Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

Με μία απρόβλεπτη και αιφνιδιαστική κίνηση ο κ.Σαμαράς οδεύει στην 29η Δεκεμβρίου 2014, μαζί με την ελληνική κοινωνία και την οικονομία της. Τη στρατηγική των δανειστών των 300 δις ευρώ επέλεξε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας για να αμυνθεί στους εξωτερικούς και εσωτερικούς αντιπάλους του. Όσοι τολμήσουν να τον ακολουθήσουν θα τον αντιμετωπίσουν σε μία άλλη εποχή, με πρωτόγνωρα άγρια χαρακτηριστικά.
Αν έχει τη δύναμη πια και τη μοίρα να σταθεί στα πόδια του ο κ.Σαμαράς και όλη η χώρα μαζί του θα φανεί όταν θα έρθει ο Αϊ Βασίλης. Σε κάθε περίπτωση ο Αϊ Βασίλης φέρνει δώρα μόνο σε αυτούς που τον πιστεύουν και η ελληνική κοινωνία δεν δείχνει αποφασισμένη να σπάσει τα δεσμά της μοίρας της και να αποτινάξει τη βασιλεία των υποτελών της Ευρώπης.
Οι ανεξάρτητοι Έλληνες βουλευτές και οι περισσότεροι παρόντες πρωταγωνιστές της ιστορίας θα γνωρίζουν αν την παραμονή του νέου έτους, με την ενδεχόμενη διάλυση της Βουλής, θα είναι ξανά απλοί πολίτες της χώρας, που πέρασαν, είδαν και απήλθαν από τον πολιτικό βίο της ιστορίας μας ή αν μετρήθηκαν, ζυγίστηκαν και δεν βρέθηκαν ελλιποβαρείς απέναντι σε μία κοινωνία που το πλειοψηφικό ποσοστό της δεν επιθυμεί βουλευτικές εκλογές, οικογενειακή και επαγγελματική ταραχή.
Ο κ.Σαμαράς αναμφισβήτητα διευκόλυνε τον κ.Τσίπρα που αδημονούσε για μία πολιτική αναταραχή εχθές. Κατά την μία διαβολική σύμπτωση εχθές η Κυβέρνηση ενίσχυε την δύναμη της με την ψήφο μίας γυναίκας που τόλμησε να εκφράσει μία υπεύθυνη αριστερή ιδεολογία. Τι ήταν αυτό που διέβαλλε την επιτυχία του μόνο ο ίδιος ξέρει και οι γύρω του ημέρα και νύχτα. 
Φυσικά το γεγονός ότι μία χώρα, ένα έθνος επιλέγει έναν άθεο, νεαρό, ακραίο κομμουνιστή ως πολιτικό ηγέτη της για την επόμενη ημέρα του είναι ένα γενεσιουργό γεγονός κακών μαντάτων από τη φύση του.  
Ο κ.Τσίπρας ελπίζει ότι την 30η Δεκεμβρίου θα διεκδικήσει την επιστροφή της Ελλάδας στον υπαρκτό σοσιαλισμό, ως άλλος Λένιν, συγκλονίζοντας και τρομοκτρατώντας την οικουμένη. Ήδη δέχεται παροτρύνσεις και νουθεσίες πως πρέπει να συμπεριφερθεί υποτιμητικά στους ισχυρούς της γης ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Πρέπει βέβαια κάποιος να θυμίσει στον κ.Τσίπρα μερικά αξιώματα της φύσης, όπως ότι οι ισχυροί είναι αυτοί που θέτουν τους κανόνες γιατί κατέχουν την ισχύ ως αποτέλεσμα αίματος και δίψας για την ελευθερία και τη δημιουργία. Αίματος στα πεδία όπου η Ελλάδα δεν τόλμησε ως κοινωνία να πάει όπως οι πρόγονοί της κρυβόμενοι πίσω από τον κ.Τσίπρα που διαδήλωνε για τις ιμπεριαλιστικές αποφάσεις της Δύσης.
Βεβαίως μία παρά φύση κοινωνία μπορεί να επιλέγει ηγέτες και θυσίες ανάλογες με το δικό της αξιακό κώδικα. Το πρόβλημα για την κοινωνία που θα ακολουθήσει είναι όταν δεν διαθέτει την ισχύ να επιβάλλει τις επιθυμίες της και στηρίζεται σε έναν στείρο εκβιασμό, με πολύ πιθανό τελικό αποτέλεσμα τη συντριβή της. Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν φαίνεται να έχει τις ισχυρές ηθικές αξίες, όπως οι παππούδες μας το 1940, για να αντισταθεί στο φασισμό και τα ολοκληρωτικά καθεστώτα της μίζας και της λαθροζωίας. 
Η Ελλάδα δεν θέλει να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Η Ελλάδα θέλει να σπάσει τον καθρέφτη και να δει ξανά τον εαυτό της μετά 30 χρόνια σε μία άλλη γενιά. Φυσικά αν σπάσει ο καθρέφτης η Ελλάδα θα κοπεί και θα χυθεί το αίμα της.

Καλό βόλι λοιπόν και στους 300. Μόνο μην πυροβολείτε την Ελλάδα, πατριώτες. Το έκαναν άλλοι πολλές φορές...
 
thedayaftergr.blogspot.gr