Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα «Καμαρώνω την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη»



Εμφάνιση P1020278.JPG 

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοπορεί και κινείται καλύτερα από κάθε άλλη Περιφέρεια της χώρας και η δουλειά που γίνεται είναι εξαιρετική, κρίνοντας από την εμπειρία μου στην Ευρωβουλή» δήλωσε η Ευρωβουλευτής κα Νίκη Τζαβέλα κατά τη συνάντησή της με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, παρουσία της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου.
Η Ευρωβουλευτής κα Τζαβέλα δήλωσε χαρακτηριστικά «καμαρώνω την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, γιατί προκύπτει ως απόρροια του έργου τους ότι η Ελλάδα πάει μπροστά. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει έργο τολμηρό και πρωτοπόρο, όπως με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και αυτό περιμένουμε από τον κ. Τατούλη».
Αναφερόμενη στις Ευρωεκλογές η κα Τζαβέλα σημείωσε ότι το διακύβευμά τους είναι τι Ευρώπη θέλουμε, ώστε να δημιουργηθεί μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη, και πρόσθεσε ότι το μέλλον της Ελλάδας συναρτάται άμεσα με το μέλλον της Ευρώπης «γι’ αυτό πρέπει να επιλέξουμε ανθρώπους ικανούς, πέρα και πάνω από κόμματα».
 Εμφάνιση P1020267.JPG
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε την κα Τζαβέλα «σύμμαχο στην εξωστρεφή μας πολιτική, αλλά και στη νέα σύνθεση της Ευρωβουλής που θα υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη νέα προγραμματική περίοδο». 
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε την κα Τζαβέλα για την εξέλιξη του διαγωνισμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και για το γεγονός ότι η ολοκλήρωσή του σε διάστημα 2,5 χρόνων αποτελεί ευρωπαϊκό ρεκόρ, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι τα 6 χρόνια, αλλά και για τη σύσταση του Ταμείου Στήριξης της Επιχειρηματικότητας, το οποίο θα υπακούει στη λογική των μικρών επενδύσεων με γρήγορες αποδόσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας.
«Βαθιά μας πίστη είναι η άποψη ότι μόνο μέσα από τη δημοκρατία θα αντιμετωπιστεί η κρίση» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε «Δημοκρατία ή τα άκρα, είναι το πολιτικό διακύβευμα αυτή τη στιγμή στη χώρα, στο οποίο είμαι σίγουρος ότι θα επικρατήσει η ωριμότητα των πολιτών».