Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Οι ιδιωτικοποιήσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Στουρνάρα – τρόικας

œ • “ ‘ ¡ Ÿ
Η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, η συζήτηση αφορούσε σε «θεσμικά θέματα και το πώς το κράτος θα διευκολύνει τις ιδιωτικοποιήσεις».
Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι παραμένει ο (αναθεωρημένος επί τα χείρω) στόχος για έσοδα 1,3 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις εφέτος.
Οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας θα συνεχιστούν, κατά πάσα πιθανότητα, και το Σαββατοκύριακο, καθώς «ανοικτά» είναι πολλά «καυτά» θέματα, όπως η αναδιάρθρωση των ΕΑΣ (για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ), ο ΦΠΑ στην εστίαση, οι πλειστηριασμοί ακινήτων, κ.ά.
Σημειώνεται ότι, κατά τη δήλωση ανώτατου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα θα αναχωρήσει από την Αθήνα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.
Ενώ, χθες ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επανέλθουν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, αφού, όπως είπε, η κυβέρνηση «καταγράψει περαιτέρω πρόοδο».