Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ραγδαίες ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό

vouli-ton-ellinon
Μετά και την δεύτερη ψηφοφορία στην οποία η υποψηφιότητα του κ. Στ. Δήμα συγκέντρωσε 168 ψήφους.
Την ίδια στιγμή οι διεργασίες σ ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό είναι καταιγιστικές με τον κοινοβουλευτικό χάρτη να εμφανίζεται κυριολεκτικά ως κινούμενη άμμος.
Η διάλυση της ΔΗΜΑΡ και η προσχώρηση βουλευτών της είτε στο ΣΥΡΙΖΑ είτε στο Ποτάμι δημιουργούν νέα δεδομένα στο χώρο του κέντρου, ενώ η συνάντηση Βενιζέλου Παπανδρέου σύμφωνα με πολλές της πληροφορίες ανακατεύει και πάλι τη τράπουλα στο πάλαι ποτέ ενιαίο ΠΑΣΟΚ με τον Β. Βενιζέλο να προτείνει «ενωτικό συνέδριο»..
Στον πολιτικό άξονα παρουσιάζεται πρωτόγνωρη πολιτική κινητικότητα, με δεκάδες βουλευτές να απομακρύνονται ή να ανεξαρτητοποιούνται από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες και να αναζητούν τη νέα πολιτική τους στέγη. Οι διεργασίες και οι ζυμώσεις τον τελευταίο καιρό έχουν πάρει φωτιά με φόντο το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών λόγω αδυναμίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Αυτή τη στιγμή η ΝΔ αριθμεί 127 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 71, έχοντας ωστόσο ανοιχτούς διαύλους με μερίδα των ανεξάρτητων βουλευτών που συμπαρατάσσονται ενάντια στην προεδρική εκλογή. Το ΠΑΣΟΚ έχει 28 βουλευτές, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 12, η Χρυσή Αυγή 16 βουλευτές, η ΔΗΜΑΡ μετά και την ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα έχει 9 βουλευτές, το ΚΚΕ 12, οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές 17 και οι «άστεγοι» παραμένουν 7.

Πληροφορίες από arouraios.gr