Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ο Γιώργος Στασινός νέος πρόεδρος του ΤΕΕ

Γιώργος Στασινός«Στις δύσκολες αυτές ώρες για τη χώρα, τους πολίτες και τους μηχανικούς, έχουμε θέληση, όρεξη, γνώση, δυναμισμό, σύνδεση και ρεαλισμό για να δώσουμε στο ΤΕΕ τον παρεμβατικό ρόλο που χρειάζεται η χώρα», δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός.
Οπως ανακοινώθηκε, ο κ. Στασινός, πολιτικός μηχανικός, με παρουσία στο ΤΕΕ ως μέλος της αντιπροσωπείας ΤΕΕ από το 2006 και της διοικούσας επιτροπής από το 2014, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας και επικεφαλής της παράταξης Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ- Ανανέωση Πρωτοπορία) αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, από τα μέλη της κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, της λεγόμενης και «Βουλής των Μηχανικών», ύστερα από δύο ψηφοφορίες. Στην τελική ψηφοφορία, συγκέντρωσε 66 ψήφους, έναντι των Ανδρεαδάκη Νικόλαου (Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών) με 54 ψήφους και Σεραφίδη Θεόδωρου (Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί- ΕλΕΜ) με 22 ψήφους.
«Η εκλογή μου στη θέση του προέδρου του ΤΕΕ εκφράζει τη θέληση όλων των μηχανικών για δουλειά και πρόοδο. Είναι μεγάλη χαρά και ευθύνη να σε εμπιστεύονται οι συνάδελφοί σου σε μία τόσο δύσκολη περίοδο. Ολοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο όχι μόνο για το ΤΕΕ αλλά και για τη χώρα. Και θα το πράξουμε. Γιατί ζούμε στην αγορά και δημιουργούμε στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στασινός.
Καταλήγοντας, ο νέος πρόεδρος του ΤΕΕ, τόνισε ότι «τίποτα δεν μπορεί να μας κρατήσει πίσω. Μπορούμε και θα καταφέρουμε πολλά. Το μέλλον ανήκει σε όσους θέλουν, μπορούν και ξέρουν. Σε όλους μας».
Ο κ. Στασινός είναι δπλωματούχος πολιτικός μηχανικός πανεπιστημίου Πατρών και ελεύθερος επαγγελματίας, σύμβουλος δημόσιων οργανισμών, ΕΠ. Προγραμμάτων, ΟΤΑ και επιχειρήσεων για την απορρόφηση Ευρωπαϊκών Κονδυλίων. Διετέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (2004-2010), μέλος του ΔΣ της ΟΣΕ ΑΕ (2009), πρόεδρος της Εθνικής συντονιστικής επιτροπής για την πανευρωπαϊκή καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης «Όλοι διαφορετικοί - Όλοι Ίσοι» (2006-2007), μέλος Ε.Γ. ΟΝΝΕΔ (2001-2004) και μέλος ΚΕ ΟΝΝΕΔ (1998-2006)
Είναι επίσης, μέλος της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ (2014 - σήμερα), πρόεδρος Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (2012-2014), πρόεδρος ΔΚΜ (2011 - σήμερα), μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ (2006-σήμερα)
Σε σχέση με την επαγγελματική του δραστηριότητα, ο νέος πρόεδρος του ΤΕΕ είναι σύμβουλος διαχείρισης ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων, σύμβουλος διαχείρισης έργων ΕΣΠΑ (ιδιωτικός και δημόσιος τομέας) (2009 - σήμερα). Έχει εμπειρία στη μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή σημαντικών έργων (δημόσια σχολεία, μουσεία, υδραγωγεία κλπ) στο εξωτερικό, καθώς επίσης και στην κατασκευή τουριστικών εγκαταστάσεων, αθλητικών εγκαταστάσεων, στην έκδοση οικοδομικών αδειών, την επίβλεψη οικοδομών, την κατασκευή στρατιωτικών έργων, έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και οδοποιίας, την κατασκευή ιδιωτικών έργων, καθώς επίσης και στη διαχείριση και εκμετάλλευση ακινήτων.