Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Συρία: Μια πλούσια χώρα με φτωχούς κατοίκους


 Τουρκία, Ιράκ, Ιορδανία, Ισραήλ και Λίβανος. Και στην άκρη η Συρία. Απέναντι ακριβώς από την Κύπρο. Η Συρία εκτείνεται μεταξύ του Ευφράτη ποταμού, της Αραβικής ερήμου και της Μεσόγειου θάλασσας. Η έκτασή της είναι 185.180 km² και έχει πληθυσμό 22.505.000.
Η Συρία, ανεξαρτητοποιήθηκε από την Γαλλία, μόλις το 1946. Το 1958 σχημάτισε με την Αίγυπτο την Ηνωμένη Αραβική Δημοκρατία, από την οποία αποχώρησε το 1961 και τότε έγινε ανεξάρτητο κράτος.

Το 1967 ηττήθηκε στον Πόλεμο των έξι ημερών και το Ισραήλ κατέλαβε τα Υψίπεδα του Γκολάν.
 
Η Συρία κυβερνάται από το 1963 από το Αραβικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Μπάαθ. Η ηγετική θέση του στην πολιτική ζωή της χώρας προβλέπεται από το Σύνταγμα. Από 1971 μέχρι και το θάνατό του το 2000 Πρόεδρος ήταν ο Χαφέζ αλ Άσαντ.

“Πλήγματα με πυραύλους ακόμη και εντός της εβδομάδας”, η απόφαση των στρατιωτικών ηγετών για τη Συρία

Hollande, Obama and Cameron
Δυτικές και αραβικές χώρες κατέληξαν σε μία «συμφωνία» σχετικά με την στρατιωτική δράση που προτίθενται να αναλάβουν εναντίον της Συρίας, όπως ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα αξιωματούχοι μετά τη σύνοδο στρατιωτικών αξιωματούχων που πραγματοποιήθηκε στο Αμάν, ανοίγοντας τον δρόμο για περιορισμένα πλήγματα με πυραύλους ακόμη και μέσα στην εβδομάδα αυτή.

Νέα αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο

anaxaitisiΈνας σχηματισμός αποτελούμενος από έξι τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών, στην περιοχή του βορείου Αιγαίου και πραγματοποίησαν μία παράβαση και μία παραβίαση, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.
«Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Ζάκυνθο

zakin8os
Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 17:00, στην περιοχή του Αργασίου Ζακύνθου και καίει δασική έκταση.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος σχεδόν όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού και τρία αεροσκάφη καναντέρ.
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσκολεύουν οι δυνατοί άνεμοι, που πνέουν στην περιοχή.

Ντόρα: Η τρόικα μας πιέζει μέχρι τελικής πτώσεως

Dora-Bakoyanni
Η Ντόρα Μπακογιάννη απευθυνόμενη σε μέλη της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζει η τρόικα δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς οδηγεί τους πολίτες στα όρια τους.
«Χρειάζεται μια διαφορετική λογική, δεν μπορείτε να μας πιέζετε μέχρι τελικής πτώσεως, πολύ περισσότερο όταν έχει απολύτως εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων», είπε μεταξύ άλλων, ενώ για άλλη μια φορά  ζήτησε τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, τονίζοντας πως ενώ το μέτρο έχει αποτύχει, η τρόικα επιμένει να το διατηρεί.

ysterografa.gr

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

Τη ληστεία που συντελείται σε βάρος των αποστράτων, με τις ευλογίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και την ανοχή ή την εντολή των συναρμόδιων Υπουργών, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς αυτούς τους ίδιους τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Τέρενς Κουίκ.

Η ώρα της κρίσης για την ΕΠΣ Κορινθίας

Την Τρίτη (27/8) αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση για τις εκλογές της ΕΠΣ Κορινθίας.
Όπως είναι γνωστό, η παράταξη του Παναγιώτη Λαμπρινού είχε προσφύγει στο δικαστήριο, αμφισβητώντας την εγκυρότητα της πρώτης εκλογικής μάχης (33-33) και ακολούθως το Πρωτοδικείο Κορίνθου είχε εκδώσει προσωρινή διαταγή, βάσει της οποίας, δεν ασκούνται πράξης διοίκησης.

Η ΕΠΣ Κορινθίας ουσιαστικά παραμένει ακέφαλη το τελευταίο διάστημα και πλέον, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την Τρίτη, οπότε και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα γίνει γνωστή η απόφαση, αναφορικά με το κύρος των εκλογών.

Στην επαναληπτική διαδικασία είχε επικρατήσει (38-31) η παράταξη του Μιχάλη Τσιχριτζή, που ακολούθως σχημάτισε διοίκηση ωστόσο, ήρθε η απόφαση του Πρωτοδικείου για να "παγώσει" τα πάντα. Οι δύο παρατάξεις διατηρούν τις ελπίδες τους και περιμένουν πια την αυριανή απόφαση, η οποία και θα δρομολογήσει τις εξελίξεις στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης, έχει φέρει πίσω και τις διαδικασίες για την έναρξη του Κυπέλλου, καθώς και των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΚ, καθώς ακόμη δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι προκηρύξεις. Πληροφορίες αναφέρουν πως η έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, πιθανότατα πάει για το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου. 
 
http://korinthostv.blogspot.gr

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠAOK

Από την Θεσσαλονίκη μέχρι το Λονδίνο και την Κωνσταντινούπολη, ο ΠΑΟΚ έχει γράψει ένδοξες στιγμές στην Ευρώπη. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τις καλύτερες βραδιές του Δικεφάλου εκτός συνόρων. Δείτε videos! 
ΣΤΟ sport24.gr

Ο Αριστοτέλης είχε ανακαλύψει τη θεωρία της σχετικότητας(και όχι μόνο) χιλιάδες χρόνια πριν τον Einstein ή οποιονδήποτε άλλο!!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

"Της των δε ενόντων ρευστήν δύναμιν, εις κραταιάν θέσιν ισοκλίνουσα παν εν τη δομή των σμικρών μορίων πλέγμα ουσίας μέγεθος έστι τάδε: η της μάζης πολλαπλότητα εν διαδοχή, δις, μετά μεγέθους τριών μυρίων μυριάδων τριπλών ποδών προς την μονάδα του χρόνου".

Πράγμα που σημαίνει: Το μέγεθος της περικλειόμενης ενέργειας που συγκρατεί τα μόρια στο πλέγμα της δομής τους είναι: Ο πολλαπλασιασμός της μάζας διαδοχικά δύο φορές, με το μέγεθος τριάντα χιλιάδες φορές το δέκα χιλιάδες (μετρούμενο σε) τρία πόδια προς τη μονάδα του χρόνου.

Αφαιρέθηκε η άδεια οπλοφορίας σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Αφαιρέθηκε η άδεια οπλοφορίας σε βουλευτή της Χρυσής ΑυγήςΑντιμέτωποι με την αφαίρεση της άδειας οπλοφορίας και οπλοκατοχής βρίσκονται δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση 26 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την επικίνδυνη χρήση όπλων από βουλευτές και την ανεξέλεγκτη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας.

Κορίνθου Διονύσιος:«Οι άνθρωποι που εμπιστευτήκαμε μας πρόδωσαν»


Σκληρά λόγια κατά των πολιτικών της χώρας εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, στο Θείο Λόγο που κήρυξε προς τους πιστούς.

Απογοητευμένος από τις πράξεις των αντιπροσώπων του λαού, μίλησε για προδοσία και προσωπικά οφέλη. Όπως είπε ο κ. Διονύσιος : «Οι άνθρωποι που εμπιστευτήκαμε μας πρόδωσαν . Δεν πρόσφεραν εκείνα που μας υποσχέθηκαν».

«Μας χρησιμοποίησαν για δικό τους όφελος. Μας έδωσαν για να πάρουν πρώτα οι ίδιο. Κάτι που δεν θα κάνει ποτέ ο Χριστός» συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης.

Τέλος προέτρεψε τους πιστούς να μείνουν κοντά στην Εκκλησία η οποία χρόνια τώρα βοηθά τους συνανθρώπους μας όταν αυτοί έχουν ανάγκη.

Καυγάς Μητροπολιτών με ακροατήριο στην Φλώρινα


Μάρτυρες μιας αν μη τι άλλο ασυνήθιστης δημόσιας αντιπαράθεσης μεταξύ Μητροπολιτών έγιναν όσοι βρέθηκαν το προηγούμενο Σάββατο στο Ωδείο της Φλώρινας, όπου πραγματοποιήθηκε ημερίδα αφιερωμένη στον μακαριστό Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνο Καντιώτη.

Πάτρα: Δάκρυα χαράς για την ''Σταρ Πελοπόννησος'' που στάθηκε ξανά στα πόδια της!

ΦΩΤΟ από dete.gr 

Η Σταρ Πελοπόννησος Ναταλία Λιαλιάτση Οικονόμου, έμεινε για μήνες στο κρεβάτι μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα...


Πέτρος Τατούλης, «Μετά τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν διαλύθηκε η εργολαβία και σώθηκε το έργο του Αναβάλου».

anavalos3 
«Είναι ξεκάθαρο ότι κύριος του έργου του Αναβάλου είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και επίσης ξεκάθαρο ότι αν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και εγώ προσωπικά δεν αναλαμβάναμε την πρωτοβουλία για την παρακολούθηση του έργου από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας η εργολαβία θα διαλυόταν και το έργο θα χανόταν» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση επερώτησης για την ύδρευση και άρδευση στην περιοχή των Μυκηνών και Κουτσοποδίου στην Αργολίδα στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «Η Σπάρτη αξίζει έργα αντάξια του ονόματός της»

 
«Η Λακωνία είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο»

Τη δυνατότητα κυκλοφοριακής σύνδεσης της πόλης της Σπάρτης με τη φυσική της απορροή, την παράκαμψη Σκούρα – Πυρί, πρόταξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη νέα είσοδο της, η οποία έγινε δεκτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις υπακούουν στις ανάγκες του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Σπάρτης, για το οποίο δεν έχει γίνει καμία ένσταση όλα αυτά τα χρόνια, και ότι η οδός Λυκούργου αποτελούσε από τους αρχαίους χρόνους την πρόσβαση από την Αρκαδία και τον Πάρνωνα.
Στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης ζήτησε να γίνει δεκτή η μελέτη και έθεσε ως επιπλέον όρους την εξέταση κατά την ολοκλήρωση της μελέτης την πιθανότητα απομείωσης του δυτικού επιχώματος και την επέκταση της γέφυρας, για τη βελτίωση της ευελιξίας και την αξιοποίηση του χώρου, και να υπάρξει ένα σχέδιο ανάπλασης της περιοχής με σεβασμό στην ιστορικότητα και το φυσικό κάλλος της περιοχής.
Με την προσέγγιση του έργου αυτού, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, αποχαρακτηρίζονται και οι παρακείμενες ιδιοκτησίες από δασικές και αποκτούν υπεραξία, λόγω και της προνομιακής νέας θέσης τους.
Ο κ. Τατούλης σημείωσε ακόμη ότι σύμφωνα με την πρόβλεψη της Περιφέρειας Πελοποννήσου το έργο αυτό, σε περίπτωση οποιασδήποτε τυχόν εμπλοκής του δεν θα επηρεάσει την εξέλιξη της παράκαμψης Σκούρα – Πυρί με την οποία θα συνδεθεί.
«Η Λακωνία αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο εργοτάξιο και για την πόλη της Σπάρτης η προσπάθειά μας είναι να καταστεί μια σύγχρονη πόλη αντάξια του ονόματός της» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140bf3b0c207a158&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1377598130389&sads=LKoRVX1zxdYggNsqPo-b5RvW09Y

Μεσίστιες οι σημαίες στην Συγγρού: H Άννα Διαμαντοπούλου δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ


Συγκλονισμένο το πανελλήνιο, άκουσε τις δηλώσεις της… υπουργού της φωτοτυπίας να δηλώνει ότι αυτή δεν έχει καμιά δουλειά στη Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά. Ο λόγος για την Άννα Διαμαντοπούλου που θα μείνει στην ιστορία για τη μεγάλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που έκανε όταν ήταν υπουργός, τότε που τα παιδιά διάβαζαν με φωτοτυπίες και παλιά βιβλία. Κι όμως, η κ. Διαμαντοπούλου που απέβαλε από το πολιτικό σύστημα ο ίδιος ο ελληνικός λαός, κάνει τώρα και δηλώσεις με ύφος. «Δεν έχω και δεν πρόκειται να έχω καμία σχέση με τη ΝΔ του κ. Σαμαρά»

Αύξηση φορων 12,4% προβλέπει για το 2014 το ΔΝΤ!

Christine-Lagarde-IMF
Στοιχεία έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δημοσιεύει η “Ναυτεμπορική”, προαναγγέλλουν δραματική αύξηση της άμεσης φορολογίας στην Ελλάδα για τον επόμενο χρόνο, με το “τσίμπημα” προς τα πάνω να φτάνει για το 2014 στα επίπεδα του 12,4%, ενώ αύξηση, έστω και μικρότερης έκτασης προβλέπεται και για τους έμμεσους φόρους.
Οι προβλέψεις για τις παραπάνω αυξήσεις στα έσοδα από τη φορολογία θα καταγραφούν στον προϋπολογισμό του 2014, καθώς φυσικά και στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, για την περίοδο 2014-2017.
Τα αυξημένα έσοδα θα προέλθουν κυρίως από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών, την κατάργηση των εκπτώσεων φόρου για τα παιδιά, την αύξηση της φορολογίας των ενοικίων, αλλά και την αύξηση της φορολογίας των ελευθέρων επαγγελματιών.
Στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διατυπώνονται ανησυχίες για την ικανότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού να εισπράξει τα έσοδα που προβλέπονται, αλλά και να επιφέρει καίρια πλήγματα σε κρούσματα φοροδιαφυγής.
Οι ανησυχίες που καταγράφονται στην έκθεση του ΔΝΤ αποτελούν πάγιες θέσεις της Γενικής Διευθύντριας Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία έχει εκφράσει κατά καιρούς τον σχετικό προβληματισμό της.
ysterografa.gr

Ανακοινώνονται σήμερα 50.000 προσλήψεις στους Δήμους

Tο μεσημέρι, στις 12:00, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης θα ανακοινώσουν το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και προσφέρει εργασία σε 50 χιλιάδες ανέργους. Πρόκειται για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας πεντάμηνης διάρκειας για ανέργους για το οποίο αναμένεται να διατεθούν έως το τέλος του έτους 170 εκατομμύρια ευρώ για δικαιούχους, μέλη οικογενειών που δεν έχουν κανένα εισόδημα. Οι άνεργοι που θα ενταχθούν στα προγράμματα των δήμων θα αμείβονται με 490 ευρώ (άνω των 25 ετών) και 427 (κάτω των 25 ετών).
Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω του ΟΑΕΔ με κριτήρια ΑΣΕΠ, δηλαδή με μοριοδότηση, ενώ οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα γίνονται ηλεκτρονικά στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ανά Περιφέρεια άνεργοι όλων των ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών βαθμίδων, ενώ η κατανομή των θέσεων έγινε με κριτήριο τον πληθυσμό και τα ποσοστά ανεργίας.
Η κατανομή των θέσεων ανά Περιφέρεια έχει ως εξής;

Ταμείο Μολυβιάτη: Οι περιφέρειες θα μοιράζουν τα κονδύλια

Οι Δήμοι θα εισηγούνται και οι Περιφέρειες θα αποφασίζουν για την κατεύθυνση των κονδυλίων που προσφέρονται από το υπουργείο Ανάπτυξης για έργα σε πυρόπληκτες περιοχές και προέρχονται από το λεγόμενο «Ταμείο Μολυβιάτη». Αυτό προκύπτει από την απάντηση για τα συνολικά ποσά χρηματοδοτήσεων έργων από τον Λογαριασμό Αρωγής Πυροπλήκτων (πρώην ΕΤΕΑ- Ταμείο Μολυβιάτη) που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά από αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Προς παράταση για τη διαθεσιμότητα του Δεκεμβρίου

Θέμα διαπραγμάτευσης με την Τρόικα είναι η ένταξη άλλων 12.500 δημοσίων υπαλλήλων στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας το Δεκέμβριο. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει παράταση από τους εκπροσώπους των πιστωτών, ενώ είναι γνωστό ότι θα υπάρξουν μεγάλες δυσκολίες για την εξεύρεση αυτών που θα μπουν στο σχέδιο κινητικότητας σε δεύτερη φάση. «Eίναι κάτι το οποίο θα το δούμε. Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε βεβιασμένες κινήσεις. Είναι κάτι το οποίο θα το συζητήσουμε σε ένα μήνα» ήταν η απάντηση που έδωσε στη σχετική ερώτηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το θέμα της παράτασης αλλά και της γενικότερης διαπραγμάτευσης της διαθεσιμότητας (αλλά και των απολύσεων του Δεκεμβρίου), βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά θα ανοίξει αφού η χώρα μας λάβει τη θετική αξιολόγηση των δανειστών μας σχετικά με την κινητικότητα-διαθεσιμότητα του Σεπτεμβρίου.
Αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας με διαφάνεια και κανόνες (μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega)
και διαβεβαίωσε ότι ένα μικρό ποσοστό απολύσεων θα προέλθει από τη δεξαμενή της κινητικότητας.
Σύμφωνα με τον υπουργό, οι απολύσεις θα προέλθουν επίσης από τους πειθαρχικά ελεγχόμενους υπάλληλους αλλά και από υποθέσεις συμβασιούχων του Δημοσίου και των ΟΤΑ που παραμένουν στη δουλειά τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων.
Ανακοίνωσε μάλιστα ότι από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2013 έχουν οδηγηθεί εκτός Δημοσίου 226 υπάλληλοι, μετά από πειθαρχικό έλεγχο, ενώ εκτίμησε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά μέχρι το τέλος του έτους.
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε εξάλλου πως όσο πιο συνεπής είναι η χώρα σε ό,τι αφορά την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί τόσο θα ισχυροποιείται η θέση της στη διαπραγμάτευση.
«Πιστεύω ότι το κλίμα το Σεπτέμβριο θα είναι πολύ καλύτερο από το κλίμα στο οποίο έγινε η διαπραγμάτευση στις αρχές Ιουνίου», σημείωσε ο υπουργός, εν όψει του νέου ελέγχου της τρόικας. «Εύχομαι να είναι μια επίσκεψη ρουτίνας η οποία θα διαπιστώσει ότι η χώρα μας εκπληρώνει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει», κατέληξε.

Νίκη στο… Μπαμ Μπαμ για τον Εργοτέλη

ergΈνα… καυτό τετράλεπτο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν αρκετό στον Εργοτέλη, ώστε να πετύχει 2 τέρματα και να πάρει τη νίκη με 2-0 επί του Λεβαδειακού στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 2ης αγωνιστικής το βράδυ της Δευτέρας στο Παγκρήτιο. Με πρωταγωνιστές τους Μπαντιμπανγκά (έφτιαξε τα δύο γκολ), Μπαμ Μπαμ και Αναστασάκο οι Κρητικοί πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Προσπάθησε ο Μάντζιος για τους Βοιωτούς, αλλά ήταν άστοχος στην τελική προσπάθεια…

Ισόπαλο, 0-0, το ντέρμπι Γιουνάιτεντ – Τσέλσι

manu
Κατώτερο των προσδοκιών, σε ό,τι αφορά το θέαμα, ήταν το πρώτο ντέρμπι της Premier (2η αγωνιστική) ανάμεσα σε Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, που έμειναν στο 0-0.
 Ουσιαστικά κέρδισε η... τακτική του Μουρίνιο, που έστησε την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς και με ξεκάθαρο στόχο να κρατήσει το μηδέν.
Η Γιουνάιτεντ είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, ωστόσο βρήκε ελάχιστες φορές του διαδρόμους, για να "πατήσει" στην αντίπαλη περιοχή.
Ενα σουτ του Ρούνεϊ (αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο και ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων) στο 55' και μια διπλή προσπάθεια των φαν Πέρσι και Εβρά στο 88' ήταν όλες κι όλες οι φάσεις της Γιουνάιτεντ.
Με μακρινά σουτ προσπάθησε να απειλήσει η Τσέλσι, χωρίς όμως να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο Ντε Χέα.
Πλέον, οι δύο ομάδες ετοιμάζονται για τα ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής, όπου η Γιουνάιτεντ παίζει με τη Λίβερπουλ και η Τσέλσι με την Αρσεναλ.

Διαψεύδει η κυβέρνηση για αίτημα χρήσης στρατιωτικών βάσεων για τη Συρία

aeroporiki
Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν δημοσίευμα στον σημερινό Τύπο σύμφωνα με το οποίο η Ουάσιγκτον έχει ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση τη χρήση των στρατιωτικών βάσεων στη Σούδα και την Καλαμάτα για ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία.
“Ουδέποτε έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο από την ελληνική κυβέρνηση”, αναφέρουν οι εν λόγω πηγές.

Άνθιμος: Να μιμηθεί την Εκκλησία η Χρυσή Αυγή

anthimos_114943202
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος μιλώντας στον ΑΝΤ-1 τόνισε θα πρέπει η Χρυσή Αυγή να ξεφύγει από τη λογική που εφαρμόζει στα συσσίτιά της να δίνει φαγητό μόνο στους Έλληνες.

«Η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να μιμηθεί την Εκκλησία και να δίνει αδιακρίτως», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης υπογραμμίζοντας ότι στα συσσίτια της Εκκλησίας δεν γίνεται καμία διάκριση ούτε για κόμματα, ούτε για εθνότητες, ούτε για λαθρομετανάστες.
Επίσης, σχολίασε ότι  εάν η Χρυσή Αυγή δεν θέλει να δίνει στους λαθρομετανάστες, είναι δικό της θέμα. «Δεν ξέρω πως το ερμηνεύουν»,κατέληξε ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

Παπούλιας-Σαμαράς με… γεμάτη ατζέντα

Karolos-Papoulias-Antonis-Samaras
Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα έχει σήμερα το μεσημέρι (14.00) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Οι δυο κορυφαίοι πολιτειακοί άνδρες θα συζητήσουν στο Προεδρικό Μέγαρο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, και το σκηνικό που διαμορφώνεται ενόψει του δύσκολου φθινοπώρου.
Ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα του πρόσφατου ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και για τη στρατηγική της κυβέρνησης στο περιθώριο της συζήτησης που διεξάγεται πλέον δημοσίως, για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.
Ταυτόχρονα, ο Κάρολος Παπούλιας και ο Αντώνης Σαμαράς θα συζητήσουν τις διεθνείς εξελίξεις, με τη Συρία να βρίσκεται στο επίκεντρο, λόγω του σκηνικού που διαμορφώνεται για στρατιωτική επέμβαση, καθώς και για την Αίγυπτο, όπου μεταβαίνει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κανονικά το ραντεβού Ομπάμα-Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη

obama
Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, αναμένεται να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη σύνοδο κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

Οι δύο ηγέτες βρίσκονται σε αντιπαράθεση σχετικά με την απόφαση του Πούτιν να χορηγήσει προσωρινό άσυλο στον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν. Η κίνηση αυτή του Ρώσου προέδρου έδωσε τη δυνατότητα στον Σνόουντεν να αποφύγει την έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται για κατασκοπεία και διαρροή απόρρητων πληροφοριών των αμερικανικών προγραμμάτων παρακολούθησης.

Εις ένδειξη διαμαρτυρίας σε αυτή την κίνηση του Πούτιν, ο Ομπάμα ανέβαλε τις συνομιλίες με τη Μόσχα, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν εν όψει της συνόδου κορυφής.

Ωστόσο, ο Κάρνεϊ κατέστησε σαφές πως οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στην Αγία Πετρούπολη την ερχόμενη εβδομάδα. «Είναι σίγουρο ότι ο πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πούτιν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κάρνεϊ.

ysterografa.gr

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ - Οι ΗΠΑ ζήτησαν τις βάσεις Σούδας και Καλαμάτας για επέμβαση στη Συρία


 Τις βάσεις της Σούδας και της Καλαμάτας ζήτησαν επίσημα οι ΗΠΑ για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.
 Tην ελληνική συνδρομή με παροχή διευκολύνσεων για διέλευση πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων και χρίση των στρατιωτικών βάσεων της Σούδας και της Καλαμάτας ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες και επισήμως η Ουάσινγκτον στο πλαίσιο των σχεδιασμών για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.
Στην Αθήνα οι εξελίξεις εκλαμβάνονται ως ευκαιρία αναβάθμισης του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας. Ωστόσο επικρατεί προβληματισμός για τις απρόβλεπτες διαστάσεις που μπορεί να λάβει οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση στην περιοχή.
Η επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία εξετάστηκε σε ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο τη Δευτέρα στο υπουργείο Εξωτερικών.
Με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει ως «απολύτως απαράδεκτη» και «προκλητική» κάθε ενέργεια παρεμπόδισης του έργου των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, οι οποίοι διερευνούν τις πραγματικές συνθήκες της επίθεσης με χημικά όπλα στη Συρία.
Το ΥΠΕΞ εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση, ύστερα από ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, σχετικά με την επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία.
Παράλληλα, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ο κ. Βενιζέλος θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη επίσκεψη στο Κάιρο, κατόπιν προσκλήσεως του Υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου, Ναμπίλ Φάχμι με τον οποίο ο αντιπρόεδρος είχε πρόσφατα επικοινωνία.
Εν τω μεταξύ, ερώτηση για τα τεκταινόμενα στη Συρία, κατέθεσε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας.
Όπως αναφέρει, "Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη στρατιωτική προετοιμασία των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και των συμμάχων τους κατά της Συρίας, με πρόσχημα την κατηγορία περί χρήσης χημικών όπλων από τις Συριακές ένοπλες δυνάμεις»
Τη Δευτέρα το βράδυ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα χαρακτήρισε ηθική αισχρότητα» την επίθεση με χημικά στη Συρία.
Όπως είπε, δεν υπάρχει αμφιβολία για χρήση χημικών στη Δαμασκό και τόνισε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα μελετά τον τρόπο απάντησης. Σημείωσε ακόμα, πως η άρνηση των συριακών αρχών για τη χρήση των χημικών δεν έχει καμία αξιοπιστία.
Πηγή: ΣΚΑΪ - news247.gr

Παιδικοί: Εκτός 18.000 παιδιά – Αναζητούνται κονδύλια για τα 8.000

Εκτός παιδικών σταθμών μένουν με τα σημερινά δεδομένα περί τα 8.000 + 10.000 παιδιά (σύνολο: 18.000) μετά και την εκδίκαση των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μετά την εκδίκαση των ενστάσεων από στα 71.277 παιδιά οι αιτήσεις των οποίων ήταν εξαρχής εντάξει ως προς τα δικαιολογητικά προστέθηκαν ακόμη 10.000, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό σε 81.268 παιδιά.
Ωστόσο οι δομές (δημοτικές και ιδιωτικές) έχουν δυνατότητα φιλοξενίας μόνον 71.323 παιδιών, που είναι και ο ανώτατος αριθμός ο οποίος μπορεί να ικανοποιηθεί.
Αναζητούνται 20 εκατ. ευρώ
Με βάση την αρχική χρηματοδότηση των 149 εκατ. ευρώ καλύπτονται μέχρι σήμερα 57.000 παιδιά. Αν σε αυτά προστεθούν και 15 εκατ. ευρώ που δόθηκαν προχθές από το Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» με απόφαση της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου καλύπτονται ακόμη 6.000 παιδιά, συνολικά, δηλαδή, 63.000.
Μένουν δηλαδή, εκτός δομών  18.000 παιδιά, εκ των οποίων τα 8.000 θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν είτε, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, με τη μείωση του voucher (ετήσιο κόστος ανά παιδί) είτε με άλλους εναλλακτικούς τρόπους.
Γι’ αυτό το λόγο συνεδριάζει σήμερα το δ.σ. της ΚΕΔΕ προκειμένου είτε να απαντήσει θετικά στην πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για μείωση του voucher είτε να προτείνει εναλλακτικές λύσεις. Πάντως, οι δήμαρχοι έχουν διαμηνύσει στο ΥΠΕΣ ότι για να καλυφθούν όλα τα παιδιά (τα 71.000) απαιτούνται ακόμη 20 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι χθες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) τα ονόματα των  57.000 παιδιών τα οποία μετά την εκδίκαση των ενστάσεων, που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να γίνουν δεκτά στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα ανακοινωθούν και τα επιπλέον 6.000 ονόμα που καλύπτονται με τη χρηματοδότηση των 15 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Υπενθυμίζεται ότι οι ωφελούμενες γυναίκες θα πρέπει να τις αναζητήσουν, στη δομή όπου έχουν επιλεγεί, προκειμένου να εγγράψουν το ή τα παιδιά τους μέχρι και τις 13/9/2013.

Όλα τα ονόματα που παίζουν για... Δήμαρχοι στην Πελοπόννησο

Στην Καλαμάτα, ισχυρός παραμένει ο «γαλάζιος» δήμαρχος, Παν. Νίκας. Από το ΠΑΣΟΚ συζητείται το όνομα της αντιπεριφερειάρχου Ντ. Νικολάκου, αλλά και της νέας γ.γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ν. Γιαννακοπούλου, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ το όνομα του βουλευτή Θ. Πετράκου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρον εκφράζει και η πρ. βουλευτής Σ. Καλαντζάκου. Τη δική του υποψηφιότητα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Κ. Μαργέλης, ενώ από τη Χρυσή Αυγή κινείται ο βουλευτής Δ. Κουτσούκης.
Στην Τρίπολη, φαβορί είναι ο νυν «γαλάζιος» δήμαρχος, Γ. Σμυρνιώτης, ενώ από το ΠΑΣΟΚ, εκτός του Δ. Παυλή, ακούγεται και ο Κ. Τζούμης. Ο ΣΥΡΙΖΑ προκρίνει την ηθοποιό Αντ. Γιαννούλη. Επίσης κινείται ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του Π. Τατούλη, Ν. Γιαννακόπουλος.
Στη Σπάρτη, νέα θητεία θα διεκδικήσει ο Στ. Αργειτάκος, όπως στο Ναύπλιο ο Δ. Κωστούρος, όπου υποψηφιότητα θα καταθέσουν οι Χρ. Γραμματικόπουλος (Ν.Δ.), Τ. Σαλεσιώτης (ΠΑΣΟΚ) και ο δικηγόρος Γ. Γκιόλας (ΣΥΡΙΖΑ).
Στην Κόρινθο θα διεκδικήσει ξανά τον δήμο ο Αλ. Πνευματικός, με αντιπάλους τους  B. Νανόπουλο, H. Χρηστάκη και Γ. Γκεζερλή.

Καινούργια τάση στον ΣΥΡΙΖΑ; Χαιρετίσματα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν θυμόμαστε καλά, δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες, από το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (10-14 Ιουλίου), όταν ο Συνασπισμός και άλλες Συνιστώσες αυτοδιαλύθηκαν, κάποιες άλλες αρνήθηκαν (και έλαβαν «μη ασφυκτική προθεσμία» για να λάβουν τις αποφάσεις τους) και πάντως επικοινωνιακά προβλήθηκε ότι έχουμε πλέον να κάνουμε με ένα ενιαίο κόμμα, το οποίο δηλώνει έτοιμο να μας κυβερνήσει.

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες, από τότε που (με αλλεπάλληλες ομιλίες του στο Συνέδριο) ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας μας  ενημέρωσε πως εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πια έτοιμοι για «ένα άλμα στον ουρανό».

Ήταν τότε, που ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε στο ακροατήριό του πως 1.650.000 ψηφοφόροι «έκαναν την τεράστια υπέρβασή τους» και ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και πως όλοι αυτοί δεν θα άκουγαν ευχάριστα τον ΣΥΡΙΖΑ και τις Συνιστώσες του να τους λένε πως δεν σκοπεύουν να αλλάξουν τίποτε, πως θα επιμείνουν στις βεβαιότητές τους.

Ο ΚΥΛΛΗΝΙΟΣ ΗΧΟΣ ΠΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ

  Tου Γρηγόρη Κλαδούχου*

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑΣ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΓΑΙΝΩ
(ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ - ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΩΝ)
Από ένα φίλο έλαβα μια ευγενική πρόσκληση: «… στην εκδήλωση 5 Ziria Music Festival “Νίκος Δόικας’’». Οροπέδιο Ζήρειας (Κυλλήνη) Κορινθίας, υψόμετρο 1600 μέτρα.H απάντησή μου; Σκέψεις ανάμεσα σε πολλά που είναι συζητήσιμα. Όπως η αντίληψη της υπαίθρου, των βουνών. Τι σημαίνει ελευθερία της φύσης, προστασία της γης και στις γεωσυμβολικές όψεις της. Πεδία διερεύνησης για πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς, συλλόγους, πολίτες.
*
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ δεν σημαίνει μονάχα παγιοποίηση δεδομένων, αποκατάσταση τραυματισμένου τοπίου ως αισθητικού και αρχιτεκτονικού υποκειμένου. Αλλά και τιθάσευση της ανθρώπινης συμπεριφοράς στην εισβολή στα βουνά, στη φύση, με τη λάθος εκδοχή της ζωής. « Τη φύση πήρε για δάσκαλο ο άνθρωπος στο δρόμο του στη ζωή του». Αυτό πίστευε ο Πικιώνης. Δεν γνωρίζουμε αν θα το υποστήριζε σήμερα.

Παιδάκι με πρόβλημα υγείας κάνει μάθημα με τη βοήθεια ρομπότ



Μέσω ενός ρομπότ ένα αγοράκι στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ, που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια του ανοσοποιητικού, παρακολουθεί τα μαθήματά του και επικοινωνεί με τους συμμαθητές του σαν να ήταν πραγματικά στην σχολική αίθουσα.

Δείτε το βίντεο από το MEGA (πηγή: enikos.gr)
Δείτε το θέμα και στο blog του ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ 
 http://pinakio.blogspot.gr

X. A.: Όχι στο ξεπούλημα της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας


Αυτοί που επί δεκαετίες είχαν ως βασική πηγή πλουτισμού τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα, αυτοί που χρέωσαν κάθε Έλληνα πολίτη με 60.000 ευρώ από το μεγάλο φαγοπότι των εξοπλισμών, αποφάσισαν το κλείσιμο εθνικής σημασίας εργοστασίων και γραμμών παραγωγής των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ  και το ξεπούλημα στους διεθνείς τοκογλύφους της ακίνητης περιουσίας αυτών των εταιριών, παράλληλα με την απόλυση εξειδικευμένου και δυσεύρετου τεχνικού προσωπικού.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα αντισταθεί και θα ματαιώσει την εκποίηση της νευραλγικής Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας που αποτελεί δομικό στοιχείο της Εθνικής Άμυνας και πυλώνα της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων. Η πώληση νευραλγικών μονάδων της Αμυντικής Βιομηχανίας σε ξένα συμφέροντα αποτελεί ντροπή και προδοσία.

 Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ/ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Τις έντονες διαμαρτυρίες Ελλήνων ανταποκριτών στη Μόσχα, για τη σοβαρότατη εμπλοκή που έχουν στην αποστολή τους σε μία σημαντικότατη χώρα, όπως είναι η Ρωσία, με ευθύνη της εκεί Ελληνικής Πρεσβείας, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, δημοσιογράφο Σίμο Κεδίκογλου, ο Βουλευτής Επικρατείας Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ.

Π. Τατούλης: "Καλούμε τους δήμους να μειώσουν τα δημοτικά τέλη αφού...

«Ο διεθνής διαγωνισμός για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αναμφίβολα το μεγάλο μας έργο και αποτελεί πλέον το εθνικό μοντέλο για τη χώρα, είτε το θέλουμε είτε όχι» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το αίσιο αποτέλεσμά του και την ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 26 Αυγούστου 2013.