Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Τι κρύβει η συνάντηση Γιώργου με Παπούλια στη Λευκάδα;


Karolos-Papoulias-Giorgos-PapandreouΜια συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Κάρολο Παπούλια στη Λευκάδα, την οποία αποκαλύπτει ο “Βηματοδότης”, ενδεχομένως να μην είναι και τόσο… τυχαία, και να λειτουργήσει ως απαρχή ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων, με φόντο την πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Σύμφωνα με τον “Βηματοδότη”, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρώην πρωθυπουργός συνέπεσαν στην Λευκάδα, και συναντήθηκαν σε ταβέρνα, στην οποία και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν.
Στο “τι συζήτησαν” βρίσκεται φυσικά και η ταμπακιέρα, καθώς ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε διαχρονικά προσωπικός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου, και στήριξε τον Γιώργο Παπανδρέου στα πρώτα χρόνια της ηγεσίας του στο ΠΑΣΟΚ, όταν ο μετέπειτα πρωθυπουργός βρισκόταν υπό διαρκή αμφισβήτηση.
Επιπροσθέτως, ο Κάρολος Παπούλιας μετράει ακόμη μερικούς μόλις μήνες στην Προεδρία της Δημοκρατίας, και το όνομά του έχει εμπλακεί σε σενάρια πρόωρης παραίτησης, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, καθώς πληροφορίες τον θέλουν να διατυπώνει σοβαρές ενστάσεις για κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα στο θέμα της ακραίας φορολόγησης.
Ο Γιώργος Παπανδρέου από την πλευρά του… δεν έφυγε ποτέ, και στο παρασκήνιο των ζυμώσεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο σε σενάρια διαδοχής του Ευάγγελου Βενιζέλου, και επιστροφής του ΠΑΣΟΚ… στις ρίζες του, ώστε να ανακτήσει το Κίνημα το κοινωνικό προφίλ του, και να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που του γύρισαν την πλάτη.