Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΑΝΩ ΤΡΙΚΑΛΑ



Με θρησκευτική λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους πιστών, ο λαός του Ξυλοκάστρου τίμησε στον εορτάζοντα καθεδρικό ναό της πόλεως τον Πολιούχο και Προστάτη του Άγιο Μεγαλομάρτυρα Βλάσιο. Σήμερα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο και με την συμμετοχή πολλών ιερέων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ξυλοκάστρου . Η συμμετοχή του πιστού κόσμου, που συγκεντρώθηκε για να τιμήσει την μνήμη του προστάτη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου αλλά και να ωφεληθεί από τα όσα εποικοδομητικά και επίκαιρα ανέφερε ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του με αφορμή το Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας, ήταν μεγάλη. Μετά το τέλος της Ι. Λιτανείας της Θαυματουργού Εικόνος του Αγίου, που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους του Ξυλοκάστρου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε και ευλόγησε όλους τους παρευρισκομένους, Ιερό Κλήρο, Άρχοντες και πιστό Λαό. Το παρών στη τελετή έδωσε και ο βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας.











Στην συνέχεια κατευθύνθηκε προς την πανηγυρίζουσα παλαιά και ιστορική Ι. Μονή του Αγ. Βλασίου στα Άνω Τρίκαλα, στην οποία λειτούργησε και μίλησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, Ηγούμενος της Ι. Μονής Ασωμάτων -Πετράκη. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, αφού προσκύνησε την Ι. Εικόνα του Αγ. Βλασίου, μίλησε με την αδελφότητα της Ι. Μονής και τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε τον Θεοφ. Επίσκοπο Θαυμακού κ. Ιάκωβο, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Ξυλόκαστρο, για την ευλογία της τιμητικής παρουσίας του και τους μεστούς περιεχομένου λόγους του, οι οποίοι υπήρξαν στηρικτικοί και πλήρεις ελπίδων για την Αδελφότητα, που για πρώτη φορά εορτάζει χωρίς την μακαριστή Γερόντισσα Ευφροσύνη, και για το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Αποστολικής Μητρόπολής μας.
 













Χθές Την Δευτέρα 10 - 2 - 2014, παραμονή της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, τελέσθηκε στο Ξυλόκαστρο με ιδιαίτερη Εκκλησιαστική λαμπρότητα ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Πολιούχου Αγίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και με την συμμετοχή πολλών ιερέων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ξυλοκάστρου ως και του Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. κ. Ανθίμου Παπαλεξοπούλου, ο οποίος και μίλησε επίκαιρα.