Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικη δημιουργικότητα από εθελοντές της Ευρώπης στο Δερβένι

Χριστουγεννιάτικη δημιουργικότητα από εθελοντές της Ευρώπης
Στις 27 Νοεμβρίου 12 νέοι εθελοντές που διαμένουν στον δήμο μας μετέβηκαν στο Δερβένι για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικων καρτών οι οποίες θα δοθούν στους ηλικιωμένους της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι» της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης.
Οι νέοι και νέες ανταποκρίθηκαν με πολύ χαρά στο κάλεσμα της υπηρεσία Βοήθεια στο σπίτι και χρησιμοποίησαν την δημιουργικότητα τους συνδυασμένη με ιδέες από τις χώρες τους οι οποίες είναι η Ισπανία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Τουρκία, η Ιταλία και η Λιθουανία.

Τα άτομα αυτά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά για την υποστήριξη του Παιδικού Σταθμού Ξυλοκάστρου και Δερβενίου, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», του ΚΑΠΗ, του Γραφείου Πληροφόρησης Νέων του Δήμου καθώς και στις περιβαλλοντικές εργασίες. Αυτή η δυνατότητα τους δίνεται μέσα από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «ERASMUS +» το οποίο αξιοποιεί ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας. Σκοπός της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας είναι η  υποστήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και η ανάπτυξη πολιτικών ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Στο «Γραφείο Πληροφόρησης  Νέων» του Δήμου, το οποίο στεγάζεται στο Κ.Ε.Π. Ξυλοκάστρου  (Π. Τσαλδάρη 33) μπορούν οι νέοι της περιοχής μας, από 16 έως 30 ετών, να ενημερωθούν για τα αντίστοιχα προγράμματα εθελοντικής υπηρεσίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μπορεί να διαρκούν από 1 έως 12 μήνες.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2743360307
Email: orfeas.org.12@gmail.com

128156 Logo Erasmus   60ko