Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Σαμαράς: Κοινές ανησυχίες με Κύπρο και Αίγυπτο για την σταθερότητα στην Μεσόγειο

kairo

Ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τις συνομιλίες που είχε στο Κάιρο, υπογράμμισε ότι δόθηκε έμφαση σε «θέματα ασφάλειας, οικονομίας, αξιοποίησης των θαλάσσιων πόρων, αξιοποίησης των εκατέρωθεν συμμάχων για το καλό των λαών μας και της Ευρώπης».
«Η σημερινή συνάντηση ήταν το θεμέλιο μιας πολυσήμαντης στρατηγικής συνεργασίας, ενός κοινού μετώπου για τη γεωπολιτική σταθερότητα, την ενεργειακή ασφάλεια, τον πόλεμο στην τρομοκρατία και την οικονομική ανάπτυξη», τόνισε ο Πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι «με την Κύπρο και την Αίγυπτο μάς συνδέουν κοινές ανησυχίες για τη σταθερότητα στην νοτιοανατολική Μεσόγειο»
Η Αίγυπτος είναι η χώρα με την μεγαλύτερη επιρροή στον αραβικό κόσμο, ανέφερε ο κ. Σαμαράς, διαβεβαιώνοντας τον πρόεδρο Αλ Σίσι, ότι Ελλάδα και Κύπρος θα στηρίξουν την προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης της Αιγύπτου από την ΕΕ.
Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του στον πρόεδρο της Αιγύπτου για την προσπάθεια των Αρχών να προστατέψουν τις χριστιανικές κοινότητες, ενώ καταδίκασε την τρομοκρατία.
Παράλληλα, με κοινό ανακοινωθέν τους Αίγυπτος, Ελλάδα και Κύπρος καλούν την Τουρκία να σταματήσει όλες τις εν εξελίξει σεισμογραφικές έρευνες εντός της θαλάσσιας ζώνης της Κύπρου και να αποφύγει παρόμοιες δραστηριότητες στο μέλλον.

Επίσης αποφασίστηκε η επίσπευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου και Αιγύπτου για την οριοθέτηση των μεταξύ τους ΑΟΖ.
Στο ανακοινωθέν γίνεται επίσης αναφορά σε μία δίκαιη συνολική και διαρκή λύση του Κυπριακού σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

ysterografa.gr

Το CNN… σκότωσε τον Ομπάμα! “Πανηγύρι” στο Twitter

cnn

Ένα… τυπογραφικό λάθος σε ένα γράφημα του CNN “σκότωσε” τον Μπαράκ Ομπάμα!
Το ρεπορτάζ αφορούσε το θέμα που έχει δημιουργηθεί με μέλος των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, που ισχυρίζεται πως αυτός είναι που πυροβόλησε και σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Αντί για “Όσαμα” η κάρτα στο κάτω μέρος της οθόνης έγραφε “Ομπάμα” και στο Twitter δόθηκε αφορμή για να γίνει μεγάλο… πανηγύρι από σχόλια.

ysterografa.gr

Ο Αβραμόπουλος πιστεύει πως ο “Μεγάλος Συνασπισμός” είναι εφικτός. Αν το αποφασίσει ο λαός!

Dimitris-Avramopoulos

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αφήνει… ανοιχτό παράθυρο, τονίζοντας πως αυτή είναι μία απόφαση που μπορεί να πάρει μόνο ο ελληνικός λαός.
Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο έλληνας Επίτροπος στη νέα Κομισιόν, σε ερώτηση για το αν θα ήταν εφικτή μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Σε μια δημοκρατία εφικτό είναι ό,τι αποφασίζει ο κυρίαρχος λαός. Αυτός αποφασίζει».
Η προοπτική του “Μεγάλου Συνασπισμού” είναι συνεπώς μέσα στο… παιχνίδι για τον πρώην υπουργό Άμυνας, ο οποίος θεωρεί πως ο λαός είναι αυτός που αποφασίζει με την ψήφο του.
«Οι πολιτικοί και τα κόμματα οφείλουν να βρουν το πιο πρόσφορο και δημοκρατικό δρόμο να εφαρμόσουν την εντολή αυτή», συμπληρώνει ο κ. Αβραμόπουλος.

ysterografa.gr

Καταγγελίες Μουζακίτη για παρεμβάσεις στο έργο του

mouzakitis

Σε καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο του ως οικονομικός εισαγγελέας προχωρά ο Σπύρος Μουζακίτης 15 μήνες μετά την παραίτησή του.
Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζει πως θεωρεί ότι η ρύθμιση τον Ιανουάριο του 2013 του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη με την οποία θεσπίστηκε ο θεσμός του εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς ήταν μήνυμα προς τον ίδιο και τον συνάδελφό του Γρηγόρη Πεπόνη του τύπου «κύριοι, κάτω τα μολύβια, είστε αναρμόδιοι, δεν μπορείτε να συνεχίσετε».
Και αυτό, όπως σημειώνει, ενώ είχαν «ανοικτές» υποθέσεις και σε εκκρεμότητα κλήσεις για απολογίες και πολιτικών προσώπων.
Προσθέτει ότι οι δικογραφίες που χειρίζονταν επέστρεψαν πάλι στους νέους οικονομικούς εισαγγελείς όταν, μετά από δύο μήνες και αφού είχαν παραιτηθεί οι ίδιοι, θεσπίστηκε μεταβατική διάταξη.
Τονίζει, επίσης, πως «στο διάστημα που δουλεύαμε τη λίστα Λαγκάρντ ήμασταν συνεχώς υπό την απειλή άσκησης πειθαρχικής δίωξης».
Αναφέρει ότι σχέδιο νόμου που προωθούσε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ως υπουργός Δικαιοσύνης, επιχειρούσε την κατάργησή τους λόγω συγκεκριμένων ποινικών προκαταρκτικών δικογραφιών που είχαν ανοίξει.
Υποστηρίζει ότι συνεπεία αυτών δεν τους παρασχέθηκε υλική και οργανωτική βοήθεια, ενώ εκτιμά ότι η δικογραφία που ενόχλησε περισσότερο ήταν εκείνη με τα δάνεια των κομμάτων, «μια και είχαν χορηγηθεί χρήματα από τις τράπεζες χωρίς εμπράγματες ασφάλειες».

ysterografa.gr

Η απάντηση Καρατζαφέρη στη Real News!

Giorgos-Karatzaferis

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας REALNEWS για έλεγχο 2 offshore εταιρειών που φέρονται να συνδέονται με τον Γιώργο Καρατζαφέρη,ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σχετικά με την βασιμότητα και έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα της εφημερίδας REALNEWS δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό.
Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα μου.
Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια.
Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και «έχουν γνώσιν οι φύλακες».

ysterografa.gr

Αποκάλυψη-βόμβα από τη "Real News": Ψάχνουν 2 offshore του Καρατζαφέρη!

232
Σε μια αποκάλυψη-βόμβα προχωρεί η “Real News”, καθώς το δημοσιογραφικό παιδί του Νίκου Χατζηνικολάου υποστηρίζει ότι η Δικαιοσύνη διερευνά 2 εταιρείες offshore, που φέρονται να συνδέονται με τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργο Καρατζαφέρη.
Στο σχετικό ρεπορτάζ της “Real News” επισημαίνεται ότι υπάρχει εισαγγελικό αίτημα προς τη Βουλή, για έμβασμα 1,54 εκατομμυρίων ευρώ από μεσάζοντες των ελικοπτέρων “Super Puma”.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι τα δυο εμβάσματα προέρχονται από την εταιρεία Premium Properties του Αλέξανδρου Τσάτσου, ο οποίος μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο μεσολάβησε στη σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου με τη γαλλική εταιρεία Eurocopter για προμήθεια των ελικοπτέρων.
Σύμφωνα με τη “Real News”, ” Catalina Ltd και η Homeric είναι οι δυο εταιρείες που φέρονται να ανήκουν στον Γιώργο Καρατζαφέρη και συγγενικά του πρόσωπα, για τις οποίες ο εισαγγελέας ζήτησε με έγγραφό του προς τη Βουλή να ενημερωθεί εάν έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ”.

ysterografa.gr

Εφηβεία: Μια ισορροπία στα άκρα!

Η εξίσωση γονιών παιδιών σήμερα: Ποιες είναι οι μεταβλητές αλλά και ποιες οι σταθερές στην ανθρώπινη ή αν προτιμάτε οικογενειακή -και όχι μαθηματική- παράσταση

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Σίγουρα η πιο μεταβατική περίοδος της ζωής όλων μας αναμφισβήτητα ήταν η εφηβεία. Αναμνήσεις γλυκές αλλά και πιο «αλμυρές» μας συντροφεύουν από εκείνα τα χρόνια στο διάβα της ζωής μας.  Πολλοί από εμάς σήμερα στο ρόλο του κηδεμόνα φαίνεται πως έχουμε ξεχάσει τα δικά μας παραστρατήματα με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να αποκωδικοποιήσουμε τις ενέργειες των παιδιών μας.
Μια γέφυρα λοιπόν πάνω σε αυτήν την σχέση γονιού και εφήβου προτίθεται να θεμελιώσει  το Συμβουλευτικό Κέντρο «Μαζί για το Παιδί» καθώς  διοργανώνει, σεμινάριο για μητέρες/γονείς με θέμα:
Εφηβεία: Μια ισορροπία στα άκρα!
Η Κλεοπάτρα Τσουχνικά μιλά στην εκπομπή mind attack στο idradio.gr εξηγεί γιατί οι συνθήκες των εποχών επηρεάζουν σαν άλλες μεταβλητές την εξίσωση ανάμεσα σε γονείς και εφήβους, αλλά και ποιες είναι οι σταθερές των σχέσεων τους.

Ακούστε την συνέντευξη που ακολουθεί από το ηχητικό αρχείο που παρατίθεται παρακάτω: 
Διαβάστε περισσότερα » 

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Την έλεγαν Αγγελική, αν ζούσε θα γιόρταζε σήμερα...Τα τελευταία λόγια της: «Δεν μπορώ να σου μιλήσω άλλο. Πνίγομαι»

Φωτογραφία για Την έλεγαν Αγγελική, αν ζούσε θα γιόρταζε σήμερα...Τα τελευταία λόγια της:  «Δεν μπορώ να σου μιλήσω άλλο. Πνίγομαι»
Του Λεωνίδα Μαργαρίτη  
Δεν το έμαθε ποτέ κανείς. Όπως φυσικά και του αγέννητου παιδιού της που κάηκε μαζί της στον δολοφονικό εμπρησμό της ΜΑΡΦΙΝ στις 5 Μαΐου 2010.
Στη μνήμη της δεν έγινε ούτε ένα συλλαλητήριο. Κανείς δεν έγραψε τραγούδι.
Ο σύζυγος κι η οικογένεια της δεν διεκτραγώδησαν τον πόνο τους στην εκπομπή κανενός Σταύρου Θεοδωράκη.
Κανένας Πρετεντέρης ή Τρέμη δεν απαίτησαν από τους δικαστές την άμεση προφυλάκιση των δολοφόνων της.
Κανένα Μέγκα, Αντένα, Σκάι, Σταρ, Άλφα δεν έκανε αφιέρωμα στην στυγερή δολοφονία της.
Κανένας Σαμαράς δεν έκανε δηλώσεις διεθνώς ότι πάταξε το τέρας της ανεξέλεγκτης βίας που οδήγησε στη δολοφονία της.
Κανένας Δένδιας δεν συνέλαβε τους δολοφόνους της.
Κανένας εισαγγελέας δεν βρήκε μάρτυρες που να αποκαλύψουν μέσα σε μια εβδομάδα την εγκληματική συμμορία που την σκότωσε.
Βλέπετε κανείς δεν ενδιαφερόταν να την κάνει τηλεοπτικό σόου η να την εκμεταλλευθεί πολιτικά.
Γιατί όπως φώναζαν οι δολοφόνοι της προτού πετάξουν τις μολότοφ που την σκοτώσουν: «Να καείτε, να καείτε, στις τράπεζες δουλεύετε".
Κι εκείνη η Αγγελική λίγο προτού ξεψυχήσει. μιλώντας στο κινητό, στον τρομαγμένο σύζυγο της του είπε: «Δεν μπορώ να σου μιλήσω άλλο. Πνίγομαι».
Και μαζί της πνίγηκε το αγέννητο παιδί της.
Θύματα της διεστραμμένης λογικής κάποιων φανατικών περί δήθεν «κοινωνικών αγώνων».

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ 
Tromaktiko

Ο Ολυμπιακός Άσσου πέρασε από το Σοφικό - Δοκιμασία στο Δερβένι γιά Δάφνη Εξαμιλίων κόντρα στον Πανευρωστινιακό

Η αυλαία της 5ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Κορινθίας, άνοιξε σήμερα Σάββατο στις 3 το απόγευμα, σε Σοφικό και Κλένια.
 Με νίκη πέρασε από το Σοφικό ο Ολυμπιακός Άσσου, καθώς επικράτησε 0-3 του Πανσολυγειακού και διατηρήθηκε στη κορυφή της βαθμολογίας. 
  Στο γήπεδο της Κλένιας  η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου και ο Αετός Κρυονερίου μοίρασαν βαθμούς και τέρματα με το ισόπαλο 1 -1, ενώ στο ντέρμπι της ουράς στη Ξυλοκέριζα ανάμεσα στον Σαρωνικό Γαλατακίου και τα Ταρσινά '97, η ομάδα της Βόχας έκανε την ανατροπή καθώς επικράτησε με 1 - 2 στις καθυστερήσεις του αγώνα, σημειώνοντας την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. 
 
Η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο Κυριακή με τον Πανευρωστινιακό να υποδέχεται στο "Κώστας Βυζάς" , στο Δερβένι την εκ των πρωτοπόρων Δάφνη Εξαμιλίων, την ίδια ώρα που ο Ηρακλής Λεχαίου αντιμετωπίζει στην έδρα του τον ΑΟ Σολομού. Στο "Γιάννης Στέφας", στα Ίσθμια, ο Ισθμιακός στο τοπικό ντέρμπι αντιμετωπίζει την Περαχώρα, ενω στο Ζευγολοατιό η Δάφνη Πουλίτσας μάχεται τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου. Tέλος στο Κιάτο η Θύελλα Κ. Διμηνιού αντιμετωπίζει τον Φωκά Αρχαίων Κλεωνών.

Η 5η αγωνιστική 
8-11-14 15:00 
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 0 -  3
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 1 - 1
 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ -ΤΑΡΣΙΝΑ '97 1 - 2

9-11-14 15:00 
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ 
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ -ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ

Η Δόξα Νέας Μανωλάδας πήρε πόντο στη Ζάκυνθο

Ζακυνθιακός-Δόξα Ν. Μανωλάδας 1-1

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχτηκαν Ζακυνθιακός και Δόξα Νέας Μανωλάδας στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής στο 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής.
Το πρώτο ημίχρονο είχε λιγοστές φάσεις και ήταν μοιρασμένο, με τη Δόξα να έχει μια ελαφριά υπεροχή. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και έψαξαν το γκολ. Στο 78’ ο Κόλα με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Λιβέρη έκανε το 1-0 για τον Ζακυνθιακό. Η χαρά όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 80’ η Δόξα ισοφάρισε με τον Ντεντόπουλο σε 1-1. Στο 88’ η ομάδα της Ηλείας έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπίζου με δεύτερη κίτρινη.
ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ (Σάββας Καρυπίδης): Χαρακτινός, Τσαλέκου, Κολοβάκης, Νίκου, Κωστάκης, Πάγια (57’  Κόλα), Βελιανίτης, Λιβέρης, Τσιφλίδης (68’ Μπαρμπαρούσης), Φωτιάδης (79’ Πέττας), Καραμαλίκης
ΔΟΞΑ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ (Άγγελος Κωνσταντινόπουλος): Τσιάπαλος, Αγουρίδης, Μπίζος, Λαμπρόπουλος Σ., Σωτηρόπουλος, Βατσής (70’ Ντεντόπουλος), Νικολόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Μελετίδης, Πλαστουργός (53’ Νικολακόπουλος), Γούρμος (86’ Κοτσοκώλος)

Αύριο Κυριακή η αγωνιστική συνεχίζεται με το ντέρμπι ανάμεσα στον Πανελευσινιακό και τον Παναρκαδικό, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και οι αναμετρήσεις του ΑΟ Λουτρακίου με την Αχαϊκή, καθως και του ΠΑΟ Βάρδας με την Καλαμάτα.
Στους υπόλοιπους αγώνες του προγράμματος ο Ερμής Κιβερίου αντιμετωπίζει τον Αστέρα Μαγούλας και ο Μανδραικός τον Παναρκαδικό. Τέλος ρεπό έχει ο Βύζας Μεγάρων.

Οι αγώνες
Σάββατο 8/11
Ζακυνθιακός – Δόξα Μανωλάδας 1 - 1

Κυριακή 9/11
ΑΟ Λουτράκι – Αχαϊκή
ΠΑΟ Βάρδας – Καλαμάτα
Μανδραϊκός – Παναρκαδικός
Πανελευσινιακός – Παναργειακός
Ερμής Κιβερίου – Αστέρας Μαγούλας

Αλωσε ξανά τον Ταύρο η Παναχαϊκή! - Οι αγώνες της 5ης αγωνιστικής ( 1ος όμιλος) της Football League


Αλωσε ξανά τον Ταύρο η Παναχαϊκή! (vds)Ο Ταύρος της πάει...
Η Παναχαϊκή νίκησε για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δυο εβδομάδων τον Φωστήρα (σ.σ.: είχε νικήσει 2-0 για το Κύπελλο), αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα, πανηγυρίζοντας το πρώτο της διπλό!

Οι Αχαιοί νίκησαν 2-1 στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής, με τους γηπεδούχους πάντως να έχουν παράπονα από τη διαιτησία, τα οποία ήταν δικαιολογημένα...
Το σκορ άνοιξε στο 5' με τον Πατινιώτη να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων, έπειτα από φάουλ που εκτελέστηκε από μακρινή απόσταση με τη μπάλα να κοντράρει και να στρώνεται στον σκόρερ, που βρισκόταν σε θέση οφσάιντ...
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα στο 66' όταν ο Μουστόγιαννης έβγαλε ωραία ασίστ στον Τσεμπέσι. Οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων σάστισαν, ο τερματοφύλακας βγήκε και δεν βγήκε κι ο επιθετικός της ομάδας του Ταύρου έκανε το 1-1 στο 66'.
Ωστόσο, η Παναχαϊκή κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» με τον Μαρουκάκη να εξιλεώνεται στο 78' για το... άχαστο που είχε χάσει τρία λεπτά νωρίτερα. Ο Μπαλού έκανε εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά, πέρασε δυο αντιπάλους, έβγαλε την κατάλληλη στιγμή στον Μαρουκάκη κι αυτός με ψύχραιμο πλασέ δεν λάθεψε αυτή τη φορά και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.
Στο γήπεδο μεταξύ άλλων βρέθηκαν ο Τάσος Μητρόπουλος και οι Τραϊανός Δέλλας, Βασίλης Μπορμπόκης και Νίκος Γκουλής, καθώς η Παναχαϊκή υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική την Ενωση.
ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Γκέκας, Γρομιτσάρης, Κρητικός, Μήτκας, Μουστόγιαννης, Μπίρης, Τεγούσης (72' Μπελέρης), Ψυχογιός (46' Σιώπης), Τσεμπέσι, Μεντί, Ράμα (83' Ποτουρίδης)
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Μπαλασάκης, Ασίγκμπα, Κάργας, Άλμπι, Ντα Κόστα (59' Αναστασόπουλος), Γαντιάγκα, Μπαλού, Χαρτσιάς, Πατινιώτης, Μαρουκάκης, Ζλατκόφσκι (46' Σκερλετίδης)

Οι αγώνες στον 1ο όμιλο
Παρασκευή 7 Νοεμβρίου
Φωστήρας - Παναχαϊκή 1 - 2

Κυριακή 9 Νοεμβρίου
Ηρακλής Ψαχνών - Παναιγιάλειος (15:00, Δημ. Στάδιο Ψαχνών)
Ερμιονίδα - Επισκοπή (14:00, Γήπ. Κρανιδίου)
ΑΟ Χανιά - Καλλιθέα
Αχαρναϊκός - Πανηλειακός (15:00, Δημ. Αχαρνών)
  Δευτέρα 10 Νοεμβρίου
Απόλλων Σμύρνης - Άλιμος (18:00 OTE TV, «Γ. Καμάρας»)
Ρεπό: ΑΕΚ

Η Ξάνθη... βούτηξε τον ΟΦΗ στα «Πηγάδια» με ανατροπή

Η Ξάνθη... βούτηξε τον ΟΦΗ στα «Πηγάδια» με ανατροπήΣυνήλθε η Ξάνθη μετά τη συντριβή της στο Αγρίνιο (5-2 από τον Παναιτωλικό) κι επικράτησε του ΟΦΗ με 2-1 στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα του Γκατζούζο προηγήθηκε στο 6' με τον Πετρόπουλο, αλλά πριν κλείσει το ημίχρονο, οι γηπεδούχοι είχαν ανατρέψει τα εις βάρος τους δεδομένα με τα τέρματα των Λισγάρα (29') και Κλέιτον (33'). Στο 78' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τζορτζ του ΟΦΗ, που τρία λεπτά μετά έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση με το σουτ του Ροβίθη που έδιωξε σωτήρια ο Ζαρόπουλος..
 ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι (63΄ Ράνος), Φλίσκας, Βασιλακάκης (72΄ Παπαστεργιανός), Κλέιτον (88΄ Ρούντι), Καπετάνος, Λισγάρας, Γούτας, Λουσέρο
ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Στάθης, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μακρής (46΄ Τζορτζ), Ραζάκ, Μερεμπασβίλι, Πετρόπουλος (68΄ Σίσιτς), Κουτσιανικούλης (59΄ Ροβίθης), Απόνιο.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ " ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ" : Προγραμματισμός παραστάσεων για την περίοδο 20/12/2014 έως 10/08/2015

Κέρκυρα - Παναιτωλικός 1 - 2, «Χ» στο «Παγκρήτιο» - Ντέρμπι στη Τούμπα - Η 10η αγωνιστική

Live: Κέρκυρα - Παναιτωλικός (0-2), «Χ» στο «Παγκρήτιο»
Το ντέρμπι της Τούμπας που θα διεξαχθεί την Κυριακή ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, ξεχωρίζει απ το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη έχει θεωρητικά εύκολο έργο, υποδεχόμενος τον Πανθρακικό, ενώ η Καλλονή φιλοξενείται απ τον Πανιώνιο με στόχο να συνεχίσει την εντυπωσιακή της πορεία και ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι το λογικό φαβορί στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ουραγό, Νίκη Βόλου. Χωρίς ξεκάθαρο φαβορί θα είναι και η αναμέτρηση Λεβαδειακός - Πλατανιάς.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Αστέρα Τρίπολης την Δευτέρα.
Στον αγώνα που «άνοιξε» την αγωνιστική Εργοτέλης και Βέροια μοιράστηκαν από έναν βαθμό, μετά το ισόπαλο 2 - 2 που διεξήχθη στο Παγκρήτιο στάδιο του Ηρακλείου. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές (13' Χαλκιαδάκης, 38' Γιουσούφ) αλλά δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν το προβάδισμα ως το τέλος και να πανηγυρίσουν την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη τους, καθώς η μακεδονική ισοφάρισε αρχικά με τον Καλτσά στο 17' και στη συνέχεια με πέναλτι του Μπεν, στο 61ο λεπτό. Στο 55΄ οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν την ευκαιρία για το 3-1 καθώς η μπάλα μετά την κεφαλιά του Γιουσούφ,από σέντρα του Χαντί, σταμάτησε στο δοκάρι του Καντιμοίρη.
Στην Κέρκυρα  η τοπική ομάδα έχασε με 1 - 2 από τον Παναιτωλικό, που προηγείθηκε με γκολ στο 16΄ του Βιγιαφάνιες και του Κάπελ στο 20΄, ενώ είχε και δοκάρι στο 67΄ με τον Μαρτίνες. Οι Φαίακες μείωσαν στο τελικό σκορ με  γυριστό σουτ του Γκόμες στο 84'.
Τέλος η σημερινή ημέρα «κλείνει» με τον αγώνα την Ξάνθης με τον ΟΦΗ στις 19:30.

Το πρόγραμμα των αγώνων:
ΣΑΒΒΑΤΟ 8/11

Εργοτέλης - Βέροια 2-2
Κέρκυρα - Παναιτωλικός 1-2
Ξάνθη - ΟΦΗ («SKODA Ξάνθη Arena», 19:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/11
Ολυμπιακός - Πανθρακικός (Γηπ. «Γ. Καραϊσκάκης», 15:00)
Πανιώνιος - Καλλονή (Γηπ. Νέας Σμύρνης, 17:15)
Λεβαδειακός - Πλατανιάς (Δημ. Στάδιο Λιβαδειάς, 17:15)
ΠΑΣ Γιάννινα - Νίκη Βόλου («Οι Ζωσιμάδες», 17:15)
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (Γηπ. Τούμπας, 19:30)

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/11

Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης (Δημ. Γηπ. Περιστερίου, 19:30)

Ο Αστέρας Δερβενίου "καλπάζει" , μεγάλη νίκη 5 - 2 επί του Σπαθοβουνίου - "Διπλό" για Πετρί , Κύψελο και Ζευγολατιό


imgbox
  Aσταμάτητος είναι ο καλπασμός του Αστέρα Δερβενίου στο πρωτάθλημα της Α1 Κορινθίας. Σήμερα στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής, ο Αστέρας ,στην έδρα του, στο "Κώστας Βυζάς", επεβλήθηκε με 5 - 2 επί  του Α. Ο. Σπαθοβουνίου, κάνοντας το 6 στα 6 και  διατηρήθηκε απόλυτος κυρίαρχος στο "ρετιρέ" της βαθμολογίας. Με το ίδιο σκορ  η Κόρινθος '06 επικράτησε, στον Συνοικισμό επί του Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Εκτός έδρας νίκες με σκορ 1 - 2 πέτυχαν  η Θύελλα Πετρίου στο Βέλο κόντρα στην τοπική Ελλάδα και ο Κύψελος στο "Γιάννης Στέφας" επί του Ολυμπιακού Λουτρακίου
 Σε ενδιαφέροντα αγώνα,για 2η σερί αγωνιστική στην έδρα της,  η Κόρινθος επικράτησε με 2 - 0 επί των τους Αγίων Θεοδώρων, ενώ ο ΑΟ Ζευγολατιού ,με το ίδιο σκορ  πέρασε από την Νεμέα επί του  Παννεμεατικού. Στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός σε ενδιαφέροντα αγώνα νίκησε 3 - 0 τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου με γκολ των Τσιπά, Σέρπου και Ενο. Τέλος το ντέρμπι των ουραγών πήρε στα Αθίκια ο Τενεάτης με 1 - 0 επί του Πέλοπα Κιάτου, πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Η 6η αγωνιστική
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ -ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ   2 - 0
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ 5 - 2
ΤΕΝΕΑΤΗΣ -ΠΕΛΟΠΑΣ 1 - 0
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ -ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 0 - 2
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 5 - 2
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ -ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 1 - 2
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. 3 - 0
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 1 - 2

Η Βαθμολογία
( Σε 6 αγώνες) 


ΑΣΤΕΡΑΣ  ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
14-3
18
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
13-5
15
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
12-6
15
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
13-4
12
Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
11-2
11
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
7-6
11
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
7-10
9
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
11-10
7
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
7-7
7
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
5-13
6
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
4-7
5
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
8-16
5
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
2-10
4
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
9-15
4
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
5-8
4
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
4-11
4

ΧΑΜΟΣ !! ''ΒΡΗΚΑΝ'' ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ !!



Συγκλονιστικό για την πανελλαδική ιστορική κοινότητα!!

Mετά από συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Πολιτισμού, βρέθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος..
. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !!
greeksfun.org
 

Σάρωσε ο Αθανάσιος Γκίκας στις εκλογές στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Σάρωσε ο Γκίκας στις εκλογές του ΓΕΩΤΕ
Σάρωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Γκίκας στην εκλογές για την νέα διοίκηση του ΓΕΩΤΕ.
Ο εξαιρετικά αγαπητός δασολόγος ήρθε πρώτος με διαφορά μάλιστα απο τους άλλους υποψήφιους
Ολοκληρώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη
οργάνων διοίκησης στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Μετά την διαλογή των ψηφοδελτίων στα εκλογικά κέντρα του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας τα προσωρινά αποτελέσματα, που  αναμένεται να επικυρωθούν από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, είναι τα ακόλουθα:
Για το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας:
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
ΠΟΣΟΣΤΟ
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ
45,11%
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
29,36%
 
Επίσης για την νέα Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος εκλέγονται οι παρακάτω:
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ
  1. Σωτήριος Λαμπρόπουλος, Γεωπόνος
  2. Γεώργιος Κοντογιάννης, Γεωπόνος
  3. Μιχάλης Αντωνόπουλος, Γεωλόγος
  4. Αθανάσιος Γκίκας, Δασολόγος
  5. Ιωάννης Φαρμάκης, Κτηνίατρος
  6. Σπύρος Σπυρόπουλος, Ιχθυολόγος
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ
  1. Σταύρος Αραχωβίτης, Γεωπόνος
  2. Γεώργιος Σταμούλης, Γεωλόγος
  3. Θεόδωρος-Γιώργος Φούντας, Δασολόγος
  4. Ελένη Φωτοπούλου, Κτηνίατρος
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ
  1. Κωνσταντίνος Καλαντζόπουλος, Γεωπόνος
 
Το νέο Δ.Σ. και η νέα Δ.Ε. του Παραρτήματος θα συγκροτηθούν μετά από την ολοκλήρωση ανάρτησης των αποτελεσμάτων, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον τρέχοντα μήνα.
 
 
Από την Διοικούσα Επιτροπή
Ο Πρόεδρος Π.Π.Δ.Σ.Ε.
  
Σωτ. Β. Λαμπρόπουλος
korinthostv.gr

Ντέρμπι κορυφής στη Β Κορινθίας. Απέσσας Χαλκίου - Νέοι Στιμάγκας

Όλα τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής της Β’ κατηγορίας Κορινθίας
Με τους αγώνες της 4ης αγωνστικής συνεχίζεται, αύριο, Κυριακή το πρωτάθλημα στους 2  ομίλους της Β κατηγορίας Κορινθίας.
Στη Β1 Κατηγορία ξεχωρίζουν οι αγώνες του ΠΑΣ Κλένια με τον Αστέρα Κορίνθου , του ΑΣ Λουτρακόυ με το Σοφιό ΄05 . Η ομάδα του Αγίου Γεωργίου υποδέχεται τον ΑΟ Μαψού.
Στη  Β2 Κατηγορία δεσπόζει το ντέρμπι κορυφής στο Ζευγολατιό ανάμεσα στον Απέσσα Χαλκίου και τους Νέους Στιμάγκας , ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αγώνας του ΠΑΟ Κουταλά με τον Παμφενεατικό. Η Λυκοποριά φιλοξενεί τον Κεραυνό Μεγ. Βάλτου , και ο Ηρακλής Λεχαίου τον Α.Ο Λαύκας.

Οι αγώνες
Β1 Κατηγορία
4η αγωνιστική
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΣΟΦΙΚΟ '05
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ. ΒΡ.
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΑΟ ΜΑΨΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΖΗΣ -ΑΟ ΡΟΜΑ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Β2 Κατηγορία
4η αγωνιστική ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ -ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ -ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ
ΑΠΕΣΣΑΣ -Ν. ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ -ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ

ΥΠΟΙΚ: Νόμος του κράτους η ρύθμιση για τις 100 δόσεις και θα εφαρμοστεί

yp1
 Το ΥΠΟΙΚ με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι θα εφαρμοστεί κανονικά ο νόμος για τις ρυθμίσεις των χρεών έως και τις 100 δόσεις, με αφορμή τα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Αγορά» και «Καθημερινή» ότι η τρόικα ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τη σχετική ρύθμιση.
«Η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο με διακανονισμό έως και 100 δόσεων είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί. Η συζήτηση με την τρόικα είναι διαρκής και περιλαμβάνει ένα ευρύ πεδίο θεμάτων με στόχο τη μέγιστη αποτελεσματικότητα των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης», τόνισε το ΥΠΟΙΚ.

Η Ελλάδα... δεν κατάλαβε τίποτα από την κρίση: Ο Στ. Θεοδωράκης δημοφιλέστερος αρχηγός

Stavros-Theodorakis-Potami

Η ιστορική εμπειρία μας έχει διδάξει ότι με τις δημοσκοπήσεις οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και… διστακτικοί, στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Διατηρούν ωστόσο τη χρηστικότητά τους, ειδικά όταν εντυπωσιάζουν.
Βλέποντας τα ευρήματα της δημοσκόπησης της “Metron Analysis”, που εμφανίζουν τον Σταύρο Θεοδωράκη ως δημοφιλέστερο πολιτικό αρχηγό, με θετικές γνώμες 43%, και αρνητικές γνώμες 50%, εκ των πραγμάτων… απορεί κανείς.
Τι κατάλαβε τελικά από την κρίση η ελληνική κοινωνία; Και μπορεί πραγματικά να… ακουμπάει στον ώμο του επικεφαλής του Ποταμιού, έναν δημοσιογράφο με μακρά και λαμπρή διαδρομή, αλλά απολύτως “συστημική”, που στη μέχρι σήμερα παρουσία του ως αρχηγός κόμματος, δεν έχει καταθέσει ουσιαστικές, πολύ περισσότερο ρηξικέλευθες προτάσεις, αλλά συνεχίζει να σεργιανίζει σε… εκθέσεις ιδεών.
Από όποια σκοπιά κι αν δει κανείς το Ποτάμι, θα το χαρακτηρίσει… συμπαθητική προσπάθεια, αλλά και την ίδια στιγμή απολιτίκ. Χωρίς γωνίες στις προτάσεις του. Χωρίς διάθεση πραγματικών ρήξεων με τα κακώς κείμενα που οδήγησαν την Ελλάδα στη βαθιά και σύνθετη κρίση των τελευταίων ετών.
Δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία ότι η σημερινή Βουλή είναι η χειρότερη, ακόμη και χαρακτηριστικά… φαιδρότητας, που ζήσαμε ποτέ στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Από το σημείο αυτό μέχρι να φτάνουμε στην άλλη άκρη της… άρνησης της πολιτικής, με τον εναγκαλισμό με τις απολιτίκ θέσεις του Ποταμιού, προφανώς και η απόσταση είναι μεγάλη.

ysterografa.gr

"Απόβαση" Παπαμιμίκου στην Κρήτη και... πόλεμος για τη συσπείρωση - : Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω στα δίκαια του Ελληνισμού

papamimikos1

Τριήμερη περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, με στοχευμένες επισκέψεις και επαφές, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση της ΝΔ.
Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ως και εκ της θέσεως του επικεφαλής του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας, ηγείται της προσπάθειας της “γαλάζιας” παράταξης για πανστρατιά, με τις πρόωρες εκλογές να παραμένουν πάντοτε… επικίνδυνα στον ορίζοντα.
Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δίνει έμφαση στη συσπείρωση της κοινωνικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων… χτυπούν καμπανάκι, για αποστασιοποίηση, απάθεια, αν όχι… οργή των “γαλάζιων” ψηφοφόρων, στον απόηχο της διακυβέρνησης της τελευταίας διετίας.

Papamimikos-ArkadiΣτο Αρκάδι βρέθηκε σήμερα Σάββατο ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, για τους εορτασμούς του Ολοκαυτώματος, αλλά και στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας του στην Κρήτη.
Σε δηλώσεις του, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε τα εξής:
“Το Αρκάδι, είναι τόπος έκφρασης της Κρητικής Λεβεντιάς. Ένα σύμβολο ηρωισμού και ελευθερίας.
Είναι χώρος που εμπνέει εθνική ανάταση και περηφάνια.
Ας είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση:
Ματαιοπονούν όσοι περιμένουν υποχωρήσεις και παραχωρήσεις, είτε στην Κύπρο, είτε στην Ανατολική Μεσόγειο, είτε στο Αιγαίο. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τα δίκαια και τα δικαιώματα του Ελληνισμού”.
ysterografa.gr

Ο ήπιος λόγος του Κυριάκου και η... "υστερική Δεξιά"

Kyriakos-Mitsotakis

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Αυτιά, ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επενδύει σε ένα διαφορετικό, περισσότερο ήπιο και μετριοπαθές προφίλ, σε σχέση με την… “υστερική Δεξιά”, που σεργανίζει τους τελευταίους μήνες στα τηλεπαράθυρα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε τις φωνές, τις υπερβολές και τη διολίσθηση στον λαϊκισμό, ενώ δεν μάσησε τα λόγια του αναφορικά με τις πιέσεις που ασκεί η τρόικα για την απόσυρση διατάξεων που αφορούν την οικονομία και ανακουφίζουν τους πολίτες, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει, και θα προχωρήσει σύμφωνα με τον σχεδιασμό της, για να διευκολύνει πολίτες που δοκιμάζονται.
Στον αντίποδα του πολιτικού λόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκονται φυσικά άλλοι συνάδελφοί του, υπουργοί αλλά και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που έχουν επενδύσει στο διαρκές φλερτ με τον λαϊκισμό και τις υπερβολές, στις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους, προκαλώντας ουσιαστικό πρόβλημα στον Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο πολιτικός αυτοπροσδιορισμός τους βρίσκεται σε προφανή αντίθεση με τη στάση ευθύνης του Πρωθυπουργού, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη εθνική συγκυρία για την Ελλάδα.

Εξώδικο της ΠΟΕ- ΟΤΑ στον Σταικούρα για τις κρατήσεις των απεργιών

Ο τρόπος υπολογισμός των κρατήσεων απεργούντων δημοσίων υπαλλήλων, από τις Υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών και  ... 

Ψάχνει εθελοντές ...εκπαιδευτικούς ο Λοβέρδος

Διδασκαλία με αντάλλαγμα περισσότερα μόρια μελετά το υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη των κενών στα σχολεία.

Εθελοντές εκπαιδευτικούς – που θα αποδεχθούν να εργαστούν… δωρεάν για να καλύψουν περίπου 1.100 θέσεις οι οποίες υπολογίζονται ότι θα απομείνουν κενές στα σχολεία όλης της χώρας, ύστερα και από τα τελευταία μέτρα που λαμβάνονται για την άμβλυνση των ελλείψεων – σκέφτεται να αναζητήσει το υπουργείο Παιδείας.

Στην έκκληση για «εθελούσια συνεισφορά» προς τους εκπαιδευτικούς που δεν εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με αντάλλαγμα μια μοριοδότηση που θα τους βοηθήσει, όταν θα γίνουν προσλήψεις, να ανέβουν κάποιες θέσεις στους πίνακες κατάταξης, μελετά τώρα να προσφύγει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Καθώς τα κενά στα σχολεία φαίνεται πως είναι αδύνατο να καλυφθούν πλέον παρά τις εξεζητημένες ενέργειες (όπως το πάγωνα αιτήσεων για συνταξιοδότηση μέχρι το τέλος του σχολικού έτους και η ανάκληση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε διάφορους φορείς), στις οποίες ήδη προσέφυγε ελλείψει χρημάτων η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, εξετάζεται από χθες η ύστατη λύση: Να απευθυνθεί ο υπουργός στον ανώνυμο εκπαιδευτικό, ζητώντας του να εργαστεί εθελοντικά για να βοηθήσει τους μαθητές και τις εκατοντάδες οικογένειες που διαμαρτύρονται επειδή δεν έχουν δασκάλους και καθηγητές.

Όπως είπε χθες μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Παιδείας, τα κενά στα σχολεία είναι περίπου 1.500 εκ των οποίων 200 περίπου καλύπτονται από τους αποσπασμένους που επιστρέφουν και άλλα τόσα από το πάγωμα των συνταξιοδοτήσεων.

«Απομένουν λοιπόν ακόμα 1.100 κενά και μιλάω για κενά που αφορούν την επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια. Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια. Αξεπέραστο πρόβλημα λοιπόν. Τι να κάνω; Προσπαθώ κατ’ αρχήν να βρω μια λύση που δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμα, αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσει, σκέφτομαι ότι αν βρεθώ σε αδιέξοδο το μόνο που απομένει είναι να απευθυνθώ στον ανώνυμο εκπαιδευτικό ζητώντας την εθελούσια συνεισφορά του».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
airetos.gr

Η τρόικα τινάζει στον αέρα τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και... φέρνει εκλογές

kalpes-proores-ekloges
Ένα βήμα πιο κοντά φέρνει τις πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο του 2015 η απόφαση της τρόικας να… ζορίσει την ελληνική κυβέρνηση, τινάζοντας επί της ουσίας στον αέρα τον οικονομικό σχεδιασμό της Αθήνας.
Όπως αποκαλύπτει η “Καθημερινή”, οι εκπρόσωποι των δανειστών θέτουν βέτο στη ρύθμιση οφειλών προς Ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορίες, ζητώντας επί της ουσίας από την κυβέρνηση να την αποσύρει.
Ενώ, όπως αποκαλύπτει η “Αγορά” του Νίκου Χατζηνικολάου, η τρόικα ζητάει από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τον σχεδιασμό για τις 100 δόσεις για τις ληξιοπρόθεσμες οφειλές.
Και οι δυο κυβερνητικές αποφάσεις στόχευαν στην ανακούφιση της κοινωνίας, και έρχονταν να ενισχύσουν τη ρητοτική του Αντώνη Σαμαρά περί εξόδου από το Μνημόνιο και των… συνεπειών του.
Πλέον, το κλίμα που διαμορφώνεται είναι ασφυκτικό, και επιτείνει τη βεβαιότητα για πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο του 2015 (την Κυριακή 22 Μαρτίου, όπως έχουν αποκαλύψει τα “Υστερόγραφα”).

ΥΔΜΗΔ: Προθεσμία έξι μηνών για τις προσλήψεις εποχικών (εγκύκλιος)

Οι προσλήψεις με σύμβαση έργου και εποχικών που έχουν εγκριθεί μετά την 31-10-2014 από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 θα πρέπει να πραγματοποιούνται μέσα σε έξι μήνες από την έγκριση τους. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης η οποία κάνει σαφές ότι ο περιορισμός αυτός δεν αφορά προηγούμενες χρονικά εγκρίσεις.
Αναλυτικά:

Η Metron Analysis δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 4,6%

dimoskopiseis
Προβάδισμα 4,6 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει το εβδομαδιαίο βαρόμετρο της εταιρείας Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», που κυκλοφορεί αύριο, Σάββατο. Η διαφορά ανεβαίνει στις 6.1 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου μετά την αναγωγή των έγκυρων ψηφοδελτίων.
Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24,5%, τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 19,9%.
Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 24,5%
Νέα Δημοκρατία: 19,9%
Ποτάμι: 7,7%
Χρυσή Αυγή: 4,5%
ΚΚΕ: 4,0%
ΠΑΣΟΚ: 3,8%
ΑΝΕΛ: 3,6%
ΛΑΟΣ: 1,6%
Οικολόγοι 1,3%
Λευκό ή άκυρο 5,1%
Αναποφάσιστοι 11,1%
Αλλο κόμμα 4%
Δεν θα ψηφίσουν: 5,5%
Δεν απαντώ: 3,4%
Σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Metron Analysis, η διαφορά ανεβαίνει στις 6,1 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου μετά την αναγωγή των έγκυρων ψηφοδελτίων.
Τα ποσοστά έχουν ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 32,6%
Νέα Δημοκρατία: 26,5%
Ποτάμι: 10,3%
Χρυσή Αυγή: 5,9%
ΚΚΕ: 5,3%
ΠΑΣΟΚ: 5,1%
ΑΝΕΛ: 4,8%
ΛΑΟΣ: 2,1%
Οικολόγοι: 1,7%
Άλλο κόμμα: 5,7%