Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Συναρπαστικά τα πλέι οφ

 http://www.crete2day.gr/wp-content/uploads/asteras-tripolis1.jpg
Οι δεκαεννέα ημέρες της φωτιάς και της κόλασης! Τόσο θα διαρκέσει ο μικρός μαραθώνιος των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν στα πλέι οφ, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Αστέρα και Ατρομήτου. Σύμφωνα με τη δυναμική των ομάδων αλλά και τη βαθμολογία με την οποία ξεκινούν, φαίνεται ότι θα χρειαστεί ακόμα και η τελευταία αγωνιστική (7 Ιουνίου) για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Κι ίσως είναι η πρώτη φορά που η κατάσταση είναι τόσο αμφίρροπη και ανοιχτή σε όλα. Οταν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν δύο βαθμούς κι ο Αστέρας έναν, γιατί να μην έχει όνειρα και ο Ατρόμητος κι ας ξεκινάει χωρίς βαθμό; Ενα και μόνο παιχνίδι είναι αρκετό να ανατρέψει μια κατάσταση και να δημιουργήσει νέα δεδομένα.
Ας πάρουμε για παράδειγμα την πρώτη αγωνιστική, στις 20 Μαΐου. Αν (λέμε αν...) ο Αστέρας νικήσει τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη κι ο Ατρόμητος τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, τότε αυτόματα ξεπερνάνε από την πρεμιέρα κιόλας τους δύο αντιπάλους τους και γκρεμίζουν το μικρό πλεονέκτημά τους! Οι τέσσερις ομάδες -για να το δούμε καθαρά αγωνιστικά- δεν έχουν και τόσο μεγάλες διαφορές και πραγματικά όλα μπορούν να συμβούν. Πού είναι η έκπληξη αν ο «ουραγός» Ατρόμητος, που δεν έχει βαθμό, νικήσει οποιονδήποτε από τους άλλους τρεις αντιπάλους του; Είναι απόλυτα ρεαλιστικό αν συμβεί. Εκτός από τη δυναμικότητα των ομάδων βοηθάει πολύ και η βαθμολογία, αφού, ακόμα κι αν κάποια ξεκινήσει άσχημα, μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση στη συνέχεια και να βγει μπροστά.

Κι αυτό ακριβώς είναι που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος, πιθανότατα στα πιο συναρπαστικά πλέι οφ όλων των τελευταίων ετών. Και πραγματικά μπορεί όλες οι θέσεις να κριθούν πάνω στο νήμα, αφού την τελευταία αγωνιστική -7 Ιουνίου- είναι τα παιχνίδια Ατρομήτου-Παναθηναϊκού και Αστέρα-ΠΑΟΚ και όλα μπορεί να είναι ακόμα ανοιχτά. Και γι’ αυτό κάθε προγνωστικό φαίνεται αστείο!


Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η αγωνιστική
Τετάρτη 20 Μαΐου

18.15 Ατρόμητος –ΠΑΟΚ
20.30 Αστέρας-Παναθηναϊκός

2η αγωνιστική
Κυριακή 24 Μαϊου

18.15 ΠΑΟΚ – Αστέρας
20.30 Παναθηναϊκός – Ατρόμητος

3η αγωνιστική
Τετάρτη 27 Μαϊου

17.15 Ατρόμητος – Αστέρας
19.30 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

4η αγωνιστική
Κυριακή 31 Μαϊου

18.15 Αστέρας – Ατρόμητος
20.30 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

5η αγωνιστική
Τετάρτη 3 Ιουνίου

18.15 ΠΑΟΚ – Ατρόμητος
20.30 Παναθηναϊκός – Αστέρας

6η αγωνιστική
Κυριακή 7 Ιουνίου

20.30 Ατρόμητός – Παναθηναϊκό
20.30 Αστέρας Τρ. – ΠΑΟΚ

 

Η  βαθμολογία
1. Παναθηναϊκός   2
2. ΠΑΟΚ              2
3. Αστέρας Τρ.     1
4. Ατρόμητος       0