Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Από Σούπερ Τρίτη… Σούπερ Τραμπ. Τρόμος στις ΗΠΑ. Άνετη νίκη Χίλαρι

 Από Σούπερ Τρίτη… Σούπερ Τραμπ. Τρόμος στις ΗΠΑ. Άνετη νίκη Χίλαρι
Twitter@EmOikonomidis
Οι πολιτικοί αναλυτές μας είχαν προειδοποιήσει εγκαίρως… Οι προκριματικές εκλογές της Σούπερ Τρίτης στις ΗΠΑ απέκτησαν… ψευδώνυμο, και οι τίτλοι “Σούπερ Τραμπ” κυριαρχούν στα αμερικανικά ΜΜΕ, μετά την εκκωφαντική επικράτηση του εκκεντρικού μεγιστάνα του real estate στη μάχη για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.
Στην πλευρά των Δημοκρατικών, η Χίλαρι Κλίντον πέτυχε μια άνετη νίκη απέναντι στον Μπέρνι Σάντερς, όλοι ωστόσο ασχολούνται με τον… απέναντι, που φαίνεται ότι έχει ήδη καταφέρει να διαμορφώσει momentum επικράτησης στην αμερικανική κοινωνία, ενόψει της μάχης του Νοεμβρίου για τον Λευκό Οίκο.
Στα επιμέρους αποτελέσματα, ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε από νωρίς 6 Πολιτείες, τη Τζόρτζια, το Τενεσί, την Αλαμπάμα, τη Βιρτζίνια, τη Μασαχουσέτη και το Άρκανσα, ενώ ο Τεντ Κρουζ 2, το Τέξας και την Οκλαχόμα, με τον Τραμπ να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα στις υπόλοιπες, στις οποίες δεν είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση το πρωί.
Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε 7 Πολιτείες στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, Αλαμπάμα, Άρκανσα, Τζόρτζια, Μασαχουσέτη, Τενεσί, Τέξας και Βιρτζίνια, ενώ ο Μπέρνι Σάντερς Κολοράντο, Οκλαχόμα και Βερμόντ.
Στους μεγάλους χαμένους για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ο Μάρκο Ρούμπιο, που είδε τον Τεντ Κρουζ να πηγαίνει καλύτερα από τον ίδιο στην… ψυχολογική μάχη για τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Ντόναλντ Τραμπ.

ysterografa.gr