Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πέταξε στο δρόμο τους συμβασιούχους του καναλιού της Βουλής - - Μαύρη λίστα στον φρούραρχο με τους "επικηρυγμένους" - Αποφασισμένοι να προσέλθουν στους χώρους εργασίας οι δημοσιογράφοι

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πέταξε στο δρόμο τους συμβασιούχους του καναλιού της ΒουλήςΗ Ζωή Κωνσταντοπούλου `τελειώνει` τους συμβασιούχους στο κανάλι της Βουλής - Μαύρη λίστα στον φρούραρχο με τους `επικηρυγμένους`
Αποφασισμένοι να προσέλθουν αύριο κανονικά στους χώρους εργασίας τους, δηλώνουν οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι του Καναλιού της Βουλής, παρά την εντολή που έχει δοθεί από τον γενικό γραμματέα του Κοινοβουλίου Γιώργο Θαλάσση να τους απαγορευθεί η είσοδος στα κτίρια της οδού Αμαλίας, όπου στεγάζονται τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού.
Έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ της συντονίστριας του Καναλιού της Βουλής Κατερίνας Κατωτάκη και των συμβασιούχων δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού.

Όπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής, οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι, προσερχόμενοι το πρωί στον χώρο εργασίας τους στο Κανάλι της Βουλής, διαπίστωσαν ότι είχαν αφαιρεθεί από τις πόρτες των γραφείων τους, οι ταμπέλες με τα ονόματα τους.

Σημειώνεται ότι πριν το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής, η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής ομόφωνα, είχε αποφασίσει να εξετάσει και να λύσει το πρόβλημα που εδώ και μήνες βρισκόταν σε εκκρεμότητα με τη μη ανανέωση των συμβάσεων των δημοσιογράφων, οι οποίοι ωστόσο συνέχιζαν να προσέρχονται και να εργάζονται μέχρι χθες στο Κανάλι.
Όπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων, νωρίτερα η κ. Κατωτάκη είχε παράλληλα ζητήσει από μία παραγωγό του Καναλιού να τους αποκλείσει από την ηλεκτρονική πρόσβαση στο σύστημα ειδήσεων του ΚτΒ, κάτι όμως που τελικά δεν έγινε καθώς μόνο από την διαχειρίστρια του συστήματος μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.

Η ενέργειες αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των δημοσιογράφων που διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην κ. Κατωτάκη, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, αντέτεινε ότι αφού έχουν λήξει οι συμβάσεις τους, δεν είναι πλέον εργαζόμενοι στο Κανάλι της Βουλής.

Οι δημοσιογράφοι επικαλέστηκαν την ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Κανονισμού πριν διαλυθεί η Βουλή, τονίζοντας ότι προέβλεπε  την παραμονή όλων των συμβασιούχων στις εργασίες τους μέχρι να αξιολογηθούν οι φάκελοι τους, και σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση είναι ένα ανοικτό θέμα που θα αντιμετωπιστεί από τη νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου.

Η κ. Κατωτάκη τους δήλωσε ακόμα ότι έχει προφορική εντολή από τον γενικό γραμματέα της Βουλής Γιώργο Θαλάσση, από αύριο να μην επιτρέψει την είσοδο στα γραφεία του Καναλιού, σε κανέναν ανασφάλιστο εργαζόμενο.
Προς στιγμή τα πνεύματα οξύνθηκαν, ενώ τόσο η κ. Κατωτάκη όσο και οι δημοσιογράφοι από την πλευρά τους, φώναξαν τον φρούραρχο της Βουλής, ο οποίος τους γνωστοποίησε ότι και ο ίδιος προσωπικά έχει πάρει την ίδια προφορική εντολή από τον γενικό γραμματέα της Βουλής.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι, που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στη Βουλή. ζήτησαν να τους δοθούν εγγράφως όλες αυτές οι αποφάσεις και οι εντολές, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε.

newsit.gr - ΑΠΕ - ΜΠΕ