Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Μεγαλειώδης συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Ομόνοια Μεϊμαράκης: Τη Δευτέρα πιάνουμε δουλειά, για να φέρουμε δουλειές

Ελληνίδες, Έλληνες, Αθηναίες, Αθηναίοι,
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Σας βλέπω να χαμογελάτε και αυτό μου δίνει κέφι, ενθουσιασμό για να πάμε τη χώρα μπροστά και δεσμευόμαστε από εδώ ότι θα κάνουμε τα πάντα για να γυρίσει το χαμόγελο σε όλους τους Έλληνες. Σε όλη την Ελλάδα.

Ελληνίδες, Έλληνες σηκώστε ψηλά τις σημαίες, τα εθνικά μας χρώματα.

Από εδώ, από το κέντρο της Αθήνας, δηλώνουμε την απόφασή μας να έχουμε στο κέντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο.

Επιλέξαμε την Ομόνοια για να συμβολίσουμε την πορεία
που θέλουμε για την Πατρίδα μας.
Η πλατεία αυτή πήρε το όνομά της όταν, πριν ενάμιση αιώνα οι τότε πολιτικές δυνάμεις, μετά από αιματηρές συγκρούσεις, συγκεντρώθηκαν εδώ και έδωσαν τον «όρκο Ομόνοιας».
Αυτό είναι και το μήνυμα στέλνουμε παντού.
Μήνυμα ομόνοιας και όχι διχόνοιας. Μήνυμα ενότητας για όλο τον ελληνικό λαό. Και επιλέξαμε αυτή την ημέρα, την ημέρα που γιορτάζει η Σοφία που έχουν ανάγκη οι ηγεσίες μας και οι πολίτες μας. Γιορτάζει η Αγάπη. Η αγάπη για όλους τους πολίτες. Γιορτάζει η Πίστη, που δείχνει την εμπιστοσύνη μας και γιορτάζει η Ελπίδα που ξαναγυρίζει μετά από τη σημερινή συγκέντρωση σε όλους τους Έλληνες, σε όλες τις Ελληνίδες.

Η φωνή σας σήμερα από εδώ είναι δυνατή. Το μήνυμά σας είναι καθαρό.
Με τη βοήθεια του Θεού και τη θέληση του Λαού, τη Δευτέρα θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία.



Κυβέρνηση των άξιων, κυβέρνηση των ικανών, που θέλουν να υπηρετούν μόνο τον πολίτη, με πατριωτισμό και ανιδιοτέλεια.
Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.

Είναι μαζί μας σήμερα εδώ, πρωτοπόροι στους κοινούς αγώνες, οι νέες και οι νέοι της Πατρίδας μας, που τους βλέπω και μας δίνουν δύναμη. 
Είναι τα παιδιά αυτά που είδαν τα όνειρά τους να γίνονται κουρέλια.
Τα παιδιά που απαιτούν από εμάς τους μεγάλους να βάλουμε τέλος στο επικίνδυνο πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ. Να μην χάνουμε άλλο καιρό.
Εμείς πρέπει να πάμε την Ελλάδα μπροστά για να γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω που έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Νέες και νέοι της Ελλάδας,
νοιώθω ολοένα και περισσότερο το πάθος και την ορμή σας, για μια καλύτερη Ελλάδα.
Ξέρω ότι έχετε άποψη για το μέλλον. Ξέρω πως, γι’ αυτό, συνειδητά επιλέγετε Νέα Δημοκρατία. Ξέρω τη διαφωνία σας με όποιους καπηλεύονται το «νέο», και λένε ότι έρχονται και φέρνουν το δήθεν «νέο» προσπαθώντας να κρύψουν ξεπερασμένες πολιτικές και αντιλήψεις.
Μην τους επιτρέπετε να σας καπηλεύονται.
Το νέο είναι εδώ.
Είστε εσείς. Όλη η νεολαία που βρίσκεται στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας και θέλει να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά.

Είναι εδώ όμως μαζί μας και βλέπω και πολλές  γυναίκες, που είναι η καρδιά, η ψυχή κάθε ελληνικής οικογένειας, Που είναι η μάνα, η σύζυγος, η νοικοκυρά, η εργαζόμενη, η αγρότισσα. Όλες εσείς που ζείτε, μέσα από το σπίτι, μέρα με τη μέρα, την αγωνία και την ανησυχία, για το πώς εξελίσσεται το αύριο.
Για την καθημερινότητα, αλλά και για το μέλλον των παιδιών σας και των εγγονών σας.
Οι γυναίκες, που ζητάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, μια ώρα αρχύτερα. Νοιώθω  το αίτημά σας.
Νοιώθω τη νέα δυναμική της κοινωνίας. Ε, λοιπόν, Ελληνίδες: Λέμε, ναι! Η Ελλάδα μπορεί και θα πάει μπροστά. Και θα την πάμε εμείς μπροστά.


Είναι ακόμα εδώ μαζί μας και τους βλέπω, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, επαγγελματίες, μαγαζάτορες, έμποροι, εξαγωγείς. 
Όλοι εσείς που βλέπω στα μάτια σας, ότι δεν αντέχετε άλλο το πάγωμα της αγοράς. Εσείς που ξέρετε πολύ καλά ότι το μόνο νέο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα capital controls.
Είναι η μαχαιριά που μας έδωσε στην αξιοπρέπεια όλων μας.
Είναι η απόλυτη ασφυξία του εμπορίου,  η απόλυτη ταπείνωση του επιχειρηματία, που δεν μπορεί ούτε να εισάγει ούτε να εξάγει.

Αλλά είναι εδώ μαζί μας και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα,
που αγωνιούν για την επιβίωση της δουλειάς τους, αγωνιούν για την επόμενη μέρα, αγωνιούν για την αποκατάσταση της σταθερότητας.

Και βλέπω πολλούς εργαζόμενους και στο δημόσιο τομέα.
Άνδρες και γυναίκες που, πολλές φορές, ξεπερνούν τα όριά τους για να καλύψουν χρόνιες αδυναμίες του κράτους.
Είναι οι δημόσιοι λειτουργοί που, πάνω απ’ όλα, βάζουν την ανάγκη
για την προσφορά στη Χώρα, για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Και χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί ανάμεσά σας, βλέπω και πολλούς ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών, του πολιτισμού. Που στηρίζουν τις αρχές μας και πορεύονται μαζί μας.
Αλλά είδα και πολλούς Ένστολους. Τους καθημερινούς ήρωες που ξενυχτούν και κινδυνεύουν για την ασφάλεια του πολίτη.
Και για αυτό με σεβασμό στεκόμαστε απέναντι τους από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο. Και από τους Οθωνούς μέχρι την Κρήτη.

Είναι μαζί μας και οι άνεργοι που εμπιστεύονται τη δική μας Παράταξη,
για νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες δουλειές.
Είστε όλοι εσείς που ξέρετε ότι τη Δευτέρα πιάνουμε δουλειά για να φέρουμε δουλειές. Για να υπάρχει εισόδημα, να υπάρχουν θέσεις εργασίας.
Εμείς με την αξιοπρέπεια των πολιτών δεν κάνουμε πειράματα.

Και σας το λέω με ειλικρίνεια. Η μεγαλύτερη τιμή για έναν πολιτικό είναι να βλέπει συνανθρώπους του να ορθοποδούν, μαζί με τις δικές του πολιτικές αποφάσεις.
Και για αυτό ακριβώς, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους. Γιατί πριν από πέντε εβδομάδες ξεκινήσαμε πολύ λίγοι από τον κάθε νομό. Οι ανώνυμοι Νεοδημοκράτες που χρόνια προσέφεραν στην Παράταξη και κράτησαν όρθια τη σημαία της, άρχισαν σιγά - σιγά να βγαίνουν προς τα έξω. Άρχισαν να αποκτούν αυτοπεποίθηση, αρχίσαμε νέοι, γυναίκες, παιδιά να πηγαίνουμε στα χωριά και στα καφενεία και πέντε βδομάδες μετά έχουμε κάνει το απίθανο, είμαστε η πρώτη κυρίαρχη δύναμη μέσα στην ελληνική κοινωνία.
Ξαναβρήκαμε την αυτοπεποίθησή μας, βρήκαμε την Ιστορία μας.
Θεωρούμε ότι εμείς είμαστε το κόμμα και η Παράταξη που έφερε όλα τα μεγάλα προοδευτικά μέτρα στη χώρα. Εμείς με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή περάσαμε αναίμακτα στη δημοκρατία. Φέραμε το πιο σύγχρονο ευρωπαϊκό Σύνταγμα.
Βάλαμε τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προχωρήσαμε με την αυτοπεποίθηση αυτή σε όλα τα μέτρα προόδου για την Ελλάδα. Γι’ αυτό επιτρέψτε μου να βροντοφωνάξω μαζί σας: Ναι είμαστε βαθιά προσηλωμένοι στην πρόοδο. Είμαστε εμείς η πιο προοδευτική πολιτική δύναμη στον τόπο.  Είμαστε εμείς που έχουμε φέρει αυτή την πρόοδο στην Ελλάδα.

Ελληνίδες,  Έλληνες
Εκείνοι που βύθισαν τη χώρα στο χάος, εκείνοι που ζωντάνεψαν τους πιο σοβαρούς κινδύνους, εκείνοι που έκαναν ριφιφί στις ψήφους πολλών,  προσπαθούν τώρα να εξαπατήσουν για δεύτερη φορά τους Έλληνες.
Μην τους αφήσετε. Μην ανεχτείτε άλλη πολιτική απάτη. Μην ανεχθείτε άλλο εμπόριο ελπίδας. Την Κυριακή αποφασίζουμε όλοι μαζί να πάμε την Ελλάδα μπροστά.

Είναι ξεκάθαρα τα ερωτήματα για την Κυριακή:
Τι θέλουμε; Να γυρίσουμε πίσω ακούγοντας κάλπικες υποσχέσεις και ψέματα
ή να τραβήξουμε μπροστά, με πίστη και λόγια ντόμπρα, αληθινά;

Τι θέλουμε;
Να εμπιστευτούμε πάλι μπλόφες και πειράματα που στοιχίζουν ακριβά,
ή να προχωρήσουμε μπροστά, με υπευθυνότητα και εθνικό σχέδιο;

Τι θέλουμε;
Να πάμε μ’ αυτούς που κόντεψαν να βγάλουν τη χώρα από την Ευρώπη και την πήγαν στα βράχια; Ή με την Παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ
και τώρα την ξανακράτησε όρθια μέσα στην Ευρώπη;

Το μεγάλο ερώτημα για την καθεμιά και τον καθένα είναι ξεκάθαρο:
Πειράματα ή Σιγουριά και σταθερότητα;
Θέλετε να συνεχίσουμε τα πειράματα με ανθρώπους που οδηγούν τη Χώρα από  την μια γκάφα στην άλλη και μετά μας ζητούν συγνώμη; 
Από τη μια καταστροφή στην άλλη ή να οδηγήσουμε τη Χώρα στην Ασφάλεια, στη Σιγουριά και στην Ανάπτυξη με όλες τις Υπεύθυνες Δυνάμεις και όλους τους Πολίτες μαζί;
Πιστεύω ότι οι Έλληνες πολίτες πλέον ξέρουν τι θέλουν.
Δεν θέλουν άλλο πείραμα ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εμπιστεύονται εκείνους που υποτίμησαν και ταπείνωσαν την κοινωνία. Δεν δέχονται άλλο εμπαιγμό, άλλη δημαγωγία. Είναι καιρός εκείνοι, που πουλούσαν λόγια αξιοπρέπειας, να καταλάβουν τώρα τι πραγματικά σημαίνει αξιοπρέπεια.
Είναι καιρός λοιπόν να τελειώνουμε με την ανικανότητα.
Να τελειώνουμε με τα ψέματα.
Το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει την Κυριακή στις 20 Σεπτεμβρίου.

Διότι πριν από ένα χρόνο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν στους Έλληνες πως θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν πεντοζάλη οι αγορές.
Γύριζε την Ελλάδα μοίραζε στους πάντες τα πάντα. Υποσχέσεις έδινε για τα πάντα.
Δεσμευόταν…
-Για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. 
-Για τη χορήγηση ξανά της 13ης σύνταξης.
-Για την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
-Για το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
-Για την αύξηση του κατώτατου μισθού. 
-Για αύξηση θέσεων εργασίας.
-Για νέες τράπεζες ειδικού σκοπού.
-Για κατάργηση του Μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο.

Ακόμα και εκείνοι που αμφισβητούσαν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, σκέφτονταν ότι και τα μισά από αυτά που λέει να κάνει, καλά θα είναι.. 
Ακόμη κι εκείνοι που δεν τον πίστευαν, νόμιζαν πως ψηφίζοντάς τον, δεν έχουν να χάσουν και τίποτε. Ήταν πολλοί αυτοί που μας το έλεγαν.
Αποτέλεσμα; Χάσαμε όλοι. Έχασε όλη η Ελλάδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια παρά φύση κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, αλλά δεν έκανε τίποτε από όσα υποσχόταν στους Έλληνες πολίτες.
Μέσα σε λίγο καιρό, η χώρα άρχισε και πάλι, να βουλιάζει στην ύφεση.
Άρχισε να βυθίζεται ξανά στα ελλείμματα. Άρχισε να γράφει νέα έξαρση της ανεργίας. Η πραγματική οικονομία πάγωσε. Το Δημόσιο σταμάτησε να πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Οι πολίτες ένοιωσαν προδομένοι, αδικημένοι, ταπεινωμένοι.

Από την πρώτη στιγμή, αυτή η συγκυβέρνηση είχε αποφασίσει να παραδώσει τη χώρα στη θεωρία των παιγνίων.
Αντί να ζητήσουν τη στήριξη, απειλούσαν την Ευρώπη.
Αντί να διαπραγματευθούν, κατέφυγαν σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα.
Αποφάσισαν, με μεγάλη αφέλεια -όπως λένε-, με θράσος, με ανευθυνότητα, να προκαλέσουν σεισμό στην Ευρώπη. Και τι πέτυχαν;
Άφησαν σκόπιμα το πρόγραμμα να εκπνεύσει, έκλεισαν με δική τους απόφαση τις τράπεζες  και έβαλαν και πάλι τα capital controls.
Προκάλεσαν ταπεινωτικές ουρές συνταξιούχων στα ΑΤΜs,τίναξαν στον αέρα το χρηματιστήριο, έσπρωξαν χιλιάδες επιχειρήσεις στο λουκέτο. Έσυραν, τελικά,  τη χώρα στο χάος, στην καταστροφή.

Τότε και μόνο τότε αποφάσισαν να κατέβουν από το συννεφάκι τους. Κι ενώ ως τότε αρνούνταν να διαπραγματευτούν, αποφάσισαν άρον-άρον να συμβιβαστούν. Άντεξαν όμως -λέει- 17 ώρες διαπραγμάτευσης!!

Και τι ήταν το αποτέλεσμα;
Αντί να σκίσουν το μνημόνιο, έφεραν ένα ακόμη χειρότερο μνημόνιο.
Αντί να αυξήσουν το αφορολόγητο, έβαλαν πρόσθετους φόρους. Αντί να δώσουν τη 13η σύνταξη μείωσαν και άλλο τις συντάξεις.
Αντί να δημιουργήσουν τράπεζες, έκλεισαν κι εκείνες που ήδη υπήρχαν.  Αντί να μειώσουν το χρέος πήγαν σε νέο δανεισμό. Φόρτωσαν τη χώρα με νέα χρέη. Φόρτωσαν την οικονομία με νέα βάρη. Φόρτωσαν τον κόσμο με νέους φόρους.
Μέσα σε 6 μήνες, έγιναν όλα χειρότερα. Σε όλους τους τομείς.

Και βέβαια για όλες τις Ελληνίδες για όλους τους Έλληνες.
Για τους εργαζόμενους. Για τους άνεργους.
Για τους αγρότες. Για τους μαγαζάτορες. Για τους συνταξιούχους. Για την εργαζόμενη γυναίκα, για τη μητέρα. Αλήθεια, μπορείτε τώρα να σκεφτείτε πως ήταν η χώρα το Γενάρη του 2015, και πως είναι σήμερα.
Ποιος πιστεύει ότι είναι καλύτερα σήμερα από ότι το Γενάρη του 2015. Ποιος αισθάνεται από τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες ότι η ζωή του καλυτέρευσε; Μας είπε ότι θα χτυπήσει τους έχοντες. Όμως, έχει χτυπήσει τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες. Δεν μπορούν να έχουν περίθαλψη, δεν μπορούν να έχουν το φάρμακο τους, δεν μπορούν να έχουν τη σύνταξη τους, δεν μπορούν να έχουν την καλύτερη ποιότητα ζωής τους, πληρώνουν ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, δεν μπόρεσαν να κάνουν διακοπές. Όμως, οι έχοντες με το ΣΥΡΙΖΑ, πέρασαν καλά. Αυτό είναι το αριστερό συννεφάκι του Τσίπρα και η μεγάλη κοροϊδία στους Έλληνες πολίτες και στις κοινωνικά αδύναμες τάξεις που η δικιά μας Παράταξη πάντα περιέβαλε με αγάπη.

Η Πατρίδα μας βρίσκεται τώρα στο πιο κρίσιμο σημείο.
Οι παλιές αντιλήψεις ανατράπηκαν. Οι παλιές πρακτικές χρεοκόπησαν. Οι παλιοί τρόποι κατέρρευσαν. Οι αυταπάτες, τελείωσαν. Για να βγει η Ελλάδα από την κρίση χρειάζεται πλέον ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης.
Χρειάζεται σταθερότητα και ομαλότητα. Χρειάζεται να προσεγγίζουμε τα θέματα με μετριοπάθεια. Χρειάζεται να έχουμε σύνθεση.
Και θέλω να ξεκαθαρίσω, ότι συναίνεση και συνεννόηση μόνο με όσους θέλουν να συνεννοηθούμε, όποιοι δεν θέλουν, θα τραβήξουν τον δρόμο τους.
Η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά.
Χρειάζεται λοιπόν μια εθνική Ομάδα ικανή να πάρει το μέλλον στους ώμους της και να τραβήξει μπροστά.
Αυτή είναι η δική μας επιλογή. Είναι η δική μου επιλογή. Είναι το μοντέλο, που θα εφαρμόσω τη Δευτέρα ως υπεύθυνος Πρωθυπουργός, μόλις μου δώσετε την εντολή με την εμπιστοσύνη σας.
Απόφασή μου είναι να συγκροτήσω μια Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης. Αξιοποιώντας τους καλύτερους, τους ικανούς, τους άξιους, τους αποφασισμένους, για να πάμε τη χώρα μπροστά.
Απόφασή μου είναι να συγκροτήσω Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης. Με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων, που θέλουν να μείνουμε στο ευρώ.
Απόφασή μου είναι να συγκροτηθεί Ομάδα Εθνικού Σχεδιασμού, με συμμετοχή παραγωγικών φορέων, της Αυτοδιοίκησης και όλων εκείνων που μπορούν να έχουν προτάσεις για να προχωρήσει η χώρα μπροστά. 

Επιλογή και απόφασή μου -με την εντολή σας- είναι να φτιάξουμε την Εθνική Ελλάδος με όσους θέλουν να πορευτούμε μαζί.
Γιατί όλοι μπορούμε μαζί να επιβεβαιώσουμε τη μεγάλη συνεννόηση. Μην κάνουμε λάθος. Για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος, χρειάζεται να ενώσουμε όλοι μαζί τα χέρια μας. Όχι να χτίζει κάποιος και ο επόμενος να γκρεμίζει. Όχι με κυρίαρχους τους υβριστές και λασπολόγους.
Όχι με το συστηματάκι που πανικοβλήθηκε και επιχειρεί τώρα με λάσπη να μας σπιλώσει και να φανατίσει και να διχάσει.
Εμείς ξέρουμε ότι είμαστε σε αυτό το σταυροδρόμι και για αυτό απλώνουμε χέρι αγάπης, ενότητας, σε όλους τους ψηφοφόρους που πλανήθηκαν και ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλο κόμμα και τους λέμε: Εδώ είμαστε εμείς. Εδώ είναι η Νέα Δημοκρατία με τη μεγάλη αγκαλιά να μπορέσει να αγκαλιάσει όλους τους Έλληνες, να τους φέρουμε κοντά, να προχωρήσουμε μαζί, να προχωρήσουμε παρέα για τη Νέα Ελλάδα.

Και ξέρω ότι έτσι θα συμπεριφερθείτε μέχρι και την Κυριακή που θα κλείσουν οι κάλπες. Δε θα αντιδράσουμε στη δικιά τους προσπάθεια έντασης. Δε θα αντιδράσουμε στις ύβρεις και τη λάσπη που πετούν γιατί έχουν πανικοβληθεί επειδή χάνουν. Εμείς με ηρεμία, με το χαμόγελο της νίκης, μέχρι που θα κλειδώσουν οι κάλπες την Κυριακή, θα είμαστε εκεί, παρόντες με ανοιχτή την αγκαλιά μας προς όλους του Έλληνες.

Απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινωνία και η Οικονομία, προτείνουμε το νέο Σύμφωνο Κοινωνικής και Οικονομικής Ανάπτυξης.

Την Κυριακή τελειώνουμε, μια και καλή, με το δήθεν που αποδείχθηκε παλιό, σαθρό. Από τη Δευτέρα, πιάνουμε δουλειά και θα κινηθούμε σταθερά σε επτά άξονες:
Άξονας πρώτος:
Επανεκκίνηση της Οικονομίας και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος.

Άξονας δεύτερος
Σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών και οριστική λύση στο πρόβλημα του δημόσιου χρέους.

Άξονας τρίτος
Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, που καλύπτει όλους τους τομείς και όλες τις Περιφέρειες.

Άξονας τέταρτος
Αποτελεσματικότερο κράτος, με λιγότερους φόρους.
Κράτος δίπλα στον πολίτη. Αρωγός και όχι χειραγωγός στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Άξονας πέμπτος
Κοινωνική συνοχή, με έμφαση στην τόνωση της απασχόλησης. Είναι απόφασή μας να στηρίξουμε κάθε επιχείρηση που κάνει έστω και μία πρόσληψη. Πρέπει να αποποινικοποιήσουμε την έννοια της επιχειρηματικότητας και της σωστής έννοιας του κέρδους μέσα από τους βασικούς κανόνες που θέτουμε.
Είναι απόφασή μας να προχωρήσουμε στην εφαρμογή προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, που μπορεί να καλύπτουν απασχόληση των συμπολιτών μας και είναι απόφασή μας να προχωρήσουμε στην καθολική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, για ανθρώπους που είναι στα όρια της φτώχειας.
Αυτή είναι κοινωνική πολιτική. Αυτή την κοινωνική πολιτική μπορεί και πρέπει να εφαρμόσει η δική μας Παράταξη.

Άξονας έκτος
Εξωτερική Πολιτική Ανοικτών Οριζόντων, στιβαρή μπροστά στα δίκαια και τα δικαιώματά μας.

Άξονας έβδομος
Θεσμική εμβάθυνση και συνταγματική αναθεώρηση. Με αλλαγές που  διασφαλίζουν πολιτική σταθερότητα, διαφάνεια, αλλά και απελευθέρωση
του αναπτυξιακού δυναμικού της Χώρας.
Για αυτό ακριβώς έχουμε βάλει προτεραιότητά μας από τη Δευτέρα να φέρουμε επενδύσεις και να φέρουμε δουλείες, δουλειές, δουλειές, για να μπορεί να υπάρξει αύξηση εισοδήματος που θέλουνε οι πολίτες.

Κεντρική λοιπόν απόφασή μας είναι να ξεμπερδέψουμε πολύ γρήγορα με τα δύσκολα και να πετύχουμε αυτή την επανεκκίνηση της Οικονομίας.
Για αυτό σχεδιάζουμε, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το σταμάτημα των capital controls, έτσι ώστε να αρχίσει η αποκατάσταση της ρευστότητας.
Εντάσσουμε, στο ίδιο διάστημα, τη διαπραγμάτευση για την οριστική επίλυση του προβλήματος του δημόσιου χρέους.
Ξεκινούμε μεγάλες αλλαγές για τη βελτίωση επενδυτικού περιβάλλοντος.
Δρομολογούμε τις διαδικασίες για την αξιοποίηση του «πακέτου Γιούνκερ», που εμείς εξασφαλίσαμε.
Ξεκλειδώνουμε αμέσως το ΕΣΠΑ και στηρίζουμε:

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αγρότες και  αγροτική ανάπτυξη. Μεγάλα έργα. Απασχόληση και νέα γενιά. Την περιφερειακή ανάπτυξη.
Και είναι μέσα στις σκέψεις μας, επειδή υπάρχουν πολλά αξιοποιήσιμα ευρωπαϊκά προγράμματα για τη νέα γενιά, για τους νέους επιχειρηματίες, για τους νέους αγρότες, για να μπορέσουν οι νέοι να βρουν δουλειά, όλα αυτά να μην είναι σε συναρμόδια υπουργεία αλλά να είναι σε ένα υπουργείο. Είναι στη σκέψη μας, να κάνουμε υπουργείο Νέας Γενιάς που θα υπηρετήσει τη νεολαία και μόνο. Για να μπορέσουμε να φέρουμε πίσω τα παιδιά μας, τα παιδιά που έχουν φύγει στο εξωτερικό. 
Αναπτύσσουμε επίσης κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων και την προσέλκυση επενδύσεων και δημιουργούν ήδη νέες θέσεις εργασίας.
Στόχος μας λοιπόν, είναι η αποκατάσταση της χαμένης εμπιστοσύνης, είναι ενίσχυση της ρευστότητας και η επανεκκίνηση της Οικονομίας.
Θέλω να τονίσω από το βήμα της Ομόνοιας, προς όλους τους Έλληνες, προς όλες τις Ελληνίδες. Δε μας ενδιαφέρει μόνο να μας ψηφίσετε. Θέλουμε και βέβαια την ψήφο σας, αλλά πάνω από όλα θέλουμε την εμπιστοσύνη σας. Ακόμα και αν δεν μας ψηφίσετε να μας εμπιστευτείτε. Να ρθείτε μαζί μας να δουλέψουμε, να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης που απαιτείται μεταξύ πολιτών και πολιτικής ηγεσίας. Πρέπει ο Έλληνας πολίτης να εμπιστευτεί και πάλι την πολιτική του ηγεσία. Ανεξαρτήτως τι ψήφισε, ανεξαρτήτως ποια πολιτική και ιδεολογική καταβολή έχει. Ζητούμε λοιπόν, να μας ξαναεμπιστευτούν οι Έλληνες και είμαι σίγουρος ότι όταν κερδίσουμε την  εμπιστοσύνη τους θα κερδίσουμε και την καρδιά τους και θα κερδίσει ολόκληρη η Ελλάδα. Για αυτό σας λέω ψηλά οι ελληνικές σημαίες, ψηλά η Ελλάδα μας. 

Αθηναίες,  Αθηναίοι, χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο, το εθνικό σχέδιο για την Παραγωγική Ανασυγκρότησή της χώρας. Από την πρώτη μέρα λοιπόν, πιάνουμε δουλειά και για αυτό.
Είναι επιλογή μας είναι να επενδύσουμε πρωτίστως στην Εκπαίδευση και αν χαριτολογώντας με ρωτούσατε ποιο μνημόνιο θα έσκιζα, θα σας έλεγα το μνημόνιο Μπαλτά το οποίο είναι ντροπή και όνειδος για την ελληνική Παιδεία. Για τη χώρα που παράγει Παιδεία. Για τη χώρα που μπορεί να δώσει φώτα πολιτισμού. Γιατί η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε γη της καινοτομίας, σε γη της τεχνολογίας, σε γη της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Είναι επιλογή μας επίσης, να επενδύσουμε στον Τουρισμό, στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στην αλιεία, στη μεταποίηση, στην τυποποίηση, στη Ναυτιλία, στην αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου, στην αναζήτηση κοιτασμάτων πετρελαίου, φυσικού αερίου στη γη και τις θάλασσές μας.

Σχεδιάζουμε ταυτόχρονα την απλούστευση του φορολογικού συστήματος. Και αποβλέπουμε, προπάντων, στη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, σε συνάρτηση με την ανάκαμψη και σταθεροποίηση της οικονομίας.
Εμείς είμαστε εκείνοι οι οποίοι πιστεύουμε ότι μπορεί το κράτος να είναι μικρότερο, ευέλικτο, επιτελικό, να σχεδιάζει και όχι να είναι μεγάλο και αναποτελεσματικό και να συντηρείται από τους φόρους που πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας.  
Τονίζω λοιπόν, ότι εμείς διαφωνούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό. Γιατί αυτοί θέλουν να φοβίσουν, να τρομοκρατήσουν τους πολίτες. Εμείς δεν θέλουμε κοινωνία φόβου. Εμείς θέλουμε κοινωνία με φορολογική συνείδηση. Ο πολίτης πρέπει να έχει συνείδηση. Κοινωνία αλληλοσεβασμού. Κοινωνία ευθύνης.

Αθηναίες, Αθηναίοι,
Όπως ξέρετε καλύτερα απ’ όλους, η κρίση χτύπησε πρώτα την Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις. Χτύπησε την Αττική και μετά την υπόλοιπη χώρα. Οι επιπτώσεις φάνηκαν πρώτα εδώ και μετά στην Περιφέρεια.
Αυτή τη στιγμή όμως όλη η Ελλάδα πλήττεται από την κρίση.
Ξέρετε, ότι λίγο πιο κάτω, οι γειτονιές της πόλης μας, οι γειτονιές της Αθήνας μας, άρχισαν να «βουλιάζουν», εξαιτίας της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης και λαθρομετανάστευσης.
Όλοι θυμόμαστε τις διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ για αφύλακτα σύνορα. Όλοι θυμόμαστε τα λεωφορεία που μετέφεραν λαθρομετανάστες από την Αμυγδαλέζα στο κέντρο της πόλης. Εδώ στην Ομόνοια. Όλοι θυμόμαστε την πρώην υπουργό, την κα Τασία, να διαπιστώνει πως «οι μετανάστες λιάζονται, λιάζονται στις πλατείες». Ας δουν τώρα τα αποτέλεσμα των ιδεοληψιών τους, της ανεπάρκειάς τους, της ανικανότητάς τους.
Ποιος συμφωνεί με τις σημερινές εικόνες που βλέπουμε στις γειτονιές της Αθήνας;
Πάντως εμείς, ΟΧΙ.
Ποιος συμφωνεί με την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και την έξαρση της παραβατικότητας;
Πάντως εμείς, ΟΧΙ.
Ποιος συμφωνεί με μια κυβέρνηση που δεν έβλεπε,
δεν άκουγε, δεν ήξερε;
Πάντως εμείς, ΟΧΙ.
Όμως, άλλο λαθρομετανάστευση, άλλο μετανάστευση κανονική και άλλο το προσφυγικό.
Είναι ανάγκη να κάνουμε σαφή διάκριση ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Γιατί είναι άνθρωποι που χρειάζονται στήριξη, αλληλεγγύη.
Και εμείς πάνω από όλα το βλέπουμε ανθρώπινα το ζήτημα. Χρειάζεται, ταυτόχρονα, να είμαστε αμείλικτοι στους δουλεμπόρους  και να μην εκπέμπουμε το μήνυμα ότι η χώρα είναι «ξέφραγο αμπέλι».
Δεσμευόμαστε λοιπόν, ως Κυβέρνηση από τη Δευτέρα να αναλάβουμε πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τη Χώρα. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό.

Αν δεν το αντιμετωπίσουμε έγκαιρα, μπορεί να μετεξελιχθεί σε μείζον ανθρωπιστικό ζήτημα.
Όχι μόνο για τους πρόσφυγες, αλλά και για τους κατοίκους της γειτονιάς μας. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει δεκτό. Και θέλω να υπογραμμίσω ότι η πρότασή μας για μια νέα διακυβέρνηση περιλαμβάνει ξεκάθαρες και στέρεες θέσεις και για την Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα της Χώρας.
Γνωρίζετε ότι εγώ, ως υπουργός Άμυνας, στην Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή τιμώ τις Ένοπλες Δυνάμεις και το ανθρώπινο δυναμικό τους. Και δεσμεύομαι, όπως έκανα και ως Πρόεδρος της Βουλής κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, να σταθώ δίπλα στους ανθρώπους με εθνική ευαισθησία. 
Θέλω να επαναλάβω ότι εμείς παραμένουμε σταθεροί στις παρακαταθήκες του ιδρυτή μας, του  Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και εκφράζουμε με συνέπεια την Εξωτερική Πολιτική ανοικτών οριζόντων. Υπερασπιζόμαστε, χωρίς να κάνουμε βήμα προς τα πίσω, τα δίκαια και τα δικαιώματά μας. Επιμένουμε ταυτόχρονα στην επανένωση της Κύπρου με τερματισμό της τουρκικής κατοχής  και με σεβασμό στο κοινοτικό κεκτημένο.

Στη νέα διακυβέρνηση, προτεραιότητα έχουν επίσης και  οι θεσμικές αλλαγές, που θωρακίζουν τη Δημοκρατία και τη διαφάνεια. Δέσμευσή μας είναι να δρομολογήσουμε, αμέσως στους πρώτους έξι μήνες, μια νέα Συνταγματική Αναθεώρηση.
Επιδιώκουμε, πρωτ’ απ’ όλα, αλλαγές, που μπορούν να συμβάλουν στη διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας. Να μην έχουμε εκλογές κάθε έξι μήνες και να μην διαλύεται η Βουλή.
Δεν μπορεί ο κάθε πρωθυπουργός όταν αυτό δεν τον βολεύει να προσφεύγει στους πολίτες και να διαλύει την πορεία της χώρας.
Επιδιώκουμε, ταυτόχρονα,  την αναθεώρηση του άρθρου, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ίδρυση των μη κρατικών Πανεπιστημίων. Δεν μπορεί, ακόμη και τώρα, να φράζουν το δρόμο στα νιάτα της χώρας  οι παλιές και χρεοκοπημένες ιδεοληψίες. Επιτέλους, είναι η ώρα, εμείς να παρέχουμε εκπαίδευση. Εμείς να εισάγουμε και όχι να εξάγουμε φοιτητές.
Και θέλω ακόμη να υπογραμμίσω ότι δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση και στην αναθεώρηση του άρθρου, που αφορά στην ποινική ευθύνη των υπουργών. Να τελειώνουμε και με αυτό. Δεν μπορεί ούτε να παραμένουν ατιμώρητες, ούτε να δημιουργούνται οι οποιεσδήποτε εντυπώσεις ατιμωρησίας για υποθέσεις υπουργών, που έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον.
Είναι δέσμευσή μας, δε φοβόμαστε τίποτα, καθαρός ουρανός, γι’ αυτό ακριβώς θέλουμε να ρίξουμε φως σε όλες τις υποθέσεις. Και ας αφήσουν αυτά που ξέρουν για τη λίστα Λαγκάρντ, γιατί υπάρχει η λίστα Τσίπρα η οποία οφείλει να απαντηθεί και οφείλει να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.
Για αυτό σας λέω ότι σχεδιάζουμε, ταυτόχρονα, ρυθμίσεις, για την ενίσχυση της διαφάνειας, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, τη θεσμοθέτηση τακτικού διαλόγου στο Υπουργικό Συμβούλιο και τους παραγωγικούς φορείς.
Και μόνο έτσι, με αυτή την αναθεώρηση, μπορεί η Ελλάδα να προχωρήσει πιο μπροστά.

Αναγνωρίζουμε ότι χιλιάδες πολίτες, πέρα από τη Νέα Δημοκρατία, αποδεικνύουν αίσθημα πολιτικής ευθύνης. Δεν διεκδικούμε την αποκλειστικότητα στην προσφορά. Δεν κινηθήκαμε άλλωστε μόνο τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορεί, όμως, ουρανοκατέβατοι να παριστάνουν τους σωτήρες. Τη χώρα δεν μπορεί να την σώσει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το «Ποτάμι», ούτε οι ΑΝΕΛ. Και βέβαια δεν μπορεί η Ελλάδα να περιμένει τίποτε καλό από το νέο σχήμα του Λαφαζάνη και της Ζωής. Ο «δραχμικός παράδεισος» που υπόσχονται, είναι η κόλαση που έφεραν, στους συντρόφους.
Σήμερα λοιπόν, είναι ξεκάθαρο πως τα πειράματα τα εσωκομματικά τους, κόστισαν ακριβά και κόντεψαν να πετάξουν την Ελλάδα εκτός Ευρώπης.
Και αν εμείς δεν βάζαμε πλάτη την κρίσιμη ώρα, η χώρα θα είχε ήδη τιναχτεί στον αέρα. Αυτό το ρίσκο δεν πρέπει να το ξαναπάρουμε. Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα, ηρεμία, συνεργασίες. Σε κάθε περίπτωση ένα είναι βέβαιο: Η Βαβέλ με τις συνιστώσες και η καθεστωτική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλούν αστάθεια, προκαλούν αβεβαιότητα. Και πρέπει όλοι μας να έχουμε στο μυαλό μας ότι η κοινοβουλευτική του ομάδα και πάλι μπορεί να έχει διασπάσεις όταν έρθει ένα σοβαρό νομοσχέδιο. Το κείμενο των 53ων μας βεβαιώνει για αυτό. Και τι θα γίνει ελληνίδες, Έλληνες, θα ξαναπάμε σε εκλογές; Κάθε πέντε μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει εσωκομματικά προβλήματα και θα οδηγεί την χώρα στην αστάθεια;

Για αυτό σας λέω, η απάντηση ανήκει τώρα κάθε πολίτη:
Θέλουμε σταθερότητα και ασφάλεια ή αστάθεια και κίνδυνο; Θέλουμε επενδύσεις και δουλειές ή κρατισμό και ανεργία;  Θέλουμε ανάκτηση αξιοπρέπειας ή μόνο στα λόγια και τα χαρτιά;
Η Πατρίδα μας τώρα είναι μπροστά στην τελευταία ευκαιρία. Δεν είναι στη δεύτερη ευκαιρία, είναι στην τελευταία ευκαιρία και για αυτό δεν μπορεί να την θυσιάσουμε στο ψέμα και τις μπλόφες. Δεν μπορεί να την παραδώσουμε στο λαϊκισμό και την ανευθυνότητα. Δεν μπορεί να την αφήσουμε
στο πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η αλήθεια είναι πως το Γενάρη ο κόσμος δεν ήξερε.
Και πολλοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν το ΣΥΡΙΖΑ.
Είχε υποσχεθεί όλα αυτά που ανέφερα. Και συνέκριναν τα πεπραγμένα της δικής μας κυβέρνησης με τις ψεύτικες υποσχέσεις που είχε δώσει. Σήμερα, όμως, πρέπει να συγκρίνουν αυτές τις υποσχέσεις του Γενάρη, με τις οποίες υφάρπαξε την ψήφο τους, με τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης του επταμήνου. Και είμαι σίγουρος ότι η πραγματικότητα ήδη φωνάζει.
Απέτυχαν παντού. Ύφεση, χάος, χάθηκαν επενδύσεις. Χάθηκαν δουλειές. Χάθηκαν ευκαιρίες.

Είναι απελπιστικές πια οι απαντήσεις.
Ήταν το πείραμα καταστροφικό. Κατέστρεψαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Πάγωσαν την επιχειρηματικότητα. Έφραξαν τις αρτηρίες της οικονομίας μας. Διέλυσαν τον ήδη αποδυναμωμένο κοινωνικό ιστό. Έπαιξαν, ρίσκαραν, έχασαν. Και αφού έχασαν στέλνουν τον λογαριασμό στην κάθε Ελληνίδα και στον κάθε Έλληνα. Νέοι φόροι, νέες περικοπές, περίπου 90 δις.

Και θέλουν τώρα να συνεχίσουν το πείραμα.
Τους απαντούμε ξεκάθαρα και δυνατά. Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία στην ανικανότητα, στην ανεπάρκεια, στην αδράνεια. Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία στις λίστες αυτές. Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία πολιτικής απάτης.

Υπάρχει καλύτερο αύριο και γι’ αυτό παλεύουμε. Υπάρχει καλύτερη ζωή και τη ζητούμε. Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε.

Ξέρω ότι πολλοί Έλληνες είναι θυμωμένοι με τους πολιτικούς. Σε μεγάλο βαθμό κατανοώ ότι έχουν και δίκιο. Για να φτάσουν μάλιστα να ψηφίσουν το ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβαίνω πόση αγωνία, οργή και θυμό συσσωρευμένο είχαν διαχρονικά.
Όμως! Κάθε επίθεση, αυτή τη στιγμή, που εκτοξεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εταίροι του εναντίον μας, κάθε επίθεση εναντίον της ελεύθερης δημοσιογραφίας, κάθε επίθεση στην επιχειρηματικότητα, νομίζω ότι θυμώνει ακόμη πιο πολύ τους πολίτες. Αποδεικνύει ότι ξέχασε τις φρικιαστικές συνέπειες της ανικανότητάς του. Και επιχειρεί και πάλι να στρέψει αλλού την προσοχή μας, να φανατίσει και να πολώσει. Γιατί βλέπει ότι χάνει.
Και δεν έμαθε ακόμη πως ο δρόμος της προόδου δεν στρώνεται με το χαλί διχασμού. Δεν μπορείς να διχάσεις τους Έλληνες για να υπάρξει πρόοδος στη χώρα.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η χώρα χρειάζεται συνεννόηση και συνεργασίες. Είναι η ώρα λοιπόν οι Έλληνες να βρεθούμε πιο κοντά. Να δουλέψουμε όλοι μαζί. Σαν μια οικογένεια, σαν μια ομάδα.
Γι’ αυτό προτείνω την Εθνική ομάδα. Να προχωρήσουμε ενωμένοι.

Να ακολουθήσουμε ενωτική και όχι διαχωριστική γραμμή. Με ένα και μόνο στόχο: Το μέλλον της χώρας μας. Το μέλλον της νεολαίας μας. Για να πετύχουμε την Ελλάδα  που μπορούμε και θέλουμε. Αυτό το σύντομο χρόνο τον προεκλογικό γύρισα σχεδόν όλη την Ελλάδα. Συνάντησα πάρα πολλούς και πάρα πολλές.

Θυμάμαι ακόμα και σήμερα μια κυρία που πίστεψε αυτόν τον «πωλητή υποσχέσεων» και σήμερα δεν έχει να πληρώσει ούτε τους λογαριασμούς του σπιτιού. Και η γυναίκα με κοίταζε με δακρυσμένα μάτια.

Θυμάμαι έναν άλλο φίλο που βασίστηκε σε αυτές τις υποσχέσεις που του δώσανε για καλύτερο μισθό και τώρα είναι άνεργος.

Θυμάμαι έναν  μαγαζάτορα που μου έλεγε ότι είχε όνειρο να πάρει το διπλανό μαγαζί για να κάνει μια επέκταση και τώρα έχει κλείσει και αυτό που είχε.


Κάθε φορά που συναντούσα νοικοκυρές, άνεργους, μικρομεσαίους διαπίστωνα κάτι που με στενοχωρεί αφάνταστα. Έβλεπα μια χώρα γονατισμένη, μια Πατρίδα που είχε προσδοκίες σπασμένες, που δεν είχαν γίνει, μια ελπίδα που είχε προδοθεί.

Βλέπω, ακόμη, τη μελαγχολία να έχει μπει από τα παράθυρα και να έχει κυριαρχήσει σε όλα τα σπίτια, στην κουζίνα, στο τραπέζι, στο σαλόνι, στη συζήτηση αλλά και στα δωμάτια των παιδιών μας.
Μέσα σε επτά μήνες, ρίζωσε ξανά ο φόβος ότι αυτή η γκρίζα κατάσταση μπορεί να πάρει πολλά χρόνια.

Για αυτό για ένα θέλω να δεσμευτώ:
Να ανοίξουμε την πόρτα και να ρίξουμε φως.
Να δούμε το αύριο με αισιοδοξία και χαμόγελο, να βασιζόμαστε σε μια λογική και στέρεη επιλογή.
Μια επιλογή που να θυμίζει το δρόμο εδώ της παλιάς γειτονιάς, όπου συναντιόντουσαν νέοι και γέροι,
γυναίκες και άνδρες και μιλούσαν για μια καλύτερη μέρα.
Μια επιλογή που να μας πάει ξανά όπως πηγαίναμε μονιασμένοι και ενωμένοι, όπως προχωράγαμε (το 2004) στα στάδια των Αγώνων.
Αυτή είναι η δική μας επιλογή. Είναι η επιλογή που θα κάνουμε την Κυριακή. Είναι η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας.

Για να προχωρήσουμε το δρόμο της λογικής.
Το δρόμο του μέλλοντος. Το δρόμο της Εθνικής ομάδας.

Πράγματι υπάρχουν στιγμές που είναι κρίσιμες για τη χώρα μας.

Η ψήφος της Κυριακής είναι χρήσιμη. Δεν έταξα και ούτε τάζω τίποτε. Ακολουθώντας τις ισχυρές παρακαταθήκες που μας έχουν αφήσει οι προηγούμενοι αρχηγοί μας.
Αλλά μπορώ όμως να σας βεβαιώσω ότι όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε τέλος στους κινδύνους, που απλώνονται μπροστά μας. Μπορούμε να φέρουμε νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας και μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Εξαρτάται, όμως από την καθεμία και τον καθένα μας.
Αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες από ποτέ.
Σ’ αυτές τις εκλογές, μετρά και η τελευταία ψήφος.
Απ’ αυτές τις εκλογές, δεν πρέπει να λείψει κανένας.

Για αυτό σας ζητώ να βγούμε όλοι παντού. Σε κάθε γειτονιά της Αθήνας. Σε κάθε γωνιά της Αττικής. Να πάμε πόρτα-πόρτα. Να είμαστε την Κυριακή έξω από τα εκλογικά κέντρα. Με την ευγένεια μας, αλλά και με το σήμα της Νέας Δημοκρατίας. Με την ελληνική μας σημαία, να δούμε τους πολίτες, να τους πούμε, να σκεφτούν, να κρίνουν και να συγκρίνουν.
Να εξηγήσουμε ότι η χώρα χρειάζεται Κυβερνήτη, δεν χρειάζεται δραπέτη.  Δεν χρειάζεται κάποιον που έφυγε. Χρειάζεται σταθερότητα και όχι αστάθεια. Χρειάζεται συνεργασίες και όχι τις δήθεν αυθεντίες.
Χρειάζεται νέο τρόπο διακυβέρνησης και όχι νοσηρές καθεστωτικές αντιλήψεις.

Σε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο αποφύγαμε την όξυνση.
Ερχόμαστε να ενώσουμε το λαό μας, και μετά από πολλά χρόνια έντασης, στείρας αντίδρασης, διχαστικών διαιρέσεων. Γιατί η Ελλάδα μάς χρειάζεται όλους.

Εμείς ποτέ δεν είπαμε σε κανέναν «θα σας τελειώσουμε». Αντιθέτως εμείς λέμε, ελάτε μαζί μας και εσείς που δεν θα μας ψηφίσετε.

 Ελάτε μαζί μας για να φτιάξουμε τη νέα Ελλάδα. Εμείς νοιώθουμε παιδιά της ίδιας Πατρίδας. Ότι και αν ψήφισαν τα παιδιά, ότι και αν ψήφισαν οι γονείς τους. Ελληνόπουλα είναι, νέοι και νέες της Ελλάδας είναι. Δεν μας νοιάζει τι ψήφισαν. Μας νοιάζει να μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Για αυτό και κάνω έκκληση σε όλους τους Έλληνες.

Δεν πάει άλλο η ανευθυνότητα. Δεν πάει άλλο αυτή η ένταση. Δεν πάει αυτή η ανικανότητα.

Ελάτε μαζί μας. Ελάτε να βάλουμε, όλοι μαζί, την Ελλάδα σε ένα δρόμο σταθερότητας.
Το χρωστάμε στην ιστορία μας. Το χρωστάμε στην Πατρίδα μας.

Και απευθύνομαι σε όλους. Δώστε μας την εντολή, ισχυρή εντολή για τέσσερα χρόνια, ώστε να μπορέσουμε με τις πολιτικές, με το βλέμμα στον Έλληνα, να μπορέσουμε να φέρουμε τη χώρα στην  κανονικότητα.

Δώστε μας την εντολή για κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Για συνθέσεις, συναινέσεις, συνεργασίες.

Δώστε μας την εντολή να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Όλοι και όλες μαζί, γιατί μπορούμε καλύτερα.
Αυτή είναι η πίστη μου, αυτή είναι η θέση μου, αυτή είναι η πρότασή μου ότι μπορούμε να σηκώσουμε την Ελλάδα. Η νίκη ανήκει στον κάθε Έλληνα. Στην κάθε Ελληνίδα. Η νίκη είναι στα δικά σας χέρια. Ζήτω η Ελλάδα. Ψηλά την ελληνική σημαία.

Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου, αλήθεια σας λέω, ότι με την ενημέρωση που έχω τώρα, είναι από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Σας ευχαριστώ που αυθόρμητα έχετε έρθει να δώσετε την εμπιστοσύνη σας. Γιατί θέλω να ξέρετε ότι παίρνω δύναμη από τη σημερινή συγκέντρωση. Εμπιστεύομαι τους Έλληνες και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε. Στέκομαι με σεβασμό απέναντι σας για να τηρήσω την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε. Γιατί αυτή η μάχη δεν μπορεί να χαθεί. Είναι η μάχη για την Πατρίδα μας. Είναι για το παρόν και το μέλλον μας. Πρέπει να πάμε όλοι μαζί. Η φωνή σας είναι δύναμη. Και όλοι μαζί από εδώ στέλνουμε το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, το μήνυμα της ενωμένης Ελλάδας, το μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει. Το μήνυμα που θέλουμε να ακουστεί σε όλη τη χώρα, στις πόλεις, στα χωριά μας. Ζητούμε περισσότερα γιατί αξίζουμε περισσότερα και μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα.

Πάμε όλοι μαζί.
Όλοι μαζί για την Ελλάδα μας. Καταφέραμε να ξυπνήσουμε τους δημιουργικούς Έλληνες. Είμαστε η πλειοψηφία, θα δημιουργήσουμε, θα κερδίσουμε και η Ελλάδα θα πάει μπροστά. Ζήτω η Ελλάδα.