Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ τα βρήκαν για την επιλογή συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.





Τρίπολη 12/5/2015
ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ τα βρήκαν για την επιλογή συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μετά από αρκετές αναβολές και αποτυχημένες προσπάθειες, αναδείχτηκε τελικά «συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πρόκειται για θεσμό χειραγώγησης, ενσωμάτωσης της λαϊκής αγανάκτησης και διαμαρτυρίας, θεσμός κοινωνικού εταιρισμού που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματιών σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Φαίνεται ότι οι μακρόχρονες διαβουλεύσεις και το παρασκήνιο, τελικά απέδωσαν.
Χρειάστηκε να βάλει το χεράκι του μέσα από τις φυλακές ακόμη και ο προφυλακισμένος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Χ.Α. στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ερωτηματικά δημιουργεί η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ αφού η ψήφος  της εκπροσώπου των οικολόγων και υποψήφιας με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές (25 – 01 – 2015), που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ήταν κρίσιμη για την εκλογή του συμπαραστάτη, κάποιου που κατά δήλωση του κ. Περιφερειάρχη «επιτελούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα» στο Μελιγαλά πριν δύο χρόνια, τότε που δημιούργησε τα έκτροπα η ΧΑ.
Έχει να κάνει και με την γενικότερη στάση κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην αντιμετώπιση της ΧΑ;
Αυτή η στάση και επιλογή θα δούμε να εκφράζεται και με την υπογραφή της Σύμβασης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για τη διαχείριση των απορριμμάτων μεταξύ Περιφέρειας και ΤΕΡΝΑ, αφού αρμόδιος είναι ο Οικολόγος Υπουργός που ήρθε στην Τρίπολη, είδε και απήλθε πριν λίγο καιρό;
Οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα δεν μπορεί να περιμένουν τίποτα θετικό από τέτοιους θεσμούς. Χρειάζεται να οργανώσουν την πάλη τους για την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής πολιτικής.