Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Θα είναι η Ντόρα υποψήφια ευρωβουλευτής;

Dora-Bakoyannis
Η μεγάλη θεσμική αλλαγή που συνεπάγεται η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου να ισχύσει ο σταυρός προτίμησης και όχι η λίστα στις ευρωεκλογές του Μαϊου, έβαλε… φωτιά σε σενάρια για προβεβλημένα στελέχη των κομμάτων, που θα μπορούσα να διεκδικήσουν αυξημένη πολιτική νομιμοποίηση μέσω της συμμετοχής τους στις κάλπες της άνοιξης, και να ενισχύσουν έτσι τις όποιες μελλοντικές φιλοδοξίες τους.
Χθες, στην πλευρά της Κεντροδεξιάς, το όνομα το οποίο… σεργιάνιζε στα δημοσιογραφικά γραφεία ήταν αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη. Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, έχει κάνει τους τελευταίους 12 μήνες ένα δυναμικό comeback.
Με συχνές, ηχηρές και στοχευμένες δημόσιες παρεμβάσεις της, το άλλοτε “Νο2″ της Κεντροδεξιάς, που δεν κατάφερε να κερδίσει τον Αντώνη Σαμαρά τον Νοέμβριο του 2009, στη μάχη της διαδοχής του Κώστα Καραμανλή, έχει ανοίξει ευρωπαϊκή περπατησιά, με τα σενάρια των προηγούμενων μηνών να την εμφανίζουν υποψήφια για τη θέση της Ευρωπαίας Επιτρόπου, ή, τα πιο πρόσφατα, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να την προωθηθεί για τη διαδοχή της βαρόνης Κάθριν Άστον.
Μια κάλπη πανελλαδικών διαστάσεων βέβαια, αλλάζει τα δεδομένα. Γιατί αίφνης οι ευρωεκλογές μετατρέπονται σε διαδικασία παροχής πολιτικής νομιμοποίησης που δεν έχει ξαναζήσει η χώρα, υπό την έννοια κανένας πολιτικός δεν είχε μέχρι σήμερα την ευκαιρία να απευθυνθεί στο σύνολο του εκλογικού σώματος της χώρας, και να μετρήσει τις δυνάμεις του.
Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον η εξέλιξη του θέματος στο σκέλος της Ντόρας Μπακογιάννη, και το αν η πρώην Υπουργός Εξωτερικών θα επιλέξει να… οργώσει την Ελλάδα, επικοινωνώντας την ευρωπαϊκή ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας σε μια οριακή για τις εξελίξεις που έρχονται αναμέτρηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ysterografa.gr