Τρίτη 1 Απριλίου 2014

"Ανανεωτική Συνεργασία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης" - Βλάσσης Τσιώτος: "Hρθε η ώρα να λέμε αυτά που εννοούμε και να εννοούμε αυτά που λέμε.. Ο Δήμος μας γυρίζει πια σελίδα.. ‘το σκοτάδι του ενός, πολλοί μαζί το κάνουν φως’’ .

http://www.peloponnisosnews.gr/wp-content/uploads/2014/02/tsiotos-680x365.jpg

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Νέα Ανεξάρτητη Δημοτική κίνηση "Ανανεωτική Συνεργασία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης" για πολλοστή φορά ξεκαθαρίζει κάποια απλά μα συνάμα, όπως αποδεικνύεται, δύσκολα στην κατανόηση πράγματα.
Η Αυτοδιοίκητη πρότασή μας έχει σαν πυρήνα την ουσιαστική ένωση όλων των υγιών δυνάμεων του Δήμου μας. Το βλέμμα μας συνεχίζει να εστιάζει ευθεία στα προβλήματα του τόπου χωρίς να ρίχνουμε κλεφτές ματιές ούτε δεξιά ούτε αριστερά και χωρίς να κλείνουμε πονηρά το μάτι σε πρακτικές και νοοτροπίες που μας έφτασαν μέχρι εδώ. Για όλους εμάς στην Ανανεωτική Συνεργασία ήρθε η ώρα να λέμε αυτά που εννοούμε και να εννοούμε αυτά που λέμε. Πίσω μας είναι μόνο η ανάγκη του κόσμου για κάτι νέο , ανεξάρτητο και ακομμάτιστο και μπροστά μας είναι μόνο η ευθύνη για το τεράστιο φορτίο που καλούμαστε να αναλάβουμε και το μέγεθος της προσφοράς που απαιτείται.
Οποιοσδήποτε καλόπιστα ή κακόπιστα θέλει να μας εντάξει σε παλιές δεξαμενές και να μας τοποθετήσει ταμπέλες προέλευσης πρέπει να γνωρίζει οτι σεβόμαστε την γνώμη οποιουδήποτε συνδημότη μας, διατηρούμε όμως το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Οι εποχές κρίσης των προθέσεων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι πράξεις είναι αυτές που χαρακτηρίζουν μια κίνηση και όχι τα νεφελώδη και επικίνδυνα ιδεολογήματα.
Ο Δήμος μας γυρίζει πια σελίδα. Τα 16 χρόνια δημαρχίας του κ. Σκούρα και τα 12 χρόνια δημαρχίας του κ. Κλαδούχου ολοκληρώθηκαν. Προσέφεραν ο καθένας αυτά που μπορούσαν και τους ευχαριστούμε για αυτό. Η ιστορία θα κρίνει το ισοζύγιο του καθενός. Ο Δήμος όμως πλέον βαδίζει στην αυριανή μέρα μέσα σε πρωτόγνωρες για όλους μας, δυσκολίες. Σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια λογικές ξεκαθαρίσματος λογαριασμών και προσωπικών λιθοβολισμών μπορεί να προσφέρουν ψυχολογική εκτόνωση, καταστρέφουν όμως το κλίμα ομοψυχίας που εμείς στην Ανανεωτική Συνεργασία έχουμε θέσει σαν ύψιστο στόχο.
Στην προσπάθειά μας να βγούμε απο το αδιέξοδο που άλλοι μας έβαλαν, κάνουμε ξεκάθαρο ότι συμμαχούμε και συνεργαζόμαστε με όλους τους Δημότες που συμμερίζονται και μπορούν να υποστηρίξουν τις βασικές μας αρχές και όχι με χώρους, ομάδες και παρατάξεις.
Όλοι εμείς στην Ανανεωτική Συνεργασία πιστεύουμε ότι ‘‘το σκοτάδι του ενός, πολλοί μαζί το κάνουν φως’’. Θα υπερασπιστούμε τις αρχές μας με υπευθυνότητα, κοσμιότητα, συνέπεια και ενθουσιασμό.

Γραφείο Τύπου
Ανανεωτικής Συνεργασίας

Κωνσταντίνα Νικολάκου: «Ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα κινδυνεύει να γίνει ο μεγαλύτερος διαφημιστής του έργου Τατούλη».



Μέχρι τώρα γνωρίζαμε διάφορα θέματα για τον κ. Βουδούρη: το πώς γύρισε μέσα σε ένα βράδυ την πλάτη στους Μεσσήνιους, μια ημέρα μετά τις εκλογές του 2009, πώς μεταπήδησε σε τρία κόμματα μέσα σε τρία χρόνια, πώς «έχτισε» πάνω στο κοινωνικό του παρελθόν την ίδια την πολιτική του ύπαρξη, πώς γύρισε την πλάτη με αχαριστία σε όσους διαχρονικά πολιτικούς και πολίτες τον στήριξαν.
Τον γνωρίζαμε τον κ. Βουδούρη ως έναν διαχρονικό «περαστικό» από τον τόπο μας, σήμερα όμως ήλθε η ώρα να φανερώσει και τον βαθύ του παλαιοκομματισμό. Οι φαμφαρονισμοί, οι ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής,   οι δήθεν περιοδείες του στα έργα, οι δηλώσεις που άλλοι του βάζουν στο στόμα και άλλοι του γράφουν στο χαρτί, φανερώνουν απλά την βαθιά του φτώχεια σε θέσεις και προτάσεις.
Δεν έχει θέσεις και προτάσεις ο κ. Βουδούρης για την Πελοπόννησο. Ούτε τον ενδιαφέρουν οι πολίτες, ούτε τα έργα, ούτε οι πόροι. Δεν είχε ποτέ τέτοια ενδιαφέροντα.
Ο κ. Βουδούρης βαριέται. Δεν θέλει να μάθει. Δεν θέλει να διαβάσει. Δεν τον ενδιαφέρει η Πελοπόννησος, παρά μόνο η προσωπική πολιτική του επιβίωση.
Πώς αλλιώς να εξηγήσει κάποιος ότι αρνείται να καταλάβει ότι στην Πελοπόννησο παραλάβαμε 17 έργα – φαντάσματα και σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα; Πόσο πιο απλά πρέπει να του πούμε ότι το έργο των Βουτιάνων το τελειώνουμε εμείς με 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το έργο που βρήκαμε ενταγμένο έφτανε σε προϋπολογισμό τα 28 εκατομμύρια;  Πώς γίνεται να μην κατανοεί ότι σώσαμε 25 εκατομμύρια ευρώ, που θα δαπανούνταν στο ίδιο αυτό έργο που εμείς φτιάχνουμε με το 1/10 του αρχικού κόστους; Ποιες λέξεις να χρησιμοποιήσει κανείς για να περιγράψει τον μεγάλο αγώνα που κάναμε για να δημοπρατήσουμε το Σκούρα- Πυρρί και να αποδώσουμε τελικά τα έργα στους πολίτες;  Πώς γίνεται να μην κατανοεί ότι όλα αυτά τα βρήκαμε και τα εξυγιάναμε;  Πώς γίνεται να μην αντιλαμβάνεται το αυτονόητο, ότι στην περιφέρεια Πελοποννήσου εκτελούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποδομών της τελευταίας 15ετίας; 
Ο κ. Βουδούρης δεν μπορεί να ξέρει. Γιατί είναι ακόμη και σήμερα απών.
Δεν θέλει να ξέρει. Γιατί δεν τον ενδιαφέρει η Πελοπόννησος. Θέλει απλά να χαρίσει την Πελοπόννησο στον Τσίπρα.
Δεν θέλει να πει αλήθεια. Γιατί είναι μαθημένος να λέει ψέματα. Στους πολίτες. Τους συναδέλφους του. Τους συναγωνιστές του. Αρκεί να επιβιώνει ο ίδιος.
Ας σοβαρευτεί και ας απαντήσει ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα:
Θα παραιτηθεί επιτέλους από βουλευτής, όπως έκαναν και άλλοι συνάδελφοι του βουλευτές, προκειμένου να αποδείξει ότι πιστεύει στην Πελοπόννησο;
Θα μας πει κάτι για τον εαυτό του, για τις δικές του θέσεις, για το δικό του πρόγραμμα. Διαθέτει σχέδιο ή  θα μείνει στις γενικολογίες, στη λάσπη και στους βερμπαλισμούς;
Αν δεν τα κάνει αυτά, κινδυνεύει να γίνει ο μεγαλύτερος διαφημιστής του έργου Τατούλη. 

Μαίρη Λίντα «ροδιά τετράκλωνη»




Ροδιά τετράκλωνη (Αρχιπέλαγος - 1959 & 1976)
Στίχοι: Πάνος Κοκκινόπουλος
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Πρώτη εκτέλεση: Μαίρη Λίντα
Μπουζούκι: Μανώλης Χιώτης


Αχνά χαράματα, σιγά
σαν τρεμοπαίζει η Πούλια
θα μαραθούν τα γιασεμιά
θα μαραθούν τα γιούλια.

Μα εσύ θα είσαι μοναχή
γερμένη στο περβάζι
και θα θωρείς τη χρυσαυγή
τα πέπλα της ν' αλλάζει.

Ροδιά μου εσύ τετράκλωνη
στολίδι της αυλής μου
ανάπαυση της προσμονής
νεράκι της πληγής μου.

Θα 'ρθείς στο σπίτι μας ξανά
μ' εμέ να σμίξεις πάλι
και δυό κρινάκια τ' Απριλιού
να βάλεις στ' ανθογυάλι.

Στα χέρια μου σε σήκωσα
σ' ανύψωσα ως τ' αστέρια
και σμάρια να φτερούγισαν
στα στήθια περιστέρια.

Με της χαράς το ξύπνημα
με της φυγής τον πόνο
κι από τα τότε καρτερώ
το γυρισμό σου μόνο.

Ροδιά μου εσύ τετράκλωνη
στολίδι της αυλής μου
ανάπαυση της προσμονής
νεράκι της πληγής μου.

Θα 'ρθείς στο σπίτι μας ξανά
μ' εμέ να σμίξεις πάλι
και δυό κρινάκια τ' Απριλιού
να βάλεις στ' ανθογυάλι.

Απρίλη μου - Γρηγόρης Μπιθικώτσης

 

Στίχοι: Μίκης Θεοδωράκης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Πρώτη εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Απρίλη μου, Απρίλη μου ξανθέ
και Μάη μυρωδάτε, καρδιά μου πώς αντέ-
Καρδιά μου πώς, καρδιά μου πώς αντέχεις
μέσα στην τόση αγάπη και στις τόσες ομορφιές

Γιομίζ' η γειτονιά τραγούδια και φιλιά
Την κοπελιά μου τη λένε Λενιώ
Την κοπελιά μου τη λένε Λενιώ
Την κοπελιά μου τη λένε Λενιώ, μα το 'χω μυστικό

Αστέρι μου, αστέρι μου χλωμό
του φεγγαριού αχτίδα στο γαϊτανόφρυδο
Στο γαϊτανο-, στο γαϊτανοφρυδό σου
κρεμάστηκε η καρδιά μου σαν το πουλάκι στο ξόβεργο

Γιομίζ' η γειτονιά...

Λουλούδι μου, λουλούδι μυριστό
και ρόδο μυρωδάτο, στη μάνα σου θα 'ρθω
στη μάνα σου, στη μάνα σου θα 'ρθω
να πάρω την ευχή της και το ταίρι που αγαπώ

Γιομίζ' η γειτονιά..

Το πρόγραμμα ομιλιών της "κοινωνίας αξιων" στην Κορινθία


ΣΑΒΒΑΤΟ 5 & ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/4

12:30–14:00 ΚΙΑΤΟ café bar BARRIO NUEVO (Μαρίνα Κιάτου, Καλογεροπούλου 32),
Ομιλίες του προέδρου της “κοινωνίας αξιών” Δ. Μπουραντά και του Γ. Χαραλαμπόπουλου, Γεωπόνου:
«Η Εθνική αγροτική παραγωγή ως πλατφόρμα πολλαπλής ανάπτυξης».
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο νομικός Βασίλης Π. Μπόκος.

20:00–23:00 ΝΕΜΕΑ συνεστίαση στο εξοχικό κέντρο «ΟΑΣΗ» με ομιλίες των
Δ. Μπουραντά και Γ. Χαραλαμπόπουλου:
«Ο δρόμος του κρασιού στην Ελλάδα. Προβλήματα και λύσεις για ένα καλύτερο μέλλον» και συζήτηση με το κοινό.
 

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/4
 
11:00–12:30 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Ερμού 2) με ομιλίες:
  • Δ. Μπουραντά, προέδρου, καθηγητή  και συγγραφέα «Για μια Ελλάδα που μας αξίζει»
  • Θ. Μαρκαντώνη, τραπεζικού & χρηματιστηριακού εκπροσώπου με ειδίκευση στην επενδυτική τραπεζική: «Σύγχρονοι τρόποι χρηματοδότησης της επιχειρηματικότητας»
  • Μ. Βλάχου, επιχειρηματία: «Καινοτομία και εξωστρέφεια. Η περίπτωση της Fereikos Helix σαλιγκαροτροφίας»
    
Την εκδήλωση θα συντονίσει  ο νομικός Βασίλης Π. Μπόκος

Γραφείο τύπου κοινωνία αξιών


Το πολυνομοσχέδιο και οι προσωπικές κόντρες «έδειξαν» τον αρχηγό της Ελιάς

loverdos-elia-omilia
Οι παρεμβάσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, τις ημέρες της κοινωνικής και πολιτικής αναταραχής με αφορμή τις ρυθμίσεις τουπολυνομοσχεδίου για γάλα, φάρμακα και ταξί, κρίθηκαν ως καταλυτικές - αποδείχθηκε και από την εξέλιξη των γεγονότων.

Ο αρχηγός της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, του κόμματος που συμμετέχει στο σχήμα της Ελιάς, τόσο σε παρουσίες του στα ΜΜΕ όσο και στη Βουλή, ύψωσε τους τόνους απέναντι στη συμφωνία κυβέρνησης – Τρόικας και δεν δίστασε να ζητήσει και την παραίτηση του υπουργού ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.

Η στάση του αυτή, ανάγκασε την κυβέρνηση να αναδιπλωθεί και να «συμμορφωθεί» στους όρους μελλοντικής καλής γειτονίας ΝΔ και Ελιάς, υπό την προϋπόθεση φυσικά πως ο αναμενόμενος ανασχηματισμός θα λάβει υπόψη του τις νέες πολιτικές απαιτήσεις.

Από την άλλη η τελευταία διαμάχη Βενιζέλου - Παπανδρέου, μερικές ημέρες πριν από τις εκλογές, δείχνει πως το πολυπόθητο μόνοιασμα του λαβωμένου χώρου του κέντρου σκοντάφτει σε προσωπικές κόντρες και σε οξύτητες που έχουν και βάθος και ουσία, και που δεν υπολογίζουν το συνολικό καλό.. ούτε του εγχειρήματος της Ελιάς, αλλά και ούτε της χώρας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η προσωπικότητα του Ανδρέα Λοβέρδου φαίνεται ως επικρατέστερη να οδηγήσει την Ελιά και το μελλοντικό εγχείρημα της συνένωσης του κεντρώου χώρου, όχι μόνο γιατί απέδειξε πως δεν είναι το εύκολο «μαξιλάρι» που το Μαξίμου επικαλείται αλλά και γιατί κρατά ίσες αποστάσεις και ισορροπίες με τα ..διάφορα πράσινα στρατόπεδα.

Γράφει ο Τάκης Αναστασάκης
για το www.news4all.gr

Τόνια Μαργαρώνη - Για να είμαστε πράγματι εμείς το μέλλον του τόπου.






 Της Τόνιας Μαργαρώνη

Εμφάνιση toniamargarwni.jpg Ενόψει των εκλογών που έρχονται ας αφήσουμε τη νεολαία να εκφράσει τις επιθυμίες της.

Άραγε ενδιαφέρθηκε καθόλου η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κορινθίων γι’ αυτές; Θα μιλήσω για τη δική μου ηλικία, για τον τρόπο που βλέπω και αντιμετωπίζω τα προβλήματα, ανήκοντας στο ηλικιακό φάσμα των εφήβων του Δήμου μας.

Ως μαθήτρια της τρίτης Λυκείου δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να μάθω… Δεν ήρθε κανείς να μιλήσει για τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Δεν δόθηκε σε κανέναν αυτή η ευκαιρία για να καταλήξει πιο εύκολα για τον δρόμο που θα πάρει φεύγοντας από το Λύκειο. Μάλλον ο δρόμος που μας προτείνουν έμμεσα είναι αυτός του δίσκου της καφετέριας.

Μείζον θέμα αποτελεί η οικονομική κρίση που έχει εισβάλλει στα περισσότερα σπίτια των πολιτών. Για το λόγο αυτό αρκετοί γονείς δεν έχουν την δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια. Δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να περάσει σε μια σχολή ένα παιδί κάπου χωρίς αυτά. Συνεπώς αδικούνται πολλά παιδιά που θα μπορούσαν να είχαν ένα πιο λαμπρό μέλλον από το να σερβίρουν καφέδες στο κέντρο της Κορίνθου.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο θα έπρεπε να προβληθεί το Πανεπιστήμιο της Κορίνθου το οποίο είναι ένα σπουδαίο Πανεπιστήμιο.

Τα παιδιά του τόπου αυτού που δεν θα άντεχαν οικονομικά να πάνε σε μια άλλη πόλη και να κάνουν επιπλέον έξοδα που θα επιβάρυναν την οικογένεια θα μπορούσαν να σπουδάσουν εδώ.

Αλλά αυτό είναι μάλλον πολύ δύσκολο να το σκεφτεί κανείς και έτσι το Πανεπιστήμιο έχει υποτιμηθεί τελείως χωρίς να έχει συνδεθεί με τον αναπτυξιακό προσανατολισμό του τόπου μας.

Στην περιοχή μου οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου έχουν υπερβεί το όριο που θα μπορούσε το κτίριο να αντέξει. Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν τοποθετηθεί κοντέινερ στο προαύλιο.

Το σχολειό μας έχει πάρει την όψη τσιγγάνικου καταυλισμού και κάτω από τέτοιες συνθήκες περνούμε ένα μεγάλο μέρος της ημέρας και προετοιμαζόμαστε για τις εξετάσεις μας.

Ειδικότερα, κάποιες «τάξεις» είναι παρά πολύ μικρές με αποτέλεσμα τα παιδιά να στριμώχνονται. Αυτά συμβαίνουν στον τόπο μου, στο σχολείο μου, στο Γυμνάσιο και τις Λυκειακές τάξεις Λεχαίου. Οπότε χρειάζεται να κτιστεί ένα νέο κτίριο ή να επεκταθεί το υπάρχον.

Συνεπώς, όλοι παρατηρούμε πως έχουμε ανάγκη από μια αλλαγή. Από μια αλλαγή νοοτροπίας και οπτικής.

Έχουμε ανάγκη να ακουστούμε κι εμείς οι έφηβοι γιατί είμαστε κι εμείς πολίτες αυτού του τόπου και μάλιστα ψηφίζουμε !

Κανένα από τα αιτήματά μας δεν είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί, είναι λογικά πράγματα που από μόνη της η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να είχε σκεφτεί και υλοποιήσει. Δεν ζητάμε παραλογισμούς ή πολυτέλειες.

Αισθάνομαι πως έχουμε μείνει απέξω. Πως το ίδιο το μέλλον της χώρας, η νεολαία, δεν έχει τις απαιτούμενες βάσεις για να μπορέσει να ζήσει εδώ, στον τόπο της. Και θέλουμε να μείνουμε στον τόπο μας, να δουλέψουμε εδώ, να προσφέρουμε, να σπουδάσουμε, να φτιάξουμε τις δικές μας οικογένειες.

Καιρός λοιπόν με την ψήφο μας να σπρώξουμε τον τόπο μας προς μια αλλαγή που όλοι έχουμε ανάγκη. Προς μια αλλαγή που θα συμπεριλαμβάνει και εμάς στο σχεδιασμό της και θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις για να εκπληρώσουμε το σκοπό μας. Για να είμαστε πράγματι εμείς το μέλλον του τόπου.


Τόνια Μαργαρώνη - Μαθήτρια Τρίτης Λυκείου / Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις Λεχαίου


http://www.simmaxiapoliton.gr/2014/04/blog-post.html

Ο Σ. Παπαδημητρίου υποψήφιος Δημαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης



 Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εκδόθηκε και δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη, το ΚΚΕ,  "έχρισε" για υποψήφιο Δήμαρχο στον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση» τον εφοριακό, Δημ. σύμβουλο  του Δημου Σικιωνίων, Σωτήρη  Παπαδημητρίου.
Επίσης το χρίσμα του υποψηφίου Δημάρχου με τη Λαϊκή Συσπείρωση» πηραν και οι :

 Μιχάλης Καρακάσης, βιομηχανικός εργάτης, Μέλος Γραμματείας ΠΑΜΕ Κορίνθου,για υποψήφιο Δήμαρχο στον Δήμο Κορινθίων
 Χρήστος Ασημακόπουλος, έμπορος, μέλος Γραμματείας ΠΑΣΕΒΕ Κορινθίων, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου, δημ. σύμβουλος Δ. Λουτρακίου, για υποψήφιο Δήμαρχο στον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων
 Νίκος Μπουλουγουράς, αγρότης, δημ. σύμβουλος Δ. Νεμέας, για υποψήφιο Δήμαρχο στον Δήμο Νεμέας
Σωτήρης Παπαγεωργίου, συνταξιούχος ναυτικός, δημ. σύμβουλος Δ. Βέλου - Βόχας.,για υποψήφιο Δήμαρχο στον Δήμο Βέλου - Βόχας και
Βασίλης Νανόπουλος, συνταξιούχος ΙΚΑ, μέλος Γραμματείας ΠΑΜΕ Ν. Κορίνθου, για υποψήφιο Δήμαρχο στον Δήμο Σικυωνίων

Αγρότης έχασε τη ζωή του από γεωργικό ελκυστήρα στην Αργολίδα

asthenoforo2000
Πενηντατετράχρονος αγρότης βρέθηκε από συγγενικό του πρόσωπο νεκρός και καταπλακωμένος από το τρακτέρ που οδηγούσε, στο Μαλανδρένι Αργολίδας.
Ειδικότερα, το τρακτέρ του 54χρονου ανατράπηκε για άγνωστη αιτία, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης γεωργικών εργασιών σε χωράφι ιδιοκτησίας του και τον καταπλάκωσε, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.
Προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άργους.

Συλλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη

astynomia
Στη σύλληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας προέβησαν άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά τις διώξεις που άσκησε εις βάρος τους ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Αντωναράκης, για τρία κακουργήματα που αφορούν στο θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Κορέλι.
Οι διώξεις αφορούν τα κακουργήματα του βασανισμού με αποτέλεσμα τον θάνατο, του απλού βασανισμού και της βαριάς σκοπούμενης βλάβης.
Μέχρι αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον πρόεδρο των Εσωτερικών Φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, Χάρη Κονσολίδη που νοσηλεύεται από χθες νωρίς το απόγευμα, στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.
Οι διώξεις για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας είναι κατά συγκεκριμένων υπαλλήλων, ενώ για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου και τους αστυνομικούς της Ιτέας είναι κατά παντός υπευθύνου και θα προσωποποιηθούν κατά την ανάκριση.
Αναμένεται σύντομα και η σύλληψη των υπολοίπων τεσσάρων σωφρονιστικών υπαλλήλων Νιγρίτας για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης

υστερογραφα,

Παρέλαβε ο νέος αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς,


http://www.naftemporiki.gr/fu/p/788937/638/10000/0x0000000000b1b6f6/1/theofilos-leontaridis-orkomosia.jpg

«Στόχος μας είναι να είμαστε δημιουργικοί, χρήσιμοι και αποτελεσματικοί στον τομέα ευθύνης που αναλαμβάνουμε», δήλωσε ο νέος αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής από τον απερχόμενο  Υπουργό και υποψήφιο  δήμαρχο Θεσσαλονίκης  Σταύρο Καλαφάτη, παρουσία του Υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη.

Ο κ. Ταγαράς, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, ξεκαθάρισε ότι θα γίνει «οτιδήποτε χρειάζεται στο να επιταχύνουμε διαδικασίες, στο να δώσουμε απαντήσεις και λύσεις και να μπουν κανόνες, για να γνωρίζει ο καθένας τί επιτρέπεται και τί απαγορεύεται για κάθε δραστηριότητα».

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός και βουλευτής Κορινθίας εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι του δίνεται η δυνατότητα να συνεργαστεί με τον κ. Μανιάτη, με τον οποίο είναι φίλοι και πατριώτες, όπως είπε, καθώς ο υπουργός ΠΕΚΑ εκλέγεται στον γειτονικό νομό Αργολίδας.

Τέλος, συνεχάρη τον κ. Καλαφάτη για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δήμο Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «έχει το ήθος να τα καταφέρει».

Απ΄ την πλευρά του ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, αφού καλωσόρισε θερμά τον κ. Ταγαρά δήλωσε: «Σκοπός μας όλο αυτό το διάστημα ήταν η προώθηση επενδύσεων, η προστασία του περιβάλλοντος, η ενίσχυση της κοινωνίας», πολιτικά χαρακτηριστικά τα οποία πρόκειται να υιοθετήσει και για το δήμο Θεσσαλονίκης, όπως είπε, προκειμένου να βοηθήσει την κοινωνία και την ανάπτυξη της πόλης.
Καταλήγοντας δε ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, τονίζοντας τη βούλησή του να συνεχίσει το έργο του για μία «Θεσσαλονίκη πιο ψηλά».

Εξ άλλου, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης εξέφρασε τη χαρά του υποδεχόμενος στο υπουργείο έναν φίλο, όπως χαρακτήρισε τον Νίκο Ταγαρά, ο οποίος, όπως είπε, έχει τιμήσει τον ρόλο του ως δημόσιος άνδρας, καθώς εκτός από βουλευτής, διετέλεσε και νομάρχης Κορινθίας από το 2002-2010, εκφράζοντας τη βεβαιότητά ότι πρόκειται να συμβάλει ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων.

Για τον κ. Καλαφάτη δήλωσε ότι αποτέλεσε τιμή η συνεργασία μαζί του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Και οι τρεις μας πιστεύουμε ότι τα ζητήματα του χώρου, του περιβάλλοντος και της ενέργειας, αποτελούν βασικούς πυλώνες για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Μανιάτης, διαβεβαιώνοντας ότι με τη συμβολή του πρωθυπουργού, του Ευάγγελου Βενιζέλου και τη δική του προσπάθεια, «οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες δημιουργίας και αλλαγής σελίδας για την Ελλάδα».

Μαλλιά - κουβάρια στο ΠΑΣΟΚ για την στάση Παπανδρέου, Κακλαμάνη


H ένταση που υπάρχει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από την ψηφοφορία της Κυριακής και τη διαφοροποίηση των Γ. Παπανδρέου και Απ. Κακλαμάνη, ξέσπασε στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το οποίο συνεδριάζει κάθε Τρίτη.
Αιτία, το γεγονός ότι τόσο η Εύη Χριστοφιλοπούλου όσο και ο Βασίλης Κεγκέρογλού άσκησαν κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Απόστολο Κακλαμάνη με αφορμή την απόφασή τους να διαφοροποιηθούν στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τους κατηγόρησαν ότι παίζουν προσωπικό παιχνίδι και αυτή ήταν η σπίθα που άναψε την φωτιά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να διαμαρτύρονται.
H κ. Χριστοφιλοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε «επιτέλους, τέλος με τις προσωπικές στρατηγικές. Παίζονται παιγνίδια σε βάρος της παράταξης», ενώ ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε «αν υπάρχει κομπίνα με τις τράπεζες να έρθουν να μας την εξηγήσουν αυτοί που καταψήφισαν».

Ο γραμματέας της ΚΟ Π. Ρήγας είπε ότι δεν μπορεί να αιφνιδιάζεται η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και ότι όποιος έχει αντιρρήσεις να έρχεται και να τις συζητάει έγκαιρα.


 Οι τόνοι ανέβηκαν σε τέτοιο σημείο, ώστε ο Κ. Τριαντάφυλλος ξέσπασε  λέγοντας ότι όσα λέγονται για τον κ. Παπανδρέου θίγουν την ιστορία της παράταξης και ότι το νομοσχέδιο απείχε παρασάγγας από τη σοσιαλιστική φιλοσοφία και αποχώρησε από τη συνεδρίαση, ενώ σκέφτεται να παραιτηθεί από εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Μαζί του αποχώρησε  και ο Θ. Μωραΐτης  από την συνεδρίαση, ο οποίος  ζήτησε να σταματήσει η συζήτηση, γιατί θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου τη στιγμή που θα πρέπει όλοι να κοιτάξουν τι θα κάνουν στις εκλογές.,
Πριν αποχωρήσουν από την αίθουσα οι δυο βουλευτές και κυρίως ο κ. Τριαντάφυλλος κατηγορήθηκαν ότι είναι τους στρατοπέδου Παπανδρέου.

«Ποιος νομίζεις ότι είσαι, τι μας το παίζεις εδώ μέσα, μήπως είσαι θεματοφύλακας του Παπανδρέου και του Κακλαμάνη;», του είπε βουλευτής.

Τα πράγματα αγρίεψαν τόσο πολύ που για λίγο δεν πιάστηκαν στα χέρια. 

τπ.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: «Ποιός πιστεύετε ότι θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης;»

Όπως είναι γνωστό ο επί 12ετίας Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Κίνηση Πολιτών»,  κ. Αντώνης Κλαδούχος, δεν  θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, καθώς   ανακοίνωσε την αποχώρησή  του από την προεκλογική κούρσα επικαλούμενος  "λόγους υγείας".

Το γεγονός αυτό σίγουρα και αλλάζει τα δεδομένα στην Δυτική  Κορινθία σε ότι αφορά τον συσχετισμό δυνάμεων στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  μέχρι αυτή την στιγμή, διεκδικούν οι εξής  πέντε (5) δημοτικοί  συνδυασμοί:

1) O ανεξάρτητος αυτοδιοικητικός  συνδυασμός «Ομόνοια» με επικεφαλή και υποψήφιο Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης  τον κ. ‘Ηλία Ανδρικόπουλο.

2)  Ο συνδιασμός « Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης» με επικεφαλή και υποψήφιο Δήμαρχο τον κ.  Ανδρέα Ζάρρο.

3) Ο συνδυασμός  που προέρχεται από την Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης «Μέτωπο Αλλαγής  Ευρωστίνης   -Ξυλοκάστρου»  με επικεφαλή και υποψήφιο Δήμαρχο τον οικονομολόγο κ. Αλέκο Κανελλόπουλο

4)  Ο συνδυασμός  "Σύμπραξη Δημοτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης" με επικεφαλή και υποψήφιο Δήμαρχο τον κ Φάνη  Μπρακούλια    και

5)   Ο συνδυασμός  "Ανανεωτική Συνεργασία" με επικεφαλή και υποψήφιο Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης  τον κ. Βλάσση Τσιώτο

Μετά από τα νέα δεδομένα  που προέκυψαν με τις υποψηφιότητες στο Δήμο  Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, από σήμερα από την ιστοσελίδα «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ξεκινά μιά νέα  Δημοσκόπηση γιά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου  με την ερώτηση : «Ποιός πιστεύετε ότι θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης;»

Δίωξη κατά Ροβέρτου Σπυρόπουλου για απιστία σε βαθμό κακουργήματος

 
Ιωάννα Μάνδρου, Newsdesk ΣΚΑΪ
Για απιστία σε βαθμό κακουργήματος διώκεται ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τους εισαγγελείς διαφθοράς που ερεύνησαν καταγγελίες για μη είσπραξη από το ΙΚΑ ποσού 18,25 εκατομμυρίων ευρώ που χρωστούσε εταιρεία - σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με την δικογραφία ο διοικητής του ΙΚΑ έδωσε εντολή τον Σεπτέμβριο του 2013 για την άρση κατάσχεσης λογαριασμών εταιρείας- σούπερμαρκετ, με αποτέλεσμα ενώ η εταιρεία χρωστούσε 18,25 εκατομμύρια στο Ίδρυμα να μην πληρωθούν εμπρόθεσμα οι οφειλές (προς το ΙΚΑ).


Ο Βασίλης Μπαλάφας στο "Πρωτοσέλιδο" της Νίνας Κασιμάτη στο ΑΧΙΟΝ ΤV ( απόσπασμα)


Βασίλειος Μπαλάφας


Δείτε ένα απόσπασμα από την εκπομπή "Πρωτοσέλιδο" της Νίνας Κασιμάτη, στον τηλεοπτικό σταθμό AXION, στην οποία φιλοξενήθηκε ο Βασίλης Μπαλάφας, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κορινθίων με τον συνδυασμό "Συμμαχία Πολιτών" και τον


Το τέλος του "How I Met Your Mother" (spoiler / photos)

himym-3-600
Η 31η Μαρτίου ήταν ιστορική στιγμή για την αμερικανική τηλεόραση, καθώς σηματοδότησε την αυλαία μιας από τις πλέον επιτυχημένες σειρές των τελευταίων ετών.
Το “How I Met Your Mother”, η σειρά που συγκρίνεται ήδη από πλευράς θεαματικότητας και δημοφιλίας με το “Friends”, έριξε αυλαία, και το τελευταίο επεισόδιο που είχε διάρκεια 1 ώρα, προκάλεσε συζητήσεις, σχόλια και… αντιπαραθέσεις στο κοινό.
(Spoiler: Αν δεν έχετε δει το επεισόδιο, μην διαβάσετε το υπόλοιπο κείμενο)
Μετά από 9 σεζόν, η ιστορία του Ted Mosby, ο οποίος περιέγραφε στα παιδιά του το πώς γνώρισε τη μητέρα τους, είχε το τέλος που…
Περισσότερα στο  ysterografa.gr

Η Αθήνα πληρώνει το φουσκωμένο "εγώ" του Καμίνη

Giorgos-Kaminis
Twitter@EmOikonomidis
Η σημειολογία της ημέρας (Πρωταπριλιά) θα προσφερόταν για να εξηγεί πολλά. Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, δεν εξηγεί τίποτα, αντιθέτως επιδεινώνει τα συμπεράσματα. Αρκούσε να ακούσει κανείς πέντε λεπτά τον Γιώργο Καμίνη στη ραδιοφωνική συνέντευξή που παραχώρησε στον Βασίλη Αδαμόπουλο και τον Σωτήρη Ξενάκη στο “Βήμα FM”, για να εκπλαγεί αρνητικά, αναφορικά με τη “μετάλλαξη” ενός άλλοτε συμπαθούς, μικρομεσαίου στελέχους της Δημόσιας Διοίκησης, σε τοπικό “άρχοντα” με… φουσκωμένο “εγώ”.
Σε αυτό το φουσκωμένο “εγώ” μάλιστα θα πρέπει κανείς να αναζητήσει τους πραγματικούς λόγους της μίζερης καθημερινότητας που αντιμετωπίζει η Αθήνα, και του ακόμη πιο μίζερου μέλλοντος που προδιαγράφεται για την ιστορική πρωτεύουσα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, στην περίπτωση που ο άλλοτε Συνήγορος του Πολίτη εξασφαλίσει στην εκλογική αναμέτρηση του Μαϊου μια δεύτερη θητεία ως Δήμαρχος Αθηναίων. (Άλλα) πέντε χαμένα χρόνια…
Ακούγοντας την αφήγηση του Γιώργου Καμίνη για το ποιά είναι η Αθήνα σήμερα, αισθάνεσαι να… βρίσκεσαι αλλού. Μια εικονική πραγματικότητα, η περιγραφή μιας πόλης που φυσικά δεν υπάρχει, παρά μόνο σε… μακέτες. Αν υπάρχει και εκεί.
Η Αθήνα του σήμερα είναι μια “ορφανή” πόλη. Ορφανή από αποτελεσματική διοίκηση. Ορφανή από όραμα για το μέλλον της. Ορφανή για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, που θα της επέτρεπαν να γίνει το μέσ0-μήνυμα της υπέρβασης της βαθιάς και σύνθετης εθνικής κρίσης την οποία διέρχεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Ελλάδα.
Το “εγώ” του Γιώργου Καμίνη σερφάρει μεταξύ αυτοπροσδιοριστικών σχολίων περί εκείνου “που… τελείωσε τη Χρυσή Αυγή”, εκείνου “που έχει στο dna του την καθολική αποδοχή”, εκείνου “που στηρίζεται από όλη την κοινωνία”, εκείνου που “έβαλε τάξη στην Αθήνα”.
Στην εποχή όπου οι 140 χαρακτήρες ενός μηνύματος στο Twitter μπορούν να διαλύσουν τους “μύθους” που κοπιαστικά και με συνέπεια οικοδομούν συστημικά ΜΜΕ και οι… συνοδοιπόροι τους, ο Γιώργος Καμίνης δεν είναι φυσικά τίποτα από τα παραπάνω.
Είναι ένας αφόρητα συνηθισμένος πολιτικός. Χωρίς επαρκές, αυτόφωτο όραμα για τον τόπο που κλήθηκε να υπηρετήσει, και χωρίς την ευελιξία να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα στα οποία καλείται να περπατήσει η επόμενη μέρα.
Και, για να μην ξεχνιόμαστε. Είναι, μαζί με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, ό, τι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Και μάλιστα από το βαθύ, συστημικό και μοιραίο για τον τόπο ΠΑΣΟΚ. Εκείνο που δεν διστάζει να δηλώσει σήμερα… κάτι άλλο (“Ελιά”).
Όπως ακριβώς και ο Γιώργος Καμίνης δηλώνει ότι είναι… κάτι άλλο. Η ιστορική συνείδηση της Αθήνας ωστόσο, εξοργίζεται και επαναστατεί. Τα υπόλοιπα, στην κάλπη.

ysterografa.gr

Η Σπυράκη φέρνει άλλον “αέρα” στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Maria-Spyraki
Ως αντίβαρο σε μάλλον “άχρωμες” και αναμενόμενες υποψηφιότητες με χροιά κομματικής επετηρίδας, η υποψηφιότητα της Μαρίας Σπυράκη για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, κομίζει άλλον “αέρα” στον χώρο της Κεντροδεξιάς.
Η γνωστή δημοσιογράφος πήρε την απόφαση ζωής να αφήσει πίσω της τη δημοσιογραφία, στην οποία διακρίθηκε, με σημαντικές επιτυχίες στο ρεπορτάζ, αλλά και διακριτές θέσεις που αποτύπωναν μια ορθή ανάγνωση των εξελίξεων, και να εκτεθεί στον στίβο της πολιτικής, ξεκινώντας από τη μάχη των εκλογών του Μαϊου για μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η ίδια η Μαρία Σπυράκη άλλωστε, γνωρίζει καλά τις Βρυξέλλες, καθώς η παρακολούθηση των πρωθυπουργικών επισκέψεων στην καρδιά της πολιτικής Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, της έδωσε τη δυνατότητα να έχει πρωτογενή και εκ των έσω εικόνα του πώς λειτουργεί η γραφειοκρατία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και των χειρισμών που απαιτούνται ώστε η φωνή της Ελλάδας στα κέντρα λήψης αποφάσεων, να ακούγεται ισχυρή και… καθαρή.
Σε κάθε περίπτωση, η ενασχόληση με την πολιτική φαίνεται ότι αποτελεί πλέον επιλογή ευθύνης για τη Μαρία Σπυράκη, η οποία θα μπορεί μελλοντικά να αξιοποιηθεί σε πληθώρα θέσεων με αυξημένες πολιτικές αρμοδιότητες, ειδικά σε μια παράταξη που, όπως επιβεβαιώνει η “χαμηλή πτήση” της σημερινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας της, στερείται… εφεδρειών.

ysterografa.gr

"Εκκρεμότητα" του Γιώργου η... ανατροπή Βενιζέλου

George-Papandreou-Greek-PM
Η πολιτική ρητορική της Κεντροαριστεράς που… αναστενάζει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού και Δημοκρατικής Αριστεράς, στριφογυρίζει από χθες γύρω από την έννοια της “εκκρεμότητας”. Ή μάλλον των “εκκρεμοτήτων”, καθώς έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο Ευάγγελος Βενιζέλος χρησιμοποίησε πληθυντικό, αναφερόμενος σε όσα… χρωστούμενα από το παρελθόν έχει ο Γιώργος Παπανδρέου έναντι του ΠΑΣΟΚ.
Και όσοι… δεν αντιλαμβάνονται, κατάλαβαν φυσικά ότι ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μεγάλου Συνασπισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, απείλησε ευθέως τον προκάτοχό του στην ηγεσία του Κινήματος που ίδρυσε ο πατέρας του τελευταίου. Με “σκελετούς από την ντουλάπα”, που είτε αφορούν μόνο τη διαχείριση των οικονομικών, είτε… και άλλα πεπραγμένα της θητείας του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή που το παρέλαβε τον Ιανουάριο του 2004 από τον Κώστα Σημίτη ως “θαμπό δαχτυλίδι”, μέχρι την παράδοσή του στον Ευάγγελο Βενιζέλο, την άνοιξη του 2012, και πάλι με τη διαδικασία της “απευθείας ανάθεσης” που είχε ακολουθηθεί και πριν από μια δεκαετία.
Η διαφοροποίηση του Γιώργου Παπανδρέου στο σκέλος “τράπεζες” του πολυνομοσχεδίου, εξόργισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Επειδή του προκαλεί βαθιά ανησυχία. Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να προκαλεί, αριθμητικά τουλάχιστον, κοινωνική “αποστροφή”, με ποσοστά αποδοχής πέριξ του 10%, παραμένει ωστόσο ένας από τους πλέον κατηρτισμένους Έλληνες πολιτικούς. Ακόμη και με τις… αυτοκαταστροφικές στιγμές του, όπως θα σημείωναν όσοι παρακολουθούν προσεκτικά τη διαδρομή του.
Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λοιπόν, έχασε την ψυχραιμία του επειδή κατάλαβε ότι ο προκάτοχός του έχει μια και μόνη “εκκρεμότητα”: Να τον ανατρέψει. Είτε ο ίδιος, είτε ενισχύοντας μια άλλη υποψηφιότητα, από τη νεώτερη γενιά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της Κεντροαριστεράς. Με χρονικό ορίζοντα την επομένη των διπλών εκλογών του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αν όχι… το ίδιο βράδυ, του δεύτερου γύρου.
Η ομάδα των “παπανδρεϊκών” άλλωστε θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό… ξεπληρώνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τη δική του εσωκομματική ομάδα για όσα έκαναν την περίοδο 2011-2012. Τότε που οι “παπανδρεϊκοί” θεωρούν ότι οι “βενιζελικοί” δρομολόγησαν την ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου, τόσο από την πρωθυπουργία, όσο και από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Η ρεβάνς λοιπόν πλησιάζει. Με τον τελευταίο των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός, να διεκδικεί το δικό του μερίδιο στη διαδικασία ανασύνθεσης του χώρου της Κεντροαριστεράς. Και φυσικά, όχι ως… συμπλήρωμα ή θεατής.

ysterografa.gr

Νέα Δημοσκόπηση GPO: Ποιοι προηγούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αττική.

Έντονο καταγράφεται το ενδιαφέρον των πολιτών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το ΜΕGA και την εκπομπή "Ανατροπή" που διενεργήθηκε στους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια της Αττικής.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το πιο σημαντικό κριτήριο με το οποίο οι πολίτες θα επιλέξουν δήμαρχο ή περιφερειάρχη είναι η εμπειρία και η γνώση των προβλημάτων, ενώ η κομματική επιλογή είναι στην τελευταία θέση ως κριτήριο για την ψήφο.

Στον δήμο Αθηναίων, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο...
Περισσότερα :  logiastarata.gr

ΦΑΝΕΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ - Η ΛΑΙΚΗ ΡΙΖΑ



ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ


Την διάσημη φράση της Μελίνας Μερκούρη - ειπώθηκε για το Μακεδονικό- χρησιμοποίησε ο Βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης για να δηλώσει την διαφωνία του με την σχεδιαζόμενη αλλαγή ονόματος της ΝΔ .

<< Το όνομα μας είναι η ψυχή μας >> τόνισε σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στην Φθιώτιδα. Διαφωνώ ! Ψυχή των κομμάτων είναι οι άνθρωποι τους, η βάση τους. Όταν τα κόμματα μένουν χωρίς ανθρώπους να τα εκφράζουν, τότε μένουν και χωρίς ψυχή. Το όνομα ενός κόμματος είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει αυτή την στιγμή.

Και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής άλλαξε δύο φορές όνομα στην δεξιά παράταξη, από
<< Συναγερμό >> σε << ΕΡΕ>> και σε << Νέα Δημοκρατία >> . Αυτό που δεν άλλαξε όμως ούτε στιγμή ήταν η προσέγγιση του για τα πράγματα. Είτε Υπουργός του Παπάγου ήταν, είτε πρωθυπουργός της χρυσής οκταετίας , είτε εθνικός ηγέτης της μεταπολίτευσης για εκείνον όλα άρχιζαν και τελείωναν με τον λαό. Η οπτική του για τα πράγματα είναι ξεκάθαρη στην ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ : << Η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν μπορεί να βρει την δικαίωση της χωρίς την συμμετοχή των ευρύτερων λαικών τάξεων στην κατανομή του εθνικού προιόντος >> γράφει ενώ σε άλλο σημείο τονίζει << Νέα Δημοκρατία είναι το σύστημα με το οποίο οι ολιγώτεροι και επώνυμοι καθοδηγούν αντί να καταδημαγωγούν και εκπροσωπούν αντί να καταδυναστεύουν και σε τελική ανάλυση υπηρετούν τους περισσότερους και τους ανώνυμους >>. Θεωρείται δε κλασσική η φράση του << Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με τον λαό και την πατρίδα με τους ανθρώπους της >>. Ο άνθρωπος μέσα σε πεντακόσιες λέξεις τα είπε όλα και σφράγισε έναν χώρο για σαράντα χρόνια. 
Το βασικό ερώτημα λοιπόν δεν είναι αν ο Αντώνης Σαμαράς έχει δικαίωμα να αλλάξει το όνομα. Το έχει. Το ζήτημα είναι << με ποιους και για ποιους >>. Η επανίδρυση έχει επέλθει τρόπον τινά στην βάση της σημερινής ΝΔ η οποία αποτελείται κατά 50% από πιστούς οπαδούς του Σαμαρά, κατά 30% από παραδοσιακούς νεοδημοκράτες , και κατά 20% από αστούς πασόκους-σημιτικούς. Αυτοί αποτελούν όμως μόνο το 20% του εκλογικού σώματος . Το υπόλοιπο 20% όμως , ο λαός, η καραμανλική ρίζα που αποτελεί τον ιστορικό πυρήνα της κεντροδεξιάς έχει << πετάξει >> . Οι άνθρωποι αυτοί για να γυρίσουν πίσω δεν πρόκειται να κοιτάξουν την μαρκίζα αλλά πολιτικές και ανθρώπους. Μια νέα παράταξη πρέπει να εκπροσωπεί χωρίς ηγεμονισμούς όλα τα ρεύματα , να κάνει τα στελέχη της να νιώθουν στο σπίτι τους και όχι μουσαφιραίοι σε οντά , να εκφράζει το καινούργιο και φυσικά να έχει λαϊκή ρίζα. 
Το μπορεί ο πρωθυπουργός ; Αν ναί, τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.
 

Αποκάλυψη! Ποιοι θα συμμετάσχουν στο νέο μεγάλο κόμμα που σχεδιάζει ο Σαμαράς!



Στην τελική ευθεία έχει μπει το σχέδιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά , να αφήσει οριστικά στο παρελθόν τη Νέα Δημοκρατία και να δημιουργήσει ένα νέο μεγάλο φιλοευρωπαικό φιλελεύθερο κόμμα με απήχηση από τις παρυφές της ανανεωτικής αριστεράς έως την πατριωτική δεξιά.
Οι στενοί του συνεργάτες δουλεύουν με πυρετώδεις ρυθμούς πάνω στο μεγάλο όραμα του πρωθυπουργού, που πιστεύει στην ανάγκη ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού, καθώς ο κύκλος της μεταπολίτευσης δείχνει να κλείνει οριστικά μετά τα μνημόνια.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Γιώργος τα επόμενα 24ωρα ανακοινώνει το νέο κόμμα


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:  Ο Γιώργος τα επόμενα 24ωρα ανακοινώνει το νέο κόμμα
Όλο το καταστατικό- Διαβάστε ποιοι είναι οι ακόλουθοι του- Η αψιμαχία του με τον Βενιζέλο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και τον έκανε να επισπεύσει τις διαδικασίες…

Διαβάστε περισσότερα  Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Χωρίς εσένα, ω Ελλάδα, τι θα ήταν ο κόσμος…

Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
 
Την ώρα που γράφονταν οι γραμμές αυτές  ξεκινούσε στη Βουλή, (με  προβλεπόμενο άνωθεν θετικό αποτέλεσμα), η συζήτηση του «θηριώδους» πολυνομοσχεδίου  από την ψήφιση του οποίου, τα μεσάνυκτα σήμερα,  θα εξαρτηθεί και η περιβόητη «δόση». Την οποία θα «ευλογήσουν» μεθαύριο  στις Βρυξέλλες οι ξένοι «προστάτες» μας που άλλο δεν θέλουν από το να κρατάνε δέσμια  τη δόλια Ελλάδα!...

Εκτός από τα δικαιώματα των θυτών, υπάρχουν και τα δικαιώματα των θυμάτων

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Είναι δυνατόν να υπάρχει αποκρουστικό πρόσωπο του ανθρωπισμού;

Είναι δηλαδή δυνατόν να υπάρχει τέτοια αντίφαση, ακόμη και όταν χρησιμοποιείται ως σχήμα λόγου;

Κατά την άποψή μου ναι, αν τη λέξη «ανθρωπισμός» την βάλουμε σε εισαγωγικά.

Κλείνει αύριο μια εβδομάδα από την ημέρα, ανήμερα της εθνικής γιορτής, που ένας Αλβανός κακοποιός έσφαξε κυριολεκτικά τον υπαρχιφύλακα Γ. Τσιρώνη, πατέρα δύο παιδιών, στις φυλακές του Μαλανδρίνου.

Ο θάνατός του πέρασε εντελώς απαρατήρητος από όλες τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (με κορυφαίο το δικαίωμα στη ζωή), που μάχονται για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών, των κρατουμένων εγκληματιών και όλων των «ευαίσθητων» ψυχών.

Ερώτηση του προέδρου της Δράσης, Ευρωβουλευτή Θ.Σκυλακάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αλλαγή των όρων στον διαγωνισμό του Ελληνικού

Τρίτη, 1η Απριλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απευθυνόμενος στην  Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Πρόεδρος της Δράσης και ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης θέτει ερωτήματα για το ζήτημα του διαγωνισμού του Ελληνικού, σε ό,τι αφορά την δραστική αλλαγή των όρων του μετά την αποχώρηση ενός εκ των βασικών υποψηφίων επενδυτών και την μη εξάντληση των δυνατοτήτων, μετά την δραστική αλλαγή των όρων, για να ληφθούν περισσότερες της μιας προσφοράς.

Αναλυτικά, η ερώτηση του κ. Σκυλακάκη έχει ως εξής:

Συζήτηση Χρίστου Δήμα με Σουηδική αντιπροσωπεία

Εμφάνιση φωτογραφία.JPG 
Ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας ήταν κεντρικός ομιλητής σε συζήτηση-διάλογο που διοργανώθηκε από τον Πρόεδρο της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Κωνσταντίνο Κυρανάκη, με 20 μέλη της νεολαίας του Σουηδικού κυβερνώντος κόμματος (υποψήφιοι βουλευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι και δημοτικοί σύμβουλοι). Ο Χρίστος Δήμας ανέλυσε τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε., οι οποίες είναι: α) ανάπτυξη, απασχόληση και συνοχή, β) εμβάθυνση Ένωσης και ολοκλήρωση της ευρωζώνης, γ) μετανάστευση, σύνορα και κινητικότητα και δ) θαλάσσια ανάπτυξη.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η Ε.Ε. δεν ήταν θεσμικά εξοπλισμένη ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση και ότι χρειαζόμαστε μια Ευρώπη η οποία θα μπορεί να δρα πιο άμεσα και αποτελεσματικά τόσο στην οικονομία όσο και στην διπλωματία. Επίσης, τόνισε ότι η Ε.Ε. δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει πειστικά τις σημερινές κοινές προκλήσεις όπως η ανεργία των νέων και η παράνομη μετανάστευση. Τέλος εξήγησε στου Σουηδούς, τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί στην ελληνική οικονομία καθώς και τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιεί η χώρα για τη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού και λειτουργικού κράτους. Στην συζήτηση συμμετείχαν και οι Βουλευτές κ. Κεφαλογιάννης, Σενετάκης και Μαρτίνου.

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων



            ΔΗΜΟΣ         
      ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
       ---------------------------

            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 2α   Απριλίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 6:00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση  των κατωτέρω  θεμάτων  της ημερήσιας διάταξης, σε συνέχεια της από 26 Μαρτίου 2014 διακοπείσας συνεδρίασης:

1.Αντικατάσταση μελών Διοικητικών Συμβουλίων των ν.π.δ.δ. του Δήμου μας “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ” & ”ΜΕΡΙΜΝΑ”.
2.Αντικατάσταση μελών Διοικητικών Συμβουλίων των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου μας.
3.Αντικατάσταση μελών Συμβουλίων & Επιτροπών του Δήμου μας. Αντικατάσταση εκπροσώπου Δήμου μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου & εκλογή νέου.
4.Χορήγηση ή μη στην ΠΟΥΛΟΥ Παναγιού άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας ψυχαγωγικών παιδειών, περιορισμένης διάρκειας, εντός της Πλ. Θησέως Αγ. Θεοδώρων. 
5.Έγκριση – παραλαβή της μελέτης: “Μελέτη σκοπιμότητας του αλιευτικού καταφυγίου Αγ. Θεοδώρων Ν. Κορινθίας”.
6.Διαγραφή ή μη οφειλής από βεβαιωτικό κατάλογο προστίμων διατήρησης αυθαίρετων κατασκευών, έτους 2008, επονόματι ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΑΚΗ Παναγιώτας.
7.Διαγραφή ή μη οφειλής από βεβαιωτικό κατάλογο προστίμων διατήρησης αυθαίρετων κατασκευών, έτους 2007, επονόματι ΠΑΠΠΑ Αναστασίου.
8.Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών ύδρευσης Γ’ τετραμήνου 2012 στη Δ.Κ. Αγ. Θεοδώρων, επονόματι ΜΠΑΝΟΥ Μαρίας.
9.Έγκριση μετακινήσεων Δημάρχου εκτός έδρας (Απρίλιος 2014).

 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.


ΝΙΚΟΛΑΟΥ  Σπυρίδων