Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ



Ο Δήμαρχος Τρίπολης κινητοποιεί τους Δημότες ενόψει του Τελικού Κυπέλλου του Αστέρα στο ΟΑΚΑ!
“Όλοι μαζί να σηκώσουμε το κύπελλο”
Στην πιο μεγάλη στιγμή της ιστορίας της ομάδας του Αστέρα, ο Δήμος Τρίπολης συμβάλει με κάθε τρόπο ώστε το ΟΑΚΑ να είναι γεμάτο Αρκάδες, το Σάββατο 11 Μαΐου, στις 20.30, στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.
Τη μεγάλη αυτή βραδιά πρέπει να είμαστε όλοι δίπλα στην ομάδα και να βοηθήσουμε με την παρουσία μας για να γίνει το όνειρο της κατάκτησης του Κυπέλλου πραγματικότητα!
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Τρίπολης, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Αστέρα, θα συμβάλει στα έξοδα μετακίνησης, για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων που θέλουν να παρευρεθούν στον αγώνα.
Κάθε φίλαθλος μπορεί να μετακινηθεί στην Αθήνα με ένα μικρό αντίτιμο 5€.
Πληροφορίες, στα σημεία πώλησης εισιτηρίων στην Τρίπολη.

Παράλληλα, οι ετεροδημότες Αρκάδες μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια και από την Αθήνα από τα παρακάτω σημεία:
  1. Καφετέρια ΕΘΝΙΚΟΝ, τηλ. 210 3310576, έξοδος μετρό Πλατεία Συντάγματος
  2. Καφετέρια CARTONE, τηλ. 210 3450202, Γκάζι, σταθμός μετρό (Περσεφόνης & Τριτοπολέμου)
  3. Καφετέρια JUST COFFEE, τηλ. 210 9530100, Λ. Συγγρού 338

Όλοι μαζί να σηκώσουμε το κύπελλο για τον τόπο μας, την Τρίπολη, την Αρκαδία!

"Γαλάζιος" βουλευτής κατέθεσε νόμο για να μειωθούν οι βουλευτές από 300 σε 200 - Τι προβλέπει για τους υπουργούς


- Όλες οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου δεν χρειάζονται Αναθεώρηση του Συντάγματος
- Είναι ακόμα άγνωστο εάν το νομοσχέδιο κατατέθηκε μετά από συνεννόηση και του Μαξίμου
- Προβλέπει πως όσοι γίνονται υπουργοί θα παραιτούνται από το βουλευτικό τους αξίωμα
- Σύμφωνα με το νομοσχέδιο οι βουλευτές Επικρατείας θα είναι μόλις 8

Η πρόταση να μειωθούν οι έλληνες βουλευτές από 300 σε διακόσιους βρισκόταν στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας πριν από τις εκλογές και ένας "γαλάζιος" βουλευτής θέλησε να φέρει στην επιφάνεια αυτή την υπόσχεση του κυβερνώντος κόμματος.

Ο λόγος για τον βουλευτή Καρδίτσας, Παύλο Σιούφα από τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος κατάθεσε πρόταση νόμου για τη μείωση των αριθμών των βουλευτών από 300 σε 200, στην οποία προβλέπεται και ασυμβίβαστο της βουλευτικής με την υπουργική ιδιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση αυτή του κ. Σιούφα δεν είναι σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο ωστόσο δεν έχει αντιδράσει επίσημα μιας και ο σχεδιασμός του κ. Σαμαρά είναι στο άμεσο χρονικό διάστημα να προχωρήσει σε αναθεώρηση της πολιτικής ζωής του τόπου, προκειμένου να μειωθεί το χάσμα εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτικών και των πολιτών.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας το άρθρο του Συντάγματος ορίζει πως ο αριθμός των βουλευτών καθορίζεται με νόμο και δεν μπορεί να είναι μικρότερος των διακοσίων ούτε μεγαλύτερος των τριακοσίων. Έτσι με αυτό τον τρόπο ο κ. Σιούφας προτείνει τη μείωση των βουλευτών σε 200, κάτι που δεν χρειάζεται καμία Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Μάλιστα, στην πρόταση νόμου ο κ. Σιούφας ζητά να υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ υπουργών και βουλευτών. Επισημαίνει χαρακτηριστικά πως "όλες οι κυβερνήσεις είχαν για μέλη τους (Υπουργούς & Υφυπουργούς) κυρίως βουλευτές, κάτι που κατά την άποψή μου είναι απαράδεκτο, αφού γίνεται ανεπίτρεπτη μίξη της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας, οι οποίες κατά το Σύνταγμα πρέπει να λειτουργούν ανεξάρτητα η μία απ' την άλλη. Κάθε μέρα και περισσότερο διαπιστώνεται, ότι στην Ελληνική κοινωνία έχει ωριμάσει η ιδέα για σημαντικές και δραστικές αλλαγές στο Πολιτικό Σύστημα της χώρας, είτε με μεταρρύθμιση διατάξεων του Συντάγματος είτε με νομοθετική πρωτοβουλία όπου μπορεί αυτό να γίνει". Αυτό σημαίνει πως προβλέπεται το ασυμβίβαστο της βουλευτικής με την υπουργική ιδιότητα και εάν οριστεί βουλευτής υπουργός θα πρέπει να παραιτηθεί προηγουμένως από τη βουλευτική

Σύμφωνα με την πρόταση νόμου, προβλέπεται εκτός από τους 200 βουλευτές ότι οι οκτώ βουλευτές θα είναι Επικρατείας.

newsit.gr

Βενιζέλος: Αν θίγεται ο Παπανδρέου για τα οικονομικά, να προσφύγει στη Δικαιοσύνη

beni12
(photo: Eurokinissi)
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε τα βέλη του στο Γιώργο Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ότι υπήρχε σταθερά ελλειμματική διαχείριση των οικονομικών του κόμματος και πως στην περίοδο 2003- 2011 προσετίθεντο κάθε χρόνο 10 εκατ. ευρώ στο χρέος του ΠΑΣΟΚ.
Είπε ακόμη ότι η έκθεση των έξι ελεγκτικών εταιρειών δεν έχει υποβληθεί ακόμη και ότι «συνεπώς δήθεν πληροφορίες για δαπάνες και παραστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν σχέση με την έκθεση».
Παράλληλα, ενθάρρυνε κάθε δημόσιο πρόσωπο που νομίζει ότι θίγεται, μεταξύ των οποίων και τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει πρόταση για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και τη χρηματοδότησή τους και σημείωσε ότι «τα άλλα κόμματα δεν θα κρυφτούν και πάλι πίσω από τη σταθερή απόφαση του ΠΑΣΟΚ να τραβήξει διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν».
Με αφορμή τη σημερινή «Ημέρα της Ευρώπης», ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι σημερινοί συσχετισμοί πρέπει και μπορούν να αλλάξουν και σημείωσε ότι η πιο κρίσιμη πρόταση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών είναι η κατάργηση της τρόικας.
Αναφερόμενος δε στην ίδρυση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» που θα γίνει και επίσημα στη Λειψία και στην οποία συμμετέχει και το ΠΑΣΟΚ ως ιδρυτικό μέλος από τον περασμένο Δεκέμβριο, τόνισε ότι αυτή δεν ιδρύθηκε «ως υποκατάστατο άλλου διεθνούς θεσμού», αλλά ως νέος χώρος συνεργασίας.
Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι η πρότασή του για τη συγκρότηση της ευρύτερης κεντροαριστεράς δεν απευθύνεται στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, αλλά στην κοινωνική βάση της κεντροαριστεράς και διευκρίνισε ότι η πρόταση δεν απευθύνεται σε τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο απεργίας των καθηγητών ενόψει των πανελλήνιων εξετάσεων, τόνισε ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως αρνητική, σημειώνοντας ότι «πρέπει να δείξουμε όλοι σεβασμό στο γενικό συμφέρον της κοινωνίας».

ysterografa.gr

Διεθνές σοκ στο Twitter για την ανεργία των Ελλήνων νέων

Greek-youth
Δεν ήταν τόσο το 27% της ανεργίας του συνολικού πληθυσμού που σόκαρε το διεθνές κοινό, όσο το 64,2% ανάμεσα στους νέους.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. έκανε γρήγορα το γύρο του κόσμου μέσω του twitter, με τους διεθνείς αναλυτές να παρατηρούν αποσβολωμένοι την ανεργία να σαρώνει τα δύο σχεδόν τρίτα των Ελλήνων κάτω από 25 ετών.
Η συνηθέστερη συνοδεία των στατιστικών είναι το συμπέρασμα, ότι αυτά αποδεικνύουν στην πράξη την αποτυχία των εφαρμοζόμενων μέτρων λιτότητας.
Την ώρα που η επίσημη μάχη καλείται «επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος», μια άλλη μάχη, αυτή για την επιβίωση, καλείται να δώσει μια νέα γενιά, η οποία βλέπει το μέλλον μέσα από τα απαισιόδοξα κιάλια του παρόντος….

ysterografa.gr

Άκης: Θα βγουν όλα στη φόρα!

akis4
Αιχμές για τους πολιτικούς που τον διαδέχθηκαν στο υπουργείο Άμυνας άφησε σε κατ΄ιδίαν συζήτηση με τους δημοσιογράφους, στο διάλειμμα της δίκης του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, και ενώ η διαδικασία διεκόπη για την Τρίτη.
Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, εκδήλωσε την πρόθεσή του να μιλήσει «για όλα». Όπως ανέφερε: «Η Βουλή έπρεπε να κάνει πλήρη κοινοβουλευτικό έλεγχο σε όλο το θέμα των υποβρυχίων, κυρίως για τη μη υλοποίηση των συμβάσεων και τι έχασε από αυτό το Δημόσιο. Η σύμβαση συνεχιζόταν κανονικά όσο ήμουν εγώ. Αυτό δεν είναι σκάνδαλο; Σκάνδαλο είναι μόνο αυτό που λένε για μένα; Δωροδοκία και ξέπλυμα; Αλλά θα μιλήσουμε για όλα. Θα βγουν όλα. Θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι. Μόνο η αλήθεια βοηθάει».

Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Ευγένιο Σπαθάρη - Σίγουρα ο Καραγκιόζης θα έλεγε κάτι στις δοσίλογες Κυβερνήσεις αλλά και στην Τρόικα...




 
Είχε φύγει όπως ήθελε...αγκαλιά με μια φιγούρα του Καραγκιόζη...
 
Ο Ευγένιος Σπαθάρης ήταν ζωντανό κομμάτι της ιστορίας μας και μέσα από τον μπερντέ του διαδραματίζονταν αλήθειες που τα παιδιά της εισέπρατταν ως παιχνίδι αλλά χαράζονταν στο υποσυνείδητο τους.
Ήταν από τους μεγάλους Έλληνες, από αυτούς που δεν συμβιβάστηκαν ποτέ και πάλευαν για ένα καλύτερο αύριο. Μέχρι και το τέλος της ζωής του έδινε παραστάσεις στο θέατρο σκιών σε όλη την Ελλάδα. Μεγάλωσε γενεές και γενεές και σίγουρα η απουσία του στην Ελλάδα της κρίσης είναι κάτι παραπάνω από αισθητή.
Σίγουρα ο Καραγκιόζης θα έλεγε κάτι στις δοσίλογες Κυβερνήσεις αλλά και στην Τρόικα...δεν θα «μάσαγε» άλλωστε ποτέ δεν το είχε κάνει. Ο Ευγένιος Σπαθάρης έφυγε στις 9 Μαΐου 2009 αλλά και εξαιτίας του πιστεύουμε σε ελεύθερες μέρες...
 
Ο ρόλος του πατέρα του
Περισσότερα στο pinakio.blogspot.gr  

Πρώτη στη χώρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου τερματίζει στον αγώνα δρόμου για την οριστική λύση του προβλήματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Ημέρα - Ορόσημο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η 11η Ιουλίου 2013, ημέρα κατά την οποία θα κατατεθούν οι τελικές προσφορές των υποψηφίων αναδόχων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, ενώ, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, μέσα στον Αύγουστο αναμένεται η επιλογή του προσωρινού αναδόχου, ο οποίος θα αναλάβει και την προσωρινή διαχείριση, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μετά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, κατά την οποία αποφασίστηκε το πέρας του ανταγωνιστικού διαλόγου και εγκρίθηκε η πρόσκληση υποβολής δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους αναδόχους.
Η σημερινή μέρα είναι αναμφίβολα ιστορική και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και για την Οικονομική Επιτροπή, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, γιατί, «αφενός, δικαιωθήκαμε για την πολιτική μας πρωτοβουλία να λύσουμε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα που διαχρονικά μας ταλάνιζε και αμαύρωνε τη δημόσια εικόνα μας και, αφετέρου, οι αποφάσεις αυτές της Οικονομικής Επιτροπής, θα αποτελέσουν εφεξής το βασικό σημείο αναφοράς για όλα τα αντίστοιχα έργα που θα γίνουν στη χώρα»
«Προεκλογικά ήδη είχαμε αναλύσει τους στόχους της πολιτικής μας πρότασης, όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, και σήμερα, με απόλυτη συνέπεια, τους κάνουμε πράξη, δημιουργώντας παράλληλα ένα μοντέλο – πιλότο για ολόκληρη τη χώρα. Από την πρώτη στιγμή, επίσης, που αναλάβαμε, διεκδικήσαμε την ευθύνη οριστικής λύσης του προβλήματος και την αναλάβαμε μετά την εμπιστοσύνη που έδειξε η κυβέρνηση και η διυπουργική επιτροπή στο σχεδιασμό μας, παρότι αρχικά πολλοί στάθηκαν απέναντι μας, αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα του σχεδίου μας. Σήμερα πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Το έργο θα γίνει και θα ολοκληρωθεί σε αυτή τη προγραμματική περίοδο. Ίσως μάλιστα να είναι και το μόνο τέτοιο έργο που θα ολοκληρωθεί στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο στη χώρα» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.
Το πολιτικό μήνυμα είναι ξεκάθαρο: όταν είμαστε οργανωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας, δήλωσε επίσης ο Περιφερειάρχης και αναφερόμενος στην προνοητικότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοίνωσε τη σύσταση «Πράσινου Ταμείου», το οποίο θα λειτουργεί με ανταποδοτικό χαρακτήρα και θα έχει ως σκοπό τη συνέχιση επ’ αόριστον υλοποίησης περιβαλλοντικών έργων με αυτοχρηματοδότηση.
Το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Τατούλης το χαρακτήρισε έργο γρήγορης μετάβασης της Πελοποννήσου από την πλήρη έλλειψη πολιτικής διαχείρισης των αποβλήτων σε Περιφέρεια πρότυπο αειφορίας και σεβασμού του περιβάλλοντος.
Αναφερόμενος στο κρίσιμο ζήτημα του κόστους ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό θα κυμανθεί κάτω από το μισό των προβλέψεων των Δημοτικών αρχών, μετά μάλιστα και την εξασφάλιση του ποσού των 68,5 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΠΠΕΡΑΑ.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Περιφερειάρχη μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα έχει προκύψει ο προσωρινός ανάδοχος, ενώ μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει επιλεγεί ο οριστικός ανάδοχος και θα έχει υπογραφεί η σύμβαση.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης στη στήριξη που απολαμβάνει ο διαγωνισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου και από την Ελληνική κυβέρνηση και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ιδίως τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική κ. Γιοχάνες Χαν.
«Η επιτυχής υλοποίηση του σχεδιασμού μας δεν αποτελεί μόνο το μοντέλο - πιλότο για τη χώρα, αλλά και την ασφαλιστική δικλείδα αναστολής της επιβολής των βεβαιωμένων προστίμων, αλλά και της επιβολής νέων δυσβάσταχτων προστίμων που απειλούνται», δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ο Εφραίμ βοήθησε τη Μητρόπολη Δημητριάδος


igoumenos-EfraimΥλική βοήθεια που εστάλη από τη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους θα διανείμει τις επόμενες μέρες στα Σπίτια Γαλήνης της περιοχής, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.
Σε σχετική επιστολή του προς τον ηγούμενο Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου, ο κ. Ιγνάτιος επισημαίνει τα εξής:
“Επιθυμώ να σάς εκφράσω τας βαθυτάτας ευχαριστίας μου διά την αφειδώλευτον αγάπην σας, η οποία έχει άπαντας ημάς καταϋποχρεώσει και βαθέως συγκινήσει, διότι πηγάζει από μίαν καρδίαν δοκιμασθείσαν έως πρότινος εν τη καμίνω των πειρασμών και παρά ταύτα, μη επιλαθομένη της προς τους πλησίον ευεργεσίας».
Η υλική βοήθεια που εστάλη από τη Μονή Βατοπεδίου, αφορούσε 1.700 κιλά κοτόπουλων, ώστε να δοθούν σε κατοίκους της Μητρόπολης στην οποία διακονούσε πριν γίνει Αρχιεπίσκοπος ο μακαριστός Χριστόδουλος.

ysterografa.gr

Νέα Δημοκρατία : Οι Aκρότητες του ΣΥΡΙΖΑ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. Γ. Μηλιός, Τ. Κουράκης και Τ. Χριστοδουλοπούλου) για τις κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ, κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Για μία ακόμη φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο.
Ενθαρρύνοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών, την ώρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, παίζει κομματικά παιχνίδια σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους.
Στρέφεται ευθέως, ανεύθυνα και αδίστακτα, εναντίον του κοινωνικού συνόλου.
Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υπόλογοι σε όλον τον Ελληνικό λαό, εάν επιμείνουν σε ακρότητες»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ


MEΛΑΓΚΑΒΙ Ο φάρος του Πολιτισμού


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
 
Πρόσκληση
Θα ήταν τιμή μας να παρευρεθείτε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογός μας την Κυριακή του Θωμά 12/05/2013 μετά την θεία λειτουργία 10:00 π.μ στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Παναγίας Γιάτρισσας Λουτρακίου, αφιερωμένη στα δρώμενα των ημερών του Πάσχα.
Είναι μια εκδήλωση που έχει καθιερώσει τα τελευταία 6 χρόνια σε μια προσπάθεια αναβίωσης και διατήρησης των εθίμων του τόπου μας.

Εκ του Δ.Σ

“Οι μικροί γαλαξίες” του Νικηφόρου Βρεττάκου (video)

mikroi-galaxies
Mε αγάπη, πείσμα και μεράκι, η εικόνα μπορεί να “παντρευτεί” με τις λέξεις και τη μουσική, επιτρέποντας στην καρδιά να ταξιδέψει κάπου αλλού, πιάνοντας από το χέρι σε αυτόν τον περίπατο το μυαλό.
Οι “μικροί γαλαξίες” του Νικηφόρου Βρεττάκου, με μουσικό χαλί από τον Ernesto Cortazar (“Autumn Rose”), και εικόνες από την Πράγα. Μια ιδέα από την Ηρώ Τέντε, άρθρα της οποίας έχετε διαβάσει στα “Υστερόγραφα”.

Video



sterografa.gr

Στην άλλη πλευρά της Ελλάδας αυτής που συνορεύει με τον παράδεισο...


Φωτορεπορτάζ: Βίβιαν Γερογιάννη

Από το μαγευτικό Ελαφονήσι της Κρήτης η αναγνώστρια του Πινακίου Βίβιαν Γερογιάννη μας έστειλε φωτογραφίες και μας ταξίδεψε στην άλλη πλευρά της Ελλάδας αυτής που συνορεύει με τον παράδεισο...Απολαύστε τις φωτογραφίες που ακολουθούν... Βίβιαν σε ευχαριστούμε πολύ για το "ταξίδι" μέσω του φωτογραφικού σου φακού!

 

 

Περισσότερα στο pinakio.blogspot.gr/

Δείτε ό,τι δεν έδειξε η τηλεόραση από την βράβευση του Μεγάλου Νίκου Γκάλη

 
Ήταν κάτι που περιμέναμε να το δούμε πολλά χρόνια....Εμείς οι φίλοι του αθλήματος στα πηγαδάκια μας πάντα συζητούσαμε πότε επιτέλους θα βραβευτεί για την προσφορά του ο άνθρωπος που έβαλε το μπάσκετ στη ζωή μας...Ο λόγος για τον Νίκο Γκάλη. Σε αυτόν οφείλουμε τις επιτυχίες του σήμερα στο άθλημα που μας εκπροσωπεί η επίσημη αγαπημένη. Επειδή τις τελευταίες ώρες έχουν χυθεί τόνοι μελανιού που εξιστορούν τα κατορθώματα του σούπερ Νικ και πολλές κιλοβατόρες ρεύματος από ιστοσελίδες που έχουν ξετινάξει όλα τα αρχεία που υπάρχουν...το Πινάκιο θέλησε να κάνει κάτι διαφορετικό. Επικοινωνήσαμε με τους υπευθύνους του Άρη οι οποίοι και μας έστειλαν τις φωτογραφίες από την εκδήλωση όπως τις αποτύπωσαν οι ίδιοι για να μπει στο αρχείο τους η μεγάλη εκδήλωση για το μπασκετικό Θεό Νίκο Γκάλη...Απολαύστε όσα δεν έδειξαν οι κάμερες και δεν «φιλοξένησαν» οι εφημερίδες...

Περισσότερα στο pinakio.blogspot.gr

Η Χρυσή Αυγή, η Αριστερά και η πρόταση Βενιζέλου

Γράφει η Αντωνία Μπούζα
 
Η ιστορία έπρεπε να μας έχει διδάξει πως ό,τι απαγορεύεις , φουντώνει και θεριεύει.

Αυτό σκέφτεται ο πιο καλοπροαίρετος πολίτης όταν ακούει υπερβολές και ανέφικτες προτάσεις μέσα σε μία Δημοκρατική Χώρα, περί απαγόρευσης κομματικών συσχετισμών που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Οι συνειρμοί και οι θύμισες του παρελθόντος μετά τον εμφύλιο σπαραγμό, με την τότε μεταχείριση των κομμουνιστών ξαναζωντανεύουν, αλλά από την αντίθετη πλευρά.

Εκείνη την εποχή, κάποιοι αφελώς σκεπτόμενοι , αλλά δικαιολογημένοι λόγω της πρόσφατης αιματοχυσίας και του μίσους που είχαν μπολιαστεί οι Έλληνες, έθεσαν εκτός νομιμότητας τον κομματικό πυρήνα των ηττημένων του εμφυλίου πολέμου του 1946-49. Ακόμη ήταν διάχυτος ο φόβος της επικράτησης του κομμουνισμού, παρά την ήττα του στρατού του και την εξορία των ηγετικών στελεχών του ΚΚΕ.

Οι συμπράξεις της ανοχής στη βία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Στην προσπάθεια να εξηγηθεί – ου μην αλλά και να αιτιολογηθεί – το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής ακούγονται κάθε λογής επιχειρήματα:

Ότι απορροφά την οργή που έχει προκαλέσει η βίαιη δημοσιονομική αναπροσαρμογή, ότι η άνοδός της οφείλεται στα τρομακτικά ποσοστά της ανεργίας, στο κύμα της λαθρομετανάστευσης, στην αύξηση της εγκληματικότητας.

Και ότι, βέβαια, φταίνε το μνημόνιο, η τρόικα, η Μέρκελ, οι ευρωπαϊκές πολιτικές λιτότητας, το Δ΄ Ράιχ – κι’ ας μας λένε οι χρυσαυγίτες πως η σβάστικά δεν είναι κακό πράγμα, αφού προέρχεται από τον ελληνικό μαίανδρο.

Και επομένως, αρκεί να τελειώσουν όλα αυτά και το βίαιο αυτό φαινόμενο θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας.

Πολιτική ίσων αποστάσεων

Τέσσερα χρόνια για φοροδιαφυγ​ή στον Μπερλουσκό​νι

berlusconi
Το εφετείο του Μιλάνου καταδίκασε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για την υπόθεση της απάτης η οποία σχετίζεται με την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Mediaset.
Τρία από τα τέσσερα χρόνια παραγράφονται, αλλά ο Μπερλουσκόνι, παράλληλα, καταδικάστηκε σε πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, η οποία υπόκειται πάντως σε επικύρωση από το ανώτατο δικαστήριο, στο οποίο θα παραπεμφθεί η υπόθεση.
Το εφετείο της ιταλικής συμπρωτεύουσας επιβεβαίωσε με την απόφασή του την ετυμηγορία πρωτοβάθμιου δικαστηρίου η οποία είχε ληφθεί τον Οκτώβριο του 2012.
Σύμφωνα με τους δικαστικούς, για τα εν λόγω τηλεοπτικά δικαιώματα του ομίλου Μέντιασετ δεν είχαν καταβληθεί οι φόροι που προβλεπόταν.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι, Νικολό Γκεντίνι, δήλωσε ότι με την απόφαση αυτή, οι δικαστές του Μιλάνου επιβεβαιωσαν ότι έχουν σαφή “προκατάληψη” σε βάρος του πελάτη του.
Τον Μπερλουσκόνι υπερασπίζεται και η ιταλική κεντροδεξιά τονίζοντας πως «συνεχίζεται ο δικαστικός κατατρεγμός σε βάρος του προέδρου —σ.σ. του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL)— Μπερλουσκόνι, ενός πολιτικού ηγέτη που χαίρει τις υποστήριξης δέκα εκατομμυρίων Ιταλών».
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της κεντροδεξιάς στην βουλή Ρενάτο Μπρουνέτα υποστήριξε ότι «πρόκειται για μανία που προκαλεί αποστροφή. Είναι μια πολιτική απόφαση, ή μάλλον αντιπολιτική, διότι με τον τρόπο αυτό ευνοούνται τα σχέδια που οδηγούν στην αποσύνθεση της χώρας».
Ο Μπερλουσκόνι ελπίζει πλέον, όπως λέει ο συνήγορός του πως «θα αποδοθεί δικαιοσύνη από τον Άρειο Πάγο της Ρώμης και ότι αυτός θα αποφανθεί ότι η δίκη δεν έπρεπε να έχει συνεχιστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων θεσμικού χαρακτήρα του πελάτη μου».
Αναλυτές τονίζουν πάντως πως η απόφαση αυτή μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην νεοσυσταθείσα κυβέρνηση συνασπισμού του Ενρίκο Λέττα.

ysterografa.gr

EKTAKTH EIΔΗΣΗ: Ισχυρή έκρηξη στο Καφενείο και στα εκδοτήρια του ΚΤΕΛ στην Κόρινθο - Ένας τραυματίας!


Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πριν απο λίγη ώρα στα γραφεία του ΚΤΕΛ στην Κόρινθο στην πλατεία Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, όπως αναφέρει το korinthostv.blogspot.gr, πρόκειται για έκρηξη φιάλης πετρογκάζ που βρισκόταν στο καφενείο στο ισόγειο του κτιρίου, το οποίο έχει ζημιές. Επιπότου έσπευσαν οχήματα της πυροσβεστικής και η αστυνομία. Από την έκρηξη τραυματίσθηκε ένα διερχόμενο άτομο το οποίο μετεφέρθει με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κορίνθου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του..!



 

Hochtief: Κυβερνητικό «δωράκι» €50 εκατ. λίγο πριν την αποχώρηση

«Δωράκι» ύψους 50 εκατ. ευρώ επιφύλασσε η κυβέρνηση για τη γερμανική εταιρεία Hochtief επιφυλάσσει κυβέρνηση λίγο πριν την αποχώρηση της από το αεροδρόμιο Σπάτων.
Συγκεκριμένα με προ 40 ημερών απόφασή του ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και γραμματέας του τομέα Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, Δημήτρης Καλογερόπουλος έκανε δεκτή προσφυγή της εταιρείας με την οποία ακυρώνει την υπ/ αριθμόν 620/12 απόφαση του δημάρχου Σπάτων Αρτέμιδος που επέβαλε τέλη καθαριότητας και μάλιστα αναδρομικά στη Hochtief, ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του κ. Καλογερόπουλου «το κτηριακό συγκρότημα του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, είναι απολύτως αυτάρκες όσον αφορά τις υπηρεσίες καθαριότητας, φωτισμού και κοινής ωφελείας, τις οποίες μάλιστα παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα στους φορείς που στεγάζονται και λειτουργούν στα επιμέρους κτίρια του».
Πάντως, ο ίδιος ο δήμαρχος, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, τονίζει ότι «δεν πρόκειται να σταματήσουμε τη διεκδίκηση ούτε με τους νέους Καναδούς ιδιοκτήτες».
Το μπαλάκι σε Στουρνάρα, Χατζηδάκη, Στυλιανίδη
Μάλιστα, στην απόφασή του ο κ. Καλογερόπουλος ρίχνει το «μπαλάκι», όχι μόνο για την περίπτωση του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος αλλά και για άλλους όμορους δήμους που επίσης διεκδικούν τέλη από τη Hochtief, στους υπουργούς Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη, Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Μεταφορών Κ. Χατζηδάκη: «Επειδή, εν κατακλείδι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθ.10 παρ. 2 του Ν.3631/08 προβλέπεται ότι: ’Κατ΄ εφαρμογή του άρθ. 25.6 της Σύμβασης Ανάπτυξης Αεροδρομίου (Σ.Α.Α), όπως αυτή κυρώθηκε με το πρώτο του Ν. 2338/95 καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών, η διαδικασία επιβολής και είσπραξης ανταποδοτικών και άλλων δημοτικών ή κοινοτικών επιβαρύνσεων , φόρων ή τελών από τους Δήμους Σπάτων, Παιανίας, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Αρτέμιδος, Ραφήνας και Κορωπίου, καθώς και από κάθε άλλο δικαιούχο οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης σε βάρος της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.», και η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί, συμπεραίνεται ότι η επιβολή τελών στους στεγασμένους και μη χώρους που διαχειρίζεται η εταιρεία του ΔΑΑ αποτελεί μια πιο σύνθετη διοικητική διαδικασία, της οποίας οι όροι δεν έχουν διευκρινιστεί κατά το παρόν.»
Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Στην επόμενη -5η Προγραμματική Περίoδο η σύνδεση του προαστιακο​ύ σιδηρόδρομ​ου με το Λουτράκι

Απάντηση Προέδρου ΕΡΓΟΣΕ σε αναφορά του Χρίστου Δήμα
 

Την δέσμευση του πως που συνδέει τον Ισθμό με το Λουτράκι θα ενταχθεί στην επόμενη -5η Προγραμματική Περίoδο- υπογραμμίζει σε επίσημο έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ ο Πρόεδρος της, κ. Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος. Πιο συγκεκριμένα, σε απάντηση του Προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ στην αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας ο κ. Σπηλιόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά:«Στο έργο κανονικοποίησης και ηλεκτροκίνησης της γραμμής Ισθμός- Λουτράκι, ώστε να ενταχθεί στο πλέγμα του προαστιακού σιδηροδρόμου Αττικής, το εν λόγω έργο έχει συμπεριληφθεί στις προτάσεις του ομίλου ΟΣΕ ΑΕ για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της 5ης Προγραμματικής Περιόδου.»

 

OΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΧΕΛΥΔΟΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ- η εκκλησία του Αγίου Νικολάου (VIDEO)

Με αφορμή την σημερινή εορτή του Αγίου Νικολάου του Νέου , όπου εορτάζει η  ιστορiκή εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Ορεινό Χελιδόρι Κορινθίας οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ σας παρουσιάζουν απόσπασμα από την εκπομπή "Ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί" που μεταδίδεται από το τηλεοπτικό σταθμό "ΗΛΕΚΤΡΑ TV" της Κορινθού που ΄καταγράφεται μιά ξενάγηση στον ορεινό  οικισμό της Δυτικής Κορινθίας.
Στο video το οδοιπορικό στο Χελυδόρι που θα παρακολουθήσετε και στην κάμερα της εκπομπής καταγράφεται η ιστορία της άλλοτε κοινότητας Χελυδορέου , η αρχοντική οικογένεια Μαμωνά και η παρουσίαση της Μητρόπολης του χωριού Αγίου Νικολάου. Την παρουσίαση  της ιστορίας του χωριού και του ιστορικού Ναού κάνει ο άλλοτε γραμματέας της Κοινότητας κ Χρήστος Ανδρέου Λάλος
Ολά αυτά στο VIDEO που ακολουθεί

Σήμερα εορτάζει ο Άγιος Νικόλαος στο Ορεινό Χελυδόρι


Σήμερα 9 Μαΐου εορτάζει , στο Ορεινό Χελυδόρι ( Κούτος) η αξιόλογη ιστορικά εκκλησία του Αγίου Νικολάου , η οποία κτίστηκε πριν το έτος 1798, από την οικογένεια Μαμωνά, η οποία ήλθε και εγκαταστάθηκε εδώ γύρω στα 1300 μ. Χ.. Η Οικογένεια Μαμωνά , έκτισε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου , 100 μέτρα νοτίως του πύργου της ( δεν υπάρχει σήμερα ) κατά τον ΙΕ’ αιώνα. Είναι η Εκκλησία που η φωτογραφία της κοσμεί την δεξιά πλευρά στη ονομασία το μπλοκ «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».

Όπως αναφέρει σε σημείωμά του ο τ. γραμματέας της τ. Κοινότητας Χελυδορέου κ. Χρήστος Ανδρέου Λάλος , η Εκκλησία είναι απλή Βασιλική και κατά το ήμισυ χωμένη στη γη ( κατεβαίνεις με τρία σκαλοπάτια ). Είσοδο έχει από τη βορεινή πλευρά, η δε πόρτα της εισόδου και μέχρι το Ιερό είναι καλυμμένη με υπόστεγο που στηρίζεται σε 4 τετράγωνες κολόνες κτισμένες από πέτρα (πωρόλιθο) , ενώ υπάρχει πάγκος πέτρινος στον οποίο εκτιθόντουσαν μετά τον εκκλησιασμό. Ο γυναικωνίτης εξωτερικά είναι χωμένος στη γη σε όλο το ύψος του, η δε είσοδος στο Ναό γίνεται από δυο ισόγειες πόρτες δεξιά και αριστερά. Υπήρχε προσκυνητάρι και μανάλι επάνω στον γυναικωνίτη, που χωρίζεται με ξύλινο πλέγμα με μικρές τρύπες , ώστε να μην φαίνονται οι γυναίκες από τον κυρίως ναό με τον οποίο επικοινωνούσε εσωτερικά με πέτρινη σκάλα.
Εξαιρετικής τέχνης είναι το ξυλόγλυπτο τέμπλο και οι φορητές εικόνες του για το οποίο ο Μητροπολίτης Κορίνθου και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Μιχαήλ είχε εκφράσει τον θαυμασμό του και είχε δώσει εντολές ώστε να στερεωθεί για να διατηρηθεί περισσότεροι. Οι Δεσποτικές και γενικά όλες οι εικόνες του Τέμπλου είναι ίδιες ακόμη και σε χρωματισμό με τις εικόνες του Καθολικού της Μονής του Προφήτη Ηλία, πιθανόν ν α είναι του ίδιου αγιογράφου, που όπως φαίνεται από επιγραφές της εικόνας της Παναγίας στο τέμπλο της Μονής , πρόκειται περ5ί του αγιογράφου «Αθανασίου Ιεροδιακόνου Κρητός» κατά το έτος 1758. Η Αγία Τράπεζα είναι καλυμμένη με κουβούκλιο ( πρεβετόριο), σύμφωνα με την αρχαία παράδοση. Κατά το έτος 1975 άγνωστοι , έκοψαν με πριόνι το Τέμπλο και έκλεψαν την Εικόνα του Χριστού και παρά τις έρευνες δεν βρέθηκε. Τότε με εντολή του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και με πρότυπο την Εικόνα του Χριστού της Μονής του Προφήτη Ηλία ο αγιογράφος Νικόλαος Μυλωνάς αγιογράφησε νέα Εικόνα στις ίδιες διαστάσεις, δεν απεικονίζει όμως επακριβώς την παλιά ιδίως στο χρωματισμό.
Μέχρι μτο μ1972 υπήρχε στο Ναό Αντιμήνειον, που είχε βρεθεί σε ανακαίνιση του Ιερού με χρονολογία 1704 επί αρχιεπισκόπου Κορίνθου και πάσης Πελοποννήσου Γρηγορίου που τώρα βρίσκεται στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Κορίνθου.
Ανατολικά του Ιερού υπάρχει αιωνόβιο κυπαρίσσι , ανυπολόγιστης ηλικίας , όπου ο Μαμωνάς είχε τοποθετήσει καμπάνα μικρή σε όγκο και βάρος , αλλά με πολύ δυνατό ήχο και μεγάλη αξία γιατί παρείχε , εκτός των άλλων μετάλλων και ασήμι σε μεγάλη ποσότητα. Η καμπάνα αυτή κατά το έτος 1914 την στιγμή που την χτυπούσαν έβαλαν το χέρι τους επάνω και αμέσως ράγισε, μειώθηκε δε αισθητά ό ήχος της . Το τότε Εκκλησιαστικό Συμβούλιο μετέφερε την καμπάνα σε χυτήριο της Πάτρας όμως η νέα καμπάνα δεν είχε τα προσόντα της παλιάς. Το 1915 αγοράστηκε νέα μεγάλη καμπάνα την οποία οι νέοι της εποχής εκείνης μετέφεραν στους ώμους τους από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δερβενίου , στο Κούτο , μέσω Πύργου. Η μεταφορά Της Καμπάνας διήρκησε 15 συνεχείς ώρες και τοποθετήθηκε σε συστάδα 4 μεγάλων κυπαρισσιών. Το 1937 κατασκευάστηκε στη δυτική πλευρά του ναού καμπαναριό από μπετόν και σίδηρο που υπάρχει μέχρι σήμερα
Πολλά μας έχουν διηγηθεί παλαιότεροι για τα Πασχαλινά γλέντια , γάμους και βαπτίσεις που είχαν γίνει στον Άγιο Νικόλαο. Αξέχαστο ήταν το Πάσχα του 1912 που με το παλιό συνέπεσες την 25η Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού διότι έκανα Ανάσταση με χιόνι που είχε φτάσει μέχρι την θάλασσα. Η εκκλησία δεν λειτουργούσε τον Χειμώνα καθώς οι κάτοικοι ήταν μεταβατικοί, τον Χειμώνα στα Μεντουριάνικα , Δερβένι και Βυζδιάνικακα όπου κατέβαιναν του Αγίου Δημητρίου και ανέβαιναν την πρώτη Κυριακή της Αποκριάς για το καλοκαίρι στο Κούτο . Την εορτή της μνήμης του Αγίου Νικολάου , 6 Δεκεμβρίου, λόγω του χειμώνα , έχουν μεταφέρει στις ( Μαΐου , ημέρα της Εορτής του Αγίου Νικολάου του Νέου. Το τελευταίο Πάσχ α που έγινε στον Κούτο ήταν το έτος 1936. Έκτοτε οι Χελυδοριώτες εκκλησιάζονται στις εκκλησίες των χειμερινών οικισμών ενώ οι εκκλησίες και τα εξωκλήσια του Κούτου λειτουργούν μόνο στη Μνήμη των Αγίων τους. Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι αρχικά ο Άγιος Νικόλαος ήταν ιδιωτική εκκλησία της αρχοντικής οικογενείας των Μαμωνάδων , ενώ αργότερα υπήρξε Μητρόπολη του χωριού όπου και το παλιό νεκροταφείο του Κούτου. Σήμερα πολλοί κάτοικοι της γύρω περιοχής θα τιμήσουν τον Άγιο.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ .
ΒΑΣ. ΛΑΛΟΣ