Οι γιατροί τον υπέβαλαν σε σειρά εξετάσεων και διαπίστωσαν ότι παρουσίασε υπαραχνοειδή αιμορραγία. Μέχρι στιγμής ο κ. Λιάπης δεν έχει μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας και υποβάλλεται σε λεπτομερή έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του προβλήματος. Ομάδα γιατρών έχει αναλάβει τη θεραπεία του ενώ του χορηγήθηκε ήδη αγωγή.
Ως υπαραχνοειδής αιμορραγία, σύμφωνα με τη νευρολογική κλινική του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ορίζεται η εξαγγείωση αίματος από ένα μεγάλο αγγείο του εγκεφάλου (συνήθως από μια αρτηρία) προς τον υπαραχνοειδή χώρο, δηλαδή το χώρο που παρεμβάλλεται μεταξύ των περιβλημάτων του εγκεφάλου και συγκεκριμένα της χοριοειδούς και της αραχνοειδούς μήνιγγας.
Η υπαραχνοειδής αιμορραγία είναι κατά κύριο λόγω τραυματικής αιτιολογίας (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις). Στις περισσότερες περιπτώσεις αιτία της αυτόματης ή μη τραυματικής υπαραχνοειδούς αιμορραγίας είναι η ρήξη ενός προϋπάρχοντος ανευρύσματος σε μία ή περισσότερες από τις μεγάλες αρτηρίες του εγκεφάλου. Η ετήσια συχνότητα της αυτόματης υπαραχνοειδούς αιμορραγίας υπολογίζεται σε 12 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού.
 
iatropedia.com