Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΛΗΣΤΕΣ



Άλλοι τρεις ανώνυμοι αξιωματικοί εμπλέκονται στη δικογραφία της μίζας για την προμήθεια των ελικοπτέρων SUPER PUMA. Τα πιθανά ένστολα "λαμόγια" έρχονται να προστεθούν σε έναν κλειστό πυρήνα που λυμαίνεται την άμυνα της χώρας με πλήρη κάλυψη και ανωνυμία, ανεξαρτήτου Κυβερνήσεως. 

Φυσικά οι κατοικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί οι βλοσυροί προδότες που στην  καριέρα τους παρασιτούν στον κόπο, ιδρώτα και αίμα της πλειοψηφίας των ευπατρίδων αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Ποιοι είναι αυτοί που προβάλλονται περισσότερο από όλους σε ένα παραστρατιωτικό lifestyle παρελάσεων και επιδείξεων, ποιοι είναι αυτοί που οι κρουνοί του δημοσίου χρήματος δεν σταμάτησαν ποτέ να τους επιχορηγούν, ποιοι είναι αυτοί που περνούν ανεμπόδιστα από τις θέσεις επιρροής και ελέγχου, ποιοι είναι αυτοί οι προικισμένοι που καταλαμβάνουν με ευκολία τις υψηλές θέσεις εξουσίας. Ποιοί είναι αυτοί οι ατρόμητοι που δειλιάζουν μόνο στον παραστρατιωτικό αφέντη τους.

Στον αντίποδα των παραπάνω η μάζα των αδαών και τρομαγμένων φιλότιμων έντιμων ένστολων που μοχθούν καθημερινά υπερπηδώντας εσκεμμένες τρικλοποδιές  για να αφιερώσουν τη ζωή τους και τις οικογένειές τους σε αυτό που πίστεψαν νεαροί, έγκλειστοι στις μεγάλες του Γένους στρατιωτικές σχολές. Αυτοί που ονειρεύονται και ζουν στον ελληνικό στρατό της δόξας και της τιμής των αρχών των αιώνων και αδημονούν για την επόμενη ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Το πιο προβληματικό στην υπόθεση της ένοπλης μίζας προ και ίσως λίγο μετά της Μνημόνιο εποχής δεν είναι η ανωνυμία της ένστολης μίζας που κατάκλυσε τα μέσα ενημέρωσης, παρά τη συσκότιση που επιχειρήθηκε από το παρακράτος και ουδέποτε αποκαλύφθηκε επώνυμα. Το πιο προβληματικό είναι η παντελής απουσία λήψης δημόσια επίσημης καταδικαστικής θέσης από τις ηγεσίες του Στρατεύματος. Ένας συντηρητικά και καλά δομημένος οργανισμός, που παρακολουθεί τα πάντα και εργάζεται για την άμυνα του ιδίου και της χώρας, σίγησε εκκωφαντικά στα ένστολα λαμόγια χωρίς καμία εύλογη εξήγηση. Ηγεσίες που καθημερινά οργώνουν τη χώρα σε επισκέψεις, επιθεωρήσεις και διαλέξεις δεν είχαν ένα πύρινο λόγο να αρθρώσουν στις ομιλίες τους για αυτούς που λήστευαν το χρήμα, που διαθέτουν οι φορολογούμενοι από το υστέρημα τους για την ασφάλειά τους. Τι ήταν αυτό που τόσα χρόνια συγκρατεί την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων από δημόσιες δήλωσεις και εσωτερικές διαταγές για το σεβασμό του δημόσιου χρήματος και την επώνυμη διαπόμπευση των ένστολων ληστών. Τι είναι αυτό για το οποίο δεν εκδόθηκε μία λεπτομερής διαταγή προς τους νέους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς για την καταδίκη αυτών που έθεσαν το πορτοφόλι τους υπεράνω της Πατρίδας και του μηχανισμού προστασίας τους, ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα των Ενόπλων Δυνάμεων που σαπίζει και καθυποτάσσει κάθε υγιή προσπάθεια.

Ίσως η σιωπή να είναι απόρροια της ντροπής. Ίσως η σιωπή να είναι ένας εθνικός σκοπός. Ίσως η σιωπή να είναι φόβος. Ίσως η σιωπή βέβαια να είναι και η επόμενη θέση εξουσίας. Κανείς δεν ξέρει όταν κανείς δεν μιλάει. Η εξουσία βέβαια δεν είναι για πάντα και ίσως για αυτό κανείς στρατιωτικός ηγέτης που πέρασε από τις ηγετικές θέσεις της κοινωνίας μας τις τελευταίες δεκαετίες δεν διακρίθηκε για την υστεροφημία του, πλην του κ.Ζιαζιά που δεν θέλησε να πιεί το ακριβό ουίσκι της εξουσίας..

thedayaftergr.blogspot.gr