Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα Απορρίμματα της Πελοποννήσου - Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου Ηλίας Ανδρικόπουλος: " Επιβάλλεται συναίνεση, συνεργασία και συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του ζητήματος."

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα Απορρίμματα της Πελοποννήσου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στο πλαίσιο της Διυπουργικής Επιτροπής Μεγάλων Έργων, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την 1η Μαρτίου 2016 και ώρα 14:00 το μεσημέρι, σύσκεψη με αντικείμενο τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ.
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Πελοποννήσου κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε υπό την Προεδρία του Υπουργού Επικρατείας κ. Αλέξανδρου Φλαμπουράρη.
Το παρόν έδωσαν ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουπλής, ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γεώργιος Σταθάκης, ο  Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ιωάννης Τσιρώνης, ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξανδρος Χαρίτσης και οι Δήμαρχοι Πελοποννήσου.
Οι υπουργοί ενημέρωσαν για τις βελτιώσεις της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία (που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής) και δέχθηκαν ερωτήματα και προτάσεις από τους Δημάρχους.
Στην παρέμβαση του ο κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος τόνισε το γεγονός ότι,  η Διαδικασία της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει φτάσει στο σημείο μηδέν και επιβάλλεται να υπάρξει συναίνεση, συνεργασία και συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων φορέων (Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δημάρχων Πελοποννήσου) για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του  ζητήματος.



Γραφείο Τύπου
Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης