Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Η ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

  Με την υπογραφή Τσίπρα παραδόθηκε στην Ευρώπη ο ελληνικός λαός που δημοκρατικά ψήφισε το μεγάλο ΟΧΙ, που ήταν τελικά ένα μεγάλο ΝΑΙ παράδοσης. 

7 δις ευρώ η πρώτη αμοιβή από τους Ευρωπαίους, που με τα λεφτά τους έκαναν τον Αλέξη Τσίπρα τον πιο σκληρό Μνημονιακό της σύγχρονης ιστορίας μας. Λεφτά που φυσικά έγιναν καπνός και δεν κράτησαν παρά για το γλέντι λίγων νυχτών στη ρυπαρή Αθήνα.

Ο ίδιος ο κ.Τσίπρας τώρα δηλώνει ότι τιμά την υπογραφή του και θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανταλλαγή της Ελλάδας και το ξεπούλημά της, με ρητή βέβαια διατύπωση της μη πίστης του στην εκτέλεση της συμφωνίας. Ένας απλός μεσάζων χωρίς αίσθημα. Ένας έμπορος της δημοκρατίας ενάντια στη βούληση του λαού όπως αυτή διατυπώθηκε κατά το Σύνταγμα στις βουλευτικές εκλογές την 25η Ιανουαρίου 2015 και στο πρώτο δημοψήφισμα της Μεταπολίτευσης την 5η Ιουλίου. Βούληση σύμφωνα με την οποία ο κ.Τσίπρας εντέλλεται να φέρει μία έντιμη συμφωνία και απέτυχε σκοπίμως ή αφελώς. Αποτέλεσμα η επ' αμοιβή χρήση της Ελλάδας και του λαού της στο σκλαβοπάζαρο της παγκόσμιας οικονομίας όσο - όσο.

Χωρίς αιδώ τώρα ως πιστός και σκληρός Μνημονιακός καταλαμβάνει τη θέση του Πρωθυπουργού, ως μία εξουσία που δεν πηγάζει πια από το λαό που τον πίστεψε και τον ψήφισε για να φέρει την ελπίδα και να σκίσει τα Μνημόνια με ένα Νόμο. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας με ένα Νόμο αντίθετα έκλεισε τις τράπεζες και έστησε το λαό στις ουρές των οδών για λίγη αξιοπρέπεια στερώντας τον από τα χρήματά του. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Ένα λαό που δυστυχώς αδιαμαρτύρητα και δημοκρατικά μέσα από τα υπάρχοντα κόμματα δηλώνει ότι αρνείται τη δημοκρατική αντικατάστασή του και ωθεί τη δημοκρατία να τον στηρίζει, παραβιάζοντας το Σύνταγμα της Ελλάδας και τις έννοιες της Κυβέρνησης και της κάθε Αντιπολίτευσης. Ένα λαό που δεν ενοχλείται από την ανωμαλία. 

Μία παρά φύση δημοκρατία αντανάκλαση μίας παρά φύση κοινωνίας που δόξασε οτιδήποτε είχε πρόθεμα την ανωμαλία. Την παρά-οικονομία, την παρά-εκπαίδευση, την παρά –εξουσία.

Η εμπορεύσιμη ζωή μίας πόρνης όμως είναι αμφίβολο πόσο θα διαρκέσει και πόσο θα αποτιμάται καθημερινά από τους πελάτες της καθώς ο εκφυλισμός της μπορεί να είναι  ανεξέλεγκτος. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ντόπιοι και ξένοι «νταβατζήδες» είναι αποφασισμένοι να την γλεντήσουν μέχρι του τέλους, μέχρι να ξεψυχήσει στα ατυχή νιάτα της Ελλάδας.

Ας περιμένουμε λοιπόν την επόμενη συναλλαγή της Ελλάδας του κ.Τσίπρα με την Τρόικα, που είναι πια εδώ με τη Ρουμάνα επικεφαλής της για να μας αποτιμήσει ως οικονομία, ως κοινωνία, ως δημοκρατία… 

thedayaftergr.blogspot.gr