Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ο Σταύρος Παπασταύρου νέος "τσάρος" της Οικονομίας

Stavros-Papastavrou
Οι καλά γνωρίζοντες τους σχεδιασμούς του Αντώνη Σαμαρά, κάθε άλλο παρά εκπλήσσονται. Στον απόηχο της χθεσινής “αποχαιρετιστήριας” ομιλίας του Γιάννη Στουρνάρα, που όπως αποκάλυψαν τα “Υστερόγραφα” προκάλεσε αίσθηση σε πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους, καθώς έδειξε ότι ο “τσάρος” έχει ήδη πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από το αξίωμά του, ο Σταύρος Παπασταύρου είναι εκείνος που αναλαμβάνει πλέον τα ηνία διαχείρισης της ελληνικής οικονομίας.
Μια από τις… δυσκολότερες δουλειές στον πλανήτη, την εποχή της μεγάλης κρίσης, καθώς ακόμη και στον προθάλαμο της εξόδου από το Μνημόνιο και της υπέρβασης της βαθιάς και σύνθετης κρίσης των τελευταίων ετών, η ελληνική οικονομία κάθε άλλο παρά ακμάζουσα φαντάζει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άλλοτε Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας και στέλεχος με βαθιά γνώση των ευρωπαϊκών εξελίξεων και των ισορροπιών που επικρατούν στις Βρυξέλλες, ήταν κεντρικός πρωταγωνιστής του τελικού γύρου των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Ο Σταύρος Παπασταύρου χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Αντώνη Σαμαρά, έχει κερδίσει την αποδοχή του ΠΑΣΟΚ, και στις Βρυξέλλες έχουν προ πολλού δώσει τη σχετική έγκρισή τους, ώστε η σκυτάλη της πολιτικής ευθύνης για την ελληνική οικονομία να περάσει από τον Γιάννη Στουρνάρα στα δικά του χέρια.
Απομένει ο χρόνος των επίσημων ανακοινώσεων, πιθανότατα μέσω ανασχηματισμού.

ysterografa.gr