Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Τσίπρας: Η Μέρκελ φόρεσε ζουρλομανδύα στην Ε.Ε.

tsipraseuropeanΕπίθεση στην Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο συζήτησης του Σοσιαλιστικού κόμματος της Ολλανδίας (SP) με θέμα: «Δημοκρατία, Οικονομία και Κοινωνία».
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισήμανε ότι η Δημοκρατία στην Ευρώπη βρίσκεται σε υποχώρηση, ενώ εξήγησε ότι ο κύριος  λόγος της υποψηφιότητάς του ως πρόεδρος της Κομισιόν είναι  ο τερματισμός της λιτότητας και η επανάκτηση της Δημοκρατίας.
Χαρακτήρισε τον νεοφιλελευθερισμό ως βασική αιτία για την ανεργία, καθώς και η έλλειψη διαφάνειας και αξιοπιστίας.
«Καταλαβαίνω την κα Μέρκελ να αντιδρά με θυμό, όταν η Ευρωπαϊκή Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ απειλούν την Ευρώπη της ιδεολογίας της, την Ευρώπη των συμφερόντων της, που έχει χτίσει αργά αλλά σταθερά κατά τα χρόνια της κρίσης. Αλλά δύσκολα κατανοώ τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον κ. Σαμαρά. Ήρθε στην εξουσία ως εχθρός της λιτότητας,  θα την αφήσει ως τυφλός νεοφιλελεύθερος, ένα φίλος της λιτότητας και ένας επευφημητής της κας Μέρκελ».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η Μέρκελ , μαζί με τη νεοφιλελεύθερη γραφειοκρατική ελίτ στις Βρυξέλλες, αντιμετωπίζουν την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, σαν οικονομικές στρεβλώσεις και την εθνική κυριαρχία ως μια ενόχληση. Γι ‘αυτό αναγκάζουν την Ευρώπη να φορέσει το ζουρλομανδύα της λιτότητας.
«Η κρίση στην Ευρώπη συνεχίζεται . Όσο περισσότερο διαρκεί τόσο περισσότερο αποσταθεροποιεί τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης . Όσο περισσότερο διαρκεί απειλεί τη σταθερότητα της Ευρωζώνη . Έχει αποκαλύψει τόσο τις ανεπάρκειες όσο και τα όριά της αυτή η διαδικασία», επισήμανε χαρακτηριστικά.

ysterografa.gr