Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

"΄Εβρεξε" πεντάρες σήμερα στο Κύπελλο Κορινθίας


 

Άνετη νίκη με 5 - 0  σημείωσε ο Αστέρας Δερβενίου στο σημερινό εντός έδρας αγώνα του στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" επί του Άρη Βοχαϊκού και προκρίθηκε στην επόμενη   (Γ')  φάση του Κυπέλλου Κορινθίας. Οι παίκτες του Δημήτρη Γαλάνη δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση των «κίτρινων» και προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο με τέρματα του Αντωνόπουλου. Στην επανάληψη, αρχικά ο Πεθαίνος σημείωσε το 3-0, για να ανεβάσει ακόμα το σκορ ο Αναγνωστόπουλος στο 4-0. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε με φοβερό σουτ ο Γκόλγκαρης, δίνοντας διαστάσεις στην άνετη επικράτηση της ομάδας του.
Μέ το ίδιο σκορ 0 - 5 νίκησε εκτός έδρας ο Τενεάτης Αθικών τα Ταρσινά '07.
Οι Άγιοι Θεόδωροι,  χρειάστηκαν  ημίωρη παράταση, για να κάμψουν την αντίσταση του  ΑΣ Λουτράκι, που προηγήθηκαν με τον Σκλάβο, ενώ η ομάδα του Τάκη Ρέμμα, ισοφάρισε στο 83΄ με πέναλτι του Καλογήρου. Στην παράταση οι Άγιοι Θεόδωροι με γκολ που σημείωσαν οι Λουκάς, Καρβέλης και Γεωργακόπουλος πήραν τη πρόκριση με τελικό σκορ 4-1, .

Στην επόμενη φάση πέρασε και ο Πανεμεατικός μετά το εκτός έδρας 0 - 2 επί της Περαχώρας. Τα «λιοντάρια» προηγήθηκαν μόλις στο 2’, με τον Κωστούρο ,.ενώ το τελικό 0 - 2 σημείωσε στο 61’  με φοβερό σουτ του Τζίνη έξω από την περιοχή.
Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Κορινθίας προκρίθηκε η Θύελλα Πετρίου, η οποία και επικράτησε εύκολα του Αετού Κρυονερίου με 3-1 με τέρματα δύο του Κοσμά και ένα του Μανάβη. Ο Αετός μείωσε στο τελικό 3-1, με εύστοχο  πέναλτι του Πετούμενου.

 
Συνοπτικά τα αποτελέσματα:
Αστέρας Δερβ. - Άρης Βοχ. 5 - 0
Περαχώρα - Παννεμεατικός 0 - 2
Ταρσινά ’97 - Τενεάτης    0 - 5
 Θύελλα Πετρίου - Αετός Κρυονερίου 3 - 1
Άγιοι Θεόδωροι - ΑΣ Λουτράκι 1 - 1 ( 4 - 1 παράταση)

Στην επόμενη φάση έχουν προκριθεί οι Ελλάς Βέλου, Ατρόμητος Χιλιομοδίου, Κύψελος, Ηρακλής Ξυλοκάστρου , Σολωμός, Ολυμπιακός Λουτρακίου,  Πανευρωστινιακός,  Ισθμιακός,  Αναγέννηση, Πέλοπας, Νέοι Στιμάγκας , Αστέρας Δερβενίου , Τενεάτης Αθικών , Άγιοι Θεόδωροι, Πανεμεατικός και Θύελλα Πετρίου.

Μελισσανίδης: Μαζί θα χτίσουμε το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Η επίσημη παρουσίαση της "Αγιάς Σοφιάς"

AEK-gipedo
Με σύνθημα “θα χτίσουμε μαζί το γήπεδο με πολλά από λίγους και λίγα από πολλούς” ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του παρουσίασαν σε ατμόσφαιρα συγκίνησης το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.
Με έντονο το ιστορικό και προσφυγικό στοιχείο πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση της "Αγιάς Σοφιάς" στην "Αίθουσα Γραμμάτων και Τεχνών" του Ιδρύματος Ωνάση.
Μνήμες χαράς, λύπης και συγκίνησαν ξύπνησε το βίντεο, με το οποίο παρουσιάστηκε η ιστορία του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί που θα χτιστεί το νέο γήπεδο της Ενωσης.

Η επινίκια ομιλία εκείνου που θέλει να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ

Chris-Christie-Governor
H νίκη του Κρις Κρίστι απέναντι στη Μπάρμπαρα Μπουόνο, και η επανεκλογή του στο αξίωμα του Κυβερνήτη του Νιού Τζέρσεϊ δεν ήταν είδηση. Είδηση ωστόσο ήταν, καθώς το ποσοστό του μετριοπαθούς Ρεπουμπλικανού πολιτικού έφτασε στο 60,5%, τη στιγμή που κανένας άλλος προηγούμενος πολιτικός των Ρεπουμπλικανών δεν είχε καταφέρει εδώ και μισό αιώνα να συγκεντρώσει πάνω από 50% στη συγκεκριμένη Πολιτεία.
Η επανεκλογή του Κρις Κρίστι στο Νιού Τζέρσεϊ με τόσο σαρωτικά ποσοστά έρχεται έναν χρόνο μετά την, σαν σήμερα επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην Προεδρία των ΗΠΑ, με διαφορά 17% από τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο, Μιτ Ρόμνεϊ.
Ο υπέρβαρος Κρις Κρίστι έχει εκδηλώσει ανοιχτά την επιθυμία του να… ανιχνεύσει την προοπτική να διεκδικήσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016, και η σημερινή νίκη του θα ενισχύσει τις πιθανότητές του.
Στην ομιλία του άλλωστε, έδειξε στο μέλλον, επισημαίνοντας ότι θα τελειώσει τη δουλειά που του ανέθεσαν οι πολίτες του Νιού Τζέρσεϊ, και προσθέτοντας ότι η Αμερική χρειάζεται να αλλάξει.

Όλγα: Η Ελλάδα επιστρέφει…

Olga-Kefalogianni
Στα θετικά μηνύματα από τις διεθνείς αγορές για περαιτέρω αύξηση της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα το 2014, στις βαθιές διαθρωτικές αλλαγές και στη πολιτική και οικονομική σταθερότητα, που επικρατεί στη χώρα, αναφέρθηκε η Υπουργός Τουρισμός Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνεντεύξεις της στο CNN, το Bloomberg και το CNBC, στο Λονδίνο.
Η Υπουργός Τουρισμού εμφανίσθηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη για τη νέα χρονιά, έχοντας ως δεδομένο τις προκρατήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και επιβεβαιώνουν τις θετικές προβλέψεις.
«Το 2013 είναι χρονιά -ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό. Η Ελλάδα επιστρέφει στις πρώτες θέσεις του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη. Πετύχαμε επειδή είμαστε αποφασισμένοι και είχαμε συγκεκριμένους στόχους. Στη διαφημιστική μας εκστρατεία περάσαμε το μήνυμα ότι στη χώρα υπάρχει πολιτική και οικονομική σταθερότητα», τόνισε μιλώντας στο CNN
Επεσήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι ένας τουριστικός προορισμός, για όλη τη διάρκεια του χρόνου. Και προ αυτή τη κατεύθυνση το υπουργείο Τουρισμού αναλαμβάνει ποικίλες πρωτοβουλίες, όπως η σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα. Γεγονός που αναδεικνύει –ανέφερε η Όλγα Κεφαλογιαννη – την ελληνική γαστρονομία.
Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg, για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η Υπουργός Τουρισμού είπε ότι είναι αισιόδοξη όσον αφόρα την καταληξη αυτών των συζητήσεων.
Υπεραμύνθηκε των διαρθρωτικών αλλαγών που πρέπει να γίνουν, ώστε να υπάρξει στον τομέα του τουρισμού ένα πιό φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις. Ωστόσο τόνισε ότι «θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες θυσίες». Επίσης για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι μία πολύ ασφαλής και φιλόξενη χώρα.
Τέλος, η Όλγα Κεφαλογιάννη ανάφερε ότι η μείωση του ΦΠΑ βοηθάει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας. Είπε ακόμη ότι η Ελλάδα εκμεταλλεύεται πλέον κάθε τεχνολογικό νεωτερισμό, όπως είναι το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί – όπως τόνισε - πλέον όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που αναζητούν πληροφορίες από το διαδίκτυο και κάνουν τις κρατήσεις τους από τους συγκεκριμένους χώρους».

ysterografa.gr

Αναίρεση του βουλεύματος για τον Εφραίμ και το Βατοπέδι

areios
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε σήμερα αναίρεση κατά των παραπεμπτικών διατάξεων του υπ’ αριθ. 2000/2013 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που είχε παραπέμψει ομάδα κατηγορουμένων για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου μεταξύ των οποίων τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ και το μοναχό Αρσένιο, καθώς επίσης και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και Γνωμοδοτικών Επιτροπών.
Οι απαλλακτικές διατάξεις παραμένουν ενώ στο κείμενο της έκθεσης αναιρέσεως προβάλλονται λόγοι που πλήττουν την αιτιολογία του βουλεύματος κυρίως ως προς τις πράξεις ηθικής αυτουργίας που αποδίδονται στους εκπροσώπους της Μονής, αλλά και ως προς τη βασιμότητα της κατηγορίας για τις άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στη Δικαιοσύνη, με εντολή Σαμαρά, ο Αρβανιτόπουλος για το άνοιγμα των πανεπιστημίων

samarasarv
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει, με εντολή του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), ώστε να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα ιδρύματα και να μην χαθεί το εξάμηνο.
Στο ΕΜΠ, πάντως, όπου ο σύλλογος ΔΕΠ έλαβε απόφαση να ξεκινήσουν τα μαθήματα από την προσεχή Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες συντάσσουν πρόγραμμα εξετάσεων και πρόγραμμα εξεταστικής. Πρόγραμμα μαθημάτων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι παραδόσεις από τη Δευτέρα, καταρτίζουν στο ΕΚΠΑ και τα τμήματα Φιλοσοφικής και Θετικών Επιστημών, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση αναμένεται να κινηθούν και άλλες σχολές.
Σε μείζον αναδεικνύεται και το θέμα της φύλαξης του Πανεπιστημίου Αθηνών με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτα Φάκου, να διατάσσει συμπληρωματική προκαταρκτική εξέταση, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει καταγγελίες για είσοδο, στον χώρο, ατόμων που δεν ελέγχονται.
Από την πλευρά τους, οι πρυτανικές και διοικητικές αρχές του ΕΚΠΑ διαβεβαιώνουν ότι «προβαίνουν σε όλα τα μέτρα που αναγκαιούν για τη διασφάλιση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου». Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους «το ζήτημα που έχει ανακύψει οφείλεται στην απεργιακή κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα και ο αριθμός τους υπερβαίνει το 48% του προσωπικού του Πανεπιστημίου».
«Η τραγικότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί επιτείνεται εξαιτίας του γεγονότος ότι οι αρμόδιοι δεν ασχολούνται με το εν λόγω ζήτημα, παρά το γεγονός ότι έχουμε απευθυνθεί σε αυτούς, τόσο εγγράφως, όσο και προφορικά. Ειδικότερα, έχουν ενημερωθεί πλήρως για το πρόβλημα οι αρμόδιοι υπουργοί, ο υπουργός Παιδείας σε τρεις κατ’ ιδίαν συναντήσεις την 17-8-2013, 4-10-2013 και 1-11-2013, και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης την 8-8-2013, όπως και η κυρία Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου» προσθέτουν.
Στο μέτωπο της δικαιοσύνης, προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε και σε βάρος του πρύτανη Αθηνών, Θ. Πελεγρίνη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπράξει ή όχι το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Αφορμή για τη δίωξη στάθηκε η καταγγελία του συμβουλίου του ΕΚΠΑ, ότι ο πρύτανης παρέλειψε να μεριμνήσει ώστε να λειτουργήσει στοιχειωδώς το Ίδρυμα που διοικεί.
Στο μεταξύ, άρχισε η επίδοση των παραπεμπτηρίων εγγράφων προς τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων που δεν απογράφησαν, με τα οποία παραπέμπονται στα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια με το ερώτημα της αργίας. Οι 276 διοικητικοί υπάλληλοι που αρνήθηκαν να απογραφούν, αντιμετωπίζουν τα πειθαρχικά παραπτώματα της παράβασης καθήκοντος, της σοβαρής απείθειας και της μη απογραφής.

ysterografa.gr

Η Αθήνα έγινε… λίμνη - H βροχή νίκησε τη ΓΣΕΕ

Αthens-limni
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που από το πρώτες πρωινές ώρες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Αθήνα, μετέτρεψαν τους δρόμους του λεκανοπεδίου σε… λίμνη.
Η επιμονή νεροποντή, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους κατέστησαν δυσχερή τη διάβαση των πεζοδρομίων από τους πεζούς, ενώ σε συνδυασμό με τις απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, η κυκλοφορία των οχημάτων εξελίχτηκε σε… βουνό, με τα νεύρα των οδηγών να είναι τεντωμένα.
GSEE-sgentrosi-vroxiΣε πολλές περιοχές χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, ενώ πολλά είναι και τα δέντρα που έχουν ξεριζωθεί και πέσει.

Λόγω της έντονης νεροποντής στο κέντρο της Αθήνας, η διοίκηση της ΓΣΕΕ αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η πορεία που ήταν προγραμματισμένη στη Βουλή.
Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ θα ξεκινούσε από το Πεδίο του Άρεως, όπου από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί πολίτες.

Νέο χτύπημα Μουρούτη κατά Τσίπρα με γελοιογραφία

BYY5HGuCMAEcOf8.jpg-large
Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης επιλέγει να… σχολιάσει τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, χρησιμοποιώντας μια γελοιογραφία του Ανδρέα Πετρουλάκη, που έχει δημοσιευτεί στην “Καθημερινή”.

υστερογραφα

Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισ​μού: Μια ευκαιρία ανάδειξης της Νεμέας και των κρασιών της



Γράφει η Αικατερίνη Ζιαζιά

katerina ziazia.jpgΣτις  10 Νοεμβρίου γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού που πραγματοποιείται από το 2009, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου με τη συμμετοχή οινοποιείων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή σε οινοτουριστικά δίκτυα. Γι’ αυτό το λόγο εκατοντάδες οινοποιεία στην Ευρώπη (Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ιταλία) θα είναι φέτος ανοιχτά για ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές στο ευρύ κοινό.

Η Νεμέα, όντας ένας υποσχόμενος οινοτουριστικός προορισμός, θα συμβάλλει στην διάδοση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού  με κάποια οινοποιεία να  ανοίγουν την πόρτα τους στους επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά την οινοκουλτούρα της περιοχής. Το γεγονός ότι αρκετά κοντά βρίσκονται πολλοί και σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, όπως το ιερό του Διός στην Αρχαία Nεμέα που αγκαλιάζεται από σειρές αμπελιών ή τα ερείπια της αρχαίας Φλιασίας αποτελούν ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τους επισκέπτες. Στην ευρύτερη περιοχή της Νεµέας (περίπου σε έκταση 27.000 στρεμμάτων γης), ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει κρασιά με ονομασία προέλευσης, να εξερευνήσει την ιστορία του κρασιού, να συμμετέχει στην  παραγωγή του και να θαυμάσει το ειδυλλιακό τοπίο της περιοχής.
Ενδεικτικά παραθέτουμε μια λίστα ορισμένων οινοποιείων που θα είναι επισκέψιμα την Κυριακή 10 Νοεμβρίου:

National Geographic: Τι θα γινόταν αν έλιωναν όλοι οι πάγοι της Γης;

National Geographic: Τι θα γινόταν αν έλιωναν όλοι οι πάγοι της Γης;

Αν όλοι οι πάγοι και τα χιόνια της Γης έλιωναν, η στάθμη της θάλασσας θα ανέβαινε κατά 65 ολόκληρα μέτρα με αποτέλεσμα να αλλάξει σημαντικά η μοροφολογία του πλανήτη μας. Το National Geographic εξηγεί:
“Υπάρχουν περισσότερα από 5 εκατομμύρια κυβικά μίλια πάγου στη Γη και οι επιστήμονες εικάζουν ότι θα απαιτούνταν περισσότερα από 5.000 χρόνια για να λιώσουν. Αν συνεχίσουμε να γεμίζουμε την ατμόσφαιρα με διοξείδιο του άνθρακα, είναι πολύ πιθανό να λιώσουν όλοι οι πάγοι και η μέση θερμοκρασία του πλανήτη μας να εκτοξευτεί από τους 14.4 βαθμούς Κελσίου που βρίσκεται σήμερα στους 26.6.”
Για να κατανοήσετε καλύτερα τις αλλαγές που αναμένεται να λάβουν χώρα σε περίπτωση που ανεβεί η στάθμη των θαλασσών (ή αλλιώς να δείτε ποιες είναι οι περιοχές που θα “πνιγούν” πρώτες) ρίξτε μια ματιά στο νέο χάρτη Flood Maps του National Geographic.

10 πράγματα που είναι ζυγίζουν περισσότερο από το νέο iPad Air! (photos)

10 πράγματα που είναι ζυγίζουν περισσότερο από το νέο iPad Air! (photos)
H έλευση του iPad Air, της τελευταίας έκδοσης του tablet της Apple, έχει τη δική της σημασία. Και απ’ ό,τι φαίνεται, η Apple πέτυχε να επανατοποθετήσει τον πήχυ πολύ υψηλά.
Το iPad Air άρχισε να πωλείται στην Ελλάδα και το TechIT.gr κατάφερε να εξασφαλίσει ένα από τα πρώτα κομμάτια για να πάρει μία πρώτη γεύση από το νέο tablet της Apple. Και οι εντυπώσεις που αποκομίσαμε από την ολιγόωρη χρήση του iPad Air ήταν ιδιαίτερα καλές.
Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα του iPad Air είναι ότι είναι ιδιαίτερα ελαφρύ
Η αίσθηση που σου δίνει το iPad Air είναι πως όντως πρόκειται για ένα «αέρινο» μηχάνημα, όπως λέει και το όνομά του. Η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική, αλλά ...
Περισσότερα στο techit.gr/
 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ​Σ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩ​Ν ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ


Ενημέρωση για τη τύχη της μήνυσης που κατέθεσε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης εναντίον των επικεφαλής της Τρόικας, ώστε να αποσταλεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, ζητά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Στις 15 Ιανουαρίου 2013 ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη και του είχε παραδώσει φάκελο με τη μήνυση του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης εναντίον των επικεφαλής της Τρόικας.
Η παράδοση (η οποία πήρε και αριθμό Πρωτοκόλλου 174/15.01.2013) έγινε στον κ. Ρουπακιώτη, προκειμένου να μεριμνήσει εκείνος, βάσει των προβλεπομένων διαδικασιών, η μήνυση του Τέρενς Κουίκ να προωθηθεί στον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης μέσω της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η μήνυση είχε συνταχθεί από τον Επιστημονικό Σύμβουλο του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΛ Δικηγόρο Ευάγγελο Παπαγεωργίου, ο οποίος είναι και Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Β’ Αθήνας.

Αν και έχουν περάσει σχεδόν έντεκα μήνες, ο Τέρενς Κουίκ δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση για την τύχη της μήνυσης που κατέθεσε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
 
«Ποια είναι η τύχη της μήνυσης που κατέθεσα στο Υπουργείο σας; Για ποιο λόγο παρατηρείται αυτή η σιωπή των έντεκα μηνών; Που έχει κολλήσει ο φάκελος και γιατί;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να προωθηθεί άμεσα προκειμένου να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες

Άρση ασυλίας για Ζαρούλια, Μπούκουρα, Κασιδιάρη και Παναγιώταρο

Άρση ασυλίας για τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής – Δείτε σε ποιους
Η Βουλή ψήφισε το πρωί της Τετάρτης (6/11) και αποφάσισε την άρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Στάθη Μπούκουρα.
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν πριν την ψηφοφορία καταγγέλλοντας, σε υψηλούς τόνους, ότι κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες της Βουλής δεν αναγιγνώσκονται τα ονόματα των προφυλακισμένων βουλευτών του κόμματος κυρίων Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού.
Ωστόσο, το Προεδρείο της Βουλής ξεκαθάρισε ότι στις ονομαστικές ψηφοφορίες που διεξάγονται, τα ονόματα των προφυλακισθέντων βουλευτών αναγιγνώσκονται κατά τη δεύτερη ανάγνωση του καταλόγου των βουλευτών όπως και τα ονόματα όλων των απόντων βουλευτών.
Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλία της Ελένης Ζαρούλια με 235 ψήφους υπέρ και ένα άκυρο σε σύνολο 236 ψηφισάντων βουλευτών. Η Ελένη Ζαρούλια κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων, λόγω του φυσιγγίου που βρέθηκε στην τσάντα της κατά το επισκεπτήριο στο σύζυγό της στα κρατητήρια της αντιτρομοκρατική...
Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλία του βουλευτή Kορινθίας Στάθη Μπούκουρα  με 235 «ναι» και ένα άκυρο σε σύνολο 236 ψηφισάντων ο οποίος κατηγορείται για εξύβριση και απειλή κατά του Δημάρχου Κορινθίας...
Η Βουλή πάντως υπερψήφισε την άσρη της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη με 234 «ναι» έναντι 1 «όχι» και ένα άκυρο σε σύνολο 236 ψηφισάντων με την κατηγορία της συμμετοχής στα επεισόδια στο Μελιγαλά, για τα οποία κατηγορείται και ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος για τον οποίο η Βουλή αποφάσισε να άρει την ασυλία του με ψήφους 235 υπέρ και ένα άκυρο σε σύνολο 236 ψηφισάντων.
Η Ολομέλεια του σώματος επίσης αποφάσισε να μην άρει την ασυλία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Διακάκη η οποία κατηγορείται για έκδοση ακάλυπτων επιταγών κατ’ εξακολούθηση με 80 ψήφους υπέ, 144 κατά, 11 «παρών» και ένα άκυρο σε σύνολο 236 ψηφισάντων.
Επίσης, με 232 «ναι» έναντι 2 «όχι» , 1 «παρών» και 1 άκυρο σε σύνολο ψηφισάντων ήρθη και η ασυλία του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου, ο οποίος κατηγορείται για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε απιστία.

Φουντούλης: Αίσχος το βίντεο

Φουντούλης: Αίσχος το βίντεο
Με ένα συγκλονιστικό μήνυμα που ανέβασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Facebook, ο πατέρας του Γιώργου Φουντούλη καταγγέλλει όσα κανάλια παίζουν το βίντεο με τη δολοφονία του παιδιού του.
«Πού είναι το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο; Ντροπή σε όλα τα κανάλια που δείχνουν ξανά και ξανά το βίντεο της άνανδρης δολοφονία του Γιώργου μας. Ντροπή και στον αλήτη που σας το έδωσε. Σε τι εξυπηρετούσε αυτή η πράξη; Για να μας φαρμακώνουν ακόμα περισσότερο εμάς τους γονείς του; Ντροπή και αίσχος. Οι τύψεις να βασανίζουν μέρα νύχτα όλους όσους μεταχειρίζονται τέτοια μέσα για την τηλεθέαση με σκοπό το βρώμικο κέρδος» αναφέρει χαρακτηριστικά.
fountoylis matian print screen
e-reportaz.gr
 

«Ακτινογραφία» στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

«Ακτινογραφία» στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα
Γεωλογικές αναλογίες ανάμεσα στην υποθαλάσσια περιοχή του Β. Ιονίου και περιοχών της Ιταλίας και της Αλβανίας όπου έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, διαπιστώνει η νορβηγική εταιρία PGS, σύμφωνα με τις παρουσιάσεις οι οποίες έγιναν στο διεθνές συνέδριο APPEX Regional 2013 που πραγματοποιείται στην Αθήνα και που αφορά τις έρευνες υδρογονανθράκων.
Η PGS, που διεξήγαγε τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, κάνει λόγο για «διαφοροποιημένα γεωλογικά χαρακτηριστικά του ελληνικού υπεδάφους και αντίστοιχη ποικιλία πιθανού πετρελαϊκού δυναμικού» και επισημαίνει ακόμη ότι το κοίτασμα πετρελαίου που έχει ανακαλυφθεί στο Κατάκολο (από το 1981) αποτελεί απόδειξη της ύπαρξης συστήματος υδρογονανθράκων στη δυτική Πελοπόννησο, ενώ η περιοχή νότια της Κρήτης παραμένει ανεξερεύνητη.

Θήλασαν δημόσια στο κέντρο της Κορίνθου (video)

Διεξήχθη ο δημόσιος θηλασμού στο κέντρο της Κορίνθου με μεγάλη συμμετοχή....
Στην πόλη της Κορίνθου έξω από την Δημοτική Πινακοθήκη, μάλιστα 50 γυναίκες θήλασαν δημόσια βρέφη και μικρά παιδιά. Η δράση διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού με στόχο την αφύπνιση της κοινωνίας για τα οφέλη του θηλασμού και τη στήριξη των νέων μαμάδων που ξεκινούν να θηλάζουν τα μωρά τους .



vhmavochas.blogspot.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ BBC: Η Ελλάδα είχε 2 δις πρωτογενές πλεόνασμα από το β’ εξάμηνο του 2011! ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΔΟΛΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ…

http://olympiada.files.wordpress.com/2012/03/147986_b.jpg?w=372&h=231

Ιδού λοιπόν πως θα “πληρωνόντουσαν μισθοί και συντάξεις” και που θα “βρίσκονταν τα λεφτά”. Είχαν ήδη βρεθεί από την αφαίμαξη των Ελλήνων. Στόχος όμως ήταν η ολοκληρωτική παράδοση της χώρας στους απατεώνες τοκογλύφους που γέμισαν με δισεκατομμύρια τα ταμεία τους. Και ακόμα γεμίζουν…
Αυτό είναι το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο επικαλείται σήμερα η κυβέρνηση… Είχε επιτευχθεί από το 2011, με την μαζική αφαίμαξη του Ελληνικου λαού. Τα λεφτά όμως φορτώθηκαν σε βαλίτσες και έφευγαν έξω για την πληρωμή των τοκογλύφων, ενώ στο εσωτερικό υπήρχε η καραμέλα “που θα βρείτε τα λεφτά” και “αν βγούμε από το μνημόνιο θα πτωχεύσουμε”!
BBC Μια ειδηση που αποσιωπήθηκε παντελώς! Το δεύτερο εξάμηνο του 2011, η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δις ευρώ, που σημαίνει ότι ήταν σε θέση να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας της και ότι με τα δάνεια που λαμβάνει αποπληρώνει πια αποκλειστικά το… χρέος της!
Την ύπαρξη όμως αυτού του πλεονάσματος είχε παραδεχθεί ακόμα και η Λούκα Κατσέλη, στην διημερίδα του Interpost όπου είπε επί λέξη: “Έχουμε Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »
 olympiada

Χαμός στην Βουλή στην συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας Ζαρούλια, Παναγιώταρου, Μπούκουρα και Κασιδιάρη

Χαμός στην Βουλή στην συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας Ζαρούλια, Παναγιώταρου, Μπούκουρα και Κασιδιάρη

Σε κλίμα έντασης πήραν τον λόγο στην Βουλή κατά την συζήτηση για την άρση της ασυλίας τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, Ευστάθιος Μπούκουρας και Ηλίας Κασιδιάρης. Αφού τοποθετήθηκαν αποχώρησαν σε ένειξη διαμαρτυρίας από την ψηφοφορία κάνοντας λόγο για παράνομη διαδικασία.

Τον λόγο πήρα οι 3 από τους 4, που ζητείται η άρση της ασυλίας τους και αφού κατήγγειλαν τη διαδικασία ως παράνομη, επειδή, όπως είπαν, η Βουλή έχει ξεγράψει και δεν αναγιγνώσκει στις ονομαστικές ψηφοφορίες τα ονόματα των προφυλακισθέντων βουλευτών, αποχώρησαν.

Η άρση ασυλίας Κασιδιάρη και Παναγιώταρου αφορά στα επεισόδια στον Μελιγαλά, της Ζαρούλια για τη σφαίρα που βρέθηκε στην τσάντα της όταν επισκέφτηκε τον σύζυγο της στη ΓΑΔΑ και του Μπούκουρα για απειλή και εξύβριση του Δημάρχου Κορίνθου.

"Επιθυμώ την άρση της ασυλίας μου για να μάθω και εγώ ποιός είναι ο λόγος να μεταφέρω σφαίρα στο στόμα του λύκου", είπε η Ελένη Ζαρούλια.
Πρόσθεσε: "Τα δικαστήρια σας δε με αφορούν, υπολογίζω στη θεία δίκη. Τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μεταξύ τους και τον αρχηγό του νόμιμα εκλεγμένου κόμματος, εσείς αυθαίρετα τους έχετε καταργήσει και δεν διαβάζετε τα ονόματα τους στις ονομαστικές ψηφοφορίες. Από τους υποτιθέμενους θεματοφύλακες της Δημοκρατίας. Η εισαγγελέας τους απαγόρευσε να έρθουν στη Βουλή να ασκήσουν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα. Είστε οι χειρότεροι τύραννοι που γνώρισε ο τόπος!
Με σταματούν στο δρόμο και μου λένε πως όλη αυτή η κατάσταση τους προκαλεί εμετό. Μαφιόζικες οι πρακτικές σας για να περάσετε τα ανθελληνικά σχέδια σας."

Παίρνοντας τον λόγο ο Ευστάθιος Μπούκουρας, είπε ότι και εκείνος επιθυμεί την άρση της ασυλίας του.  "Άλλωστε πρόκειται για υπόθεση που εγώ πρώτος υπέβαλλα μήνυση στον δήμαρχο Κορίνθου και μετά κι αυτός για τους ίδιους λόγους. Του απέστειλα και εξώδικo", είπε χαρακτηριστικά.
Και συνέχισε: "Το ποιον και ο χαρακτήρας του, αν κάνετε έρευνα στο διαδίκτυο, θα δείτε ότι βρίζει και στοχοποιεί βουλευτές, έχει διαμάχες μαζί τους, τραμπουκίζει σε πολίτες, με κραυγαλέο παράδειγμα τη χειροδικία εναντίον γυναίκας που κρατούσε στα χέρια της μωρό. Με αφορμή τη σημερινή διαδικασία και ανάγκη για διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου, ζητώ να γίνει έρευνα στα οικονομικά δημάρχου και δήμου για να αποδειχθεί εάν υπάρχουν οικονομικά αδικήματα ή αιφνίδιος πλουτισμός."

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, έθεσε θέμα νομιμότητας της ψηφοφορίας. "Είναι παράνομη, όπως και η χθεσινή ψηφοφορία γιατί κάποιοι επίορκοι διέγραψαν από λίστα 3 εκλεγμένους βουλευτές και δεν ανέγνωσαν τα ονόματα τους. Τους έβαλαν στη Βουλή 500 χιλιάδες πολίτες. Όποιος τους διέγραψε προέβη σε κατάλυση πολιτεύματος, αδίκημα που επισείει ποινή ισόβιας κάθειρξης."
Ο κ. Κασιδιάρης είπε ότι η Χρυσή Αυγή θα απέχει από την ψηφοφορία και πρόσθεσε: "Κάποια στιγμή, όταν ένας συνήγορος ήρθε να αναλάβει την υπεράσπιση μου, κι είχε σχέση με τη Ν.Δ., διεγράφη. Κε Πρόεδρε, μιας κι είστε στην έδρα, κι εσείς υπερασπιστήκατε αστυνομικό που έκλεψε μετανάστη αλλά εσάς δεν σας διέγραψαν."

newsit.gr

Ο Πειραιάς ξαναβρίσκει τα σύμβολά του- Ξαναχτίζεται το θρυλικό Ρολόι στο λιμάνι

roloi-peiraias-570
Ένα από τα σύμβολα του Πειραιά, το Ρολόι, επιστρέφει θριαμβευτικά στην πόλη μετά από 45 χρόνια, καθώς ο δήμαρχος ανακοίνωσε την πρόθεση του δήμου Πειραιά να επανακατασκευαστεί στην αρχική του θέση.
Η κίνηση αυτή συγκίνησε τους κατοίκους της πόλης και εντάσσεται στην προσπάθεια του δήμου να βρει και πάλι η πόλη τα χαμένα σύμβολά της. Έτσι, μετά το Δημοτικό Θέατρο, επόμενος στόχος είναι το ιστορικό Ρολόι, σχέδιο που ήδη εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, ενώ δημιουργήθηκε και ο λογαριασμός όπου θα συγκεντρώνονται τα χρήματα.
Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο, ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, ανέφερε ότι για το χτίσιμο του Ρολογιού απαιτούνται περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ. «Ήδη ο Δήμος Πειραιά έδωσε 250.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα θα βρεθούν με ταχύτητα φωτός γιατί το Ρολόι ταυτίζεται με τα ήθη και τα έθιμά μας και το θέλουμε όλοι» σημείωσε ο κ. Μιχαλολιάκος.
Το Ρολόι θεμελιώθηκε τον Αύγουστο του 1869 προκειμένου να στεγαστεί εκεί Χρηματιστήριο. Στον πύργο του κτιρίου, ο τότε δήμαρχος τοποθέτησε το Ωρολόγιον της Πόλεως. Τον Ιούνιο του 1873 ανατίθεται στον καλλιτέχνη Πρινόπουλο η διακόσμηση των εσωτερικών χώρων, ενώ στο ισόγειο εγκαθίσταται το Ταχυδρομείο.
Τον Ιούνιο του 1874 ο επάνω όροφος του κτιρίου ενοικιάζεται στη Λέσχη, ενώ περίπου έξι μήνες αργότερα ο ίδιος χώρος φιλοξενεί ο Χρηματιστήριο που είχε όμως μικρό χρόνο ζωής. Μέχρι και την κατεδάφισή του από το διορισμένο δήμαρχο της δικτατορίας, Αριστείδη Σκυλίτση, το 1969, στο Ρολόι συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο.

koolnews.gr

Χ.Ζώης σε Θ. Τζήμερο: Eίστε ένα νούμερο (Bίντεο)

Χ.Ζώης σε Θ. Τζήμερο:Eίστε ένα νούμερο (Bίντεο)Έντονο φραστικό επεισόδιο είχαν εχθές το βράδυ ο πρόεδρος της Νέας Μέρας, Χρήστος Ζώης και ο επικεφαλής της Δημιουργίας Ξανά, Θάνος Τζήμερο στην εκπομπή «Η επόμενη ημέρα» του Action24 με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, ενώ στο τέλος της εκπομπής απειλήθηκε μίνι... «σύρραξη». Ειδικότερα, ο Θάνος Τζήμερος έκανε μία ιδιόμορφη ανάλυση περί βίας, θεωρώντας επικίνδυνη την ανοχή της κοινωνίας στο...γιαούρτωμα ή την κατάληψη όσο και στη διπλή δολοφονία των νεαρών μελών της ΧΑ και κατηγόρησε τον Ζώή ότι δεν καταδικάζει επαρκώς τις άλλες παραβατικές
συμπεριφορές.

Ο Ζώής επισήμανε ότι οι απόψεις του είναι επικίνδυνες, ο επικεφαλής της Δημιουργίας Ξανά τον αποκάλεσε "τσιπροκαμμένο" και ο πρόεδρος της Νέας Μέρας του επιτέθηκε αποκαλώντας τον "νούμερο", "αξιοθρήνητο" και τον κάλεσε να υποβάλλει τα σέβη του στην "Αυτού Μεγαλειότητα τη Μέρκελ".
«Θα έπρεπε να ντρέπεστε και λυπάμαι για λογαριασμό σας. Μου είπανε ότι είστε νούμερο αλλά ήρθα για τους άλλους καλεσμένους. Είστε νούμερο κ. Τζήμερε .Δεν είστε πολιτικός αρχηγός με τον τρόπο που εκφράζεστε. Είστε ένα νούμερο και δεν θα καθίσω ποτέ μαζί σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της «Νέας Μέρας», Χρήστος Ζώης απευθυνόμενος στον Θάνο Τζήμερο.

Δείτε το βίντεο:
 


action24.gr

Βενιζέλος: Έχουμε ανάγκη να κάνουμε τη μεγάλη στροφή

Evangelos-Venizelos-Martin-Schultz
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την παρακάτω δήλωση, αναφορικά με τη σημερινή ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάρτιν Σουλτς για το αξίωμα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

Δυο ώρες μίλησαν… για όλα Σαμαράς και Βενιζέλος

’Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Twitter@EmOikonomidis
Μια συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο συνιστά εκ των πραγμάτων “θέμα”. Ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι οι δυο πολιτικοί αρχηγοί που παραμέρισαν το παρελθόν αλλά και τις αυτονόητες διαφορές του παρόντος, ώστε να συγκροτήσουν μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, και να δώσουν τη μάχη για να ξανασταθεί η χώρα στα πόδια της.
Η κυβέρνηση πολιτικής σύνθεσης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, στηρίζεται κατά ένα μεγάλο μέρος και στη σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης που καθιερώθηκε ανάμεσα στους δυο ηγέτες. Μια σχέση που, μετά την προγραμματική συμφωνία των δυο κομμάτων, η οποία επισημοποιήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, προχώρησε στο επόμενο στάδιο, αυτό των καθιερωμένων συναντήσεων.
Έτσι και σήμερα το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν ακόμη ένα τετ-α-τετ στο Μέγαρο Μαξίμου. Ρουτίνας, υπό την έννοια της σταθερής συχνότητάς του πλέον, όχι όμως και αναφορικά με το περιεχόμενό του, καθώς ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης άνοιξαν μια ευρεία ατζέντα ζητημάτων αιχμής και άμεσης διαχείρισης. Από τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και τον φόρο στα ακίνητα, μέχρι την τρομοκρατία…
Στη συνάντηση κυριάρχησε η ανοικτή διαπραγμάτευση με την τρόικα.

ysterografa.gr

Η Ελλάδα πλησίασε την Τουρκία στην 11η θέση

Olympiacos-2
Η νίκη του Ολυμπιακού επί την Μπενφίκα αύξησε ελαφρά τη διαφορά της Ελλάδας από την Ελβετία στη βαθμολογία της UEFA, ενώ πλησιάσαμε αρκετά τους Τούρκους
Διαβάστε περισσότερα στο www.sport.gr

Το tweet του Βάρδα για τους δήμους και τις επιχορηγήσ​εις

Theodoros-Vardas
Ο Θεόδωρος Βάρδας είναι από εκείνους που διέγνωσαν εγκαίρως την παρεμβατική δυναμική των social media. Γι’ αυτό και συχνά, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, στέλνει μηνύματα και σχολιάζει τις εξελίξεις στην αγορά, την οικονομία αλλά και την πολιτική.
Αυτή τη φορά, ο γνωστός επιχειρηματίας ασχολήθηκε με την αντίδραση των αρμοδίων φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πρόταση του Αντώνη Σαμαρά να εισπράττεται μέσω δήμων το χαράτσι.
Και το σχόλιο που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ήταν… εύγλωττο: “Και βέβαια οι Δήμοι δεν θέλουν διαχείριση του ΦΑΠ με ανταποδοτικότητα. Προτιμούν επιχορηγήσεις απο τον Προϋπολογισμό χωρις έλεγχο”, έγραψε στο Twitter ο Θεόδωρος Βάρδας.

ysterografa.gr

Κρίσιμο το ραντεβού της Παρασκευής με την Τρόικα για τις απολύσεις

ΣΤις 12 μμ την Παρασκευή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας τη λίστα με τους 12.500 υπαλλήλους που μπήκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Και θα ζητήσει παράταση στην εφαρμογή του μέτρου για άλλους 12.500 υπαλλήλους μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί να γίνει αποδεκτό το αίτημα της ελληνικής πλευράς και να μετατεθεί η αναζήτηση «δεξαμενών» για την επόμενη φάση της κινητικότητας στους πρώτους μήνες του 2014.
Αλλά το πλέον δύσκολο σημείο των συνομιλιών που θα έχει την Παρασκευή ο Κ. Μητσοτάκης με τους εκπροσώπους των πιστωτών έχει να κάνει με τις 4.000 απολύσεις που προβλέπονται μέχρι το τέλος του χρόνου. Η ελληνική πλευρά προσθέτει τους 2.000 απολυμένους της ΕΡΤ, με 300 περίπου επίορκους ως προς την έξοδο των οποίων υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις και ζητούν να περιληφθούν σ αυτόν τον κατάλογο όσοι θα αποχωρήσουν από ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ αλλά και συμβασιούχοι που θα χάσουν τη δουλειά τους μέχρι το τέλος του χρόνου.
Στο στόχαστρο μπαίνουν ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης από την οποία θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό. Γιατί για το 2014 προβλέπονται 11.000 απολύσεις.

aftodioikisi.gr

Η Ελλάδα στους δρόμους ή... στον καναπέ

apergiaki-kiniopoihsh
Ακόμη μια απεργία πανελλαδικού χαρακτήρα προσλαμβάνει το στοιχεία του στοιχήματος για τις συνδικαλιστικές ηγεσίες. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προσδοκούν ότι στους δρόμους της Αθήνας θα υπάρξει σήμερα πλημμύρα από “μέγα πλήθος και μέγα πάθος”, όχι… λόγω βροχής, καθώς η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στοχεύει στο να παραλύσει τη χώρα, να στείλει στην κυβέρνηση μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της, και να δείξει ότι η κοινωνία αφυπνίζεται.
Το παρελθόν δεν δικαιώνει τις παραπάνω προσδοκίες. Καθόλη τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, μετά δηλαδή από την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου την άνοιξη του 2010, η Ελλάδα δεν βρίσκεται στους δρόμους, αλλά… στον καναπέ.
Παρά τη δραματική μεταβολή στην καθημερινότητά της, η ελληνική κοινωνία δεν έδειξε διάθεση επανάστασης. Και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει πρωτίστως τις πολιτικές ηγεσίες. Για την απήχηση των μηνυμάτων τους, αλλά και για την… απέχθεια που φαίνεται να προκαλούν σε εκείνους που υποτίθεται ότι εκφράζουν. Και υπηρετούν.

υστερογραφα

Οι Δημοκρατικ​οί "άλωσαν" τη Νέα Υόρκη μετά από 20 χρόνια

Bill-De-Blasio
Χρειάστηκε να περάσουν 20 χρόνια, και οι θητείες δυο εμβληματικών δημάρχων από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, του Ρούντολφ Τζουλιάνι και του Μάικλ Μπλούμπεργκ, για να ανακτήσει το Δημοκρατικό Κόμμα τον έλεγχο της Νέας Υόρκης.
Όπως αναμενόταν λοιπόν, ο Δημοκρατικός Μπιλ Ντε Μπλάζιο, 52 ετών, επικράτησε του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Γιόζεφ Λιότα, με ποσοστό άνω του 70%.
“Πρέπει να αφιερώσουμε τον εαυτό μας στην ενίσχυση και εμπέδωση προοδευτικών ιδεών και πρακτικών”, ήταν τα πρώτα λόγια του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο.

Ο δήμαρχος που αναλαμβάνει να σώσει το (χρεοκοπημένο) Ντιτρόιτ


Mike-DugganΈνας πρώην επικεφαλής ιατρικού κέντρου κέρδισε τον σερίφη της πόλης, και έτσι ο Μάικ Ντάγκαν είναι ο νέος δήμαρχος του Ντιτρόιτ, αναλαμβάνοντας τις τύχες μιας πόλης που χρεοκόπησε, ενώ επί πολλές δεκαετίες παρέμενε το κέντρο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Ο Μάικ Ντάγκαν επικράτησε του Μπένι Ναπόλεον με ποσοστό 55%-45%, με τον δεύτερο να αναγνωρίζει δημοσίως την ήττα του και να συγχαίρει τον νικητή.
Τόσο ο Ντάγκαν όσο και ο Ναπόλεον είχαν υποσχεθεί προεκλογικά να διώξουν το συντομότερο δυνατό τον μάνατζερ έκτακτης ανάγκης που έχει διορίσει η διακυβέρνηση Ομπάμα, ώστε να αναλάβουν οι ίδιοι την επιχείρηση ανόρθωσης της οικονομίας του Ντιτρόιτ.

Κοινωφελής: Πώς κατανέμονται οι 28.000 θέσεις σε δήμους, φορείς

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να δημοσιεύσει ο ΟΑΕΔ την προκήρυξη για τις 27.948 θέσεις μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Το νέο πακέτο θέσεων θα διατεθεί κυρίως σε δήμους, περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, λιμάνια, εκκλησίες, μουσεία, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας κ.ά.
Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στη διαδικασία έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοί τους είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
Η αμοιβή όσων απασχοληθούν σε κοινωφελή εργασία θα είναι 490 ευρώ, αν πρόκειται για ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν στο πακέτο των 27.948 προσλήψεων είναι:

Λουκέτο σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα – Στους δρόμους οι εργαζόμενοι

Λουκέτο  σήμερα ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας μετά την 24ωρη γενική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που πραγματοποιήσαν συγκεντρώσεις στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ  επραγματοποιήσε ξεχωριστό συλλαλητήριο στις 10.30 στην Ομόνοια.
Στην απεργία  συμμετέχουν οι υπάλληλοι του δημοσίου, σε ΔΕΚΟ, Ταμεία και Τοπικοί Αυτοδιοίκηση, καθώς και οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δικαστικοί υπάλληλοι, δάσκαλοι και καθηγητές και άλλοι, ενώ τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές μονάδες θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.
Στην απεργία  συμμετέχει επίσης η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και η Ομοσπονδία Τριτέκνων.
Οι αστικές συγκοινωνίες
Τα τα τρένα του ΟΣΕ, ο προαστιακός και τα τρόλεϊ θα μίνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο.
Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00.
Ηλεκτρικός, τραμ και μετρό (με εξαίρεση το τμήμα Δ. Πλακεντίας – αεροδρόμιο), θα κινηθούν κανονικά.
Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00.
Δεμένα τα πλοία
Σε όλα τα λιμάνια όλης της χώρας τα πλοία  είναι δεμένα τα πλοία από τις 00:01, μετά τα μεσάνυχτα, έως τις 23:59 πριν τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, η οποία με ανακοίνωσή της τόνισε πως «οι Έλληνες ναυτεργάτες πρώτοι από όλους έχουν νιώσει στο «πετσί» τους τη μάστιγα της ανεργίας, τις συνεχείς απολύσεις, τις συνεχείς μειώσεις στις συνθέσεις των πληρωμάτων, τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων τους στον χώρο της ακτοπλοΐας και την απεμπόληση των κοινωνικοασφαλιστικών τους δικαιωμάτων».
Παράλληλα, στην 24ωρη της ΓΣΕΕ συμμετέχουν επίσης η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών & Αρχιεργατών ΟΛΠ.
Πιο συγκεκριμένα, η ΟΜΥΛΕ υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της πως: Η «φιλική διευθέτηση» στον ΟΛΠ, μέσα από νομικές ακροβασίες και η στασιμότητα επενδύσεων στον ΟΛΘ και στα άλλα Λιμάνια οδηγούν στην απαξίωσή τους και υπηρετούν τον στόχο της πλήρους πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου και τη δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων, ενώ η Ένωση Λιμενεργατών υπογραμμίζει ότι «οι συνεχόμενες μειώσεις μισθών και η άδικη φορολόγηση, είτε με τη μορφή χαρατσιών είτε με την αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων στους εργαζόμενους, μειώνουν συνεχώς το διαθέσιμο εισόδημα για όσους έχουν ακόμη απασχόληση».
Χωρίς παραστάσεις το Εθνικό
Ακυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η πρώτη κρατική σκηνή της χώρας, ακυρώνονται οι παραστάσεις «Η γειτονιά των αγγέλων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Θέατρο Rex – Σκηνή Κοτοπούλη, «Περιποιητής φυτών» του Παύλου Μάτεσι στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» και «Ο Μόγλης και οι περιπέτειές του στη ζούγκλα» του Γιάννη Σκαραγκά στο Παιδικό Στέκι – Σκηνή «Κατίνα Παξινού».
Όσοι έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια για τις συγκεκριμένες παραστάσεις μπορούν να προσέλθουν στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου μέσα στις επόμενες 10 μέρες για αλλαγή ή εξαργύρωση των εισιτηρίων τους ή να επικοινωνήσουν μέσω διαδικτύου ή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου για εισιτήρια ( 2107234567 ).
Κλειστές δικαστικές υπηρεσίες η χώρα
Κλειστές  παρεμείναν σήμερα οι δικαστικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος στη γενική απεργία η οποία επισημαίνει ότι «οι εµπνευστές της αδιέξοδης µνηµονιακής πολιτικής, προκειµένου να κερδίσουν πολιτικό χρόνο και να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή, κατέφυγαν, ερήµην του λαού, σε πολιτικές επιλογές που θεωρούν ότι τους επιτρέπουν να υλοποιούν σήµερα, αλλά και να συνεχίσουν αύριο την ίδια µνηµονιακή αντιλαϊκή πολιτική. Οι εργαζόµενοι, η ελληνική κοινωνία, δεν πρέπει να παγιδευτούν, να αποπροσανατολιστούν και να εφησυχάσουν».

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Σοβαρά προβλήματα από τη βροχή

kataigida-660_15
Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης η κακοκαιρία θα επηρεάσει περισσότερο την Ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, την Εύβοια και τις Κυκλάδες΄, ενώ μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Η βροχή που πέφτει από τα ξημερώματα στην Αττική έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο Λεκανοπέδιο, με την πυροσβεστική υπηρεσία να έχει δεχθεί 45 κλήσεις για κοπές δέντρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες διακόπηκαν τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στο τμήμα Νέα Ιωνία – Ειρήνη λόγω πτώσης δέντρων.
Στις 04.00 τα ξημερώματα, μία νταλίκα «δίπλωσε» στο ύψος της γέφυρας Ροσινιόλ, στο ρεύμα προς Πειραιά, προκαλώντας έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα. Ο οδηγός της νταλίκας δεν τραυματίστηκε, ενώ από τύχη το όχημα δεν έπεσε πάνω σε άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο.
Η κίνηση των οχημάτων μέχρι της 7 το πρωί διεξάγονταν από δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της τροχαίας, ενώ γερανός απομάκρυνε το όχημα από το οδόστρωμα.
Τραυματίστηκε οδηγός ταξί από πτώση στεγάστρου  Ενας οδηγός ταξί τραυματίστηκε σήμερα το πρωί όταν λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, ένα στέγαστρο έπεσε πάνω στο όχημά του, στο Παγκράτι. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, λίγο μετά τις 10 σήμερα το πρωί στην οδό Υμηττού 259 λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, ένα στέγαστρο έπεσε πάνω στο ταξί με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός του οχήματος.
Επίσης, λόγω της πτώσης κόπηκαν τα καλώδια ενός τρόλεϊ.

arouraios.gr
 

Δήλωση Γ.Ρούκη, Προέδρου Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας

Image

Η ανανέωση της εμπιστοσύνης των μελών της Οργάνωσής μας στο πρόσωπό μου, είναι μεγάλη τιμή, μα και ευθύνη βαριά.
Η ΟΝΝΕΔ της γενιάς μας, σε μια κρίσιμη για την Ελληνική κοινωνία περίοδο, την ώρα που η πολιτική ζωή της χώρας οδηγείται στα άκρα, οφείλει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης και να αποτελέσει την ψύχραιμη φωνή και έκφραση των νέων που σκέφτονται με γνώμονα το καλό της πατρίδας μας, μακριά από ακραίες συμπεριφορές και σκοταδιστικές αντιλήψεις.

Γιώργος Ρούκης
Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ν. Κορινθίας

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Στην Ελλάδα δοκιμάζετα​ι η κληρονομιά και ο λόγος ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αλληλεγγύη​"

photo androulakis trp 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ REAL FM ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΑΤΙΑ ΜΑΚΡΗ
Για το χρέος είπε:
  • Ο στόχος της βιωσιμότητας του χρέους δεν είναι κομματικός στόχος του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Είναι εθνικός στόχος. Εάν το χρέος γίνει βιώσιμο, θα υπάρχουν ροές και προς το τραπεζικό σύστημα και προς δημόσιες επενδύσεις. Συγχρόνως αν εμείς προχωρήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές της Κυβέρνησης, θα ανοίξουμε μια άλλη σελίδα για την ελληνική οικονομία.

Προς κάθε ενδιαφερόμενο: Παραγωγό, Ένωση, Σύλλογο...

Η ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., με την υποστήριξη του Δ.Αιγιαλείας και της ΔΗΚΕΠΑ, προγραμματίζει μια εκδήλωση για την προβολή και διάχυση των αποτελεσμάτων του “φοιτητικού εργαστηρίου – campus” που υλοποιήθηκε από την ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., στο πλαίσιο της Διακρατικής Συνεργασίας: «Youth Eye – Enhancing & Adding value to local Production» του Μ.421 του Τοπικού Προγράμματος LEADER 2007-2013.

Κύριο θέμα: η δημιουργία εμπορικής ταυτότητας για τα τοπικά προϊόντα και ιδιαίτερα στους τομείς Λάδι, Λεμόνι, Κρασί.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 το απόγευμα 5 μ.μ., στην περιοχή της Αιγιάλειας (ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΜΥΡΤΙΑΣ – ΑΙΓΙΟ).

Game on προς τη (νέα) καταστροφή με τους «σοφούς» του Παπανδρέου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Συγγνώμη, αλλά αυτήν την γλαφυρή περιγραφή που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του περί διάσωσης της ευρωζώνης στο πανεπιστήμιο του Όστιν, στο Τέξας, προκειμένου να καταδείξει πώς θα είναι η χώρα σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, γιατί δεν την κάνει στα πολιτικά όργανα του κόμματός του;
Όπως είπε, «οι άμεσες εναλλακτικές είναι χειρότερες. Μια έξοδος δεν θα ωφελήσει κανέναν. Αντίθετα, θα πυροδοτήσει σοβαρά νέα προβλήματα: διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος, πληθωρισμός, φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων. Για το λόγο αυτό και μόνο, η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δε θα εξέλθει εθελοντικά από την ευρωζώνη».
Διότι, αν συνέβαινε αυτό, μετά, όπως είπε, οι αγορές και οι κερδοσκόποι (τον ρυθμιστικό ρόλο των οποίων, όπως φαίνεται, και παραδέχεται και ανέχεται και, παρά τα όσα επαναστατικά, σκοπεύει να υποστεί), θα άρχιζαν να διερωτώνται «ποιος θα είναι ο επόμενος».
Game on, όπως λένε και στο Τέξας – και αυτό το είπε.
Επομένως, τι ισχύει;

1η Επιστημονι​κή Ημερίδα για τον Μητρικό Θηλασμό στην Κόρινθο



«Υποστηρίζουμε τον θηλασμό: Υποστηρίζουμε τις μητέρες»
 
Κόρινθος, 6 Νοεμβρίου 2013, 5μ.μ.
Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη

Η εβδομάδα μητρικού θηλασμού στην Κόρινθο ολοκληρώνεται και τιμάται με την 1η Επιστημονική και Ενημερωτική Ημερίδα για τον Μητρικό Θηλασμό. Η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κορινθίας σας προσκαλεί στην ημερίδα, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013 στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, στις 17.00 μ.μ.
Σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερωθούν όλοι οι παλιοί, νέοι και μέλλοντικοί γονείς από ειδικούς επαγγελματίες υγείας για τον μητρικό θηλασμό και τα πολλαπλά οφέλη του για το παιδί, τη μητέρα, την οικογένεια, την κοινωνία και φυσικά την πολιτεία.
Η ημερίδα θα πραγμοτοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Κορινθίων.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι διαχειρίστριες της Ομάδας Υποστήριξης
Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κορινθίας:
Έφη Γκίνου, Στέλλα Τζαναβάρα, Κατερίνα Ζαρρή-Χαραλαμπίδη, Βασιλική Κλέτσα

e-mail: thilasmoskorinthos@yahoo.gr


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Συνάντηση Χρίστου Δήμα με βουλευτές από την Ινδονησία

Με πολυμελή αποστολή (30 μέλη) από το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας κ. Achsanul Qosasi και τον πρέσβη της Ινδονησίας στην Ελλάδα κ. Benny Bahanadewa συναντήθηκε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης της αντιπροσωπείας στη χώρα μας όπου συζητήθηκαν δυνατότητες που υπάρχουν για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Χρίστος Δήμας υπογράμμισε πως επειδή η Ινδονησία αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομία στην περιοχή της ΝΑ Ασίας –είναι η τέταρτη μεγαλύτερη χώρα σε πληθυσμό στον κόσμο- με πλουτοπαραγωγικές πηγές και είναι μέλος του πιο ισχυρού περιφερειακού οργανισμού της περιοχής, της ASEAN, υπάρχουν δυνατότητες για εμπορικές συμφωνίες ειδικά σε κάποια αγροτικά προϊοντα. Επίσης τόνισε πως θα μπορούσε να υπήρχε ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας σε ειδικότερα ζητήματα όπως η συνεργασία στην τουριστική πολιτική, νησιωτική πολιτική (η Ινδονησία είναι η χώρα με τα περισσότερα νησιά στον κόσμο) αλλά και στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών (είχαν αντιμετωπίσει το τσουνάμι το 2004).

Θα κάνει πλακίτσα η...Μπαρτσ​ελόνα (Πνευματικ​ός) με τους αντιπάλους του..!

PNEYMATIKOS ALEKOS

Μωραίνει κύριος….
Κάπως έτσι πρέπει να έχουν τα πράγματα στην Κόρινθο. Ο δήμαρχος της πόλης σε συνέντευξη του σήμερα είπε το απίστευτο…
«Θα κάνουμε λίγη πλακίτσα με τον αντίπαλο μας»…
Παρά το γεγονός όπως θα ακούσετε ότι οι δημοσιογράφοι τον πίεσαν δεν είπε το όνομα του Νανόπουλου.
Κορινθιακό μπλόγκ σχολιάζει ότι τον φοβάται όπως ο…διάβολος το λιβάνι..!
Είναι πολύ πιθανό ο κ.Πνευματικός να αισθάνεται σαν αυτοδιοικητική Μπαρτσελόνα και θα κάνει πλακίτσα στις εκλογές με τον αδαή όπως τον χαρακτηρίζει Νανόπουλο, αλλά στην πράξη θα εκπλαγεί.
Δεν έχει καταλάβει ότι αυτές οι εκλογές δεν θα γίνουν στην βάση των έργων αλλά της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ..
Και ο αδαής Νανόπουλος παραμένει άφθαρτος στην κοινωνία;
Δεν έχει διαβάσει τι γράφετε στο διαδίκτυο και δεν ξέρει τι θα γραφεί απο εδώ και πέρα;
Μιλάμε για πολύ μεγάλη αλλαζονεία που ούτε η πραγματικό Μπαρτσελόνα δεν την έχει…
Ούτε ο Ηγεμών Καμπόσος δεν θα έκανε τέτοια δήλωση..!
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ


http://ppress.gr

Θ. Σκυλακάκης​: «Μέτρα θα ληφθούν και αυτά θα είναι δημοσιονομ​ικά»

 
ΑΠΟΣΠΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ «ΔΡΑΣΗΣ», ΘΟΔΩΡΟΥ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ FM,ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΡΩΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΗ ΞΕΝΑΚΗ
Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων
Αυτό που ξέρουμε είναι ότι υπάρχει ένα δημοσιονομικό κενό, με την έννοια ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κάνει ένα ύψος δαπανών, για το οποίο οι φόροι δεν επαρκούν να το καλύψουν. Επομένως, κάποιου είδους μέτρα θα ληφθούν και αυτά θα είναι δημοσιονομικά. Οριζόντια ή κάθετα, είναι μια εφεύρεση πρόσφατη…
Για το κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη σχετικά με την Ελλάδα
Σε χώρες του Βορρά, υπάρχει μια αντίληψη να μην μιλούν για την Ελλάδα. Μου λένε φίλοι από εκεί, ότι όποτε μιλούν με την Ελλάδα, ανεβαίνουν οι ευρωσκεπτικιστές. Και βλέπουμε ότι δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης εκτός της τρόικα. Μόνο με αυτήν συνομιλεί η κυβέρνηση.
Για την εκδήλωση της Νέας Ευρώπης
Οι ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι ανήκουν στο Κέντρο. Κάθονται μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών και των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο. Εδώ, στην Ελλάδα, μάλλον έχουμε ξεχάσει την έννοια του Κέντρου, λόγω της πόλωσης μεταξύ των μεγάλων κομμάτων. Τώρα που δεν υπάρχει πόλωση μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, υπάρχει μια δυνατότητα να ξανασυζητήσουμε για την έννοια του φιλελεύθερου Κέντρου. Σχηματισμών, δηλαδή, που είναι φιλελεύθεροι από πλευράς κοινωνικών δικαιωμάτων, αλλά και της οικονομίας.
Τουλάχιστον στις ευρωεκλογές, αυτός ο χώρος θα κατέβει ενιαίος. Θα υπάρχει η δυνατότητα της επιλογής του φιλελεύθερου χώρου στην Ευρώπη και του υποψηφίου για την προεδρία της Κομισιόν. Πιστεύω ότι αυτό το ψηφοδέλτιο θα αποτελέσει έναν εναλλακτικό ρόλο, έναν εναλλακτικό πόλο στην ελληνική πολιτική ζωή, που έως τώρα είναι μάλλον φτωχή από πλευράς κεντρώων σχηματισμών

Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ

"Βόμβες" στη Βουλή! Παπανδρέου και Κακλαμάνης καταψήφισαν κυβερνητικό άρθρο - Η απουσία "μήνυμα" του Κώστα Καραμανλή προς τον Σαμαρά

`Βόμβες` στη Βουλή! Παπανδρέου και Κακλαμάνης καταψήφισαν κυβερνητικό άρθρο - Η απουσία `μήνυμα` του Κώστα Καραμανλή προς τον Σαμαρά
Με διαρροές σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά με 154 ψήφους υπέρ έναντι 115 κατά, σε σύνολο 269 ψηφισάντων βουλευτών, υπερψηφίστηκε σε ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, η ρύθμιση με την οποία εντάσσονται σε νομίμως αδειοδοτημένο πάροχο δικτύου για ψηφιακή εκπομπή όσα τηλεοπτικά κανάλια εξέπεμπαν έως την 31η Αυγούστου του 2013.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, υπερψήφισαν τη διάταξη, με την οποία ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2014 ως καταληκτική ημερομηνία, προκειμένου οι τηλεοπτικοί σταθμοί να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους και να έχουν έτσι την δυνατότητα συμμετοχής τους στο διαγωνισμό για την ψηφιακή αδειοδότησή τους.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ανάμεσα σε αυτούς που καταψήφισαν ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η απουσία από την ψηφοφορία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, χαρακτηρίστηκε «μήνυμα με πολλούς αποδέκτες».

Αρκετές απουσίες σημειώθηκαν και από το κόμμα της ΔΗΜΑΡ, ενώ εκτός από τον πρόεδρο του κόμματος, Φώτη Κουβέλη απόντες ήταν μεταξύ άλλων, η Μαρία Ρεπούση, ο Γιάννης Πανούσης, ο Γρηγόρης Ψαριανός, η Νίκη Φούντα και ο Γιώργος Κυρίτσης.

Ερωτηματικά δημιούργησε από την κυβερνητική πλευρά η απουσία των Β. Πολύδωρα και Δ. Κρεμαστινού.

NEWSIT

Βίντεο από τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης στα γραφεία της ΧΑ στο Ν. Ηράκλειο


Λίγη ώρα πριν, το zougla.gr ανάρτησε βίντεο, με ολόκληρη τη σκηνή της διπλής δολοφονίας στο Ν. Ηράκλειο, βίντεο που ως τώρα δεν είχε δημοσιευθεί.

Το βίντεο, περιέχει πολύ σκληρές εικόνες.


 

Βίντεο από τη δολοφονική επίθεση στο Ν. Ηράκλειο έδωσε στη δημοσιότητα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Στο βίντεο διακρίνονται οι δύο δράστες να κατεβαίνουν από τη μηχανή. Στη συνέχεια, ο ένας από τους δύο πυροβολεί και μετά και οι δύο διαφεύγουν τρέχοντας.



e-typos.com

Ρομπέρτο, Αγιος ο Θεός και αγκαλιά με τους «16»! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ 1- 0


Με τον Ρομπέρτο να πιάνει τα άπιαστα και τον Ολυμπιακό να σκοράρει με... μία στη μία προσπάθεια με τον Μανωλά, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 1-0 την Μπενφίκα και είναι αγκαλιά με τους «16»!
Μπενφίκα, όπως Αντερλεχτ... Εχοντας για κορυφαίο τον Ρομπέρτο και παίζοντας για περισσότερα από 70 λεπτά με τη φωτιά, ο Ολυμπιακός δεν κάηκε και πήρε την πολυπόθητη νίκη κόντρα στην Μπενφίκα  που τον βάζει σε θέση οδηγού για την πρόκριση στους «16» του Champions League!
Ο Ισπανός τερματοφύλακας ήταν μια ομάδα μόνος του και κράτησε τον Ολυμπιακό όρθιο σε τουλάχιστον 6-7 κλασικές ευκαιρίες της Μπενφίκα που κυριάρχησε ολοκληρωτικά! Ολο το γήπεδο τον αποθέωσε φωνάζοντάς του «Ρομπέρτο αλάνι για πάντα στο λιμάνι» και δικαιωματικά, καθώς ο κίπερ των «ερυθρόλευκων» ήταν πράγματι ο κορυφαίος του γηπέδου!
Με τον Μήτρογλου να κινείται σε ρηχά νερά, τον Φουστέρ να καταπίνει αμέτρητα χιλιόμετρα και να μαρκάρει σε όλο το γήπεδο και τον Σαλίνο να κάνει το καλύτερό του ματς στον Ολυμπιακό, οι γηπεδούχοι έπαιζαν με 9 και 10 παίκτες πίσω από τη μπάλα, δέχτηκαν σφυροκόπημα, αλλά παρόλα αυτά οι Πορτογάλοι έφυγαν με άδεια χέρια από το Καραϊσκάκη!