Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ξεκινά η εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων (εγκύκλιος)

Το πράσινο φως για την  άμεση έναρξη εφαρμογής του νέου συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, δίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Με την εγκύκλιο δίνεται προθεσμία έως τις 28 Απριλίου στις αρμόδιες υπηρεσίες σε υπουργεία, δήμους και νομικά πρόσωπα να ολοκληρώσουν τις εκθέσεις τους.
Το σύστημα προβλέπει ότι το 25% βαθμολογείται με 9- 10 βαθμούς, το 60% με 7- 8 βαθμούς και το 15% με 1-6 βαθμούς, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει επισημάνει με έμφαση ότι όσοι βαθμολογούνται με την κατώτερη βαθμολογία δεν οδηγούνται σε διαθεσιμότητα, καθώς αυτή τελείωσε, ούτε απολύονται.
Το υπουργείο, με την εγκύκλιο, καλεί άμεσα τις υπηρεσίες να καταγράψουν το προσωπικό και να επιμερίσουν τα ποσοστά της κλίμακας βαθμολόγησης για τους υπαλλήλους, ενώ δίδονται και υποδείγματα ώστε να διευκολυνθεί το έργο της αξιολόγησης.
Με βάση τις μεταβατικές διατάξεις του ν. 4250/2014, τίθενται αποκλειστικές προθεσμίες εντός των οποίων οφείλουν οι αρμόδιοι να έχουν συντάξει τις εκθέσεις αξιολόγησης του 2013, για τους υπαλλήλους. Ειδικότερα, με βάση ότι ο νόμος δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου του 2014, οι προθεσμίες διαμορφώνονται ως εξής:
- Έως 28 Απριλίου του 2014, έκδοση της απόφασης επιμερισμού ποσοστών.
- Έως 13 Μαΐου του 2014, σύνταξη της έκθεσης από τον αξιολογούμενο.
- Έως 28 Μαΐου του 2014, σύνταξη της εισήγησης από τον εισηγητή.
- Έως 30 Ιουνίου του 2014, σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης από τον αξιολογητή.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 

aftodioikisi.gr