Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Υπουργείο Εσωτερικών: Πρόσκληση σε δήμους και περιφέρειες για συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενίσχυσης του τουρισμού

Πρόγραμμα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας στον τομέα του τουρισμού με σύμπραξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τοπικής αυτοδιοίκησης και ενώσεων, ομοσπονδιών ή οργανισμών με δραστηριοποίηση σε θέματα νεολαίας, αθλητισμού, τρίτης ηλικίας και ΑμΕΑ, υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (COSME, 2014-2020). Το υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης με έγγραφό του προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, τους Δήμους και Περιφέρειες της χώρας απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα. Το έγγραφο έχει την ένδειξη του εξαιρετικά επείγοντος δεδομένου ότι η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων είναι η 30η Ιουνίου 2015.
Κύριος στόχος της πρόσκλησης είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας του ευρωπαϊκού τομέα του τουρισμού βασισμένη σε τρεις θεματικές:
Θεματική 1: Ενίσχυση των τουριστικών ροών σε εποχές μεσαίας και χαμηλής ζήτησης για ηλικιωμένους και νέους, προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ.
Θεματική 2: Πολυμορφία των ευρωπαϊκών τουριστικών προσφορών και προϊόντων – προώθηση διακρατικών θεματικών τουριστικών προϊόντων, προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ.
Θεματική 3: Ενίσχυση της τουριστικής προσβασιμότητας – βελτίωση των υπηρεσιών για τουρίστες με ειδικές ανάγκες πρόσβασης, προϋπολογισμού 2,9 εκατ. ευρώ.
Η πρόσκληση αποβλέπει στην επιλογή συμπράξεων που θα αποτελούνται από 5 ανεξάρτητες νομικές οντότητες δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, την περιφερειακή ανάπτυξη ή σε οποιοδήποτε πεδίο καλύπτει η παρούσα πρόσκληση (εθνικές ή τοπικές/περιφερειακές αρχές και δίκτυά τους ή ενώσεις σε διεθνές, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ταξιδιωτικά γραφεία, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ΜΚΟ, δημόσιοι και ιδιωτικοί πάροχοι εκπαίδευσης και κατάρτισης, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια) από τουλάχιστον τέσσερις (για τις θεματικές 1 και 2) και δύο διαφορετικές συμμετέχουσες χώρες (για τη θεματική 3) αντίστοιχα. Μία σύμπραξη θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, μία εθνική ή περιφερειακή ή τοπική αρχή και μία ένωση, ομοσπονδία ή οργανισμό που είναι ενεργή στα πεδία της νεολαίας ή σε θέματα τρίτης ηλικίας, στον αθλητισμό, στη φυσική/πολιτιστική κληρονομιά ή εκπροσωπεί άτομα με ειδικές ανάγκες.
Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ 

aftodioikisi.gr