Κυριακή 5 Μαΐου 2013

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Μέτρα Πυροπροστασίας

Παρακαλούμε για τον άμεσο καθαρισμό των οικοπέδων σας.Σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται πρόστιμο 50 λεπτών/μ2 .
Επίσης υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.
Μην ανάβετε φωτιά στην ύπαιθρο από 1 Μαΐου έως και 31 Οκτωβρίου.  Στους παραβάτες επιβάλλεται αυστηρό πρόστιμο.
Μη ρίχνετε σκουπίδια στα δάση και στα ρέματα.


Προστατέψτε το περιβάλλον.

Συρία και Ισραήλ μία ανάσα από τον πόλεμο! - Κρίσιμες ώρες και ανησυχία σε όλο τον κόσμο


- Συρία: Το Ισραήλ έχει κηρύξει τον πόλεμο και ετοιμαζόμαστε για αντίποινα
- Ισραήλ: Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο ιρανικούς πυραύλους που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ
- Έκτακτη συνεδρίαση Νετανιάχου με το υπουργικό συμβούλιο

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε ένα στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο κοντά στην Δαμασκό συνιστούν μια "κήρυξη πολέμου", δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο CNN ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάισαλ αλ Μέκνταντ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η επίθεση αυτή αποτελεί απόδειξη ότι το Ισραήλ έχει συμμαχήσει με τους αντάρτες που πολεμούν για να διώξουν από την εξουσία τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ. Η Συρία, υπογράμμισε επίσης ο ίδιος, θα προβεί σε αντίποινα κατά του Ισραήλ στον δικό της χρόνο και με τον δικό της τρόπο. Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε παράλληλα ότι η επίθεση "σε θέσεις που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις συνιστούν απόδειξη της συνεργασίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τρομοκρατικές ομάδες που ανήκουν στο Μέτωπο Αλ Νόσρα, μια από τις πτέρυγες της Αλ Κάιντα", μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

"Η κυβέρνηση της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας επιβεβαιώνει ότι αυτή η επίθεση ανοίγει ευρέως την πόρτα σε όλες τις πιθανότητες ειδικά επειδή δεν αφήνει πλέον καμία αμφιβολία για την πραγματικότητα των διασυνδέσεων που υπάρχουν ανάμεσα σε όλες τις συνιστώσες που διεξάγουν τον πόλεμο κατά της Συρίας", δήλωσε ο υπουργός Πληροφόρησης Όμραν αλ Ζοάμπι, διαβάζοντας ανακοίνωση του συριακού υπουργικού συμβουλίου. Ο υπουργός παραχώρησε αυτήν την συνέντευξη Τύπου έπειτα από έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που έγινε μετά την, όπως δήλωσε δυτική πηγή, νέα επιδρομή που πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα εναντίον ιρανικών πυραύλων που προορίζονταν για την λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Η επίθεση αυτή που έγινε νωρίς σήμερα είναι η τρίτη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιείται φέτος στο συριακό έδαφος.

Ερντογάν: Ο σφαγέας Άσαντ θα πληρώσει


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, τον οποίο χαρακτήρισε «σφαγέα», θα πληρώσει «ένα πολύ βαρύ τίμημα» για όσα έχει διαπράξει σε βάρος του λαού της χώρας του.
«Εσείς, Μπασάρ Άσαντ, Θεού θέλοντος, θα πληρώσετε για όλα αυτά», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, προβαίνοντας σε μια από τις πιο σφοδρές φραστικές επιθέσεις του εναντίον του Σύρου ηγέτη, στον οποίο αναφέρθηκε χρησιμοποιώντας επανειλημμένα εκφράσεις όπως «δολοφόνος» και «σφαγέας».

Το όργιο σπατάλης στο ΠΑΣΟΚ με αριθμούς - Η Lexus που πληρώνεται ακόμα και τα ταξίδια των 662.000 ευρω


Έφτασε η ώρα του χωρισμού για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου; Το σενάριο έχει αρχίσει και ακούγεται όλο και περισσότερο μετά τις αποκαλύψεις για την «μαύρη τρύπα» των σχεδόν 115 εκατομμυρίων ευρώ, που δημιουργήθηκε την οκταετία της προεδρίας του Γ. Παπανδρέου.

Οι αποκαλύψεις είναι καθημερινές και προκαλούν τουλάχιστον αίσθηση για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν οι υπεύθυνοι του ΠΑΣΟΚ τα εκατομμύρια που πέρασαν από τα χέρια τους. Χρήματα που είχε προέρχονταν από κρατικές επιχορηγήσεις, είτε από εισφορές μελών είτε από τραπεζικά δάνεια.

Δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου έρχονται να προκαλέσουν νέους τριγμούς στην Ιπποκράτους, όπου το κλίμα είναι ούτως ή άλλως βαρύ τις τελευταίες μέρες και κυρίως μετά τη συνάντηση Παπανδρέου – Βενιζέλου που έγινε σε... υψηλούς τόνους.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα αναφέρει πως η ηγεσία Παπανδρέου άφησε τραπεζικά χρέη 116 εκατ. ευρώ, απλήρωτους τους εργαζόμενους για περισσότερο από ένα χρόνο, απλήρωτα ενοίκια και προμηθευτές, χρέη που ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ!

Οι έξι εταιρίες που ανέλαβαν να ερευνήσουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου βρήκαν πράγματα και θαύματα...

Από το 2004 έως και το 2011, την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου και όσοι έχρισε ο ίδιος υπεύθυνους για τα οικονομικά του κόμματος διαχειρίστηκαν 270 εκατ. ευρώ.

Την περίοδο αυτή τα έσοδα ήταν:
140 εκατ. ευρώ από κρατικές επιδοτήσεις
120 εκατ. ευρώ από τραπεζικά δάνεια
10-20 εκατ. ευρώ εισφορές μελών, στελεχών, βουλευτών και οικονομικές ενισχύσεις (κουπόνια)

Και τα χρέη:
116 εκατ. ευρώ προς τράπεζες
Περίπου 2 εκατ. ευρώ προς εργαζόμενους
Περίπου 3 εκατ. ευρώ προς προμηθευτές, ενοίκια

Η «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα πάντα με το Πρώτο Θέμα της Κυριακής, δημιουργήθηκε γιατί δαπανήθηκαν:

- 53 εκατ. ευρώ για ταξίδια σε διάστημα 8 ετών
- 662.000€ για ταξίδια πέντε ημερών του προέδρου του κόμματος και των συνεργατών του, τον Ιανουάριο του 2010
α) 132.456 ευρώ για ταξίδι στη Σερβία στις 4 Ιανουαρίου 2010
β) 125.789 ευρώ για ταξίδι στη Μυτιλήνη στις 5 Ιανουαρίου 2010
γ) 106.963 ευρώ στις 7 Ιανουαρίου 2010
δ) 137.896 ευρώ στις 7 Ιανουαρίου 2010
ε) 119.340 ευρώ στις 8 Ιανουαρίου 2010
- 2.211.000€ την τριετία 2009-2011 για τις ανάγκες του γραφείου του προέδρου
- 120.000€ ήταν το κόστος του εξοπλισμού για το γυμναστήριο στην Ιπποκράτους
- 40.000€ κόστισε ο περιβάλλων χώρος του γυμναστηρίου
Πληροφορίες, όπως γράφει η εφημερίδα, αναφέρουν πως ακόμη και σήμερα το ΠΑΣΟΚ πληρώνει τη Lexus του Γ. Παπανδρέου, που είχε αγοραστεί με leasing αλλά και τις βενζίνες, αφού κάθε μήνα φτάνει στα γραφεία του κόμματος σχετικό τιμολόγιο.

Τεράστια ποσά έχουν διακινήθηκαν χωρίς παραστατικά. Η οικονομική υπηρεσία του ΠΑΣΟΚ είχε δημιουργήσει μια φόρμα, ένα πρόχειρο χαρτί, όπου αναφερόταν ο παραλήπτης και το ποσό. Τίποτα άλλο.
Συνεργάτης του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ έκανε ανάληψη 1,4 εκατ. ευρώ χωρίς παραστατικά ούτε και εξηγήσεις που και πως ξοδεύτηκαν τα χρήματα...
Επίσης, υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος φέρεται να έχει εισπράξει 300.000 από το ταμείο του ΠΑΣΟΚ λίγες μέρες πριν αποχωρήσει από το κόμμα. Κι αυτός χωρίς εξήγηση ή παραστικά!

Έχουν βρεθεί πλημμελή παραστατικά για:
-1,4 εκατ. ευρώ το 2007
- 4,1 εκατ. ευρώ για το 2008
- 3 εκατ. ευρώ για το 2009
- 2,8 εκατ. ευρώ 2010

Αναζητούνται 2 εκατ. ευρώ, το ποσό που έδωσαν οι 1 εκατομμύριο φίλοι του ΠΑΣΟΚ όταν το 2004 πήραν μέρος στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του κόμματος. Είχαν πληρώσει 2 ευρώ συμμετοχή ο καθένας και
2.600.000 ευρώ από ακαθάριστα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης την περίοδο 2007-2011.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα πάγια έξοδα που «έπνιξαν» την Ιπποκράτους στα χρέη ήταν:
67.000 ευρώ το μήνα ενοίκιο
350.000 ευρώ το χρόνο για υπερσύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο (χωρίς να υπολογίζονται τα τέλη και χωρίς αποδείξεις)
250.000 ευρώ για προμήθεια εφημερίδων μόνο το 2007
8.000 ευρώ για αμοιβές. Είναι η μέση μηνιαία αμοιβή συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, συνοδευόμενη από υψηλά μπόνους, με τη μορφή εξόδων κίνησης

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, έχει βρεθεί τιμολόγιο ύψους 80.250 ευρώ τον Μάρτιο του 2008 για εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος. Η αιτιολογία είναι «ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος 20 Μαρτίου» αλλά εκείνη την ημέρα το ΠΑΣΟΚ δεν είχε καμία εκδήλωση, υπήρχε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, συγκέντρωση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και φορέων που καμία σχέση δεν έχουν με το ΠΑΣΟΚ.

Ανάλογο τιμολόγιο, ύψους 17.850 ευρώ δόθηκαν για εκδήλωση στη νομική της Αθήνας στις 7 Απριλίου 2008 αλλά δεν έγινε ποτέ. Υπάρχει επίσης τιμολόγιο 23.800 ευρώ για εκδήλωση στο Κάραβελ στις 19 Απριλίου 2008, ούτε και αυτή έγινε ποτέ!

newsit.gr

Η Ζάχολη τιμά τον Άγιο Γεώργιο




Αύριο πανυγηρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στην Ζάχολη.
 Πρόκειται γιά τη σημαντικότερη   εκκλησία στη Δυτική Κορινθία, τόσο για την ιστορία της, όσο και για τον αρχιτεκτονικό της ρυθμό. Ο ναός χτίστηκε πριν 202 χρόνια, το 1811 και μάλιστα εντός 39 ημερών, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των 4.000 κατοίκων της τότε ανθούσας κομώπολης, αφού η προθεσμία για την ανέγερσή του είχε οριστεί από τον Τούρκο διοικητή το μέγιστο 40 ημέρες. Ο ναός αυτός έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο μνημείο, και συνδέεται στενά με τους αγώνες του έθνους κατά την επανάσταση του 1821. Οι Κορίνθιοι σημειώνουν την 14η του Μάρτη 1821 ως πρώτη ημέρα της έναξης της Επανάστασης , καθώς στο ναό του Αγίου Γεωργίου στη Ζάχολη καταφθάνει, από το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία του Κούτου, ο ηγούμενος Γερμανός, όπου μετά από πανηγυρική δοξολογία στον ιστορικό ναό, υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως με τα σύμβολα της Φιλικής Εταιρείας και μαζί με τους Ζαχολίτες οπλαρχηγούς Παναγιωτάκη Γεραρή και Χρήστο Ζίνη ή Ζαχολίτη εκδιώκουν από την Ζάχολη τις τούρκικες οικογένειες. Ο Αρχιστράτηγος της Επανάστασης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πολλές φορές είχε εγκατεστήσει το αρχηγείο για τις νικηφόρες μάχες που ακολούθησαν στη Ζάχολη. 
Ο ναός του Αγ'ιου Γεωργίου είναι προεπαναστικό κτίσμα, το οποίο κτίσθηκε πάνω στα ερείπια προϋπάρχοντος ναού, που αναφέρεται στα Βενετικά αρχεία από το 1696. Έχει πραγματοποιηθεί στο ναό αυτό δύο φορές πολεμικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Είναι ένα από τα σπάνια μνημεία της Χριστιανοσύνης από άποψης ρυθμού και αρχιτεκτονικής με τους δέκα επτά τρούλους.Το σχέδιο στο οποίο οικοδομήθηκε ο ναός ήταν βασιλική βυζαντινού ρυθμού με 17 τρούλους, έξι σε κάθε πλευρά του ναού να συμβολίζουν τους 12 Αποστόλους, τέσσερις μεγαλύτεροι σε κάθε γωνία συμβολίζοντες τους 4 Ευαγγελιστές κι ένας κεντρικός μεγαλύτερος όλων συμβολίζων τον Παντοκράτορα. Η σκεπή στηρίχτηκε σε 36 κολώνες με κιονόκρανα βυζαντινού ρυθμού, ενώ το τέμπλο κατασκευάστηκε από την ξυλεία ενός και μόνο θρυλικού κυπαρισσιού και πάνω του σκαλίστηκαν εικόνες από την Παλαιά Διαθήκη, αλλά και η σκηνή της κοπής του κυπαρισσιού. Τέλος, ο ναός που πρόσφατα κρίθηκε διατηρητέος, είναι τριυπόστατος έχει δηλαδή τρεις άγιες Τράπεζες, την αριστερή αφιερωμένης στους Αγίους Κωσταντίνο και Ελένη, τη μεσαία αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο και τη δεξιά αφιερωμένη στον Άγιο Δημήτριο.
Το 1991 κατέρρευσε ο κεντρικός τρούλος και ένα μέρος της στέγης του ναού και αναστηλώθηκε το 1993. Στο προαύλιο του ναού βρίσκεται ο τάφος και η προτομή του Ζαχολίτη οπλαρχηγού της επανάστασης του '21 Παναγιωτάκη Γεραρή.

Ο ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ: «Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός και δοξάσατε Χριστόν τον Αναστάντα εκ νεκρών».


img1
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΙΚΥΩΝΟΣ, ΖΕΜΕΝΟΥ, ΤΑΡΣΟΥ & ΠΟΛΥΦΕΓΓΟΥΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
Προς
τον Ιερόν Κλήρον, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον Ευσεβή Λαό της Ιεράς
και Αποστολικής Μητροπόλεώς μας.
 
«Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός και δοξάσατε Χριστόν τον Αναστάντα εκ νεκρών».
 
Αγαπητά και πολυφίλητα πνευματικά μου παιδιά,
μόλις προς ολίγου ακούσατε το κάλεσμα και ανάψατε όλοι τις λαμπάδες σας από το Φως, που εξήλθε από το κενό Μνημείο του Αναστάντος Ιησού Χριστού.
Η Εκκλησία σας κάλεσε σε μια πράξη, που δεν είναι τίποτε άλλο από την αποκάλυψη και αποδοχή του «ανεσπέρου» και αιωνίου Φωτός του Αναστημένου Ιησού Χριστού, που κατά τον Ευαγγελιστή Ιωάννη, «εν αυτώ ζωή ην και η ζωή ην το φως των ανθρώπων, και το φως εν τη σκοτία φαίνει και η σκοτία αυτό ου κατέλαβε» (Ιω. α’, 4-5).
Πριν την δημιουργία, μας διαβεβαιώνει η Αγία Γραφή, ήταν σκοτάδι στον κόσμο: «η γη ην αόρατος και ακατεσκεύαστος και σκότος επάνω της αβύσσου» (Γεν. α’, 2). Παρενεβλήθη όμως ο Παντοδύναμος Λόγος του Θεού. «Είπεν ο Θεός γενηθήτω φως και εγένετο φως» (Γεν α’, 3). Με την εντολή του Θεού έγιναν όλα τα άψυχα δημιουργήματα και με το δημιουργικό «χέρι» του Θεού πλάστηκε ο άνθρωπος, η κορωνίδα της δημιουργίας. Όλα φωτεινά, όλα «λίαν καλώς»! Θεός – άνθρωπος –άλογος κτίση σε σχέση αγαθή!
Η παράβαση των Πρωτοπλάστων εζόφωσε αυτή την φωτεινή κατάσταση. Η αμαρτία έφερε το σκοτάδι! Το έγραψε, εδώ στην Κόρινθο, ο Απόστολός μας και το έστειλε με την Φοίβη την Διάκονο στους Χριστιανούς της Ρώμης: «εσκοτίσθη η ασύνετος (των ανθρώπων) καρδία» (Ρωμ. α’, 21) και αντί του Κτίσαντος ελάτρευσαν την κτίσιν, αντάλλαξαν το ένδοξο μεγαλείο του Θεού, ο οποίος δεν έχει καμμία σχέση προς την φθορά, με υλικά πράγματα, που έχουν την εικόνα του φθαρτού ανθρώπου και πετεινών και τετραπόδων και ερπετών! Συγχρόνως όμως κατέπεσαν και ηθικά: «Παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εν ταις επιθυμίαις των καρδιών αυτών εις ακαθαρσίαν» (Ρωμ. α’, 24).
Νύκτα, σκοτάδι παγερό εκάλυπτε ολόκληρη την οικουμένη! Ο Θεός όμως δεν εγκατέλειψε τα πλάσματά Του. «Εξαπέστειλεν ο Θεός τον Υιόν αυτού» (Γαλ. δ’, 4), ο Οποίος «ην το φως το αληθινόν»  (Ιω. α’, 9) και «ο λαός ο καθήμενος εν σκότει είδε φως μέγα» (Ματθ. δ’, 16)! Ήλθε ο Υιός του Θεού για να φωτίσει τον κόσμο με την παρουσία Του, την διδασκαλία Του, με το σωτηριώδες και λυτρωτικό έργο Του.
Δυστυχώς όμως όταν το Φως, ο Υιός του Θεού, έγινε άνθρωπος ο διεφθαρμένος και στα γήινα προσκολλημένος κόσμος των ανθρώπων δεν Τον αναγνώρισε αλλά και οι ιδικοί Του Τον απέρριψαν. Κατώρθωσαν μάλιστα προς στιγμήν να σβήσουν το Φως, σταυρώνοντάς Τον και κάνοντας την Παρθένο Μαρία να κράζη «θρηνωδούσα γοερώς: Οίμοι, φως του κόσμου! οίμοι, φως το εμόν!» αλλά και την κτίση να διαμαρτυρηθεί, ώστε «σκότος εγένετο εφ’ όλην την γην έως ώρας ενάτης, του ηλίου εκλείποντος» (Λουκ. κγ’, 44).
Σκοτίζεται η κτίσις, σκοτίζεται ο άνθρωπος όμως εκείνη ακριβώς την ώρα «με πόση χαρά! με πόση ευφροσύνη! γέμισε όλους τους νεκρούς στον Άδη, αφού άστραψε το θείο Φως Του στα ζοφερά έγκατα της γης»! Η Ζωή δεν κρατείται στον Τάφο. Το Φως δεν σκεπάζεται. Ανέτειλεν εκ του Τάφου. Ανέστη Χριστός και χαίρονται όλοι οι Άγγελοι. Αναστήθηκε ο Χριστός και η ζωή του Θεού κυκλοφορείται αδιάκοπα στους ανθρώπους. Το σκοτάδι διαλύθηκε. Το Φως της Αναστάσεως έλαμψε παντού. «Νυν πάντα πεπλήρωται φωτός»! «Τώρα έχει πλημμυρίσει με το Φως (της Αναστάσεως) ολόκληρο το σύμπαν, δηλαδή ο ουράνιος και ο επίγειος και ο υπόγειος κόσμος. Ας πανηγυρίζει λοιπόν ολόκληρη η κτίση την Ανάσταση του Χριστού που επάνω της έχει θεμελιωθεί» ψάλλει θριαμβευτικά ο Ιερός Υμνογράφος και μαζί του ψάλλομε και  μεις.
Τώρα, κατά την σημερινή ημέρα της Αναστάσεως του Κυρίου, που δεν είναι άλλα μέρη φωτισμένα και άλλα σκοτεινά, αλλά όλα έχουν γεμίσει από το νοητό φως του Αναστημένου Χριστού, του «υπέρ τον Ήλιον εξαστράπτοντος», εσύ, αδελφέ, θα προτιμήσεις να μείνεις στο «σκοτάδι» που φέρνει η αμαρτία; Εσύ, αδελφέ, θα επιλέξεις να μείνεις στο ζόφο της πικρής καθημερινότητας με τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε όλοι μας; Εσύ, αδελφέ, θα συνεχίσεις να επιμένεις στην απιστία η την ολιγοπιστία σου; Εσύ, αδελφέ, άρρωστε, θλιμμένε, απαγοητευμένε, βασανισμένε, γηρασμένε, πεινασμένε... θα παραχωρήσεις τόπο στο έρεβος των δυσκολιών σου; Όχι! Δεν δικαιούσαι κάτι τέτοιο! Δεν έχεις μέρος στην ανάστερη νύχτα! Ο Αναστημένος Χριστός με το ανέσπερο Φως Του φωτίζει τους δρόμους σου, σελαγίζει το ταρτάρειο σκοτάδι που σε πλακώνει! Άνοιξε την καρδιά σου να εισέλθει το Φως της Αναστάσεως. Άφησε την αναμμένη λαμπάδα σου να φαιδρύνει το πρόσωπό σου. Απόψε κιόλας αποφάσισε, οι σκέψεις σου, οι λόγοι σου, οι πράξεις σου να φέρουν την σφραγίδα της Αναστάσεως, η πορεία σου, η συμπεριφορά σου να είναι φωτεινές. Ποιό το κέρδος, αδελφέ, όταν ο άψυχος κόσμος φωτίζεται και ο λογικός άνθρωπος μένει άψαυστος από το Φως του Χριστού, γιατί ζει στο σκότος της αμαρτίας;
Ας ακούσουμε, απόψε, τον Απόστολό μας και ας αποθέσουμε «τα έργα του σκότους» και ας ενδυθούμε «τα όπλα του φωτός» (Ρωμ. ιγ’, 12).
Ας σχίσωμε και μεις, την εκ των αμαρτιών «σύνθεσίν» μας όπως έπραξε άλλοτε ο υμνογράφος Κοσμάς ο Αγιοπολίτης, που έσχισε τον υπ’ αυτού συγγραφέντα Κανόνα για την εορτή του Πάσχα στο άκουσμα του χαρμόσυνου ύμνου του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού «Νυν πάντα πεπλήρωται φωτός, ουρανός και γη και τα καταχθόνια» και ας ανοίξουμε διάπλατα τις καρδιές μας για να τις ιλαρύνει ο Αναστάς Ιησούς,
Ου το φως ση­μει­ω­θή­τω εφ’ η­μάς, ί­να δο­ξά­σω­μεν Αυ­τόν!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, αδελφοί!
 
Διάπυρος προς τον Αναστάντα Κύριον
 ευχέτης πάντων υμών εν αγάπη στοργική
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Ο Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Νικόλαος: Ζούμε μια κρίση που απομακρύνει το φως

Mitropolitis-Mesogaias-Nikolaos
Το μήνυμα του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου για το Πάσχα:
Ἀγαπητοί μου ἀδελφοί,
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
«Ἀνέστη Χριστὸς ἐκ νεκρῶν, λύσας θανάτου τὰ δεσμά∙ (αἶνοι, ἦχος βαρύς)
ἐν τῇ ἐγέρσει Του χαρᾶς τὰ πάντα ἐπλήρωσε καὶ (αἶνοι, ἦχος δ΄)
ἐν τῇ ἀναστάσει Του τὰ σύμπαντα ἐπλούτισε» (αἶνοι, ἦχος πλ. α΄)
       Γιὰ μιὰ ἀκόμη χρονιὰ ἀξιωνόμαστε νὰ γιορτάσουμε τὴν Ἀνάσταση τοῦ Κυρίου καὶ Θεοῦ καὶ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ. Ἀπὸ τὴν πρώτη κιόλας ἀκολουθία τῆς Σαρακοστῆς, ἡ Ἐκκλησία μας μᾶς ἔβαλε ὡς στόχο τὸ νὰ ἀξιωθοῦμε «κατιδεῖν τὸ ἅγιον Πάσχα, πνευματικῶς ἐναγαλλιώμενοι» (Στιχηρὸν Κατανυκτικόν, Κυριακὴ τῆς Τυρινῆς, Λυχνικόν). Ζήσαμε τὸν ἀγῶνα τῆς νηστείας, περάσαμε ἀπὸ τὴν περιγραφὴ τῶν γεγονότων τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδος, συμπορευθήκαμε μὲ τὸν Κύριο στὸ πάθος Του καὶ σήμερα χαιρόμαστε τὸν θρίαμβο τῆς Ἀναστάσεως, τὴν ὑπὸ τοῦ Κυρίου συντριβὴ τοῦ θανάτου, τὴν κατάργηση τοῦ κράτους τοῦ διαβόλου.

Ομπάμα: Ο Χριστός θυσιάστηκε για να έχουμε αιώνια ζωή

Barack-Obama-Easter
Το μήνυμα του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για το Πάσχα των Ορθοδόξων:
“Η Μισέλ και εγώ στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας στην Ορθόδοξη Χριστιανική Κοινότητα της Αμερικής και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Για εκατομμύρια Ορθόδοξους Χριστιανούς, αυτή είναι μια στιγμή μεγάλης χαράς. Είναι όμως και μια ανάμνηση της θυσίας του Χριστού, ώστε να έχουμε εμείς αιώνια ζωή.
Η απόφασή Του να διαλέξει την αγάπη αντί για το μίσος, την ελπίδα αντί για την απόγνωση, είναι ένα παράδειγμα που θα πρέπει να ακολουθούμε και εμείς πάντα, στη δική μας ζωή.
Είναι ακόμη πιο σημαντικό να θυμόμαστε το μήνυμα αυτό φέτος, που μέλη της Ορθόδοξης Χριστιανικής κοινότητας υφίστανται διωγμούς, και πέφτουν θύματα βίας, ειδικά στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Για πολλούς αιώνες, η περιοχή και ο κόσμος κέρδισαν πολλά, έγιναν πιο πλούσιοι από τη συνεισφορά των Ορθοδόξων κοινοτήτων σε χώρες όπως η Αίγυπτος, ο Λίβανος, η Συρία και το Ιράκ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σαν έθνος, επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και το δικαίωμα στην ελευθερία της θρησκείας.
Και σε αυτή την εποχή της ελπίδας, γιορτάζουμε τη δύναμη που έχει η αγάπη που θυσιάζεται, να μεταμορφώνει”.

Παπούλιας: Ο ελληνικός λαός αξίζει κάτι περισσότερο

   
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη σύζυγό τουΟλιγοήμερες αποδράσεις, κυρίως στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, για τις ημέρες του Πάσχα πραγματοποιούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.
Το ακριτικό χωριό Δριμάδες Πωγωνίου επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος έστειλε μήνυμα υπομονής και προσδοκίας για ένα καλύτερο μέλλον, από το στρατιωτικό φυλάκιο στην ελληνο-αλβανική μεθώριο.
“Είναι μεγάλη μέρα σήμερα, για ένα σημαντικό μήνυμα. Ο Ιησούς Χριστός κατέβηκε, λοιδορήθηκε, βασανίστηκε, σταυρώθηκε, για να σώσει τον άνθρωπο. Για να σώσει όλους εμάς.
Και το μήνυμα είναι για εμάς, αυτή τη στιγμή να δείξουμε την υπομονή, το θάρρος και την ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε τα δικά μας πάθη.
Ο ελληνικός λαός αξίζει κάτι περισσότερο.
Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη σε όλους”, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κάρολος Παπούλιας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στα Ιωάννινα από τη Μεγάλη Τρίτη.
Το Μεγάλο Σάββατο βρέθηκε για την Ανάσταση στο χωριό Φραγκάδες Ζαγορίου. Ο κ. Παπούλιας ο οποίος πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη, παρακολούθησε τον Επιτάφιο θρήνο της Μ.Παρασκευής στο χωριό Καπέσοβο Ζαγορίου.

Σαμαράς: Μια αναμμένη λαμπάδα για την Ελλάδα

Antonis-Samaras

(Photo: Eurokinissi)
Ο πρωθυπουργός, όπως κάθε χρόνο, βρίσκεται στην Πύλο. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου βρέθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο, όπου παρακολούθησε την Ακολουθία της Ανάστασης.
Από το Ναύπλιο , ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την παρακάτω δήλωση:
“Ας κρατήσει ο καθένας μέσα του, στην καρδιά του, μια αναμμένη λαμπάδα που να συμβολίζει την προσδοκία για την Ανάσταση και της πατρίδας μας και την αισιοδοξία για το μέλλον του ελληνικού λαού. Χριστός Ανέστη”.
Στην Κρήτη με την οικογένειά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Ανήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην ακριτική Γαύδο, όπου αντάλλαξε ευχές με τους λιγοστούς κατοίκους.
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ στην Αθήνα παρέμεινε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Στην Αθήνα παρέμεινε και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην Ικαρία βρίσκεται και φέτος ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Τέλος, στο Μέτσοβο βρίσκεται ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Το Πάσχα των Ελληνων



Με την Ανάσταση του Κυρίου, κορυφώθηκε, με λαμπρότητα, η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.
Την Ανάσταση του Θεανθρώπου γιορτάζουν οι ορθόδοξοι χριστιανοί στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου εκατομμύρια πιστών έσπευσαν στις εκκλησίες για το «δεύτε λάβετε Φως» και το Χριστός Ανέστη με την αναβίωση εθίμων σε όλη την Επικράτεια.
Με σύμμαχο τον ζεστό καιρό εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες παρακολούθησαν την Ακολουθία της Ανάστασης,στον Άγιο Ιωάννη Δερβενίου όπου ο Ιερέας π. Ιωάννης Γιαννακάς αναφώνησε  το Χριστός Ανέστη  και οι καμπάνες άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα.
 
Ο καιρός είναι σύμμαχος στο ψήσιμο του οβελία. Ζέστη και θερμοκρασίες έως 30 βαθμούς.

Πανικός στη Δαμασκό από τη νέα επίθεση του Ισραήλ

Syria-attacks-Jamraya
Πανικός προκλήθηκε στη Δαμασκό μετά τη νέα επίθεση, τη δεύτερη μέσα σε μερικές ώρες, που πραγματοποίησε η ισραηλινή αεροπορία, στοχεύοντας πυραύλους που προμήθευσε το Ιράν τη Χεζμπολάχ, και βρίσκονταν στη Συρία.
Όπως μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ της Συρίας, οι εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στις εγκαταστάσεις της Τζαμράγια, που είχαν γίνει στόχος επίθεσης των ισραηλινών δυνάμεων και τον Ιανουάριο, και αναστάτωσαν τους κατοίκους της περιοχής.
Εκπρόσωποι του καθεστώτος Άσαντ υποστήριξαν ότι οι νέες επιθέσεις του Ισραήλ είχαν ως στόχο να υψώσουν το ηθικό των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, επειδή το τελευταίο διάστημα γνωρίζουν στρατιωτικές ήττες από τις κυβερνητικές δυνάμεις.
“Ακούστηκε λες και έγινε σεισμός”, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στην περιοχή της Τζαμράγια, για τις εκρήξεις που ακολούθησαν την ισραηλινή πυραυλική επίθεση.

ysterografa.gr

Στουρνάρας για δημόσιο: Θα κάνουμε διευθυντές τους 35αρηδες

Έμφαση στο θέμα της κατάληψης διευθυντικών θέσεων στο δημόσιο από υπαλλήλους στην ηλικιακή κλίμακα 35 έως 45 ετών, δίνει σε συνέντευξη του  στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.
«Ένα επιπλέον βήμα θα κάνουμε, εφόσον μειώσουμε το ελάχιστο όριο ηλικίας προαγωγών. Στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 35 και 45 ετών έχουμε πολλούς ικανούς ανθρώπους, κι εάν μπορέσουμε να τους προωθήσουμε σε διευθυντικές θέσεις, θα δείτε απ” τη μια μέρα στην άλλη έναν εντελώς αλλαγμένο δημόσιο τομέα», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.
Να σημειωθεί ότι με το νομοσχέδιο που κατέθεσε τη Μεγάλη Πέμπτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης μειώνεται ο χρόνος προϋπηρεσίας που απαιτούνταν για τη διεκδίκηση θέσης γενικού διευθυντή από 15 σε 12 έτη.
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Στουρνάρας περιγράφει τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας τόσο όσον αφορά τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα 150.000 υπαλλήλων όσο και την απόλυση 15.000:  «Ο στόχος της μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015 θα επιτευχθεί μέσω των συνταξιοδοτήσεων. Για κάθε πέντε υπαλλήλους που θα συνταξιοδοτούνται, θα προσλαμβάνεται ένας. Εμείς και η τρόικα, ωστόσο, θέλουμε επιπλέον να επιτύχουμε την αποχώρηση εκείνων των υπαλλήλων που δεν πληρούν τις απαιτήσεις για να υπηρετούν στον δημόσιο τομέα. Κι αυτοί είναι 15.000 στον αριθμό. Στις θέσεις τους όμως θα προσλάβουμε ίσο αριθμό νέων ανθρώπων, προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα του δημοσίου τομέα».
Επιπλέον, όταν ερωτάται για τις αντιδράσεις των κυβερνητικών εταίρων  κατά τις πρόσφατες συζητήσεις με την τρόικα για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων υποστηρίζει ότι  «δεν υπήρξαν διενέξεις, υπήρξε συζήτηση.»

aftodioikisi.gr

Καμίνης: Την Τετάρτη η μήνυση κατά του «Καιάδα»

Τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του χρυαυγίτη βουλευτή Γ. Γερμενή μελετούν ο δήμαρχος Αθηναίων και οι συνεργάτες του, ώστε, πιθανότατα, την Τετάρτη ο Γ. Καμίνης να καταθέσει (την προαναγγελθείσα) μήνυση εναντίον του.
Μήνυση κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, του επονομαζόμενου και «Καιάδα», είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα καταθέσει, συνομιλώντας με ανθρώπους του δήμου,  και ο πατέρας της άτυχης 12χρονης που χτύπησε κατά την επίθεσή του στον δήμαρχο Αθηναίων, ο  Γερμενής. Ωστόσο, μετά από δεύτερες σκέψεις δηλώνει ότι θεωρεί το περιστατικό λήξαν και στην κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία δήλωσε πως δε ζητάει τίποτα παραπάνω.
aftodioikisi.gr

Ο Λέττα δουλεύει για τον… Μπερλουσκόνι

Enrico-Letta-Angelino-Alfano
Η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέττα φαίνεται να δίνει ήδη πόντους στην Κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επιβεβαιώνοντας το οξύμωρο που από την πρώτη στιγμή είχαν διαπιστώσει οι πολιτικοί αναλυτές στη γειτονική χώρα.
Το άλλοτε “Νο2″ του Δημοκρατικού Κόμματος και σημερινός πρωθυπουργός, απολαμβάνει φυσικά εντυπωσιακής δημοφιλίας, στο ερώτημα ωστόσο περί του τι θα ψηφίσουν στις εκλογές που… φυσιολογικά δεν θα αργήσουν, οι Ιταλοί στρίβουν κεντροδεξιά, και αποτιμούν θετικά τη στάση που κράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα το κόμμα του Λαού της Ελευθερίας. Ο Γενικός Γραμματέας του, Αντζελίνο Αλφάνο άλλωστε, είναι ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Λέττα, με αυξημένο λόγο στις εξελίξεις.
Σύμφωνα με τον μέσο όρο των τελευταίων δημοσκοπήσεων που πραγματοποιήθηκαν στη γειτονική χώρα, η Κεντροδεξιά συγκεντρώνει 34,3% ενώ η Κεντροαριστερά πέφτει κι άλλο, στο 28,7%. Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, του Μπέπε Γκρίλο, κινείται στο 24,9%, με τη δυναμική του να υφίσταται… φρένο, ενώ η κεντρώα παράταξη υπό τον Μάριο Μόντι δεν ξεπερνά τα μονοψήφια ποσοστά, αυτή τη φορά στο 8%.

ysterografa.gr

 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ! ( Ναί, αλλά πόσοι το πιστεύουν ; )


Κοιτάζοντας στόν άδειο τάφο τού Χριστού... ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ -- ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ !
Είναι πράγματι παρατηρημένο ότι κάθε φορά πού το Πάσχα και η Ανάσταση του Χριστού πλησιάζουν, διάφορα ετεροβαρή δημοσιεύματα γεμίζουν τις εφημερίδες... Κι΄ αυτές, θέλοντας να συμβάλλουν δήθεν στην ενημέρωση του κόσμου στα θρησκευτικά θέματα εξαπολύουν τις δικές τους ρουκέτες, συνήθως άρνησης αλλά και ανοησίας ! Ξερόλες δημοσιογράφοι ειδικοί επί παντός επιστητού και επί παντός μεταφυσικού δίνουν τις δικές τους απαντήσεις «τεκμηριωμένες» συνήθως με «ακλόνητες» αποδείξεις… Έτσι λένε… Θυμάμαι παλαιότερα, ένα τέτοιο άκρον άωτον της ανοησίας ενός συγγραφέα πού είχε βγεί στα κανάλια κι΄ έλεγε ότι το Άγιο Φώς της Αναστάσεως πού βγαίνει το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου στον Πανάγιο Τάφο τού Χριστού, παράγεται από δεκάδες αναπτήρες τοποθετημένες κατάλληλα μέσα στον Ναό, γι΄ αυτό ακριβώς έχει και μπλέ χρώμα ! Θυμήθηκε φαίνεται το Πετρογκάζ του χωριού του «πού είχε η φωτιά μπλέ χρώμα…», ή τον αναπτήρα για τα τσιγάρα του… Κι΄ άμα δηλαδή ανάψεις πεντακόσιους τέτοιους αναπτήρες ( με 500 μοναχούς κρυμμένους στις κολώνες της Εκκλησίας ) έχεις τότε… Άγιο Φώς. Πηγή: http://patrablog.blogspot.com

 Διαβάστε περισσότερα »

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ


Ανεστη Χριστος και Ζωη πολιτευεται! Ανεστη Χριστος και νεκρος ουδεις επι μνηματος. Χριστος γαρ εγερθεις εκ νεκρων, απαρχη των κεκοιμημενων εγενετο.



XΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΑΓΑΠΗ - ΕΙΡΗΝΗ - ΕΥΤΥΧΙΑ.
Μαζί με τις ευχές μας που απευθήνουμαι σε όλους και όλες εσας , τους φίλους που μας διαβάζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό , διασκεδάσεται παρέα μας με τραγούδια του τόπου μας , που επίλεξαμαι εμείς για σας και σας παρουσιάζουν οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"  απο το Δερβένι για το Λαμπριάτικο γλέντι σας



Στη γέφυρα στα Λαλέικα (Χελυδόρι)


ΠΥΡΓΑΚΗ μέρος 1ο

ΠΥΡΓΑΚΗ μέρος 2ο

ΣΕ ΕΝΑ ΨΗΛΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

Η κόρη από το Δερβένι ( Κάτω στην άκρη του γιαλού)

ΜΕΣ' ΤΑ ΑΓΙΩΡΓΙΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΛΕΖΑΣ...( 12 ΕΥΖΩΝΑΚΙΑ)

ΜΙΑ ΒΛΑΧΑ

ΣΤ' ΑΝΑΠΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΜΙΔΙ

Η ΧΡΥΣΩ ΔΕΝ ΕΦΑΝΕΙ (Πιτσαδέικο)