Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Βαρύ το κατηγορητήριο για Φιλιππίδη

filippidis
Βαρύ είναι το κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην διοικητή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελου Φιλιππίδη, καθώς όπως προκύπτει από το εισαγγελικό πόρισμα εμπλέκεται μαζί με άλλα στελέχη του Τ.Τ., αλλά και γνωστούς επιχειρηματίες στην υπόθεση των επισφαλών δανείων που παρείχε το ίδρυμα.
Η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου, στο πόρισμά αναφορικά με τον κ. Φιλιππίδη, τονίζει ότι επί των  ημερών του έγιναν δανειοδοτήσεις κατά παρέκκλιση των διαδικασιών που προβλέπονται για την αποφυγή πιστωτικού κινδύνου.
Επίσης στο πόρισμα σημειώνεται ότι ο πρώην διοικητής του Τ.Τ., λειτούργησε καταχρηστικά για να αυξήσει την περιουσία τρίτων και συγκεκριμένα επιχειρηματιών, βλάπτοντας την περιουσία του δημοσίου, ενώ όπως τονίζεται, παραπλάνησε μέλη του ΔΣ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προκειμένου να πετύχει την έγκριση της συμμετοχής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη θυγατρική του ομίλου DEMKO εταιρεία BestLine του Δ. Κοντομηνά.
Παράλληλα, σύμφωνα με το πόρισμα στο λογαριασμό του Άγγελου Φιλιππίδη, εντοπίσθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία δεν δικαιολογούνται.
Ανάμεσα στους κατηγορουμένους συγκαταλέγεται – σύμφωνα με το πόρισμα –  και η νυν πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου.
Η κα. Σακελλαρίου ήταν μέλος της επιτροπής επιχειρηματικών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η οποία εισηγήθηκε στην διοίκηση της τράπεζας στις 19 Ιανουαρίου του 2012 να εγκρίνει την αναδιάρθρωση δύο υφισταμένων δανείων της Demco του κ. Κοντομηνά, συνολικού ύψους 38,5 εκ. ευρώ.

ysterografa.gr