Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ο «μυστικός» ρόλος του Δένδια

nikos-dendias-diloseis-ypaan
Σε αγώνα δρόμου αντοχής με ενδιάμεσα δυνατά σπρινταρίσματα έχει αποδειχθεί η μέχρι στιγμής θητεία του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο υπερδραστήριος πολιτικός, ανέλαβε σε χρόνους κρίσιμους για την Ελληνική οικονομία, το βάρος των διαπραγματεύσεων για τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια σε τράπεζες και χρέη στο δημόσιο αλλά και για να δημιουργήσει εκείνο το κλίμα που χρειάζονται οι επενδυτές και δανειστές έτσι ώστε να επιτραπεί στην Ελλάδα η ασφαλής μετάβαση στη μεταμνημονιακή εποχή.

Ειδικά μετά την τελευταία χρηματιστηριακή επίθεση και την αναστάτωση που προκλήθηκε στις αγορές, ο Νίκος Δένδιας ανέλαβε να φέρει εις πέρας για λογαριασμό του Μαξίμου και της χώρας την «εξισορρόπηση», εξηγώντας το πλάνο εξυγίανσης ιδιωτικού και δημοσίου χρέους. Ακόμη υπέδειξε μέσω ΕΣΠΑ, τις δυνατότητες αναθέρμανσης της εσωτερικής αγοράς και ιδίως της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
Ο ρόλος του ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς είναι αυτός που τελικά θα «πείσει» τους ανεξάρτητους βουλευτές πως η χώρα μπαίνει σε νέα φάση με νέα χρηματοδοτικά και επενδυτικά εργαλεία. Πως οι εκλογές θα φέρουν την Ελλάδα πίσω σε σταθερότητα και οικονομική επάρκεια.

Μεγάλο αγκάθι σε αυτή την προσπάθεια οι συνεχείς αστοχίες του υπουργείου Οικονομικών αλλά και τα παιχνίδια κορυφαίων παραγόντων του, που δυσχεραίνουν το έργο της επανεκκίνησης της επιχειρηματικότητας.

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr