Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Viva Mexico! ΚΡΟΑΤΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ 1-3

Viva Mexico!

Και τώρα οι... δυό τους! Δύο από τις πιο εντυπωσιακές ομάδες του φετινού Μουντιάλ, η Ολλανδία και το Μεξικό, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Οι μεξικάνοι έκαναν το τέλειο παιχνίδι απέναντι στους Κροάτες και έφτασαν στο επιβλητικό 3-1, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ όπως εξελίσσονταν τα πράγματα στον όμιλο, λίγο έλειψε να έβγαιναν και πρώτοι!
Οι Κροάτες μπήκαν… φουριόζοι και προσπάθησαν να κλείσουν τους αντιπάλους τους στην περιοχή τους. όμως, το Μεξικό «άγγιξε» το γκολ στο 16', όταν η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή και λίγο αριστερά στον Ερέρα, αυτός έπιασε ένα από τα γνωστά δυνατά σουτ του, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πλετίκοσα.
Οι Μεξικανοί δικαίως ζήτησαν πέναλτι στο 64', όταν ο Ερέρα σούταρε και ο Σρνα δίκην τερματοφύλακα απέκρουσε τη μπάλα με τα χέρια. Όμως ο Ουζμπέκος διαιτητής που ήταν πολύ κοντά παραδόξως δεν είδε την παράβαση και είπε «παίζετε». Και στο επόμενο λεπτό ο Ερέρα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στέλνει τη μπάλα προς την εστία, ο Πλετίκοσα έκανε άστοχη έξοδο, όμως ο Τσόρλουκα έδιωξε πάνω στη γραμμή. Όσο περνούσε η ώρα οι Μεξικάνοι ανέβαζαν στροφές και στο 72' ήρθε το γκολ. Ο Ερέρα εκτέλεσε το κόρνερ, η άμυνα της Κροατίας έμεινε… καρφωμένη και ο Μάρκες με κεφαλιά έκανε το 1-0. Οι Κροάτες προσπάθησαν να αντιδράσουν, ο Κόβατς έβαλε και τον Γέλαβιτς αντί του Πράνιτς, έπαιξε με τρεις στην άμυνα και το πλήρωσε δύο λεπτά αργότερα. Ο Τσιτσαρίτο άφησε τη μπάλα δεξιά στον Περάλτα, αυτός γύρισε τη μπάλα για τον επερχόμενο Γουαρδάδο κι ο τελευταίος με σουτ από τον άξονα έκανε το 2-0. Στο 78' ο Ρέμπιτς έφτασε κοντά στο γκολ, καθώς πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πλάσαρε τον εξερχόμενο Οτσόα, όμως ο Μορένο λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή την απομάκρυνε. Με την κροατική άμυνα να παραπαίει, οι Μεξικανοί έκαναν ό,τι ήθελαν και στο 82' έφτασαν στο 3-0, με τον Τσιτσαρίτο να εκμεταλλεύεται την κεφαλιά-πάσα του Μάρκες έπειτα από το κόρνερ του Γουαρδάδο και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Το 3-0 όχι μόνο «σφράγιζε» την –ούτως ή άλλως εξασφαλισμένη- πρόκριση του Μεξικού στους «16», αλλά άνοιγε την... όρεξη στους Μεξικάνους, οι οποίοι έβλεπαν πως πλέον μπορούσαν να διεκδικήσουν στη διαφορά των τερμάτων ακόμα και την πρωτιά του ομίλου από τη Βραζιλία. Οι Κοράτες δεν τα παράτησαν και στο 87' κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ, με τον Ράκιτιτς να βρίσκει εντός περιοχής τον Πέρισιτς, ο οποίος από κοντά μείωσε σε 3-1. Ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκαν οι Μεξικανοί στο φετινό Μουντιάλ. Οι Κροάτες ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, καθώς στο 89' ο Ρέμπιτς πήγε με τις τάπες στο καλάμι του Πένια κι ο διαιτητής του έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα. Όμως είχαν την ευκαιρία να πετύχουν κι άλλο γκολ, και πάλι με τον Πέρισιτς στο 91', όμως ο Οτσόα εντυπωσιακά απέκρουσε τη μπάλα.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Νίκο Κόβατς): Πλετίκοσα, Βρσάλικο (58' Κόβασιτς), Πράνιτς (74' Γέλαβιτς), Πέρισιτς, Τσόρλουκα, Λόβερν, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Σρνα, Μάντζουκιτς, Όλιτς (69' Ρέμπιτς)
ΜΕΞΙΚΟ (Μιγκέλ Ερέρα): Οτσόα, Ροντρίγκες, Μάρκες, Ερέρα, Λαγιούν, Ντος Σάντος (62' Ερνάντες), Μορένο, Γουαρδάδο (84' Φαμπιάν), Περάλτα (79' Πένια), Αγιλάρ, Βάσκες