Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Άρση ασυλίας για Ζαρούλια, Μπούκουρα, Κασιδιάρη και Παναγιώταρο

Άρση ασυλίας για τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής – Δείτε σε ποιους
Η Βουλή ψήφισε το πρωί της Τετάρτης (6/11) και αποφάσισε την άρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Στάθη Μπούκουρα.
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν πριν την ψηφοφορία καταγγέλλοντας, σε υψηλούς τόνους, ότι κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες της Βουλής δεν αναγιγνώσκονται τα ονόματα των προφυλακισμένων βουλευτών του κόμματος κυρίων Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού.
Ωστόσο, το Προεδρείο της Βουλής ξεκαθάρισε ότι στις ονομαστικές ψηφοφορίες που διεξάγονται, τα ονόματα των προφυλακισθέντων βουλευτών αναγιγνώσκονται κατά τη δεύτερη ανάγνωση του καταλόγου των βουλευτών όπως και τα ονόματα όλων των απόντων βουλευτών.
Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλία της Ελένης Ζαρούλια με 235 ψήφους υπέρ και ένα άκυρο σε σύνολο 236 ψηφισάντων βουλευτών. Η Ελένη Ζαρούλια κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων, λόγω του φυσιγγίου που βρέθηκε στην τσάντα της κατά το επισκεπτήριο στο σύζυγό της στα κρατητήρια της αντιτρομοκρατική...
Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλία του βουλευτή Kορινθίας Στάθη Μπούκουρα  με 235 «ναι» και ένα άκυρο σε σύνολο 236 ψηφισάντων ο οποίος κατηγορείται για εξύβριση και απειλή κατά του Δημάρχου Κορινθίας...
Η Βουλή πάντως υπερψήφισε την άσρη της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη με 234 «ναι» έναντι 1 «όχι» και ένα άκυρο σε σύνολο 236 ψηφισάντων με την κατηγορία της συμμετοχής στα επεισόδια στο Μελιγαλά, για τα οποία κατηγορείται και ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος για τον οποίο η Βουλή αποφάσισε να άρει την ασυλία του με ψήφους 235 υπέρ και ένα άκυρο σε σύνολο 236 ψηφισάντων.
Η Ολομέλεια του σώματος επίσης αποφάσισε να μην άρει την ασυλία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Διακάκη η οποία κατηγορείται για έκδοση ακάλυπτων επιταγών κατ’ εξακολούθηση με 80 ψήφους υπέ, 144 κατά, 11 «παρών» και ένα άκυρο σε σύνολο 236 ψηφισάντων.
Επίσης, με 232 «ναι» έναντι 2 «όχι» , 1 «παρών» και 1 άκυρο σε σύνολο ψηφισάντων ήρθη και η ασυλία του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου, ο οποίος κατηγορείται για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε απιστία.