Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Πέτρος Τατούλης «Δεν μπορεί ο τόπος να κυβερνηθεί από κουρσάρους της πολιτικής»«Είναι γνωστό το διακύβευμα των εκλογών ειδικά στην Πελοπόννησο: η εμπιστοσύνη των πολιτών στο έργο που ήδη έχουμε κάνει και συνεχίζουμε σε αντιπαράθεση με τους αλεξιπτωτιστές που ήρθαν από την Αθήνα για να ενδιαφερθούν «δήθεν» για τα κοινά των Πελοποννησίων συμπολιτών μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους ώριμους πολίτες ότι θα απαντήσουν στο δίλημμα «ή συνεχίζουμε αυτό το έργο ή μπαίνουμε σε περιπέτειες ακούγοντας όλους αυτούς τους λαϊκιστές».
Ο κ. Τατούλης επέμεινε στο χαρακτηρισμό των αλεξιπτωτιστών αυτών που «δεν ξέρουν την Πελοπόννησο, δεν ξέρουν τον τόπο, δεν ξέρουν τους πολίτες και τις αγωνίες τους για το παρόν και το μέλλον και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο βράδυ των εκλογών θα ξαναφύγουν για την Αθήνα, όπως έχουν ξανακάνει στο παρελθόν και όπως επιτάσσει το πολιτικό τους υπόβαθρο» και εξέφρασε την απογοήτευσή το για την κενότητα του πολιτικού τους λόγου, σημειώνοντας ότι «ο καταγγελτικός λόγος δεν μπορεί να είναι ανατρεπτικός, ιδίως όταν εκφέρεται από γυρολόγους που δεν έχουν διατυπώσει ούτε μία ουσιαστική πρόταση».
«Η αναγνώριση από τον Πρωθυπουργό της χώρας ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποδομών στη χώρα, ύψους 1 δις ευρώ, αποδεικνύει ότι αυτά που λέγαμε δεν ήταν δικοί μας ισχυρισμοί, αλλά η πραγματικότητα» τόνισε ο Περιφερειάρχης και χαρακτήρισε «σημαντικό πλεονέκτημα της προσπάθειάς μας η αναγνώριση από τον κ. Πρωθυπουργό της αναγκαιότητας του Νοτιοανατολικού άξονα, τον οποίο έχουμε χαρακτηρίσει ως έργο σημαία για την επόμενη περίοδο».  
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα αεροδρόμια της Τρίπολης ο κ. Τατούλης τόνισε ότι «ο σχεδιασμός μας  έχει στόχο να καταστήσει την Πελοπόννησο κόμβο στις μεταφορές, με τη συμπληρωματική λειτουργία των δύο αεροδρομίων, ώστε να αυξηθούν συνολικά οι πτήσεις. Για το αεροδρόμιο της Τρίπολης βρισκόμαστε ήδη στη διαδικασία παραχώρησής του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά και την απόφαση του Υπουργού Άμυνας για τη μεταφορά της ευθύνης εποπτείας και ελέγχου του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Αμέσως μετά θα γίνει και η παραχώρηση στην Περιφέρεια και θα είναι η πρώτη φορά που αεροδρόμιο της χώρας παραχωρείται σε περιφέρεια, παρακάμπτοντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας που απαγορεύουν τη δημιουργία νέου αεροδρομίου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά μας, σε δύο χρόνια είναι εφικτό να είναι σε λειτουργία το πολιτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης».
Για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι η αύξηση της κίνησης κατά 74% μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα και αναφέρθηκε στο έργο του κόμβου που ήδη εκτελείται, στα έργα βελτίωσης του διαδρόμου από/προσγείωσης, των τεχνικών εγκαταστάσεων και του χώρου εξυπηρέτησης των επισκεπτών, οι μελέτες των οποίων έχουν ήδη ολοκληρωθεί, και στην παραχώρηση 35 στρεμμάτων από την ΥΠΑ για το χώρο στάθμευσης των αεροσκαφών.
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης στη διάσταση απόψεων βουλευτών Αρκαδίας, Αργολίδας και Μεσσηνίας του Σύριζα, που ήταν ρητά απέναντι στην προοπτική του αεροδρομίου της Τρίπολης, και του εκλεκτού του κ. Τσίπρα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο οποίος έχει δημόσια ταχθεί υπέρ, έστω και με όρους.