Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ο Μπεργκ διέλυσε τον ΠΑΟΚ! Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός

Ο Μπεργκ διέλυσε τον ΠΑΟΚ! Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός
Ένας εξαιρετικός Παναθηναϊκός νίκησε κατά κράτος τον ΠΑΟΚ και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας για την σεζόν 2013-14
 Ο τελικός του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον (τυπικά γηπεδούχο) ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό εξελίχθηκε σε μεγάλη δικαίωση του φετινού πλάνου των «πράσινων» αλλά και του Μάρκους Μπεργκ.

Ο Σουηδός επιθετικός μετέτρεψε τον αγώνα σε παράσταση για ένα ρόλο και με τα τρία γκολ που πέτυχε οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο επιβλητικό 4-1 επί του ΠΑΟΚ και στην κατάκτηση του 18ου Κυπέλλου της ιστορίας του, σε μια χρονιά που πλέον είναι και με τη «βούλα» πετυχημένη για το «τριφύλλι», σε μια δύσκολη χρονιά στην οποία βασίστηκε σε μια νεανική ομάδα.
Την ίδια ώρα ο «δικέφαλος», πληρώνοντας τα αμυντικά του προβλήματα και την αδυναμία να αξιοποιήσει τις μεγάλες ευκαιρίες στη λήξη του πρώτου 45λεπτου (με το σκορ στο 1-0 για τον Παναθηναϊκό), απογοήτευσε τον κόσμο του και έμεινε για 11η χρονιά χωρίς τίτλο (τελευταίος το Κύπελλο του 2003, τέταρτο της ιστορίας του).
 Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και με τον Μέντες να κυριαρχεί στο κέντρο του γηπέδου κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του. Ο Γλύκος χρειάστηκε να επέμβει μόλις στα 54 δευτερόλεπτα όταν μετά από πάσα του Μπεργκ ο Ζέκα σούταρε από καλή θέση, αλλά ο διεθνής τερματοφύλακας έσωσε τον ΠΑΟΚ.

Δεν μπορούσε όμως να κάνει το ίδιο και στη φάση του 15΄ όταν από το κόρνερ του Νάνο, ο Μπεργκ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Ινσαουράλδε αλλά στρώθηκε στον Σουηδό που με δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης, ανοίγοντας το σκορ.

Οκτώ λεπτά αργότερα, οι "πράσινοι" έχασαν σημαντική ευκαιρία για το 2-0, καθώς ο Γλύκος έβγαλε δύσκολα το σουτ του Πράνιτς.

Ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη του τελική προσπάθεια με την σέντρα σουτ του Λούκας στο 36΄, ενώ ένα λεπτό αργότερα άγγιξε την ισοφάριση όταν από την σέντρα του Στοχ ο Σαλπιγγίδης πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά στη μικρή περιοχή αλλά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 40΄από την κεφαλιά πάσα του Αμπέντ ο Καρέλης δεν έπιασε καλά το σουτ από εξαιρετική θέση, ενώ το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο ευκαιρίες του ΠΑΟΚ. Στο 45΄το σουτ του Κάτσε πέρασε μόλις άουτ, ενώ στην επόμενη φάση από την σέντρα του Στοχ, ο Κουτρουμπής έκανε κεφαλιά προς τα πίσω με τον Κοτσόλη να είναι εκτός εστίας, αλλά ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε από νωρίς σε εφιάλτη για τον ΠΑΟΚ. Στο 50ο λεπτό, σε φάση που ξεκίνησε και πάλι από κόρνερ του Νάνο, ο Κουτρουμπής πάσαρε κάθετα για τον Μπεργκ που εκμεταλλεύτηκε την κακή τοποθέτηση του Γλύκου και με υπέροχο πλασέ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι Θεσσαλονικείς δέχτηκαν και τρίτο γκολ. Τρία λεπτά αργότερα, πάλι κόρνερ του Νάνο με τον Καρέλη να σηκώνεται ολομόναχος και να γράφει το 0-3!

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και κατάφερε να μειώσει στο 70ο λεπτό. Ο Αμπέντ έκανε πέναλτι στον Λίνο και ο Βούκιτς νίκησε τον Κοτσόλη από την άσπρη βούλα. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν παρά μία αναλαμπή για τον "δικέφαλο του βορρά", καθώς ο Παναθηναϊκός επέβαλλε ξανά τον ρυθμό του και έφτασε και σε τέταρτο γκολ στο 88΄, όταν ο Μάρκους Μπεργκ με μία κταπληκτική ατομική προσπάθεια έγραψε το τελικό 4-1.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (77' Κουλούρης), Ινσαουράλδε, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λάζαρ (55' Βούκιτς), Κάτσε, Κίτσιου, Λούκας (55' Λίνο), Στοχ, Σαλπιγγίδης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέιντ (75' Λαγός), Καρέλης (71' Ατζαγκούν), Μπεργκ (89' Πέτριτς).