Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Στον Άρειο Πάγο θα προσφύγει ο Χ. Καφύρας που κρίθηκε ένοχος για τις φωτιές στην Ηλεία


Ποινές χάδι για τον χαμό 36 ανθρώπων στις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007!
 Στον Άρειο Πάγο ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει ο πρώην Nομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σήμερα, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Πάτρας, για τις φωτιές στην Ηλεία, τον Αύγουστο του 2007.
Σε δηλώσεις που έκανε ο Χαράλαμπος Καφύρας είπε μεταξύ άλλων ότι "με σεβασμό στις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης και ακόμα πιο πολύ με σεβασμό στις ψυχές που χάθηκαν και τους ανθρώπους τους, επιμένω ότι είμαι αθώος και αυτή μου η αθωότητα θα αποδειχτεί στον Άρειο Πάγο, όπου και θα προσφύγω παλεύοντας για την αποκάλυψη της αλήθειας, που θα είναι και η δικαίωσή μου".
Επίσης, ο Χαράλαμπος Καφύρας ανέφερε ότι "η σημερινή δικαστική απόφαση θέτει για μια ακόμη φορά, το ζήτημα της ουσιαστικής εξουσίας που ακούν οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης της χώρας μας και αντίστοιχα της ουσιαστικής ευθύνης που τους αναλογεί".

Από την πλευρά του, ο συνήγορος συγγενών των θυμάτων Αντώνης Φούσας, σε δηλώσεις που έκανε, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι "η απόφαση αποτελεί μια μεγάλη ηθική δικαίωση, τόσο για τους νεκρούς όσο και για τους συγγενείς τους». Ακόμη συμπλήρωσε ότι «η απόφαση αυτή στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς εκείνους οι οποίοι ασκούν ένα λειτούργημα, ώστε να σέβονται τους νόμους και κυρίως τις ζωές των ανθρώπων σε κρίσιμες στιγμές, όπως ακριβώς ήταν οι φωτιές του Αυγούστου του 2007 στην Ηλεία".


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ