Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Οι (απόντες) υπουργοί και οι προσωπικές ατζέντες…

Megaro-Maximou-H-Ellas-evgnomonousa-600×3301
Η προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να αλλάξει το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία σε βάρος της κυβέρνησης, φαντάζει μοναχική, από τη στιγμή που είναι προφανές ότι οι περισσότεροι υπουργοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον βηματισμό του Πρωθυπουργού.
Το ακόμη χειρότερο για τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι, εκτός από τους ανεπαρκείς υπάρχουν και εκείνοι που οικοδομούν την προσωπική ατζέντα τους, προσδοκώντας ότι θα βρεθούν σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στην “επόμενη μέρα” της κυβερνητικής παράταξης.
Το παραπολιτικό ρεπορτάζ του “Βηματοδότη” για τον Υπουργό-δελφίνο που ο Αντώνης Σαμαράς αποκαλεί “φαφλατά”, μόνο τυχαίο δεν είναι. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου και το επιτελείο του Πρωθυπουργού έχουν ξεκάθαρη εικόνα για εκείνους που δεν νοιάζονται για τη συλλογική πρόοδο της κυβέρνησης, αλλά περιορίζονται στον τομέα ευθύνης τους, και προσπαθούν να διασώσουν το δικό τους προφίλ.
Η πολιτική εμπειρία έχει διδάξει ότι τέτοιες προσωπικές στρατηγικές είναι κατά κανόνα αυτοκαταστροφικές. Στη δεδομένη συγκυρία μάλιστα, προσλαμβάνουν και χαρακτηριστικά… θυμηδίας, αν κρίνει κανείς την κρισιμότητα των στιγμών, αλλά και το γεγονός ότι εκείνοι οι υπουργοί που αυτοπλασάρονται ως δημοφιλείς ή ακόμη και υποψήφιοι δελφίνοι του Αντώνη Σαμαρά, δεν έχουν το ειδικό βάρος που θα απαιτούσαν τέτοιοι ρόλοι.