Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Η ΡΩΣΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ Το Varyag και το «Μέγας Πέτρος» στη Μεσόγειο

 
Η ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού το καταδρομικό Varyag και η πιο ισχυρή μονάδα κρούσης του ρωσικού Ναυτικού το πυρηνοκίνητο θωρηκτό μάχης Pyotr Veliky πέρασαν στα νερά της Μεσογείου αργά το απόγευμα του Σαββάτου, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Το πλήρωμα του «φονικά των αεροπλανοφόρων» όπως αποκαλείται του Varyag –που εισήλθε στη Μεσόγειο από το Σουέζ- θα πραγματοποιήσει αριθμό αποστολών κάποιες εκ των οποίων θα γίνουν από κοινού με τα σκάφη του Στόλου της Μεοσογείου που βρίσκονται ήδη στην περιοχή, δήλωσε ο Roman Martov εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού.
Ο Martov πρόσθεσε πως το παρόν διάστημα τουλάχιστον 11 σκάφη του Στόλου του Ειρηνικού πραγματοποιούν αποστολές και περιπολίες σε διάφορα μέρη του κόσμου 7 εκ των οποίων στην περιοχή της Ν.Α. Ασίας. Σύντομα μάλιστα όπως είπε ο ίδιος η ναυτική Μοίρα της οποίας επικεφαλής είναι το 'Varyag θα επισκεφθεί την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Σύμφωνα με το Interfax το Varyag πρόκειται να αναλάβει την ηγεσία των σκαφών του Στόλου του Ειρηνικού που βρίσκονται στη Μεσόγειο, αντικαθιστώντας σε αυτό τον ρόλο το Moskva. Μάλιστα στα σκάφη που βρίσκονται στη Μεσόγειο υπάρχουν μονάδες Πεζοναυτών και αρκετά ελικόπτερα Ka-27 τα οποία μπορούν να πραγματοποιήσουν αποστολές κατά της πειρατείας και όπως και ανθυποβρυχιακές.
Εκτός από το Varyag στη Μεσόγειο μεταξύ άλλων υπάρχουν ακόμη το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων Smetlivy και τα αποβατικά Aleksandr Shabalin, Novocherkassk και Minsk.
Η ισχυρότερη μονάδα του ρωσικού Στόλου και ναυαρχίδα του βόρειου Στόλου το θωρηκτό Pyotr Veliky (Μέγας Πέτρος) πέρασε στη Μεσόγειο στις 2 Νοεμβρίου από τα στενά του Γιβραλτάρ.
Το "Μέγας Πέτρος" απέπλευσε από τη βάση του στο Severomorsk στις 22 Οκτωβρίου διασχίζοντας τον βορειοανατολικό Ατλαντικό παρά τις πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ το πλήρωμά του εκτέλεσε πλήθος αντιαεροπορικών και ανθυποβρυχιακών γυμνασίων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr