Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Νέα ντρίμπλα Τσίπρα – Κλείνει την Βουλή και βάζει “δικούς” του βουλευτές στα θερινά τμήματα για να περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι

Νέα ντρίμπλα Τσίπρα – Κλείνει την Βουλή και βάζει “δικούς” του βουλευτές στα θερινά τμήματα για να περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοιΜπορεί το κλείσιμο της Βουλής για το καλοκαίρι να μην ήταν κάτι μη αναμενόμενο, αλλά η συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με το σκεπτικό που γίνεται δείχνει ότι ο πόλεμος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο μαίνεται αλλά και κορυφώνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να κλείσει η Βουλή και να αρχίσουν να λειτουργούν τα θερινά τμήματα. Σε αυτά, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να τοποθετήσει τους λεγόμενους “προεδρικούς” βουλευτές έτσι ώστε μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη και αν δεν έχουν έως τότε προκηρυχθεί πρόωρες εκλογές να περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπει σε νέες περιπέτειες αφού θα αποκλείσει επι της ουσίας τους βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας αλλά και εκείνους που μπορεί να μην είναι ανοικτά μαζί τους αλλά καταψήφισαν το Μνημόνιο.

Παρόλα αυτά, ο κ. Τσίπρας κινδυνεύει να δει τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας να ανεξαρτητοποιούνται και να σχηματίζουν την δική τους κοινοβουλευτική ομάδα έτσι ώστε και στα θερινά τμήματα να συμμετάσχουν και να προσπαθήσουν να κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την ζωή του κ. Τσίπρα.


Οι πιθανες ημερομηνίες για πιθανές πρόωρες εκλογές
Ο κ. Τσίπρας έχει να αποφασίσει ανάμεσα στην 13η Σεπτεμβρίου, την 20η και την 27η. Πιο πιθανές και λόγω χρόνου θεωρούνται οι δυο τελευταίες.