Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ημέρα του Παιδιού: Η Google τιμά τους μικρούς ήρωες της ζωής

Ημέρα του Παιδιού: Η Google τιμά τους μικρούς ήρωες της ζωής
 H Google αποφάσισε να τιμήσει σήμερα, 20 Νοεμβρίου, την παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Η Google, όπως άλλωστε το συνηθίζει με τις μεγάλες Παγκόσμιες Ημέρες, επέλεξε σήμερα να αφιερώσει το doodle της στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα των μικρών ηρώων αποτελεί παγκοσμίως το πλεόν αποδεκτό κείμενο και υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου 1989.
Η συγκεκριμένηυ Σύμβαση έχει επικυρωθεί από όλες τις χώρες του κόσμου, εκτός όμως από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τη Σομαλία.
Η Ελλάδα επικύηρωσε τη συγκεκριμένη Σύμβαση στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με το νόμο 2101. Αυτό όμως που δεν πρέπει να μας διαφεύγει είναι το γεγονός ότι όλα τα κείμενα προστασίας των παιδιών αποτελούν δυστυχώς σε πολλές χώρες "κενό γράμμα", καθώς καταπώνται ακόμη και τα πιο βασικά δικαιώματα εκατομμυρίων παιδιών.
Τα στοιχεία σοκάρουν: μικρά παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και στερούνται της σχολικής εκπαίδευσης, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους και δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από ασθένειες.

newsit.gr