Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Το Μαξίμου για το "ξυλοκόπημα" στο Eurogroup - Αιχμές για υπονόμευση της Ελλάδας - Το επεισόδιο Βαρουφάκη με τον Σλοβένο ομόλογό του

Το Μαξίμου για το `ξυλοκόπημα` στο Eurogroup - Αιχμές για υπονόμευση της Ελλάδας - Το επεισόδιο Βαρουφάκη με τον Σλοβένο ομόλογό του 
Tη δική του εκδοχή σπεύδει να δώσει το Μαξίμου για την επεισοδιακή συνεδρίαση του Eurogroup όπου το κλίμα ήταν εκρηκτικό με τους υπουργούς Οικονομικών να καταφέρονται με πρωτοφανή τρόπο κατά του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο άτυπο Eurogroup της Λετονίας έγινε μία προσπάθεια να αντιστραφεί το θετικό και εποικοδομητικό κλίμα των συνταντήσεων του Αλ. Τσίπρα με τους Αν. Μέρκελ, Φρ. Ολάντ και Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στις Βρυξέλλες, όπου εκφράστηκε η πολιτική βούληση να βρεθεί λύση.

Στην ουσία το Μαξίμου αφήνει αιχμές πως οι δανειστές στο Eurogroup προσπάθησαν να υπονομεύσουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως οι πιέσεις κατά της χώρας είναι αναμενόμενο ότι θα ενταθούν όσο πλησιάζει η ώρα της υπογραφής της συμφωνίας. Επισημαίνουν δε πως οι διαδικασίες προς επίτευξη της συμφωνίας επιταχύνονται με το Brussels Group να συνεχίζει τις εργασίες του. Επικαλούνται και τις δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισίο που μίλησε για πρόοδο και πως οι προσπάθειες πρέπει να επιταχυνθούν από το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ο Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί μίλησε όντως για πρόοδο αλλά για μικρή και ανεπαρκή.

Ύβρεις κατά του Βαρουφάκη


Ο Guardian άρχισε να μεταδίδει ότι μέσα στο Eurogroup "έπεσε ξύλο". Σε σχόλιό του για όσα έγιναν μέσα στο Eurogroup έγραψε: «Μπορεί κάποιος στη Ρίγα να δώσει ένα σφουγγάρι και μια πετσέτα στον Γιάνη Βαρουφάκη; Μάλλον είχε ένα πολύ δύσκολο πρωινό!»

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κατηγορήθηκε από τους συναδέλφους του ότι είναι "καιροσκόπος", "τζογαδόρος" και "ερασιτέχνης" σήμερα το πρωί στην Ρίγα. Οι υπουργοί Οιικονομικών τον κατηγόρησαν ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις είναι ανεύθυνος.
Το επεισόδιο Βαρουφάκη με τον Σλοβένο ομόλογό του


Δεν έφταναν τα... γαλλικά που άκουσε από τους ομολόγους του ο Γιάνης Βαρουφάκης, ήρθε και η πρόταση του Σλοβένου υπουργού Οικονομικών “να προετοιμαστεί η ευρωζώνη για ένα “Σχέδιο Β” σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας” και έγινε... έξαλλος.

Την παραπάνω εικόνα περιγράφουν σε νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Σύμφωνα με αυτό κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης ο Σλοβένος υπουργός Οικονομικών πρότεινε πως εάν δεν ενταθεί ο ρυθμός των διαπραγματεύσεων, τότε η Ευρωζώνη θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα «Σχέδιο Β» για την αντιμετώπιση μιας ελληνικής χρεοκοπίας.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος κατηγόρησε τον Σλοβένο υπουργό Οικονομικών ότι είναι «αναξιοπρεπές» ένα τέτοιο σενάριο και τόνισε πως όσοι το πράττουν είναι αντιευρωπαϊστές.

Όπως αναφέρουν οι FT, σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους της ευρωζώνης, υπήρξαν κι άλλοι υπουργοί από πιο μικρές και πιο ευάλωτες οικονομίες, που εξέφρασαν παρόμοια συναισθήματα επισημαίνει το δημοσίευμα. 

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη δίωξη Χατζάκη υπογράφουν 58 άνθρωποι του πολιτισμού

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη δίωξη Χατζάκη υπογράφουν 58 άνθρωποι του πολιτισμού
Επιστολή διαμαρτυρίας για «τη δίωξη που επιχειρείται ενάντια στο Σωτήρη Χατζάκη από τον αναπληρωτή υπουργό πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη», έστειλαν 58 άνθρωποι του πολιτισμού. Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:

«Διαμαρτυρόμεθα εκφράζοντας την αντίθεσή μας στη δίωξη που επιχειρείται ενάντια στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη από τον αναπληρωτή υπουργό πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη. Το θεωρούμε σύμπτωμα νοσηρών κομματικών φαινομένων, από εκείνα που διακόπτουν αυθαίρετα τη συνέχεια του κράτους και μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω σε μια παθογένεια που ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί την χώρα. Αφήστε τον πολιτισμό και τη δημοκρατία να λειτουργήσουν ελεύθερα». Να σημειωθεί ότι η επιστολή κοινοποιήθηκε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ από το προσωπικό e-mail του Σωτήρη Χατζάκη.

Την επιστολή υπογράφουν οι Ελένη Αρβελέρ (ιστορικός), Χρήστος Γιανναράς (συγγραφέας), Κώστας Γεωργουσόπουλος (συγγραφέας - μεταφραστής), Σωτήρης Σόρογκας (ζωγράφος), Παναγιώτης Τέτσης (ζωγράφος), Αλέκος Φασιανός, (ζωγράφος), 'Αγγελος (ζωγράφος), Βασίλης Βασιλικός (συγγραφέας), Κωνσταντίνος Σβολόπουλος (ιστορικός), Αλέξης Πανσέληνος (πεζογράφος), Κώστας Τσιάνος (σκηνοθέτης), Πέτρος Ζούλιας (σκηνοθέτης), 'Αντζελα Μπρούσκου (σκηνοθέτης), Ντόρα Γιαννακοπούλου (συγγραφέας), Λεωνίδας Ευγενίδης (επιχειρηματίας), Ιουλίτα Ηλιοπούλου (ποιήτρια), Βασίλης Κατσικονούρης (θεατρικός συγγραφέας), Σοφοκλής Νάσκος (συγγραφέας), Άκης Δήμου (θεατρικός συγγραφέας), Μηνάς Βιντιάδης (θεατρικός συγγραφέας), 'Αλκηστις Πρωτοψάλτη (ερμηνεύτρια), Κώστας Βουτσάς (ηθοποιός), Γιώργος Κωνσταντίνου (ηθοποιός), Σπύρος Παπαδόπουλος (ηθοποιός), Ελεονώρα Ζουγανέλη (ερμηνεύτρια - ηθοποιός), Θοδωρής Οικονόμου (μουσικός), 'Ακης Βλουτής (σκηνοθέτης - ηθοποιός), Θανάσης Σαράντος (σκηνοθέτης), Γιάννης Βογιατζής (ηθοποιός), Δημήτρης Αρώνης (ηθοποιός), Μαρία Κίτσου (ηθοποιός), Κωνσταντίνα Τάκαλου (ηθοποιός), Μάνος Βακούσης (ηθοποιός), Σπύρος Μπιμπίλας (ηθοποιός), Βασίλης Σεϊμένης (ηθοποιός), Μυρτώ Αλικάκη (ηθοποιός), Βασίλης Ρίσβας (συγγραφέας - ηθοποιός), Γιάννης Δεγαϊτης (ηθοποιός), Αλεξάνδρα Παντελάκη (ηθοποιός), Βασίλης Ευταξόπουλος (ηθοποιός), Φαίδων Καστρής (ηθοποιός), Παναγιώτης Μπουγιούρης (ηθοποιός), Πυγμαλίων Δαδακαρίδης (ηθοποιός), Χρήστος Νίνης (ηθοποιός), Αλέξανδρος Χούντας (ηθοποιός), Σόλων Τσούνης (ηθοποιός), Νικόλαος Τουρνάκης (ηθοποιός), Όλγα Κάτζιου (ηθοποιός), Λευτέρης Σκανδάλης (ηθοποιός), Μαρίνα Μυρτάλη (ηθοποιός), Ηρακλής Κωστάκης (ηθοποιός), Αντώνης Χατζής (ηθοποιός), Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος (ηθοποιός), Δημήτρης Καραμπέτσης (ηθοποιός), Δήμητρα Σιγάλα (ηθοποιός), Τάσος Πυργιέρης (ηθοποιός), Μαρίνος Δεσύλλας (ηθοποιός), Στέφανος Μουαγκέ (ηθοποιός).

Προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης | Δείτε τους πίνακες

Προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης | Δείτε τους πίνακες
Στην πρόσληψη περισσοτέρων από πενήντα προσωρινών αναπληρωτών για το τρέχον σχολικό έτος προχώρησε το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι για το σχολικό έτος 2014 - 2015 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 13 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ70 - Δασκάλων και 3 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ60 - Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ακόμα, στο πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων «Υποστήριξη των Ολοήμερων Σχολείων (Β) - ΑΠ1, ΑΠ2, ΑΠ3» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΣΠΑ 2007 - 2013), προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 9 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70 - Δασκάλων και 23 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60 - Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά και μόνον στο ολοήμερο τμήμα των ολοήμερων νηπιαγωγείων.

Τέλος, στο πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων «Στήριξη των Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα - ΑΠ1, ΑΠ2, ΑΠ3» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΣΠΑ 2007-2013), το υπουργείο προσλαμβάνει ως προσωρινούς αναπληρωτές 8 εκπαιδευτικών πλήρους και 9 μειωμένου ωραρίου του κλάδου ΠΕ06 - Αγγλικής Γλώσσας, 5 εκπαιδευτικών πλήρους και 8 μειωμένου ωραρίου του κλάδου ΠΕ08 - Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, 8 εκπαιδευτικών πλήρους και 3 μειωμένου ωραρίου του κλάδου ΠΕ11 - Φυσικής Αγωγής, 4 εκπαιδευτικών πλήρους και 13 μειωμένου ωραρίου του κλάδου ΠΕ16.01 - Μουσικής, 9 εκπαιδευτικών πλήρους και 3 μειωμένου ωραρίου των κλάδων ΠΕ19&ΠΕ20 - Πληροφορικής και 7 εκπαιδευτικών πλήρους και 8 μειωμένου ωραρίου του κλάδου ΠΕ32 - Θεατρικών Σπουδών για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά και μόνον στα δημοτικά σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 27 έως την Τρίτη 28 Απριλίου 2015, όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του διευθυντή Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Δείτε τους πίνακες ΕΔΩ 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΕΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ



http://www.thessaliatv.gr/include/docs/0050010506_%CE%9A%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%82.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Κέλλας, σχετικά με σημερινό ηλεκτρονικό μήνυμα του Υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής ξαναχτύπησε!
Χθες δήλωνε ψευδώς ότι:
α) ουδέποτε εστάλη από το Υπουργείο του έγγραφο δέσμευσης των ταμειακών διαθεσίμων των κρατικών νοσοκομείων, σύμφωνα με την ΠΝΠ, που εξεδόθη από το Υπουργείο Οικονομικών και
β) η εντολή αυτή ήταν προαιρετική και στη διακριτική ευχέρεια των Διοικήσεων των Νοσοκομείων.
           
Σήμερα, ο Υπουργός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Διαψεύδοντας και τον ίδιο τον εαυτό του, καλεί τις διοικήσεις όλων των Νοσοκομείων να αγνοήσουν τα χθεσινά δικά του έγγραφα και, κατά συνέπεια, το νόμο που προωθούσε η Κυβέρνηση για τη δέσμευση των διαθεσίμων. Απίστευτο και όμως αληθινό!
Ο Υπουργός Υγείας συλλαμβάνεται να ψεύδεται και να αυτοαναιρείται.
Ελάχιστη ευθιξία υπάρχει;

Αγγελική Μήκα: Μόνοι μας μπατάραμε το πλοίο

Την προσωπική της άποψη κατέθεσε σήμερα η κα Αγγελική Μήκα σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με τα πολιτικά πράγματα της χώρας και επίκεντρο την οικονομία και τη διαπραγμάτευση που διεξάγεται για το χρέος. 
Στη χώρα μας οι πολιτικοί την ανάγκη για σύνταξη ρεαλιστικού προϋπολογισμού την βαφτίζουν πολιτική λιτότητας. Αν υπάρχουν ρεαλιτικές λύσεις για αύξηση των εσόδων δεν απαιτούνται μέτρα περικοπής δαπανών, ούτε τα ζητούσε κανείς, ούτε τα ζητάει σήμερα. Κανείς δεν μας βάζει θηλιά στο λαιμό, μόνη μας μπατάραμε το πλοίο σιγά σιγά αλλά ακόμη και σήμερα αρνούμαστε να το παραδεχτούμε όταν επιμένουμε ότι για την οικονομική θέση της Ελλάδας ευθύνονται οι πολιτικές των τελευταίων 5 ετών ( βλέπε εξεταστική) ή ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι αποτέλεσμα της οικονομικής στρατηγικής της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης. Τρείς μήνες τώρα κανείς ευρωπαίος ηγέτης ή εκπρόσωπος "θεσμών" δεν έχει μιλήσει για έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ. Αυτή η συζήτηση ενεργοποιείται εσκεμένα από τη κυβέρνηση για εσωτερική κατανάλωση, για να πεισθεί και ο τελευταίος Έλληνας ότι η διαπραγμάτευση είναι σκληρή. Ευτυχώς οι Ευρωπαίοι αποδεικνύονται αλληλέγγυοι, ίσως περισσότερο απ' ότι θα ήμασταν εμείς απέναντι σε μια άλλη χώρας της ΕΕ. Ομως πέραν της διαπραγμάτευσης για νέο μνημόνιο, αναπτυξιακό πρόγραμμα ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, δεν πρέπει κάποτε να αλλάξουμε πλεύση και μυαλά;
Αγγελική Μήκα
Πολιτευτής

Πρώην δήμαρχος Νιγρίτας

Η γραφίδα της Σιντικής

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΔΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ



http://www.econews.gr/wp-content/thumbnails/61601.jpgΟ Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ανέπτυξε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας στην Κοινή Συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα «Το Νέο Επενδυτικό Σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», στην οποία παρέστη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα κ. Γιούρκι Κατάινεν.  Αμέσως μετά, ο κ. Καλαφάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το θράσος των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ περισσεύει.
Η αλήθεια που θα πρέπει να τους ανησυχεί είναι ότι οι δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων από όλο το πολιτικό φάσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνουν το πολύ κακό, για την Ελλάδα, κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη.
Και του κ. Σούλτς και του κ. Βέμπερ και του κ. Μοσκοβισί και του κ. Ντάισελμπλουμ.
Για να μην αναφερθούμε στα όσα άκουσε σήμερα ο κ. Βαρουφάκης από τους συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών στη Ρίγα.
Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση.
Παρεμπιπτόντως, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδοκιμάσει όλους εκείνους στο εσωτερικό του, που επιχειρηματολογούν υπέρ της δραχμής, όταν η κυβέρνηση υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται για την παραμονή μας στο ευρώ; 

"Ξύλο" στο Eurogroup - Βατερλώ για την Ελλάδα! - Επιθέσεις στον Βαρουφάκη - Τον είπαν ερασιτέχνη και τζογαδόρο! - Δώστε μια πετσέτα στον Έλληνα!


`Ξύλο` στο Eurogroup - Βατερλώ για την Ελλάδα! - Επιθέσεις στον Βαρουφάκη - Τον είπαν ερασιτέχνη και τζογαδόρο! - Δώστε μια πετσέτα στον Έλληνα! Ένα πολύ άσχημο κλίμα για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών περιγράφουν τα ξένα ΜΜΕ. Μεσα στο Eurogroup στην Ρίγα της Λετονίας, "έπεσε ξύλο" όπως λέμε στην καθομιλουμένη. Δηλαδή, το κλίμα δεν είχε καμία σχέση με όσα έγιναν χθες στις Βρυξέλλες στην Σύνοδο Κορυφής και στις συναντήσεις που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Guardian σε σχόλιό του για όσα έγιναν μέσα στο Eurogroup έγραψε: «Μπορεί κάποιος στη Ρίγα να δώσει ένα σφουγγάρι και μια πετσέτα στον Γιάνη Βαριυφάκη; Μάλλον είχε ένα πολύ δύσκολο πρωινό!»

Πεθερός Βαρουφάκη σε Τσίπρα: Δεν πήρες "λευκή επιταγή" - Διώξε τα βαρίδια!

Πεθερός Βαρουφάκη σε Τσίπρα: Δεν πήρες `λευκή επιταγή` - Διώξε τα βαρίδια!Επιστολή η οποία απευθύνεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από τον πεθερό του Γιάνη Βαρουφάκη, Φαίδωνα Στράτο δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Καθημερινή στην στήλη των αναγνωστών.
Με την επιστολή ο κ. Στράτος για δεύτερη φορά καλεί τον πρωθυπουργό να γράψει ιστορία και να απαλλαγεί από τα διάφορα «βάρη ανθρώπων ιδίως, προσκολλημένων σε ένα αποτυχημένο παρελθόν και σε μια νοοτροπία που αγγίζει το παράλογο».

Ο κύριος Στράτος, αναφέρεται σε όσους σχολίασαν αρνητικά την επέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη της πρυτανείας και καλεί τον πρωθυπουργό να μην εφησυχάζει με τη νίκη στις εκλογές, που δεν είναι σε καμία περίπτωση «λευκή επιταγή».

Χαμός στη Βουλή! Μόνο ξύλο που δεν έπαιξαν! Ντόρα: Σιωπή εσείς κυρία μου!

Χαμός στη Βουλή! Μόνο ξύλο που δεν έπαιξαν! Ντόρα: Σιωπή εσείς κυρία μου!
"Χάβρα Ιουδαίων" για άλλη μια μέρα η Βουλή, με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να συγκρούονται σφοδρότατα με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα αποθεματικά των δημοσίων φορέων. Ξεχώρισε ο καυγάς του Νίκου Βούτση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και μια ατάκα της Ντόρας Μπακογιάννη!

Η φράση "σκηνές απείρου καλλούς" δεν μπορούν να περιγράψουν τα όσα έγιναν το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την ψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα αποθεματικά των δημοσίων φορέων.
Ήταν η πιο σκληρή κόντρα της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, με τους βουλευτές να μοιάζουν έτοιμοι ακόμη και για... ξύλο! Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης επιτέθηκε στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εκτός εαυτού φέρεται να βγήκε και ο προεδρεύων, Αλέξης Μητρόπουλος, που φέρεται να είπε, μέσα στο... χαμό: "γαμ... το κέρατό μου".