Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Το Σάββατο οι Αζέροι στην Αθήνα για τη ΔΕΣΦΑ

Το Σάββατο οι Αζέροι στην Αθήνα για τη ΔΕΣΦΑ
Τις επόμενες ημέρες, πιθανώς το Σάββατο αναμένεται στην Αθήνα αντιπροσωπεία της αζερικης εταιρείας φυσικού αερίου SOCAR για να υπογραφεί η συμφωνία μετόχων με το ελληνικό Δημόσιο και το ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Συστήματος Φυσικού Αερίου ).
Η συμφωνία επρόκειτο να υπογράφει σήμερα στο Μπακού αλλά η υπογραφή αναβλήθηκε λόγω της ματαίωσης της επίσκεψης στο Αζερμπαιτζάν μετά τη βλάβη στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Η αζερικη εταιρία θα εξαγοράσει το 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ.
Στο ίδιο ποσοστό παραμένει το ποσοστό αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ (Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) με το νομοσχέδιο που έθεσε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το ΥΠΕΚΑ. Οπως διευκρίνισαν πηγές του υπουργείου το αρχικό σχέδιο προέβλεπε δύο στάδια στη διαδικασία αποκρατικοποίησης που τώρα ενοποιούνται σε ένα αλλά στην τελική φάση το ποσοστό των μετοχών που θα περάσει στον επενδυτή ήταν και παραμένει 66 % ενώ το Δημόσιο διατηρεί καταστατική μειοψηφία με 34 %.
Την αντίθεσή της στην αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ εκφράζει η ΓΕΝΟΠ και τάσσεται υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του ομίλου ΔΕΗ.

newsit.gr