεβαιότητα, την ασυνεννοησία και να ανακόψουμε  την οικονομική, κοινωνική και εθνική καταστροφή. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ δεν έχουν λόγο ύπαρξης κατά μόνας και αν επιμείνουν θα αποτελούν πολιτικά έρμαια του κ.Τσίπρα. Ανήκουν και αυτά στο παρελθόν. Εμπεριέχουν όμως ανθρώπινο δυναμικό και αξίες που μπορούν να αναδυθούν, να συσπειρωθούν και να δημιουργήσουν ένα πρωταγωνιστικό στιβαρό πολιτικό σχήμα σύγχρονης δομής και ευρωπαϊκού προσανατολισμού, το οποίο μπορεί να διεκδικήσει άνετα την πρωτιά στις επικείμενες εκλογές καθιστώντας μειοψηφία τον Τσίπρα και το καταρρέον κομματικό μόρφωμά του, όπως επίσης και όλα τα υπόλοιπα κατασκευάσματα που οικειοποιήθηκαν τον ελληνικό εθνισμό και τον κατάντησαν αποκρουστικό εθνικισμό. 
Οι εκλογές είναι αναγκαίες για να νομιμοποιηθεί δημοκρατικά και να πιστοποιηθεί η εμπέδωση του πολιτικού σχηματισμού του ευρωπαϊκού ρεύματος της χώρας που είναι ισχυρό, αναζητεί την εκπροσώπησή του σε  πρόσωπα που θα διατυπώσουν ευθαρσώς τη σύγχρονη στρατηγική διακυβέρνησης της χώρας στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της ευημερίας της χώρας και των πολιτών της, αφού εξοφληθούν δυστυχώς τα γραμμάτια της έκπτωτης και παραπαίουσας ολιγαρχίας και χωρίς να προστεθούν καινούργια.  
 
thedayaftergr.blogspot.gr