Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Μητρόπουλος: Εκτός συνταγματικής εξουσιοδότησης η επιστράτευση

mitropoulos-alexis
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στον Real FM αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ.
«Όλο το πλαίσιο της επιστράτευσης είναι εκτός συνταγματικής εξουσιοδότησης, αλλά αποτελούν ευθεία παραβίαση διεθνών συνθηκών εργασίας που έχει κυρώσει η πατρίδα μας», σχολίασε αρχικά ο κ. Μητρόπουλος και συνέχισε:
Οι διεθνής συμβάσεις εργασίας αναφέρονται στο ότι δεν μπορούν να επιστρατεύουν συνδικαλιστές για να τιμωρηθούν επειδή συμμετέχουν σε απεργία».
«Η δικαστική απόφαση, εστιάζει στο γεγονός ότι δεν τηρήθηκε το τυπικό της κήρυξης της απεργίας. Πράγματι βεβαίωσαν οι συνδικαλιστές, ότι δεν προσέφεραν το απαραίτητο, αναγκαίο προσωπικό για να λειτουργούν στοιχειωδώς οι επιχειρήσεις.
Όταν κάποιος τελεί υπό καθεστώς επιστράτευσης, σημαίνει ότι παύει να έχει συμπεριφορά εργαζομένου και έχει συμπεριφορά ένστολου προσωπικού. Υπάγεται απευθείας στον στρατιωτικό ποινικό κώδικα. Η συμπεριφορά που έχει ο νομοθέτης είναι αυτή. Έχει αυστηρές συνέπειες, για το ότι δεν ασκεί τα καθήκοντά του».

ysterografa.gr