Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στον Γιώργο Δούρο

Διπλή απαγόρευση για Δούρο! | onsports.gr
Με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αλλά και απαγόρευση ενασχόλησης από τις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες τιμωρήθηκε ο Κορίνθιος πρώην αρχιδιαιτητής, Γιώργος Δούρος.

Ο κ. Δούρος απολογήθηκε για περίπου τέσσερις ώρες ενώπιον του ειδικού ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη  , για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. 
Κατόπιν τούτου ο εισαγγελέας στον πρώην αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ και νυν παρατηρητή διαιτησίας, ανακοίνωσε τους δύο περιοριστικούς όρους που ισχύουν, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, καθώς φέρεται να είναι κατηγορούμενους για τέσσερα κακουργήματα.
Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελεά, στον Δούρο επιβλήθηκε: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.
Η απόφαση του εισαγγελέα για τον Γιώργο Δούρο είναι η βαρύτερη από όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που ενδεχομένως δείχνει και τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο πρώην διαιτητής. 

 Το κατηγορητήριο αναφέρει:
«ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΟΥΡΟΥ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, πρώην μέλους της ΚΕΔ, για τις πράξεις της:
 α) ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, 
β )απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα, το περιουσιακό όφελος της οποίας και η προξενηθείσα σε βάρος τρίτων ζημία υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 30.000 ευρώ και 120.000 ευρώ, 
γ) απόπειρας εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα και 
δ) κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση δωροδοκίας – δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης (άρθρα 13 στοιχ. Στ, 26 παρ. 1εδ.α, 27, 42 παρ. 1, 45, 94, 98, 187 παρ. 1,3, 385 παρ. 1.στοιχ. β, 386 παρ. 1,3 ΠΚ και 132 παρ.1,4 Ν.2725/1999, όπως συμπληρώθηκε με άρθρο 78 παρ.6 Ν. 3057/2002 και αντικ. με άρθρο 13 Ν. 4049/ 2012».