Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Όλες οι αλλαγές στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων – Τα κριτήρια και οι νέες διαδικασίες

Όλες οι αλλαγές στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων – Τα κριτήρια και οι νέες διαδικασίες 
 Νέα διαδικασία για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων εισάγεται με το νομοσχέδιο που τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση, όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Βερναρδάκης.
Παράλληλα, εισάγονται νέα κριτήρια για την αξιολόγηση όλων των δημοσίων λειτουργών, η θέσπιση νέου Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και η διαδικασία επιλογής Γενικών Γραμμματέων, αναπληρωτών γενικών Γραμματέων και Ειδικών Γραμματέων.

Αναλυτικά οι σημαντικότερες διατάξεις του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση στο Δημόσιο:

Στο απόλυτο μηδέν οι σχέσεις Μόσχας - Άγκυρας Τουρκικό «μπλόκο» σε ρωσικά πλοία στο Βόσπορο

Τουρκικό «μπλόκο» σε ρωσικά πλοία στο Βόσπορο
Στο κενό έπεσαν οι παρεμβάσεις του Μπαράκ Ομπάμα για να λιώσουν οι πάγοι μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Με τις σχέσεις των δύο χωρών στο απόλυτο μηδέν, εκφράστηκαν από τη ρωσική πλευρά ακόμη και αμφιβολίες για την τήρηση της συνθήκης του Μοντρέ που ορίζει τη διέλευση των πλοίων στον Βόσπορο.

Μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία ανέφεραν πως η Τουρκία αφήνει εσκεμμένα τα ρωσικά πλοία να περιμένουν με τις ώρες στα Στενά του Βοσπόρου, κάνοντας «καψώνι» στη Μόσχα και παραβιάζοντας τη συνθήκη του Μοντρέ (1936). Η είδηση διαψεύστηκε από στρατιωτικές πηγές της Μόσχας, οι οποίες απέδωσαν σε συνωστισμό τις όποιες καθυστερήσεις στη διέλευση.

techit – τεχνολογικές ειδήσεις | Η Humai επιθυμεί να μεταφέρει τη συνείδηση των ανθρώπων σε τεχνητά σώματα μετά τον θάνατό τους techit – τεχνολογικές ειδήσεις Home Internet Smartphones Tablets Hardware Software Business Gadgets Lifestyle Science Science prev Η Humai επιθυμεί να μεταφέρει τη συνείδηση των ανθρώπων σε τεχνητά σώματα μετά τον θάνατό τους

Η Humai επιθυμεί να μεταφέρει τη συνείδηση των ανθρώπων σε τεχνητά σώματα μετά τον θάνατό τους 
Ένα από τα ερωτήματα της ανθρωπότητας είναι εάν οι εξελίξεις στον χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας θα καταφέρουν ποτέ να νικήσουν τον θάνατο.
Μια εταιρεία από την Αυστραλία, η Humai, θέλει να δώσει απάντηση στο εν λόγω ερώτημα. Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι ψάχνει τρόπο να μεταφέρει τη συνείδηση ενός ανθρώπου σε τεχνητό σώμα μετά τον θάνατό του.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Εγγυητής νομιμότητας η Περιφέρεια Πελοποννήσου»



«Η Περιφερειακή αρχή αποτελεί τον εγγυητή της νομιμότητας καθώς οι αποφάσεις της εδράζονται πάνω και μόνο σε αυτή τη βασική αρχή» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απαντώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο σε επερώτηση σχετικά με τη μονάδα βιοαερίου στη Μαντινεία, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «η περιφερειακή αρχή ποτέ δεν φοβήθηκε και ποτέ δεν θα φοβηθεί μπροστά σε οποιαδήποτε προσπάθεια που έχει στόχο τη δημιουργία αναταραχών και την άσκηση εξουσίας κατά το δοκούν».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού επέκρινε τον τρόπο κατάθεσης της συγκεκριμένης επερώτησης «ως συνέχεια του ολισθηρού δρόμου της δήθεν πολιτικοποίησης ενάντια στην περιφερειακή αρχή, αλλά και ως άλλοθι των ευθυνών όσων ποτέ δεν μπόρεσαν να συνομιλήσουν με τους πολίτες», όπως δήλωσε, σημείωσε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας με την απόφασή τους ανταποκρίθηκαν πλήρως και μόνο στην ευθύνη και αρμοδιότητα που της δόθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο.

Χωρίς την απόφαση και εντολή του Υπουργείου οι υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν θα μπορούσαν ποτέ να δώσουν τη δυνατότητα εισόδου και εξόδου στη συγκεκριμένη επιχείρηση, πρόσθεσε ο κ. Τατούλης και τόνισε ότι όλες οι προσπάθειες να αποδώσουν δόλο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πέφτουν στο κενό.

Ο Ελληνικός Λαός και ο φόβος και αγωνία των Αγγλοσαξόνων

Προβολή φωτογραφίας σε μήνυμαΆρθρο του  Γεωργίου Δημητράκη

Η άσκηση πολιτικής προϋποθέτει γνώση της Ιστορίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αλλά και ψυχολογία ως εργαλείο για να ερμηνεύει και να αντιμετωπίζει κανείς  τους  συλλογισμούς, τις προθέσεις και τα σχέδια των άλλων. Είναι ο μόνος τρόπος  για να προστατεύεται ο καθείς από τις αντιδράσεις εσωτερικών και διεθνών κυρίως παραγόντων.
Η οξύτατη κρίση που βιώνει ο Λαός μας, αλλά και το αδιέξοδο εις το οποίο έχει περιέλθει η χώρα μας οφείλεται εις τις αδυναμίες του Πολιτικού Συστήματος των τελευταίων δεκαετιών, αλλά και εις την αρρωστημένη εσωστρέφεια του. Αυτές οι διαιωνίζουσες αδυναμίες κράτησαν την χώρα μας μακριά από το παγκόσμιο γίγνεσθαι.  Η σχέση π.χ. Δημοκρατίας και Οικονομίας δεν είναι ευθύγραμμη υπόθεση. Με δεδομένη την ορθότητα της ρήσης του Κλάουζεβιτς, ότι «ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα», οι πολεμικές ενέργειες των δημοκρατικών δυτικών κοινωνιών, επιπλέον, συχνά λαμβάνουν ποικίλες μορφές που δεν συνεπάγονται, κατ’ ανάγκη, άσκηση φυσικής βίας. Οι περιπτώσεις άσκησης εξαναγκασμών μέσω απειλών εφάμιλλων  της άσκησης πολεμικής βίας ως προς τις συνέπειες της είναι πολλές και για τον προσεκτικό παρατηρητή της διεθνούς πολιτικής σχεδόν καθημερινές.

Εκλογές στη ΝΔ: Οριστικό! Θα γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου

Εκλογές στη ΝΔ: Οριστικό! Θα γίνουν στις 20 ΔεκεμβρίουΕίναι οριστικό. Οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία θα γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου από την εταιρεία Vodafone. Η ημερομηνία έχει κλειδώσει σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr. Έτσι ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για τους 4 υποψηφίους, οι οποίο μετά και το φιάσκο που προηγήθηκε στις 22 Νοεμβρίου είχαν απογοητευθεί. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα τα επιτελεία και των 4 υποψηφίων είχαν κατεβάσει ταχύτητα περιμένοντας να δουν τι επιτέλους θα αποφασισθεί. Η ΝΔ χθες κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αγωγή κατά της εταιρείας INFOSOLUTIONS που απέτυχε να διεξάγει τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στις 22 Νοεμβρίου κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με εντολή του προέδρου της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη, ο νομικός σύμβουλος του κόμματος κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητά συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρείας και των ομόρρυθμων εταίρων της μέχρι του ποσού των 2,5 εκ. ευρώ. Η προσωρινή διαταγή που ζητήθηκε θα συζητηθεί την Παρασκευή το πρωί ενώ παράλληλα η ΝΔ κατέθεσε και σχετική αγωγή.

EurActiv ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ: Δεν χρειάζεται δεσμευτική συμφωνία για το κλίμα, ξέρουμε τις συνέπειες της «μη δράσης»


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ- Υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ: Δεν χρειάζεται δεσμευτική συμφωνία για το κλίμα, ξέρουμε τις συνέπειες της «μη δράσης» Η τελική συμφωνία για το κλίμα δεν χρειάζεται να είναι δεσμευτική διότι πλέον, η πολιτική βούληση είναι υψηλή και όλοι γνωρίζουν τις συνέπειες της «μη δράσης» για την προστασία του κλίματος, είπε σε αποκλειστική συνέντευξη στην EurActiv στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ, Τομ Βίλσακ.  
Ο Τομ Βίλσακ είναι Υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ από το 2009 στην κυβέρνηση του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Μίλησε στο Σαράντη Μιχαλόπουλο για την EurActiv.

Οι δήμαρχοι κρατούν το όπλο παρά πόδα – Βάζουν συμβολικό “λουκέτο” στους δήμους και απειλούν με “πόλεμο” κυβέρνηση & Δημόσιο

Σε 24 αιτήματα προς την κυβέρνηση κατέληξε η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ απειλώντας με κινητοποίησεις σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν. Μέχρι τότε οι δήμαρχοι αποφάσισαν να κρατήσουν το όπλα παρά πόδα και γι’ αυτό το λόγο προχωρούν μεταξύ άλλων  σε συμβολικό κλείσιμο όλων των Δήμων την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού και πραγματοποίηση πορείας διαμαρτυρίας, αιρετών κι εργαζομένων στους Δήμους, προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή των Ελλήνων. Παράλληλα τονίζουν ότι θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους στην περίπτωση που η κυβέρνηση πει “όχι” στα αιτήματά τους με σταδιακή διακοπή διευκόλυνσης άσκησης κρατικών αρμοδιοτήτων, διακοπή όλων των επιδόσεων προς τους δημότες, διακοπή παροχών δικτύων κοινής ωφέλειας κι αποκομιδή από όλες τις κρατικές υπηρεσίες (ύδρευση – αποχέτευση), άρνηση μας να αυξήσουν τα ανταποδοτικά τέλη καθ’ υπόδειξη, το συμψηφισμό των φόρων που πρέπει να αποδοθούν για τα χρέη του Δημοσίου προς τους Δήμου, αλλά και τη διακοπή παροχής στοιχείων και πληροφοριών σε κρατικούς φορείς.
Παράλληλα πλην του συμβολικού κλεισίματος των δήμων θα προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες στις παρακάτω δράσεις

ΕΘΝΙΚΟ ΚΩΣΤΑΛΕΞΙ ΜΕ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΠΙΖΗΤΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Ως στυγνός πολιτικός δολοφόνος της Ελλάδας ο κ.Τσίπρας κάνει τα πάντα για την έξοδό της από την Ευρώπη. Χωρίς να έχει εγκαταλείψει ούτε στιγμή τον πραγματικό σκοπό της εξουσίας του, καμουφλάρεται συνεχώς για να τον πετύχει. 
Γύρισε αναίτια τη χώρα στην ύφεση με μοναδικό στόχο την οργή των Ελλήνων απέναντι στο ευρώ και την Ευρώπη και την οικειοθελή τους έξοδο. Επιδεικνύει συνειδητά ολιγωρία στη φύλαξη και τάξη των συνόρων και της επικράτειάς μας ως προς τους λαθρομετανάστες για να εξοργίσει τους Ευρωπαίους και να αλλοιώσει την ελληνική φυσιογνωμία.

Δημοσιογράφος του CNN αποστόμωσε το Γ.Γ του ΝΑΤΟ με τα tweet του Τσιπρα !

δημοσιογράφος του CNN στρίμωξε τον ΓΓ του ΝΑΤΟ με τα tweet του ΤσίπραΗ διακεκριμένη δημοσιογράφος του CNN International, Hala Gorani, πήρε συνέντευξη από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, σχετικά με την κατάρριψη του Ρωσικού SU-24 από τα Τουρκικά F16. Αφού αναφέρθηκε στη διάρκεια των ελάχιστων δευτερολέπτων της «παραβίασης» του τουρκικού εναερίου χώρου, ρώτησε αν η τουρκική αντίδραση ήταν συνετή.

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ προκλητικά απέφυγε την ερώτηση και προσπάθησε να δικαιολογήσει την Τουρκία κάνοντας ότι δεν κατάλαβε τα λεγόμενα της δημοσιογράφου.

Ακολούθως, ρώτησε για τις συνεχείς παραβιάσεις των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο, με βάση τα tweets του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε το βίντεο και τα tweet

 

Greek Hellenic News Feed

Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής νέας γέφυρας Άκοβας από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου



http://anagnostis.org/sites/default/files/styles/node-teaser-default/public/field/image/news-45421112014200024.jpg?itok=TCv5T2nK«Καταφέραμε, σε αυτό το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον να εξασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους και να υλοποιήσουμε ένα απαραίτητο και δύσκολο έργο στην περιοχή του Άργους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής της νέας γέφυρας της Άκοβας, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Συνεπείς προς τις δεσμεύσεις μας και την ευθύνη μας, εξασφαλίσαμε με τη μεθοδικότητα και τη σκληρή δουλειά μας τη δημιουργία νέας γέφυρας στη θέση Άκοβα, ώστε να την αποδώσουμε το συντομότερο προς χρήση στους πολίτες αποκαθιστώντας τις πληγές που δημιουργήθηκαν κατά τα πλημμυρικά φαινόμενα του 2013» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. 

Με τη γέφυρα αυτή θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία η οποία διεκόπη το έτος 2013 , αφού επήλθε κατάρρευση της παλαιάς υπάρχουσας στη θέση αυτή, λόγω υπερβάλλουσας πλημμυρικής παροχής του ρέματος και επιπλέον θα δημιουργηθεί ισόπεδος κόμβος στη συμβολή της Τοπικής οδού που θα «φέρει» η γέφυρα με τη βόρεια περιφερειακή οδό του Άργους, ενώ θα εξασφαλιστεί και η κυκλοφορία των πεζών στις πλευρικές διαμορφώσεις της νέας γέφυρας.

«Βοσκήσιμες Γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις» - Σημαντικότερες διατάξεις του Νομοσχεδίου για τη χώρα και το ν.Κορινθίας.


* Άρθρο του βουλευτή Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ – δικηγόρου, Γιώργου Ψυχογιού 



Αναμφισβήτητα η κτηνοτροφία αποτελεί έναν από τους κύριους τομείς της πρωτογενούς οικονομίας και μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και του νομού μας. Παρόλα αυτά έως σήμερα δεν υπήρξε κάποιο συντονισμένο σχέδιο στη διαχείριση των βοσκήσιμων γαιών της Ελλάδας, το οποίο να αποσκοπεί στην οργάνωση και στην αξιοποίηση των συγκεκριμένων εκτάσεων.
Η μη αποτελεσματική αξιοποίηση των γαιών οφείλεται κυρίως στην έλλειψη πλήρους χαρτογράφησης, οριοθέτησης και αξιολόγησής τους και στην πολυμορφία του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που τις χαρακτηρίζει. Τις παθογένειες αυτές θεραπεύει το Σχέδιο Νόμου που ψηφίστηκε αυτή την εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ εξασφαλίζει περί τα 30 εκατ. στρέμματα για την πλήρη κάλυψη των δικαιωμάτων των κτηνοτρόφων.
Καταρχάς, τα πρώτα άρθρα του εν λόγω Νομοσχεδίου (άρθρα 1-12) ορίζουν λεπτομερώς την έννοια των «Βοσκήσιμων Γαιών», προβλέπουν τη δημιουργία «Εθνικής Γεωγραφικής Πληροφοριακής Βάσης Δεδομένων», καθώς και τη σύσταση «Γνωμοδοτικής Επιτροπής Βοσκήσιμων Γαιών».

O ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ 11 - 2 - 2016 ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



http://korinthiannews.gr/korinthian/wp-content/uploads/2015/12/a5-400x240.jpg
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, μετά του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κορινθίας κ.κ. Διονύσιου, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλία Νιάρρο και τον Πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Ε.Α. κ. Χρήστο Πρωτόπαππα, επισκέφτηκαν την 1η Δεκεμβρίου 2015, την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επίδοση στην Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, επίσημης πρόσκλησης για την για την ανακήρυξή του ως Επιτίμου Δημότη του Δήμου -σύμφωνα με την ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης-  στις 11 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα της εορτής του πολιούχου της πόλης του Ξυλοκάστρου Αγίου Ιερομάρτυρα Βλασίου. Παράλληλα επιδόθηκε πρόσκληση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κορινθίας κ.κ. Διονύσιου,  για την παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγ. Ιερομάρτυρος Βλασίου, την ίδια ημέρα.
Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απεδέχθη με μεγάλη χαρά τις προσκλήσεις που του επιδόθηκαν και θα τιμήσει με την παρουσία του την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την εορτή της πόλης, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η Ανακήρυξή του ως επίτιμου Δημότη.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση, τόσο για επίκαιρα θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, όσο και θέματα υψηλής προτεραιότητας για το Δήμο, τα οποία η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  παρακολούθησε με ιδιαίτερη προσοχή και έντονο ενδιαφέρον.

                                               
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Ηλίας Α. Ανδρικόπουλος

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο έργο Φωκιανός - Κυπαρίσσι





Το έργο Φωκιανός - Κυπαρίσσι επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Πέτρος Τατούλης την Παρασκευή 27/11/2015, όπου διαπίστωσε την ικανοποιητική εξέλιξη των εργασιών και την άριστη εφαρμογή της μελέτης με τον έντεχνο τρόπο που πραγματοποιούνται οι εργασίες, όπως η κατασκευή των πρανών και του σώματος της οδού.
 




Ο  Περιφερειάρχης τόνισε ότι με την υλοποίηση του δρόμου αυτού «υλοποιούμε την προσδοκία δεκαετιών και πραγματώνουμε το στόχο της ένωση της Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου και της παραλιακής Κυνουρίας και της παραλιακής Λακωνίας», προσθέτοντας παράλληλα ότι αποτελεί ένα έργο πρότυπο, εναρμονισμένο πλήρως με το φυσικό κάλος της περιοχής, ικανοποιώντας παράλληλα  ένα αίτημα  των κατοίκων της περιοχής για την τουριστική ανάπτυξή της.